Pa evo pitaj nekoga za koga smatraš da nema tipičan balkanski mentalitet, eto pitaj svoju suprugu, kada bi se zaglavio u liftu saMasamune wrote: 24 Aug 2024, 07:17Ne bih se više ponavljao i išao u detalje. Zadnjim postom sam rekao sve što imam za reći. Isto treba raditi i na povjerenju.Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2024, 06:51
Svjesni su i brat i sestra i majka i sin da je jedno muški rod a drugi ženski rod ali samo će neko od njih ko je zreo za ludnice pokušati više samo zato što se toliko godina znaju i razumiju dok je sa druge strane muško i žensko koji su prijatelji i pokušali više, pa na kraju završili skupa za mnoge biti romantična priča. Zašto?
Zato što je privlačnost muškarca i žene koji nisu u rodu nešto sasvim normalno a sa muško-ženskim prijateljstvima se želi održati nešto neprirodno.
“Ja ga gledam kao brata” nije isto kao “ja imam brata”.
Zašto postoje prijateljstva između dvojice muškaraca ili između dvije žene koja traju 40 godina a nikada nije došlo do neprijatnih situacija i razmišljanja da li da pokušaju? Jer niko od njih nema sklonosti prema istom spolu. Da je jedno od njih homoseksualac došlo bi do neprijatnih situacija, sada uporedite sa muško-ženskim prijateljstvima gdje su oboje hetero.
Zašto žena paniči kada čuje da joj suprug provodi puno vremena sa prijateljicom ili muškarac kada mu supruga izlazi često navečer sa prijateljem dok se ne paniči kada suprug izađe sa jaranom ili supruga sa prijateljicom?
Jedini razlog za paniku tu može biti da se boje da dva jarana mogu (jer su bez svojih supruga) naći nekoga i varati ih sa drugim ženama ili da kada dvije prijateljice izađu same da im dva muškarca mogu prići. Ovdje imamo ironiju da se i ne treba tražiti suprotni spol na izlascima bez supruga, jer se taj drugi spol nalazi direktno pred nosom kao prijatelj/ica.
Ne slažemo se u ključnom dijelu i to je to.
Svojim jaranom
Svojom rodicom
Ženom koja ti nije ništa u rodu ali ste prijatelji
Koji opciju bi od prve odbacila

Pa se onda upitaj zašto.