Ovako nekako se i ja nadam, da su od ranije dobili mig i da slušaju.Krokodil Behko wrote: 12 Mar 2025, 09:55Nora Ibsenova wrote: 12 Mar 2025, 09:49 Mislim da ljudi ne skreću pažnju na problematiku korupcije da bi ikoga i sa kim izjednačili, to je suludo. Problem je što prošlost našeg političkog vrha ne ulijeva nadu da će ovaj put i oni stajati na strani zakona i Države,. Kako vjerovat nekom da će ovu situaciju ishendlat u korist države, kad se čitava njegova prošla karijera svodi na razjebavanje države.
Trebaš da pomirišeš vazduh.
Tačno se u vazduhu osjeti i to taman ko da ti je neko gume palio, koji metar od kuće, trojkaši se ponašaju onako kako su im naredili, samo to i ništa više. Ovo će biti riješeno, onako kako je i presuđeno, odluka je već pala i donijeli su je jaki faktori. Još samo da se razvidi, hoćel domaća policija to odraditi, što bi bio ogroman plus za naše institucije i prije bi otpočeli pregovore sa EU, ili će biti intervencionizma, a to znači da ostajemo protektorat s nesposobnim institucijama
Ono što ljude boli, a i mene, što nam se država sjetila da posjeduje institucije kad je čačnuo u VP, a osnova za privođenja, saslušanja i osuđivanja ima iha haj. Da, već mi je objašnjeno ranije na temi zašto je to tako, ali to je samo jedan od pokazatelja koliko nam je slaba država a i njene institucije.
Postoji šansa da iz ovog BiH izađe jača, sa osnaženim institucijama, i bojim se da ova postavka kretena to neće znat iskoristit. Poslije Dodika će doći Dodik. Opozicija ništa manje ne četnikuje od Dodika. I nisu ništa manje korumpirani. Dosta ljudi pokušava, ne skrenut pažnju sa jedne teme (sa Dodika na korupciju) nego ne dozvolit da se na talasu uzbuđenja i to zaboravi. Bojim se da Trojkaši ne iskoriste priliku da se busaju tuđim dostignućima, kao ONI su smaknuli Dodika, pa da opet ne zaguzimo sa istim lopovima decenijama.
Ja sam danima u grču jer se bojim da će sjebat ovakvu monumentalnu priliku.
A daj Bože da to mene samo moja paranoja drma