Nastavite masa i koraci

Moderator: VIP
Sasi su se zvali, bilo ih je tamo oko Srebrenice, i radili su po nalogu bosanske vlasteleLavlje_srce wrote: 14 Mar 2025, 00:47Otkud znam, tako je ispalo, da su norveski geni dominantni. Tad je Mutevelija govorio da su birvaktile dolazili Norvezani da rade u rudnicima.
Sasi su Saksonci (Anglosaksonci). Ako pogledas mapu koju sam postavila, mi dijelimo gene u najvecem postotku s Norvezanima i Svedjanima, a ne ostalim evropskim nacijama i Englezima.Mutevelija wrote: 14 Mar 2025, 10:25Sasi su se zvali, bilo ih je tamo oko Srebrenice, i radili su po nalogu bosanske vlasteleLavlje_srce wrote: 14 Mar 2025, 00:47
Otkud znam, tako je ispalo, da su norveski geni dominantni. Tad je Mutevelija govorio da su birvaktile dolazili Norvezani da rade u rudnicima.
Sasi su u Bosnu došli na poziv Kulina Bana
Smaragda Klino
https://www.google.com/amp/s/balkans.al ... ulina-bana
https://www.google.com/search?q=sasi+u+ ... s-wiz-serp
Možda sam ja i pogriješio i pomiješao SASE sa Skandinavci a, ali možda su neki ti Sasi imali udio Skandinavskih gena.
Ne znam
abd...polovinom aprila...Fuddo wrote: 14 Mar 2025, 19:40 Znaci, more se komotno rec da nas Pasaga nije otiso u sveCku
Oso cojek kuci
Fuddo wrote: 14 Mar 2025, 19:40 Znaci, more se komotno rec da nas Pasaga nije otiso u sveCku
Oso cojek kuci
Cuj sta vice bolanKrokodil Behko wrote: 14 Mar 2025, 20:28Fuddo wrote: 14 Mar 2025, 19:40 Znaci, more se komotno rec da nas Pasaga nije otiso u sveCku
Oso cojek kuci
Bilo aktuelno na forumu, prije jedno 15 godina.
Neki se ljudi iz kamenog doba seljakali tamo-vamo, prije jeno dvajs hiljada godina.
Puno bitno.
Kod nas dominira dinarska haplogrupa.
Kako ce bit muslimani vlasi, zar to nisu srbi?Bošnjaci (Bosanski mulimani) i Hrvati iz Bosne su genotipski (ali i fenotipski) pretežno dinaroidi, kod njih apsolutno dominira zastupljenost dinarsko-vlaške I2a haplogrupe.
Kako mozes biti siguran da je pricao sa zenom? Mozda je bio muskarac, a pisao ko zenaMasamune wrote: 14 Mar 2025, 07:19 Ova prica vam je kao nekad mIRC kad napises asl pa krene prica
Dobra stara vremena kad je cojk pricao sa zenskom s druge strane bez da ima uvid kako izgleda, pa proradi masta koj sve digne na dodatni level do te mjere da ti njena ljepota, kad se konacno upoznate, i ne bude toliko bitna koliko su te rijeci nalozile.
Ovo danas je sranje realno plus filteri na svakom cosku.
Bona zna se kako zene misle i pricaju a kako muskinje. Cim vidis da misli i pise ko ti znas kolko je satiKoteljubi_kadnisamtu wrote: 15 Mar 2025, 00:07Kako mozes biti siguran da je pricao sa zenom? Mozda je bio muskarac, a pisao ko zenaMasamune wrote: 14 Mar 2025, 07:19 Ova prica vam je kao nekad mIRC kad napises asl pa krene prica
Dobra stara vremena kad je cojk pricao sa zenskom s druge strane bez da ima uvid kako izgleda, pa proradi masta koj sve digne na dodatni level do te mjere da ti njena ljepota, kad se konacno upoznate, i ne bude toliko bitna koliko su te rijeci nalozile.
Ovo danas je sranje realno plus filteri na svakom cosku.![]()
I koliko je to sati Triconja, de reci ?ElTriconi wrote: 15 Mar 2025, 00:11Bona zna se kako zene misle i pricaju a kako muskinje. Cim vidis da misli i pise ko ti znas kolko je satiKoteljubi_kadnisamtu wrote: 15 Mar 2025, 00:07
Kako mozes biti siguran da je pricao sa zenom? Mozda je bio muskarac, a pisao ko zena![]()
![]()
ElTriconi wrote: 14 Mar 2025, 23:50Cuj sta vice bolanKrokodil Behko wrote: 14 Mar 2025, 20:28
Bilo aktuelno na forumu, prije jedno 15 godina.
Neki se ljudi iz kamenog doba seljakali tamo-vamo, prije jeno dvajs hiljada godina.
Puno bitno.
Kod nas dominira dinarska haplogrupa.
Kako ce bit muslimani vlasi, zar to nisu srbi?Bošnjaci (Bosanski mulimani) i Hrvati iz Bosne su genotipski (ali i fenotipski) pretežno dinaroidi, kod njih apsolutno dominira zastupljenost dinarsko-vlaške I2a haplogrupe.![]()
Na području BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije dominira dinarska I2a haplogrupa. Neki je zovu vlaška. Ono što se označava kao slavenska haplogrupa (R1a) je ustvari druga grupa po zastupljenosti u genetskom sadržaju ‘naših istojezičnih naroda’.
Ti si mi sumljiva da bog kaeKoteljubi_kadnisamtu wrote: 15 Mar 2025, 00:16I koliko je to sati Triconja, de reci ?ElTriconi wrote: 15 Mar 2025, 00:11
Bona zna se kako zene misle i pricaju a kako muskinje. Cim vidis da misli i pise ko ti znas kolko je sati![]()
![]()
ElTriconi wrote: 15 Mar 2025, 00:11Bona zna se kako zene misle i pricaju a kako muskinje. Cim vidis da misli i pise ko ti znas kolko je satiKoteljubi_kadnisamtu wrote: 15 Mar 2025, 00:07
Kako mozes biti siguran da je pricao sa zenom? Mozda je bio muskarac, a pisao ko zena![]()
![]()
Users browsing this forum: Maja and 3 guests