kg svinjskog 450 din kg juneceg 530 din
a cvarci 800 din
slanina 450 - 700 , panceta i skuplja
fukara ?
jok, vole to jbg... pitaj laganog ocel prije ko ti i ja jagnjetinu ili prasicu?
ne moras ni pitati, jel i on fukara ?
sve si reko

Nedo wrote:Zato što su fukare, jedan od najsiromašnijih naroda na Balkanu, a kila svinjetine košta 5 KM a kila janjetine 4x više...

..ovisno o dobu godine od prvi maja do velike gospe ništa nije bolje od janjetine kasnije ću rađe svinjetinu..ali da sam ljubitelj janjetine nije upitnodrugrankovic wrote:fukare a
kg svinjskog 450 din kg juneceg 530 dini nije neka razlika...
a cvarci 800 din
slanina 450 - 700 , panceta i skuplja
fukara ?
jok, vole to jbg... pitaj laganog ocel prije ko ti i ja jagnjetinu ili prasicu?
ne moras ni pitati, jel i on fukara ?
sve si reko

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Muslimani ne jedu svinjetinu.Ti tvoji možda imaju muslimanska imena ?Terasa svjesti wrote:Ne znam zašto je ova tema namjenjena isključivo za srbe , pa kod nas i cirka i preko trideset odsto muslimana jede isto meso .

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Znam da jedu i ako Kur'an strogo zabranjuje:Terasa svjesti wrote:Jedu Komesare ništa nije bolje ni tvoje okruženje , hajde da izazovem salvu na sebe ali mi u suštini nemamo svoje ja i ne poštujemo svoje .![]()
Hm ovdje naravno mislim i na slaninu pa i svinjsku divljač.![]()
Svako može da bira baš me briga .

KOMESAR wrote:Znam da jedu i ako Kur'an strogo zabranjuje:Terasa svjesti wrote:Jedu Komesare ništa nije bolje ni tvoje okruženje , hajde da izazovem salvu na sebe ali mi u suštini nemamo svoje ja i ne poštujemo svoje .![]()
Hm ovdje naravno mislim i na slaninu pa i svinjsku divljač.![]()
Svako može da bira baš me briga .
Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno; i što je strmoglavljeno, i rogom ubodeno, ili od zvijeri načeto - osim ako ste ga preklali - i što je na žrtvenicima žrtvovano,* i zabranjuje vam se gatanje strjelicama.* To je porok!.....(Al Maide,3, Kur'an)
On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime...(al,Baqara, 173,Kur'an)
A ni sljedbenici Biblije nemaju opravdanje da jedu SVINJSKO MESO :
Što god ima papke i papci su mu razdvojeni, i PREŽIVA izmedju životinja, to jedite. (Biblija, 3 Mojsijeva ili 11.3 ili Levitski zakonik 11.3)

Kod vas u krajini mozda. U srednjoj Bosni stvari ne stoje tako. Nevjerujem da ih postoji ni 5%, osobno ne poznajem nikog.Terasa svjesti wrote:Ne znam zašto je ova tema namjenjena isključivo za srbe , pa kod nas i cirka i preko trideset odsto muslimana jede isto meso .