Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 4291 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Nora Ibsenova » 17 Mar 2025, 20:30

Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 20:26
Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 20:21 Ako ovo usporavanje procesa nije taktika da se pusti da budale kolektivno potonu sve nize, onda nisam pametna.

Ako bi ih se pustilo dovoljno dugo, vjerujem da bi pokusali proglasit neku neovisnost. Mi bi i tad vjerovatno cekali da EUFOR, nato, VP, ko swat timovi ulete prije nas, da se mi usecemo i smjenimo vladu, da postavimo nove velkosrpske fantazore, s kojim cemo onda pregovorat ponovo, mi vama ovo mlogo vazno, a vas mup nama politicke bjegunce.

Zamisli prekosutra se probudimo a udarne vijesti pohapsilo sva tri krmcica pa iza resetaka prepricavaju bajkice. 🥰

Dabogdo.
Ni sam nisam potpuno siguran, al jedno je jasno - ovo stanje je neodrživo i ići će dalje.
U kom pravcu? Vidjećemo; ali kao što već rekoh, mi ne možemo izgubiti, čak i ako bi proglasili nezavisnost. Već sam deset puta pisao, pa ne bih opet.
Gurace dokle god mogu.
Za njih ce, u svakom slucaju, zavrsit neslavno. Mene vise brine kako ce zavrsit za nas.

Hocemo li izgurat iz ovog sa jacim institucijama, okrenut se nekom pametnijem pravcu i sami, ojacat medjunarodne odnose, ili cemo kiksat pa se narednih xx godina natezat sa drugom postavom budala do novih pokusaja ludila.

S ovom nasom sportsko-rekreativnom brigadom, ne znam.. Nesam skolovala.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46900 times
Been thanked: 8407 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 17 Mar 2025, 20:34

Bila pozicija, nije valjala. Dosla opozicija, ne valja.

Kad su u srba i hrvata sjahali jedni da uzjasu drugi? 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9226 times
Been thanked: 10962 times

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2025, 20:42

Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 20:30
Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 20:26

Dabogdo.
Ni sam nisam potpuno siguran, al jedno je jasno - ovo stanje je neodrživo i ići će dalje.
U kom pravcu? Vidjećemo; ali kao što već rekoh, mi ne možemo izgubiti, čak i ako bi proglasili nezavisnost. Već sam deset puta pisao, pa ne bih opet.
Gurace dokle god mogu.
Za njih ce, u svakom slucaju, zavrsit neslavno. Mene vise brine kako ce zavrsit za nas.

Hocemo li izgurat iz ovog sa jacim institucijama, okrenut se nekom pametnijem pravcu i sami, ojacat medjunarodne odnose, ili cemo kiksat pa se narednih xx godina natezat sa drugom postavom budala do novih pokusaja ludila.

Možda i mogu domaće institucije uhapsiti krmad, bez asistiranja sa strane, ali da se ojačaju institucije - to neće moći. Može ojačati percepcija njihove moći, ali konkretno po zakonu neće moći bez izmjene istog. Opet, zakon se ne može mijenjati bez ustava, a to neće moći bez stranaca, jer oni su ga i skrojili

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 433 times
Been thanked: 968 times

Post by baton » 17 Mar 2025, 20:44

U RSu ipak je opozicija u vezi ovih zadnjih dogadjaja normalna.Treba dati šansu glasu razuma i postaviti opoziciju iz RSa na sve položaje u državnim institucijama BiH.Onda pohapsiti po centralnim potjernicama u BiH i na kraju opozicija RSa nek se izbori u NSRSa i Vladi RSa za svoja mjesta jer kažu da imaju potrebne glasove i u institucijama RSa.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Tratinčica
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 40 times
Been thanked: 16 times

Post by Tratinčica » 17 Mar 2025, 21:01

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... u-1028853/

A već par dana pišemo o ovome:

MUP RS već kontroliše značajan dio granice BiH, jer GP BiH nema dovoljno službenika.

Dodik nikada nije bio slabiji, uplašeniji; Nikada nije imao manju podršku naroda; Institucije RS poodavno ne funkcionišu, jer ih je on preuzeo; Ali Dodik ima saveznike u bezbjednosnim institucijama BiH koje ga podržavaju i koje podržavaju njegove napore da rasturi državu.

Malo ko bi takav poklon odbio; Dodik, svakako, nije jedan od tih, piše Vasković u svom blogu.
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!:

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13555 times
Been thanked: 22302 times

Post by Fuddo » 17 Mar 2025, 21:14

:D.

Montipajton uzivo.
Zviznem mu ga materi.
Dozvolite da se obratimo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Mar 2025, 21:18

Fuddo wrote: 17 Mar 2025, 21:14 :D.

Montipajton uzivo.
Zviznem mu ga materi.
:ćitire nek se on nasopo
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Mar 2025, 21:26

Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 20:42
Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 20:30

Gurace dokle god mogu.

Možda i mogu domaće institucije uhapsiti krmad, bez asistiranja sa strane, ali da se ojačaju institucije - to neće moći. Može ojačati percepcija njihove moći, ali konkretno po zakonu neće moći bez izmjene istog. Opet, zakon se ne može mijenjati bez ustava, a to neće moći bez stranaca, jer oni su ga i skrojili
Ja mislim da oni ne bi ni pokusali sprjecit hapsenje da se po njeg pojavi eufor i sipa, tako da vjerujem da je u svakom slucaju mirnija opcija.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2025, 21:41

Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 21:26
Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 20:42

Ja mislim da oni ne bi ni pokusali sprjecit hapsenje da se po njeg pojavi eufor i sipa, tako da vjerujem da je u svakom slucaju mirnija opcija.

Možda, jer ukoliko otvore vatru na sipu i eufor, postaju razbojnici i teroristi.
Svjesni toga, krenuće do samog kraja i to uz upotrebu sile. Pucali bi na graničnu policiju po potrebi, pojavile bi se paranoje, terorisali bi povratnike, opoziciju i svašta.
Vidiš po Vučiću, da svi igraju oprezno. On se već ne msmje sastati s Dodikom.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Mar 2025, 21:45

Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 21:41
Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 21:26

Možda, jer ukoliko otvore vatru na sipu i eufor, postaju razbojnici i teroristi.
Svjesni toga, krenuće do samog kraja i to uz upotrebu sile. Pucali bi na graničnu policiju po potrebi, pojavile bi se paranoje, terorisali bi povratnike, opoziciju i svašta.
Vucic ili pametno taktizira ili je dobio "preporuku" da se ne sastaje. Njemu pred MZ ne treba jos i kumstvo sa Dodikom, mada bi mu sjeli neki sukobi ovdje, doduse, svakako izgleda da su isprdili protesti, pa ne znam ni to koliko je sad istina.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2025, 21:48

Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 21:45
Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 21:41

Vucic ili pametno taktizira ili je dobio "preporuku" da se ne sastaje. Njemu pred MZ ne treba jos i kumstvo sa Dodikom, mada bi mu sjeli neki sukobi ovdje, doduse, svakako izgleda da su isprdili protesti, pa ne znam ni to koliko je sad istina.

Vučiću se može, jer uvijek imaju neki Srbvi izvan Srbije, da ih gurne u konflikt.
Zato i kaže, sve do ijedan Srbin i ijedan Hrvat živi izvan tih država - mira neće biti

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Mar 2025, 22:05

Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2025, 21:48
Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 21:45

Vučiću se može, jer uvijek imaju neki Srbvi izvan Srbije, da ih gurne u konflikt.
Zato i kaže, sve do ijedan Srbin i ijedan Hrvat živi izvan tih država - mira neće biti
Imaju duple papire pa nek predju.

Greengo
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Post by Greengo » 17 Mar 2025, 22:08

Citam SB i oni prenose "analizu utjecajnog portla" Geopolitika, kako Dodik nema sanse.

Rekoh da vidim ko su ti, ocekujem "utjecajne" umjerenjake kad prvi naslov intervju glavnog urednika..

"Zoran Meter: Glavni krivac za sadašnje stanje u BiH je Sarajevo"

Meter oštro kritizira politiku majorizacije od strane većinskog naroda na prostoru BiH i vuče paralelu s propalom SFRJ, iznoseći sličnu perspektivu i za BiH..

Ne znam sto se svaki put iznenadim sto su u pitanju ista govna drugacije upakovana, jos od dogovora Cvetkovic - Maceh. Nikad ga prezaliti nece, pogotovo zapadni.

Dupli_skalp
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 23 times

Post by Dupli_skalp » 17 Mar 2025, 22:16

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prekinu ... /komentari

izdajnička nip-ovska gamadi, država se raspada, a vama do iftara???? kreteni jedni maloumni, neka vas dodik razbuca k'o peder playboy, mamicu vam kvazivjerničku i izdajničku!

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 17 Mar 2025, 22:21

baton wrote: 17 Mar 2025, 20:44 U RSu ipak je opozicija u vezi ovih zadnjih dogadjaja normalna.Treba dati šansu glasu razuma i postaviti opoziciju iz RSa na sve položaje u državnim institucijama BiH.Onda pohapsiti po centralnim potjernicama u BiH i na kraju opozicija RSa nek se izbori u NSRSa i Vladi RSa za svoja mjesta jer kažu da imaju potrebne glasove i u institucijama RSa.
Sve je to isti isprdak.
Jelena Trivic koja kaze da ne trebaju ugrozavat ono sto vec imaju, a to je drzava u drzavi kako ona kaze. Sta je to, nego napad na ustavni poredak? :D. Samo sto je ona to izrekla iza govornice, kritikujuci Dodikov NACIN krsenja ustavnog poretka, ne i ideju.

Milicevic koji se nikad nece odreci svog prvog predsjednika Karadzica. Crnadak koji odbija Rezoluciju o Srebrenici ili mali isprdak i buduci Vuckov potrcko?

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 433 times
Been thanked: 968 times

Post by baton » 17 Mar 2025, 23:09

Nora Ibsenova wrote: 17 Mar 2025, 22:21
baton wrote: 17 Mar 2025, 20:44 U RSu ipak je opozicija u vezi ovih zadnjih dogadjaja normalna.Treba dati šansu glasu razuma i postaviti opoziciju iz RSa na sve položaje u državnim institucijama BiH.Onda pohapsiti po centralnim potjernicama u BiH i na kraju opozicija RSa nek se izbori u NSRSa i Vladi RSa za svoja mjesta jer kažu da imaju potrebne glasove i u institucijama RSa.
Sve je to isti isprdak.
Jelena Trivic koja kaze da ne trebaju ugrozavat ono sto vec imaju, a to je drzava u drzavi kako ona kaze. Sta je to, nego napad na ustavni poredak? :D. Samo sto je ona to izrekla iza govornice, kritikujuci Dodikov NACIN krsenja ustavnog poretka, ne i ideju.

Milicevic koji se nikad nece odreci svog prvog predsjednika Karadzica. Crnadak koji odbija Rezoluciju o Srebrenici ili mali isprdak i buduci Vuckov potrcko?
Pa možda je i bolje ne miješati se u odabir iz RSa.
Nek budu u državnim institucijama koga oni izaberu.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 18 Mar 2025, 02:21

Kako se samo na ovom forumu ljudi zavaravaju, to je fascinantno. Rezultat ovog dramskog ukaza koji je pokazao potpunu paralizu drzavnih institucija ce biti:

Vracanje Dodika na pregovore s beskicmenjacima iz Trojke koji ce mu napraviti jos koji ustupak i De facto dokrajciti drzavu, posto je sad ocigledno da ga nema ko uhapsiti.

Dalji odliv stanovnistva koje ovo, s punim pravom, vise ne moze trpiti.

Uskoro bijednici nece imati nad kim vladati. Oh wait, dovesce Nepalce i Filipince da ih sluze.

Smit koji je od '22 radio sta mu se cefnulo i ostrio zube na jadnim Bosancima, u vise navrata pokazujuci da je iznad drzave, nestao. Bitno je bilo pokazati da je njegov veci, a to sto je milione ljudi doveo u nemogucu situaciju, njega se ne tice. Osim toga, koga briga sto Dodik nije postovao odluke VP? Kad mu nije sudjeno za negiranje genocida i monumentalnu korupciju, onda nepostovanje VP ne znaci nista. Sve u svemu, jadno da ne moze biti jadnije.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4219 times
Been thanked: 3125 times

Post by Melek » 18 Mar 2025, 05:23

Ovo sa elektroprivredama mi se debelo ne svidja.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Tratinčica
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 16 times

Post by Tratinčica » 18 Mar 2025, 08:05

Lavlje_srce wrote: 18 Mar 2025, 02:21 Kako se samo na ovom forumu ljudi zavaravaju, to je fascinantno. Rezultat ovog dramskog ukaza koji je pokazao potpunu paralizu drzavnih institucija ce biti:

Vracanje Dodika na pregovore s beskicmenjacima iz Trojke koji ce mu napraviti jos koji ustupak i De facto dokrajciti drzavu, posto je sad ocigledno da ga nema ko uhapsiti.

Dalji odliv stanovnistva koje ovo, s punim pravom, vise ne moze trpiti.

Uskoro bijednici nece imati nad kim vladati. Oh wait, dovesce Nepalce i Filipince da ih sluze.

Smit koji je od '22 radio sta mu se cefnulo i ostrio zube na jadnim Bosancima, u vise navrata pokazujuci da je iznad drzave, nestao. Bitno je bilo pokazati da je njegov veci, a to sto je milione ljudi doveo u nemogucu situaciju, njega se ne tice. Osim toga, koga briga sto Dodik nije postovao odluke VP? Kad mu nije sudjeno za negiranje genocida i monumentalnu korupciju, onda nepostovanje VP ne znaci nista. Sve u svemu, jadno da ne moze biti jadnije.
Jučer pročitah, da je Škiljavi izjavio prije godinu~dvije, da je on zadnji OHR-ovac u BiH. Da li je to bilo upozorenje...hmmm.
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!:

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Mar 2025, 09:02

Kažu, SIPA se ponudila da asistira u zatvaranju salona tepiha Tabriz.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”