Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24104 times
Been thanked: 24564 times
Status: Offline

Re: Srbija

Post by ironman » 16 Mar 2025, 15:40

dream of spring...
sign of the times...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1585 times
Been thanked: 2954 times

Post by Mutevelija » 16 Mar 2025, 16:01

Redakcija Informera u programu uživo potvrdila da je korišten zvučni top, veselili se i naručivali pjesme

Zanimljivo u pozadini pjeva :" Vodi me na Pale preko ledina"

Zasro uvijek ovaj krkanluk kod Srba mora dolaziti iz Bosne i potvrditi se pjesmom

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović pratio je s redakcijom Informera, tabloida bliskom režimu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, velike proteste studenata i ostalih građana u Beogradu.
S obzirom na to da se Informer svakodnevno uključuje uživo iz redakcije i komentariše aktuelna dešavanja, ostalo je zabilježeno da su Đukanović i urednik Informera Dragan Vučićević potvrdili da je tokom mirnih protesta vladajući režim iskoristio zvučni top.

"Koliko je ovo bolesno? Raduju se i igraju zbog napada zvučnim topom na narod. Obratite pažnju, lik priznaje da je bačen zvučni top", navodi se u objavi na društvenoj mreži X.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/reda ... /250316065
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Bojana
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 109 times
Been thanked: 131 times

Post by Bojana » 16 Mar 2025, 19:04

ironman wrote: 16 Mar 2025, 12:01 Tolike tenzije a zapravo se nista nije desilo nit promijenilo.
Isto ko da je bio skup podrske .
Ja lepo rekoh da neće biti nikakvog rušenja, studentski pokret nije nasilnička organizacija.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 16 Mar 2025, 19:43

Mutevelija wrote: 16 Mar 2025, 16:01 Redakcija Informera u programu uživo potvrdila da je korišten zvučni top, veselili se i naručivali pjesme

Zasto uvijek ovaj krkanluk kod Srba mora dolaziti iz Bosne i potvrditi se pjesmom

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović pratio je s redakcijom Informera, tabloida bliskom režimu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, velike proteste studenata i ostalih građana u Beogradu.
S obzirom na to da se Informer svakodnevno uključuje uživo iz redakcije i komentariše aktuelna dešavanja, ostalo je zabilježeno da su Đukanović i urednik Informera Dragan Vučićević potvrdili da je tokom mirnih protesta vladajući režim iskoristio zvučni top.

"Koliko je ovo bolesno? Raduju se i igraju zbog napada zvučnim topom na narod. Obratite pažnju, lik priznaje da je bačen zvučni top", navodi se u objavi na društvenoj mreži X.

Nadali su se stampedu da izginu djeca i narod. Kakvi pacijenti, njima je svejedno ko je s druge strane. Uzas.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 433 times
Been thanked: 970 times

Post by baton » 16 Mar 2025, 20:17

Vučićeva ili Pirova pobjeda.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1585 times
Been thanked: 2954 times

Post by Mutevelija » 16 Mar 2025, 20:21

Lavlje_srce wrote: 16 Mar 2025, 19:43
Mutevelija wrote: 16 Mar 2025, 16:01 Redakcija Informera u programu uživo potvrdila da je korišten zvučni top, veselili se i naručivali pjesme

Zasto uvijek ovaj krkanluk kod Srba mora dolaziti iz Bosne i potvrditi se pjesmom

Nadali su se stampedu da izginu djeca i narod. Kakvi pacijenti, njima je svejedno ko je s druge strane. Uzas.
Kad su između sebe takvi zamisli šta bi Bošnjacima radili ili Albancima.
:kafa
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 16 Mar 2025, 21:57

Mutevelija wrote: 16 Mar 2025, 20:21
Lavlje_srce wrote: 16 Mar 2025, 19:43 Nadali su se stampedu da izginu djeca i narod. Kakvi pacijenti, njima je svejedno ko je s druge strane. Uzas.
Kad su između sebe takvi zamisli šta bi Bošnjacima radili ili Albancima.
:kafa
Pa znam. Ali nije smrt najgora. Najgore je zivjeti s mrznjom u srcu.
Memento Mori

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2002 times
Been thanked: 990 times

Post by amidza idriz » 16 Mar 2025, 22:54

amidza idriz wrote: 02 Feb 2025, 21:42 Partija šaha. Vučić povlači poteze a onda masa/studenti odgovaraju. Vučić istura slabije figure a ovi se polako zamaraju. Taman kada dodju do njega AV oni neće znati šta, kako i sa kime dalje.
I bi tako.
Sijelo zavseno a sutra radni dan.
Izgubljena energija a dobili su samo zuljeve od onolikog pjesacenja.
Zavrsnica, samo takva kakvu ni pickousti nije mogao zamisliti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2586 times
Been thanked: 7973 times

Post by Duminjo » 16 Mar 2025, 23:49

amidza idriz wrote: 16 Mar 2025, 22:54
amidza idriz wrote: 02 Feb 2025, 21:42 Partija šaha. Vučić povlači poteze a onda masa/studenti odgovaraju. Vučić istura slabije figure a ovi se polako zamaraju. Taman kada dodju do njega AV oni neće znati šta, kako i sa kime dalje.
I bi tako.
Sijelo zavseno a sutra radni dan.
Izgubljena energija a dobili su samo zuljeve od onolikog pjesacenja.
Zavrsnica, samo takva kakvu ni pickousti nije mogao zamisliti.
Ma nije ovo završeno
Poluvrijeme je sada, razradjuju se taktike.
Znamo da je drugo poluvrijeme obicno zanimljivije, konkretnije i zato treba imati malo sabura.
Ne ide nista preko noci. Ljudi kontali, bice skup, bice naroda milion i desice se nešto.. On ce vidjeti milion ljudi i podnijece ostavku :D.

Bice tu jos protesta, raznoraznih.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Mar 2025, 05:16

Tratinčica wrote: 16 Mar 2025, 06:55
Lavlje_srce wrote: 16 Mar 2025, 00:29

Ne mislim da protesti predugo traju. Moras shvatiti - prvo, da je narod u Srbiji izlozen diktatorskom rezimu vise od decenije i da taj rezim generira Maligni Narcis (covert, on sebe smatra epskom zrtvom) i psihopat. Za detalje preporucujem serijal Decenija vlasti koji je napravio N1. On drzi sve poluge vlasti u rukama i ne preza ni od najbrutalnijih obracuna sa protivnicima.

Narod u Srbiji je kao rezultat svega zapao u apatiju i beznadje, skoro kao narod u Bosni, mada oni imaju daleko aktivniju opoziciju i niz alternativnih medija. Studenti se vjerovatno ni sami nisu nadali ovakvom odzivu kad su krenuli. Ono sto su oni uspjeli je probuditi cijelu Srbiju, a za to je bilo neophodno da hodaju od grada do grada, od sela do sela.

Sto se tice prirode njihovih protesta, ona je idealna po mom misljenju. Mada respektabilna naucna istrazivanja govore da su mirni protesti najuspjesniji u rusenju autoritarnih rezima (jer dobijaju najsiru podrsku gradjanstva), najnovija istrazivanja kazu da su najuspjesniji protesti oni koji uz mirnu osnovu rade blokade, strajkove i bojkote, a oni su blokadama i strajkovima itekako uzurpirali autokratski rezim.

https://politicalviolenceataglance.org/ ... nviolence/

https://www.psychologytoday.com/us/blog ... f-protests

Ovo nije gotovo, ali s obzirom kakav rezim je u pitanju, bilo bi pravo cudo da se danas sve zavrsilo.

Ne treba meni njegovo izvinjenje, niti bih ga prihvatila. Niti od slicnih. Sad sam slusala jedan hrvatski podcast. Da sam ga ovdje okacila prozvali bi me "ustasicom", to je taj level.
Protest nije dobro isplaniran sa programom. Sve obojene revolucije su imale dodatne uslove da eskaliraju na protestima.

Moja rodica iz NS godinama priča i upozorava u medijima. Džaba.

Ma, ne sekiraj, ja sam oboje, i ustaškinja i četnikuša. :valja
Najgore od svega je sto ni vlastitu vjeru ne poznaju.

Memento Mori

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 17 Mar 2025, 07:40

immuno wrote: 16 Mar 2025, 12:33
ironman wrote: 16 Mar 2025, 12:01 Tolike tenzije a zapravo se nista nije desilo nit promijenilo.
Isto ko da je bio skup podrske .
Upravo tako , ovo je bilo kontraproduktivno ...
- U pocetku bi studentski protest sa par hiljada,... na kraju preko milion ljudi svih dobi.
- Volja se pokazala mnogo jaca jer su dobijali i batine, pjesacili,.. o svom trosku,... za razliku od s'koca i konopca skupljenih sendvicara u busevima. Itekako krupna stvar. Zamisli Bosnjake da imaju takvu volju.
- Sudionici protesta na drustvenim mrezama masovno osudjuju ulogu Srbije u ratu u BiH, priznaju genocid, osudjuju Mladica, 100 za jednoga,.. nekada su pojedini sa takvim izjavama bili izlozeni javnom lincu. Dojucerasnji heroji polako postaju zlocinci.
- Sudionici protesta su pokazali civilizacijske norme i to je bitno onima kojima je bitno. Izbjegli su sukob jer su bili trezveni. Ko bi u organizaciji na sebe uzeo odgovornost i zapoceo osvetu za onaj zvucni top, gadjanje flasama,... i zapoceo sukob gdje bi bilo mrtvih glava?
- Kontrasi protesta kao onaj debil iz Doboja i mnogi papci na drustvenim mrezama su dobili biljeg i imace u buducnosti problema sa tim. Mrznja prema njima je toliko narasla da ce tesko funkcionsati sa kolegama na faksu, firmi,... Sto znaci da podrska Vucicu ima svoju cijenu u raji, policija nema resursa da te stiti 24 sata.
- Manje je straha i od vlasti, stranackih kadrova SNS na funkcijama, i od jalije sa kapuljacom,...
- Pokazalo se da razlika medju ljudima nije politicka vec civilizacijska, evolucijska. Samo pogledati prosjecan profil Vucicevih fanova od izgleda do pismenosti i mentalnog kapaciteta. Isto ko Homo Sapiensi vs Neandertalci.
- Mrznja prema Dodiku i uopsteno bosanskim Srbima nikad nije bila veca. Ogradjivanje od njih je sve jace i glasnije.
- I najbitnije svijest. Svijest se itekako promijenila nabolje u zemlji Srbiji. Vlast se rusi na izborima a ne nasilno. A do izbora treba izgraditi svijest. Vucic jeste i dalje na vlasti ali je naucio lekciju da se ne moze zajebavati kao do sada, vidio je brojnost i volju svojih protivnika,.. a frizider njegovih fanova je prazniji i prazniji. Jednostavno nema vise sta ponuditi.

E sad,... postoji malo razocarenje kod onih koji su se nadali da ce se sad oni izmedj sebe pobit. Ili koji su zamisljali scene kao kod rusenja Causeskog, kolektivno izvinjenje svim zrtvama njihove politike i isplatu ratne odstete. Isto kao ocekivanja za banjalucku Pravdu za Davida da ce Dodik zavrsiti na giljotini kao u francuskoj revoluciji.
Ovaj protest u Srbiji od samog pocetka nije isao na to da uzme vlast. Jer studenti samo zele svoje zahtjeva a opozicija je jalova. Do daljnjega, ima nade,

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 12442 times
Been thanked: 13198 times

Post by immuno » 17 Mar 2025, 08:09

Sve ovo sto si napiso nije nista novo...demonstrcije traju od jeseni , ova je najavljivana kao " eureka" i sta smo culi i vidjeli...mase koje su dosle i otisle . Neki Plan, neke konkrete zahtjeve , neku shemu sta , kako , gdje , s kim ...0 bodova .... nema opozicije , nema perspektivnog plana, koncepta nista...pisi propalo ..av profitiro i sad ce izbori ...vidjet ce se...

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 17 Mar 2025, 08:41

Zahtjevi studenata su bili i ostali vise nego jasni. Smisao protesta nije imati rezervnu vladu sa jasnim konceptom spremnu da uleti. Ljudi zu izrazili svoje misljenje, pokazali koliko im je stalo do toga. Kriticka svijest je moze se slobodno reci napredovala. Nista ne dolazi preko noci.

Jedino pitanje je smisao blokada prometnica.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15060 times
Been thanked: 14798 times

Post by Dori » 17 Mar 2025, 08:42

Ali da to ima obraza ostati na vlasti nakon one silne mase....Nevjerovatno kakav ego :lud
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9229 times
Been thanked: 10963 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2025, 09:27

Nema ništa od toga.
Razloge sam naveo.
Sljedeći post, niko nije pročitao, citirao, ili lajkao, a to znači da niko nije ni razumio.

Krokodil Behko wrote: 15 Mar 2025, 20:59 Svi su studenti u Srbiji, nepismeni ili su maloumnici.

Tako ispada.

Jedini koji su koliko-toliko pismeni, to su ovi koje zovu "Ćaci"

Očito.

Našli negdje jedan jedini polupismeni grafit i odmah primjetili, a kad ja Vučić prošle godine prelijepio cijelu Srbiju plakatima "Nismo genocidan narod", to niko nije primjetio.

Image

Ali zato primjetimo brojne kokarde danas, ruske zastave, Kosovo ofarbano bojama Srbije itd.
Naravno, zastava EU nema, jer četnici ne vole Evropu i tu nema ništa čudno.
Zbog toga se i ratovalo devedesetih, da bi Srbija ostala što dalje od Evrope. Zbog toga je Srbija izazvala i cijeli jedan svjetski rat, da bi bila što dalje od Evrope.

Ne bi tu bitnije promjene bilo, ni da ih je pola miliona izginulo pod tom nadstrešnicom.

Kao što sam danas već rekao, ono što se dešava jeste promjena agregatnog stanja jedne te iste ideologije, jer drugu ni nemaju. Ona im je standard i ona im je sami identitet. Baš kao što je Merkelka rekla kako je holokaust sastavni dio njemačkog identiteta ( priznajući zločine i odričući se počinjenja novih) isto to i u Srbiji smao obrnuto - nepriznavajući zločine i spremajući se za počinjenje novih.

Onoj pominjanoj kameri od milijardu piksela, nije promakao bitan detalj, a vidim da ostalim jeste.

SANU podržala studente.

Zašto je to bitno.
Bitno je jer su i oni svjesni, da Vučić slabo provodi njihove genocidne planove, previše je navukao bijes zapada na sebe, eksponiran je i nepopularan širom svijeta, u suradnji s Jenkijima, nadajući se Trumpovoj podršci i kladeći se na njega, pristao je na sankcije za NIS pod ruskom kontrolom. To se akademiji nije dopalo, izdao je Ruse i vrijeme je za personalne promjene

Bitno je i iz sljedećih razloga:

1. Oni su 1987. pripremili zasjedu Ivanu stamboliću i eliminisali ga iz političkog života.

2. Oni su instalirali Miloševića

3. Oni su mu dali program agresije i genocida u ruke

4. Oni su mu pružili svu podršku tokom genocida

5. Oni su ga nahuškali i na Kosovo

6. Oni su ga gurnuli u rat s NATO-om

7. Kad su popušili, oni su ga smijenili

8. Potkrala se greška zvana "Đinđić", ali su akademici to brzo ispravili

9. Oni su instalirali KOštunicu koji je orkestrirao paljevinu beogradske džamije i američke ambasade

10. Kad su shvatili da su prećerali i da bi dobili bezvizni režim, instalirali su nemuštog Tadića

11. Čim je počela rasti desnica, pod hitno su ga smijenili i postavili Vučića

12. Podržali su ga u svemu. Nema ni godina otkako je on bio tamo i njima držao predavanje, misleći da je on šef njima a ne obrnuto.

13. Sad je vrijeme za rastanak. Mijenjao je ruski za američki fašizam, njegova teroristička akcija na Kosovu neslavno je prošla. BiH još uvijek postoji, a CG je i dalje u NATO paktu, dok se Dodik sapleo i uletio u vladtitu zamku.

14. Definitivno je vrijeme za smjenu. Možda ne danas-sutra, al Vučić je bivši

15. Akademija je u studentima prepoznala novu, fluidnu varijantu četništva i to mi se jako dopalo. Sad s takvima na vlasti, mogu i Amerikancima i Evropljanima, prodavati muda pod bubrege najmanje jednu deceniju

Niko ne spori da tu ima dosta ljudi, kojima je dozlogrdila glorifikacija ratnih zločinaca i militarizacija društva. Stvar je u tome, da ovi protesti bez jasne političke fusnote ne udaraju tamo gdje treba, niti imaju pesnicu i nakon potencijalnog rušenja Vučića ( jako slabo izgledno ) ta će masa začas biti preuzeta od strane zločinačke SANU, ili opozicionih stranaka koje se ni na koji način, ne razlikuju od Vučića.

Pomenuti u masi studenata i ostalih građana, jasno prepoznaju i "poželjne elemente", koje sam naveo u tom prošlom postu i sve bi se desilo kao i 2000. godine. Isti kao i Vučić, ali formalno drugačiji, preuzeće sve, a ako se potkrade nova "đinđić greška", znamo kako će to završiti.

Volio bih da griješim, ali ovo je ovako.

Prosto je zapanjujuća plitkoća stavova, koje iznose mnogi širom regije, misleći da bi potencijalnim padom Vučića Srbija uplovila u neke demokratske i liberalane vode.

To je društvo u kojem treba promijeniti sve, baš sve.
Čak bi i crkvu trebali ukinuti, pa osnovati neku novu i potpuno drugačiju.

Nemaju oni od čega početi, čak i da žele takve promjene

Postoji jako bitan razlog, zbog kojeg se Druga Srbija zove upravo tako. Druga kao potpuno drugačija i neuporediva sa sadašnjom. Pa ako vi mislite da su Ivan Čolović, Slobodan Inić, Latinka, Radomir Konstatinovič, Bogdan Bogdanović, Koča Popović i ostali bili sve same budale, hejteri itd, ona ok.

I Hrvoje Klasić je isticao nužnost konkretizacije i politizacije protesta, jer kako je on to naveo, ovako će samo polako splasnuti i đe si bio - niđe; šta si radio - ništa.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1334 times
Been thanked: 1587 times

Post by Sioux » 17 Mar 2025, 11:56

Hrvoje Klasič i Tonino Picula mogu samo da budu išutirani od onog klinca što šutira u bulju e..
Pogled Joca Vujičića

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Superhik » 17 Mar 2025, 12:06

Opstepoznato je da niko u opoziciji nema taj mentalitet kakav bi mi zeljeli. Studenti su od pocetka imali stajling na kojeg se mi jezimo. I Milosevica je zamijenio Kostunica koji je brzebolje pomezno obnovio "specijalne veze" u Banjaluci. Naravno da ce dugo vremena proci dok Srbija ne uplovi u demokratskije i liberalnije vode.

Ali ipak se mora priznati da su studenti i profil ostalih sudionika - manje zlo od naprednjaka.
SANU je podrzao studente samo ono uopsteno, biva, inace ono generalno namaju nista protiv mirnih protesta. Parola kojom se svi danas kite.

Ipak postoji i nada da ce placenje cijene za nestresnicu biti inspiracija i ostalima da se javasluku moze stati u kraj. Podsjecam da smo svi zaboravili imena likova koji su nelegalno nagomilali sutu na kamenolomu iznad Jablanice. Kako kod nas ipak ima nekog takmicarskog duha ko je u necemu bolji,... placanje visoke cijene za novosadsku nastresnicu bi imalo nekog efekta.
Koliko je god bilo naivno vjerovati da bi pad Vucica liberalizovao Srbiju, toliko je bilo naivno od ovih protesta ocekivati pad Vucica. Studenti su bili i ostali jasni u svojim zahtjevima.

Kada se spominje SANU, interesantno je da je jos ziv idejni tvorac zla - Vasilije Krestic. Njegov suptilni udio u Memorandumu je bio i ostalo glavna smjernica srpske politike od 80-tih do danas.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Mar 2025, 21:23

Superhik wrote: 17 Mar 2025, 12:06 Opstepoznato je da niko u opoziciji nema taj mentalitet kakav bi mi zeljeli. Studenti su od pocetka imali stajling na kojeg se mi jezimo. I Milosevica je zamijenio Kostunica koji je brzebolje pomezno obnovio "specijalne veze" u Banjaluci. Naravno da ce dugo vremena proci dok Srbija ne uplovi u demokratskije i liberalnije vode.

Ali ipak se mora priznati da su studenti i profil ostalih sudionika - manje zlo od naprednjaka.
SANU je podrzao studente samo ono uopsteno, biva, inace ono generalno namaju nista protiv mirnih protesta. Parola kojom se svi danas kite.

Ipak postoji i nada da ce placenje cijene za nestresnicu biti inspiracija i ostalima da se javasluku moze stati u kraj. Podsjecam da smo svi zaboravili imena likova koji su nelegalno nagomilali sutu na kamenolomu iznad Jablanice. Kako kod nas ipak ima nekog takmicarskog duha ko je u necemu bolji,... placanje visoke cijene za novosadsku nastresnicu bi imalo nekog efekta.
Koliko je god bilo naivno vjerovati da bi pad Vucica liberalizovao Srbiju, toliko je bilo naivno od ovih protesta ocekivati pad Vucica. Studenti su bili i ostali jasni u svojim zahtjevima.

Kada se spominje SANU, interesantno je da je jos ziv idejni tvorac zla - Vasilije Krestic. Njegov suptilni udio u Memorandumu je bio i ostalo glavna smjernica srpske politike od 80-tih do danas.
Ja nisam zaboravila:

"Company Wall

"SANI" d.o.o. Jablanica
Šanica bb., 88420, Jablanica, Bosna
AKTIVAN
JIB 4227208480005
MBS 1-10937
Datum osnivanja 4.1.2001.
KUPI JEDNODNEVNI PRISTUP
OPIS KOMPANIJE
Društvo sa ograničenom odgovornošću "SANI" d.o.o. Jablanica je registrovana u ulici Šanica bb., 88420, Jablanica, Bosna i posluje od 4.1.2001. Trenutni direktor kompanije je Honđo Dženan. Kontakt telefon je 061177858 a kontakt email je.

Vlasnik kompanije je Dženan Honđo, dok je osnovna djelatnost kompanije registrovana pod šifrom C 23.70 - Rezanje, oblikovanje i obrada kamena. Kompanija je klasificirana kao mala gospodarstvo prema kriterijima definiranim Zakonom o računovodstvu Bosne i Hercegovine.

Bonitetna ocjena kompanije za 2024. godinu je A+. Zahvaljujući ovim pokazateljima, "SANI" d.o.o. Jablanica pozicionira se kao pouzdan partner u svojoj industriji.

Na današnji dan kompanije NIJE blokirana

U 2023. godini kompanija je ostvarila ukupan prihod od 170.117,00.

Kompanija zapošljava ukupno 5 radnika. Operativna efikasnost, mjerena EBITDA-om, iznosila je 6.701,00 u 2023. godini, što ukazuje na stabilno i efikasno upravljanje resursima."

https://www.companywall.ba/firma/sani-d ... a/MME7qfC0
Memento Mori

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 4291 times

Post by Nora Ibsenova » 18 Mar 2025, 11:24

Obrait pažnju na bonitetni status, A+.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9181 times
Been thanked: 9055 times

Post by Zana » 18 Mar 2025, 13:23

Kaže jedan momak " Nisu oni ni Slobu skinuli što je ratovao nego što je gubio ratove"

Ovo se nadovezujem na ono što je Behko napisao
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Post Reply

Return to “EX YU”