Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija komentarisao je za portal Klix.ba današnju ostavku direktora SIPA-e Darka Ćuluma i tom prilikom pojasnio ko bi agencijom sada trebao upravljati.
"Ja sam stupio u kontakt s gospodinom Ćulumom, upravo smo se čuli. On mi je rekao da je ovlastio dvije osobe - Ernada Musića za administrativni dio poslova u SIPA-i i Suada Hasanovića da rukovodi agencijom u smislu operativnih poslova.
Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija komentarisao je za portal Klix.ba današnju ostavku direktora SIPA-e Darka Ćuluma i tom prilikom pojasnio ko bi agencijom sada trebao upravljati.
"Ja sam stupio u kontakt s gospodinom Ćulumom, upravo smo se čuli. On mi je rekao da je ovlastio dvije osobe - Ernada Musića za administrativni dio poslova u SIPA-i i Suada Hasanovića da rukovodi agencijom u smislu operativnih poslova.
ironman wrote: 18 Mar 2025, 19:37
Imenovanjem Vukanovica stvari ce se malo promijeniti.
Ovdje hdz ima ulogu. I to znaju i koriste.
Da ne elaboriram vise svako zna .
OK HDZ, moze li malo detaljnije sta ce se promjenit?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Izbacit sve vezano za snsd iz drzavne vlasti . Za pocetak.
Ulaskom opozicije u drzavnu vlast dat ces im mogucnost da preuzmu vlast u entitetu.
I to je ogroman korak.
Uklonit secesioniste.
Budimo realni.
Niko ne ocekuje da pjevaju Jedna si jedina ..
Nisam ni mislila na to, mislila sam na ubrzavanje procesa i smanjenje gluposti. Koliko znam, ministar sigurnosti moze predlozit direktora sipe, i nadgledat njegov rad, to bi u ovoj situaciji bilo korisno. Ko je pretendent na poziciju direktora?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova wrote: 18 Mar 2025, 19:49
Nisam ni mislila na to, mislila sam na ubrzavanje procesa i smanjenje gluposti. Koliko znam, ministar sigurnosti moze predlozit direktora sipe, i nadgledat njegov rad, to bi u ovoj situaciji bilo korisno. Ko je pretendent na poziciju direktora?
To se podrazumijevalo..eto imenovanje ministra sigurnosti.
Da hoce Fadilova zamjenica moze veceras pokrenut.
Nora Ibsenova wrote: 18 Mar 2025, 19:49
To se podrazumijevalo..eto imenovanje ministra sigurnosti. Da hoce Fadilova zamjenica moze veceras pokrenut.
Nisam skontala, sta pokrenut
ironman wrote: 18 Mar 2025, 19:42
Izbacit sve vezano za snsd iz drzavne vlasti . Za pocetak.
Ulaskom opozicije u drzavnu vlast dat ces im mogucnost da preuzmu vlast u entitetu.
I to je ogroman korak.
Uklonit secesioniste.
Budimo realni. Niko ne ocekuje da pjevaju Jedna si jedina ..
U Tuzli pred baraz euforija, svi salove Bosne nosali, jedna zena dobacuje "obrisi s tim guzicu"
I et nije joj niko nista ni odgovorio nazad
Sta ti je rec merhametli narod
ironman wrote: 18 Mar 2025, 19:51
To se podrazumijevalo..eto imenovanje ministra sigurnosti. Da hoce Fadilova zamjenica moze veceras pokrenut.
Nisam skontala, sta pokrenut
Pa imenovanje Vukanovica.
Po protokolu to je njen posao.
Da hoce moze veceras proceduru pokrenut.
A ne cekati 8 ili koliko dana nakon sto su klubovi predali zahtjev.
Imenovanje njeg i postavljanje za ministra sigurnosti je korak ka brisanju secesionista...
A sve po zakonu
P.S.
Mislim na Milicevicku.
Bila zamjenik Dilfe.
Last edited by ironman on 18 Mar 2025, 20:08, edited 2 times in total.
Vrag wrote: 18 Mar 2025, 19:33
Dodik dobio sta je htio. Napast nece, napast ga necemo, hapsit ga necemo, a Bosna se skrati na Federaciju
Nikad nisam ni mislio da cemo puskom braniti cjelovitost BiH nakon 95' ali sam podrazumjevao da postoje osiguraci medjunarodne zajednice, da ce ovakvi koraci automatski znaciti neku vrstu izolacije, ekonomske, komunikacione ali nesto ne vidim da to iko pominje a ni ne priziva.
Last edited by Greengo on 18 Mar 2025, 20:11, edited 1 time in total.
Hapšenje/suđenje Galiću i Nešiću je još dugo ranije isplanirano i dio šireg plana.
Sa jedne strane, moguće da je taj dio plana u našu korist. Sa druge strane, sjeća li se još iko kada je Dodik bio gotovo potpuno neutralan kada su ga uhapsili?
Imenovanje njeg i postavljanje za ministra sigurnosti je korak ka brisanju secesionista...
A sve po zakonu
P.S.
Mislim na Milicevicku.
Bila zamjenik Dilfe.
Jesi siguran da je njen posao?
A sve po zakonu
P.S.
Mislim na Milicevicku.
Bila zamjenik Dilfe.
Jesi siguran da je njen posao?
Uhhh...koja greska.
Kristo a ne Jelka..
Nisam u formi veceras.
A obje su hdz to mi je trebala bit poenta.
Dobro si.