Žene u PMS-u mogu biti oslobođene pune krivične odgovornosti

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Žene u PMS-u mogu biti oslobođene pune krivične odgovorn

11 Aug 2015, 08:23

razdaljina sad nas deli, sedam dana u nedeljiii
ujesto da spavam s tobom ja kod kuma na fotelji :grana
poslacu ti sms kad ti prodje pms
nazvacu te ovih dana
kad ne budes nadrndanaaaa
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13818 times
Been thanked: 9562 times

11 Aug 2015, 08:51

:valja
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Aug 2015, 10:19

nisam nikad čula da je neka u pmsu poludila...vjerujem ipak hajd da je moguće uz neke dodatne faktore ali po tome bi i zene u klimaksu trebalo osloboditi krivnje hbga...činjenica je da neke itekako i ozbiljno stradaju sa živcima...žena moga jednog ravnatelja je mjesecima bila u duševnoj bolnici ali oporavila se i nikad se takva epizoda nije ponovila...nije bila uopće agresivna ali ima svakakvih slučajeva, pa i budu... :ovaj :cudi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

11 Aug 2015, 10:24

ma da sad bi se one izvlačile na ovo il ono...nema oprosta :djed

pred zakonom smo svi jednaki :djed nema olakotnih okolnosti takvog tipa....
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

11 Aug 2015, 11:12

Nisam izučavala zakone ali pms je kratkotrajno prolazno stanje a u menopauzi hormoni tj. njihov nestanak mogu velikoga vraga napraviti....žena moga ravnatelja je mjesecima bila nesposobna za bilo kakav posao...ni umiti i počešljati se nije imala volje, teška klinička depresija...pola godine tako...viđam ja nju ponekad - žena normalna, pametna, vitalna i vesela :ok

Napisala sam već slučajeve da su u praksi ispitivali uračunljivost majke koja je ugušila svoje troje djece...Svekrva je svjedočila da je snaha bila uznemirena...ali sud i medicina su donijeli zaključak da je ona to planirala svjesno a nije napravila u duševnom rastrojstvu...dakle- uračunljiva....ispita to sud sve...bila sam ja i u sudnici...ali ne zbog pms-a ...ma ma zbog hebenluka svoga sela :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

11 Aug 2015, 17:43

Katja wrote:Isto je tako mogao stajati naslov Muškarci sa ljubičastom košuljom mogu biti oslobođeni krivične odgovornosti... :roll
Zakon ima propise o neuračunjivosti a neuračunjivost se mora dokazati bilo pms-a ili ne bilo. Bilo ljubičaste košulje ili ne.

Baš tako! Svi mogu biti oslobođeni krivične odgovornosti, ako im se utvrdi neuračunljivost pri izvršenju djela. To što su u pms-u, žene ne čini neuračunljivim. Ali za raju, da se snebivaju...
Biba wrote:I mene je ovo malo iznenadilo..ali koliko ja znama na suđđenjima se ipak utvrđuje i sipituje je li žena nešto učinila u duševnom rastrojstvu ili ne...Bilo je slučajeva bolesnika s teškom depresijom ali bogme sud je odlučio i vještačenje da je žena bila svjesna, prisebn i planirala zločin...a odavala je sliku teške klinički i dugotrajnije depresije...nije joj pomoglo..pa zašto bi onda PMS...ispita se to...uostalom ako neka ima takve baš simptome pa onda ona i sam shvati da joj je potrebno liječenje...Bio je u mom susjedstvu slučaj posporođajne depresije kad je majka htjela ubiti dijete...spasili su ga i ona se poslije najnormalnije ponašala a to joj je bilo i jedino dijete - kći
Naravno da se to utvrđuje i vještači. Cijela nauka je iza toga, tako da jedan pms teško može nekome biti alibi :D
A majka koja, neposredno nakon poroda (do par sati otprilike), ubije svoje tek rođeno dijete, može biti tretirana kao neuračunljiva, zbog priznatog poremećaja koji može nastati usljed poroda. Ali ni to nije isključivo, i to se vještači za svaki slučaj.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

06 Oct 2015, 00:40

Biba je u tom periodu svakodnevno.. :oo
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

06 Oct 2015, 00:48

MENSTRUATION WILL RELEASE YOU :oo
Question everything.

Post Reply

Return to “Drustvo”