Pa već te je napravio glupim kad ti je nametnuo pojam “suživot” kao jednu dobru i pozitivnu stvar. Suživot je, da te malo uputim, život jednih pored drugih. Zajednički život je življenje zajedno a ne jednih pored drugih. Suživot je ono što već danas imamo a ne ono za šta hoćemo da nam se vrati. U BiH je uvijek bio zajednički život sve do ovog suživota koji nam nastade devedesetih.Duminjo wrote: 10 Mar 2025, 21:50Opet rekla kazala i šuplja.Melek wrote: 09 Mar 2025, 16:17
Pa dobro, to sve stoji. Samo opet mislim da je ideja suluda. Hodati po bošnjačkom stratištu s krstom na ledjima. Vjerovatnoća je ipak velika da ga neko u neznanju mlatne. Nije mu baš najpametniji pristup, premda je gesta plemenita. Mnogi to s pravom mogu protumačiti u smislu “krst nas je ubijao a sad ovaj maše njime nad žrtvama”. Hajd znadni.
Ja slabo znam tih sredina gdje su Bosnjaci vecina a da krscani ne smiju i ne mogu slaviti bozic. Dok s druge strane znamo kakve sve imamo ceremoniie i obrede nemuslimana za vrijeme svakog bajrama.
Pusti šuplju MeleCe.
Pomirenje se postize iskljuvo onda kada krivac prizna krivicu i kada zatrazi oprost. Ovo guranje na silu (još te pravi glupim i dalje te na taj nacin smatra glupljim i nize vrijednim od sebe kao da si majmun a jesmo glupi i majmuni kad padamo na ove jeftine trikove) kako hocemo suzivot, bilo proslo, svi su ginuli i ostala sranja nema apsolutno nikakvu dobru namjeru.
A inače su najtolerantniji oni koji su donji, koji ako nešto radikalno kao poduzmu, rizikuju konsekvence. Danas su to Bošnjaci, nekad su to bili oni drugi.