Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1061 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
Ko je Min.MUP RS izvjesni Goran Karan ?
Mislim da je isti uveliko odgovoran za stanje u RSu kao i na nivou BiH zato što aktivno učestvuje u vršenju KDa..
Mislim da je isti uveliko odgovoran za stanje u RSu kao i na nivou BiH zato što aktivno učestvuje u vršenju KDa..
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
-
Tratinčica
- Sitna buranija

- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 16 times
Ma dobro. To je očigledno.baton wrote: 20 Mar 2025, 21:09 Ko je Min.MUP RS izvjesni Goran Karan ?
Ali u vezi Ćuluma,
Danas:
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/962429/ ... ora-sipa-e
Ostali ne znaju zakone?
Pročitaj moj prethodni post.
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!:
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2279 times
- Been thanked: 1085 times
Koja kucka."Što se tiče imenovanja Nebojše Vukanovića, danas ću obavijestiti zastupnike koji su dostavili prijedlog te sve njih podsjetiti da je moja pozicija politička, te da se na nju dolazi dogovorom političkih stranaka i tu postoji procedura definisana Zakonom o Vijeću ministara i Ustavom BiH. Ova inicijativa se treba poslati političkim strankama i definirati postoji li nova većina. Kada od njih dobijem prijedlog, odmah ću postupiti u skladu s koalicionim sporazumom. Koliko god je za imenovanje potrebna većina u Predstavničkom domu, potrebna je i kod donošenja odluka o imenovanju, a ja se nadam da će me oni razumjeti", rekla je Borjana Krišto.
Trazi da se sve stranke izjasne o kandidaturi Vukanovica a prije par dana predlozila Selaka a da nije pitala te iste stranke u parlamentu.
HDZ je otvoreno na strani separatista i to im se ne smije zaboraviti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1061 times
Nije dobro.Tratinčica wrote: 20 Mar 2025, 21:36Ma dobro. To je očigledno.baton wrote: 20 Mar 2025, 21:09 Ko je Min.MUP RS izvjesni Goran Karan ?
Ali u vezi Ćuluma,
Dodik sa Karanom vrši policijski udar u entitetu RSa.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Dupli_skalp
- Sitna buranija

- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 23 times
kakve debilčine na ovoj temi: https://forum.klix.ba/viewtopic.php?t=1 ... tart=19250
država u terminalnoj fazi raspadanja, a oni verglaju o patriotama, dijaspori, avdi avdiću... lobotomija naroda koji nije politički narod i koji je uvijek bio sluga okupatora.
s kakvim idiotima živim, da te dragi Bog sačuva...
država u terminalnoj fazi raspadanja, a oni verglaju o patriotama, dijaspori, avdi avdiću... lobotomija naroda koji nije politički narod i koji je uvijek bio sluga okupatora.
s kakvim idiotima živim, da te dragi Bog sačuva...
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25788 times
- Been thanked: 26335 times
- ironman
- sirius

Kaze stevandic uso u BiH u onaj medjudrzavni prostor sto je Forto skoro izglaso. I onda je trcao okolo kroz taj medjudrzavni prostor dok nije bio siguran da je siguran 
dream of spring...
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Brateeee ...ironman wrote: 16 Mar 2025, 10:38Njeni motivi su jasni.Chloe wrote: 15 Mar 2025, 23:04
Misliš na izjavu Željene Zovko ...
Čini mi se da je većina ovako reagirala.
Mene je zamislila s tom izjavom
Ne ide ona na Parlament EU tek tako, predstavnica je svoje države, neće ići ne pripremljena, na fonu je sa svim likovima koji su povezani sa tematikom o kojoj parlament .raspravlja. nije ona glupa da tek tako laže i na sebe s tim skreće pažnju
Mislim da nije slagala, nego baš kako je rekla "imam informaciju". Od koga?
Ali eto, slagala je ..
Šta je motiv laganju? Šta je pozadina te izjave?
Potcjenjivanje Hrvatske, precjenjivanje MZ i EUFOR-a je itekako prisutno.
EUFOR je tu da podrži državne institucije, da pomogne u njihovom radu, i sve to stoji .. ako bi došlo do eskalacije širih razmjera, EUFOR bi zaštitio ambasadore i strane državljane kao što radi u svakoj kriznoj situaciji u nekoj državi.
Voljela bih taj optimizam i povjerenje u MZ, EUFOR, svijet .. ali zaklano je, ubijeno je, silovano je, raseljeno je prije 30. godina.
Prikazati BiH kao nemogucu drzavu.
Nemam snage sad detaljisat..
Ima ona piricka..e to je taj nivo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zovko-i ... /250315043Zovko je prilikom svog obraćanja kazala kako ima informacije iz EUFOR-a prema kojima je zadatak EUFOR-ove Misije Althea isključivo zaštita ambasada i stranih diplomata te da oni neće učestvovati u smirivanju eventualnog sukoba u našoj zemlji.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ika/582941"Europska unija nije spremna koristiti EUFOR-ove trupe za hapšenje Milorada Dodika. Nismo spremni rizikovati živote naših vojnika", kazala je visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Kaja Kallas tokom susreta sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.
"To se i ne očekuje od EUFOR-a", uzvratio je Konaković.
"Ali očekujemo da EUFOR asistira bosanskohercegovačkim institucijama i da stvori sigurne okolnosti za provođenje zakona. Imate puno takvih primjera iz prošlosti", rekao je Konaković.
- ironman
- sirius

Samo smireno.Chloe wrote: 21 Mar 2025, 12:26Brateeee ...ironman wrote: 16 Mar 2025, 10:38
Njeni motivi su jasni.
Prikazati BiH kao nemogucu drzavu.
Nemam snage sad detaljisat..
Ima ona piricka..e to je taj nivo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zovko-i ... /250315043Zovko je prilikom svog obraćanja kazala kako ima informacije iz EUFOR-a prema kojima je zadatak EUFOR-ove Misije Althea isključivo zaštita ambasada i stranih diplomata te da oni neće učestvovati u smirivanju eventualnog sukoba u našoj zemlji.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ika/582941"Europska unija nije spremna koristiti EUFOR-ove trupe za hapšenje Milorada Dodika. Nismo spremni rizikovati živote naših vojnika", kazala je visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Kaja Kallas tokom susreta sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.
"Ali očekujemo da EUFOR asistira bosanskohercegovačkim institucijama i da stvori sigurne okolnosti za provođenje zakona. Imate puno takvih primjera iz prošlosti", rekao je Konaković.
![]()
Nigdje zvanicno ja ne nadjoh da je eufor uopce pricao o hapsenju.
Nego defetizam je kod nas uobicajen.
Pogledaj stevandica i sta porucuje maloprije. Otprilike je sve jasno.
Ja licno bih pogurao uvodjenje opozicije u drzavnu vlast. Sa jasnim otklonom hdz od politike snsd i svih secesionista.
A ako bi hdz opet kalkulisao cekajuci izbirni onda stvarno i nasi trebaju pustit sve ...da jednom il udarimo o taj beton na dnu ili da krenemo naprijed.
dream of spring...
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Nije Zovko nešto slagala, reakcija na njenu izjavu i ova današnja vijest mi je licemjerstvo MZ i EUFOR-a ...
Od prvog dana, od početka rata do danas, Srbi i Hrvati su jedan tim a mi između i jedini kojima je stalo do jedinstvene BiH.
Možda ova situacija nekima otvori oči i otvori vidike.
S saburli sam, apsolutno, i u kom god pravcu išlo da išlo ... Bože moj.
Jedino i ne pomišljam da bih preko Balčine išla ( granica) ...
Od prvog dana, od početka rata do danas, Srbi i Hrvati su jedan tim a mi između i jedini kojima je stalo do jedinstvene BiH.
Možda ova situacija nekima otvori oči i otvori vidike.
S saburli sam, apsolutno, i u kom god pravcu išlo da išlo ... Bože moj.
Jedino i ne pomišljam da bih preko Balčine išla ( granica) ...
- Greengo
- Na probnom

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 31 times
I sta sad, zna li se je li obaveza NATO-a nekadasnjeg SFOR-a danasnjeg EUFOR-a da brani ustavno pravni poredak i silom ako treba. Proizilazi li to kao obaveza iz Dejtona?
Slusam onog Blagojevica na BN-u, nekadasnjeg pravnog savjetnika Cvijanovicke. Cisti profesionalac, cesto citiran sa nase strane povodom ove krize gdje je jasan da su RS-ovci usrali motku i prekrsili bruku zakona koje su sami izglasali ali izostavljamo dio u kojem on govori da su i Bonske ovlasti protivustavne i pravno nasilje. Taj dio brine. Inace mi djeluje kao profesionalac koji ko' konj gleda samo pravo kad je pravo u pitanju.
Slusam onog Blagojevica na BN-u, nekadasnjeg pravnog savjetnika Cvijanovicke. Cisti profesionalac, cesto citiran sa nase strane povodom ove krize gdje je jasan da su RS-ovci usrali motku i prekrsili bruku zakona koje su sami izglasali ali izostavljamo dio u kojem on govori da su i Bonske ovlasti protivustavne i pravno nasilje. Taj dio brine. Inace mi djeluje kao profesionalac koji ko' konj gleda samo pravo kad je pravo u pitanju.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Poslije ovoga bas trebamo da stavimo prst na celo i razmislimo koje su se stvari u medjuvremenu promijenile a da nam nije saopsteno i koje stvari moramo promijeniti da ne dodjemo vise u ovakvu situaciju.Chloe wrote: 21 Mar 2025, 12:26
Brateeee ...
![]()
Koji mandat ima EUFOR u BiH? Je li opis njihovog djelovanja u medjuvremenu promijenjen a da kao strana(drzava) nismo obavijesteni?
Ako je njihova mislija samo nadgledanje, nama ne trebaju plavi sljemovi kao '92.god. kada su dosli pa mi mislili da zaustave rat a oni broje granate i mrtve.
U slucaju necega da stanu na entitetsku liniju i legalizuju genocidom uzetu teritoriju.
Ne, hvala. Mozemo i bez vas.
- ironman
- sirius

Da sa tumacenjem Ustava zavrsimo .
Dva su jedina tumaca Ustava BiH.
To je institucija VP i to je Ustavni sud BiH .
To je amin na price o Ustavu.
Naprdjivanja o sadasnjem VP tj pokusaju da mu se ospori legitimitet postoje samo iz tog razloga. A nemaju utemeljenja .
Naprdjivanja o broju sudaca u Ustavnom sudu postoje iz istog razloga.
A utemeljenja nemaju osim u glavama onih koji lazu sami sebe.
Dio mirovnog sporazuma koji su pisale pametne glave je predvidio da bi neko mogao naprdjivat o broju sudija pa je ukovano da vecina ujedno cini i kvorum.
Vecina je 5 i tu je prici kraj.
Naprdjivanja o sadasnjem VP tj pokusaju da mu se ospori legitimitet postoje samo iz tog razloga. A nemaju utemeljenja .
Dio mirovnog sporazuma koji su pisale pametne glave je predvidio da bi neko mogao naprdjivat o broju sudija pa je ukovano da vecina ujedno cini i kvorum.
dream of spring...
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9912 times
- Been thanked: 16714 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Slazem se.ironman wrote: 21 Mar 2025, 13:16 Da sa tumacenjem Ustava zavrsimo .
Negdje sam procitao kada se dogovarao sastav US da su Srbi trazili 2 sudije stranca jer su se plasili preglasavanja(B-H) strane.
Sada je lopta u njihovom dvoristu da imenuju 2 sudije iz reda srpskog naroda. To sto ne zele je njihov problem jer smatraju da na takav nacin mogu blokirati rad US. Malo su se zaigrali.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Dobi ga Dodo u svom dvoristu od Engleza koje najvise proziva. 
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51564 times
- Been thanked: 9152 times
Hoce oni svasta vikat, doslo vrjeme da se vratiamidza idriz wrote: 21 Mar 2025, 15:01 Dobi ga Dodo u svom dvoristu od Engleza koje najvise proziva.![]()
Gledaj sta vice srpski intelektualac
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2833 times
- Been thanked: 23362 times
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2833 times