Merhaba naš mubareć Ramazan

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4111 times
Been thanked: 3080 times
Status: Offline

Re: Merhaba naš mubareć Ramazan

Post by Lavlje_srce »

Stavljali smo ovu dovu na temu o Islamu u Ramazanu prije 2 godine.

Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

:srce

Memento Mori

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40696 times
Been thanked: 27093 times

Post by Rum »

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 648 times
Been thanked: 1007 times

Post by tuzlak1212 »

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Neko je prelijepo rekao:
“Otišla je većina ramazana, ali je preostalo je ono najbolje od njega.”. 💚💚💚💚💚
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Rum wrote: 22 Mar 2025, 18:06 Neko je prelijepo rekao:
“Otišla je većina ramazana, ali je preostalo je ono najbolje od njega.”. 💚💚💚💚💚
Bome je sad najteze.
Memento Mori

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

FB_IMG_1742665948842.jpg

♦️Pošto je večeras neparna noć mnogo na teraviji i noćnom namazu, na sedždi učite dovu koju je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, preporučio da se uči u noći Lejletul-Kadra:

"ALLAHUMME INNEKE ‘AFUVVUN, TUHIBBUL-‘AFWE, FA’FU ANNI!“ (Gospodaru moj, zaista si Ti Onaj koji praštaš i voliš oprost, pa mi oprosti)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

🔸️Večeras je neparna noć🔸️

Prema pouzdanom hadisu onaj ko klanja jaciju i sabah namaz u džematu (džamiji) kao da je cijelu noć proveo u namazu (ibadetu). Ako ste u mogućnosti klanjajte ove namaze u džamiji, jer zamislite da vas noć Kadr zadesi, a vi obavili ove namaze u džamiji.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Iskoristite blagodati posljednjih deset noći ramazana⭐️🌙

☘Sura El-Ihlas – 3 puta: nagrada kao da si proučio cijeli Kur’an.

🔸️„Subhanallahi ve bi hamdihi“ – 100 puta: oprostit će mu se grijesi, pa makar bili koliko morske pjene.

🔷️„Subhanallah“ – 100 puta: bit će mu upisano hiljadu dobrih djela ili će mu biti izbrisano hiljadu grijeha.

☀️„Subhanallah, Elhamdulillah, La ilahe illallah, Allahuekber“ – najdraže riječi Allahu.

🍀„Estagfirullah ellezi la ilahe illa huvel-Hajjul-Kajjumu ve etubu ilejh“ – 3 puta: bit će mu oprošteni grijesi.

🌷Salavat na Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem – ko jedanput donese salavat, Allah na njega donese deset salavata.

⚘„La ilahe illallah, vahdehu la šerike lehu, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli šej’in kadir“ – 100 puta: kao da je oslobodio deset robova, upisano mu je stotinu dobrih djela, izbrisano stotinu grijeha, zaštita mu je od šejtana tog dana, i niko neće doći s boljim osim onoga ko to kaže više puta.

🌿„Allahu, oprosti vjernicima i vjernicama“ – za svakog vjernika i vjernicu piše mu se jedno dobro djelo.

🌹„Allahu, molim Te za zdravlje i sigurnost na dunjaluku i Ahiretu“ – najbolja dova.

🌸„Gospodaru naš, podari nam dobro na dunjaluku i dobro na Ahiretu, i sačuvaj nas od džehennemske vatre“ – najpotpunija dova.

🌱„Allahu, Ti si Onaj koji prašta, voliš praštanje, pa mi oprosti“ – dova Lejletul-kadra.

🌻„Subhanallahi ve bi hamdihi, Subhanallahil-‘Azim“ – dvije riječi koje su teške na vagi, a drage Milostivom.

🌴„Subhanallah, Elhamdulillah, La ilahe illallah, Allahuekber, La havle ve la kuvvete illa billah“ – trajna dobra djela (el-bakijat es-salihat).

🌾„La havle ve la kuvvete illa billah“ – jedna od riznica Dženneta.

🍁„Subhanallahi ve bi hamdihi ‘adede halkihi ve rida nefsihi ve zinete ‘aršihi ve midade kelimatihi“ – 3 puta: sveobuhvatan i veličanstven zikr.

💐„Zadovoljan sam da mi je Allah Gospodar, islam vjera, a Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, poslanik“ – Džennet mu je zagarantovan.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 50141 times
Been thanked: 8905 times

Post by ElTriconi »

Rum wrote: 22 Mar 2025, 23:21
⚘„La ilahe illallah, vahdehu la šerike lehu, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli šej’in kadir“ – 100 puta: kao da je oslobodio deset robova, upisano mu je stotinu dobrih djela, izbrisano stotinu grijeha, zaštita mu je od šejtana tog dana, i niko neće doći s boljim osim onoga ko to kaže više puta.
Ovo mi je pravo jako, cesto se uhvatim da odlutam, pogotovo kad vozim, ovo zarafalam par puta da se uhavizam 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8853 times
Been thanked: 5610 times

Post by Mister No »

The Dark Side Of The Forum...
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Rum wrote: 22 Mar 2025, 23:21 Iskoristite blagodati posljednjih deset noći ramazana⭐️🌙

☘Sura El-Ihlas – 3 puta: nagrada kao da si proučio cijeli Kur’an.

🔸️„Subhanallahi ve bi hamdihi“ – 100 puta: oprostit će mu se grijesi, pa makar bili koliko morske pjene.

🔷️„Subhanallah“ – 100 puta: bit će mu upisano hiljadu dobrih djela ili će mu biti izbrisano hiljadu grijeha.

☀️„Subhanallah, Elhamdulillah, La ilahe illallah, Allahuekber“ – najdraže riječi Allahu.

🍀„Estagfirullah ellezi la ilahe illa huvel-Hajjul-Kajjumu ve etubu ilejh“ – 3 puta: bit će mu oprošteni grijesi.

🌷Salavat na Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem – ko jedanput donese salavat, Allah na njega donese deset salavata.

🌿„Allahu, oprosti vjernicima i vjernicama“ – za svakog vjernika i vjernicu piše mu se jedno dobro djelo.

🌹„Allahu, molim Te za zdravlje i sigurnost na dunjaluku i Ahiretu“ – najbolja dova.

🌸„Gospodaru naš, podari nam dobro na dunjaluku i dobro na Ahiretu, i sačuvaj nas od džehennemske vatre“ – najpotpunija dova.

🌱„Allahu, Ti si Onaj koji prašta, voliš praštanje, pa mi oprosti“ – dova Lejletul-kadra.

🌻„Subhanallahi ve bi hamdihi, Subhanallahil-‘Azim“ – dvije riječi koje su teške na vagi, a drage Milostivom.

🌴„Subhanallah, Elhamdulillah, La ilahe illallah, Allahuekber, La havle ve la kuvvete illa billah“ – trajna dobra djela (el-bakijat es-salihat).

🌾„La havle ve la kuvvete illa billah“ – jedna od riznica Dženneta.

🍁„Subhanallahi ve bi hamdihi ‘adede halkihi ve rida nefsihi ve zinete ‘aršihi ve midade kelimatihi“ – 3 puta: sveobuhvatan i veličanstven zikr.

💐„Zadovoljan sam da mi je Allah Gospodar, islam vjera, a Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, poslanik“ – Džennet mu je zagarantovan.
Sve proucila, Amin. :srce

Vjerovjesnik, s.a.v.s. , u hadisu koji bilježi imam Muslim, kaže: “Najbolja dova je dova na dan Arefata, najbolje što sam rekao i što su govorili poslanici prije mene jeste:

‘la ilahe illallahu vahdehu la šerike lehu, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ‘ala kulli šej’in kadir’

(Nema istinskog božanstva osim Allaha Jedinog, On nema saučesnika, Njemu pripada vlast i zahvala, On oživljava i usmrćuje i On sve može).”

Memento Mori

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Gospodaru nas, ako je veceras Noc Kadra, molimo Te da upises nasa imena medju onima kojima je oprosteno. 💚💚
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 47 times
Been thanked: 109 times

Post by Jahja83 »

Allah mi je 27 noći ramazana uslišao dovu da postanem majka!

Selam, poštovani Elvedine,

Želim sa vama da podijelim svoju priču, pa ako je vi smatrate prikladnom za podršku drugim parovima koji se bore sa proširivanjem porodice.
Ja i moj muž smo bili dvije godine u braku kada smo počeli da radimo na tome da dobijemo svoje prvo dijete. Nakon nekoliko mjeseci bezuspješnih pokušaja odlučili smo da obiđemo doktore, koji su rekli da smo oboje potpuno zdravi. Tako kreće naša borba, koja je trajala pune četiri godine. Išli smo od doktora do doktora i svi su govorili isto, pa smo odlučili da pokušamo liječenje Kur'anom, koje je također prošlo bezuspješno.
Nakon svega toga sam odustala od pomisli da ću ikada uzeti svoje dijete u ruke. Uz sve te probleme pojavili su se i drugi, finansijski, zbog kojih smo završili i na cesti s praznim novčanikom. Kad sam odustala od svega, bile su već četiri godine borbe, suza, tuge i depresije. U to vrijeme nisam klanjala, jer sam odrasla u porodici koja nije praktikovala vjeru, pa nisam ni naučila ništa. Vjerovala sam u Allaha i molila se tiho, na svoj način, kako sam znala.

Te četvrte godine bio je mjesec posta. Jedne noći smo muž i ja sjedili i slušali radio kada sam čula da je to 27. noć, Lejletul-kadr, noć želja. Ustala sam i rekla mužu: „Hajmo klanjati!“ On mi je odgovorio: „Ali ti ne znaš.“ Odgovorila sam mu: „Ti uči naglas, a ja ću ponavljati za tobom.“ Tako smo i uradili. Te noći zamolila sam Gospodara Milostivog i Samilosnog da mi podari dijete, a potom smo otišli spavati.
Sljedećeg jutra pili smo kafu i ja sam mužu ispričala san koji sam sanjala te noći – da nas dvoje vodimo za ruku našu kćerkicu koja ima smeđu, kovrdžavu kosu. Dok sam pričala, muž mi je rekao da je i on usnio isti taj san.

Otprilike dva mjeseca nakon toga, hvala Allahu, saznala sam da sam trudna.
Nakon nekoliko mjeseci trudnoće saznali smo da nosim djevojčicu, i kada se moja djevojčica rodila, nakon nekoliko mjeseci dobila je tamnu, kovrdžavu kosu, baš kao u našem snu.
Poslije toga sam, hvala Milostivom i Samilosnom, postala majka još dvojice dječaka. Sada klanjam svaki namaz, a moja djeca također klanjaju.
To je moja priča. Ako mislite da je prikladna, objavite je, ali bez mog imena.
Selam.

Image
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7815 times
Been thanked: 18413 times

Post by Maja »

Izmisljeno. I okani se velikih slova
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Maja wrote: 23 Mar 2025, 23:05 Izmisljeno. I okani se velikih slova
a kako znas da je izmisljeno? :123
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Da nema ovog dijela prica bi bila ok

Sljedećeg jutra pili smo kafu i ja sam mužu ispričala san koji sam sanjala te noći – da nas dvoje vodimo za ruku našu kćerkicu koja ima smeđu, kovrdžavu kosu. Dok sam pričala, muž mi je rekao da je i on usnio isti taj san.

Otprilike dva mjeseca nakon toga, hvala Allahu, saznala sam da sam trudna.Nakon nekoliko mjeseci trudnoće saznali smo da nosim djevojčicu, i kada se moja djevojčica rodila, nakon nekoliko mjeseci dobila je tamnu, kovrdžavu kosu, baš kao u našem snu.
Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 »

Maja wrote: 24 Mar 2025, 00:08 Da nema ovog dijela prica bi bila ok

Otprilike dva mjeseca nakon toga, hvala Allahu, saznala sam da sam trudna.Nakon nekoliko mjeseci trudnoće saznali smo da nosim djevojčicu, i kada se moja djevojčica rodila, nakon nekoliko mjeseci dobila je tamnu, kovrdžavu kosu, baš kao u našem snu.
a sta je tu cudno da bebe imaju kosu?
Image

Image

Image

Image

i sta je cudno da bebe imaju kosu?

pa moja curica prvo sto sam vidio od nje je cuperak kad je krenula izlaziti iz vagine :zubi

uostalom Elvedinu Pezicu se javila jedna zena da to isprica pa on prenio pricu na svom FB profilu
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

O cemu pricas, ko je reko da je cudno sto bebe imaju kosu. Cudno je sto su i ona i muz imali identican san i onda rodi djevojcicu kovrdzave kose bas ko u snu.
Pricu je poslao bog zna ko Pezicu i nigdje ne pise da moram u nju vjerovati.
Post Reply

Return to “Religija”