ISIL
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Re: ISIL
Propaliteti ljudski od nacista fasista cetnika ustasa sve isto skart Pa skart samo Pod drugim nazivom Se Kriju nista oni nisu drugo Do ljudske ubice u vrednovanju civilizacije dno dna navijam za njihovo istrebljenje u svakom pogledu!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Užas, mogu sad plakat od muke...ne zanima me ni, da se sad brutalno izrazim, ni da pričam što bi trebalo, ja bi ovo ja bio ono.....samo jad i tugu osjećam...
I nije licemjerno.... savršeno sam svjestan, da je to u Kabulu, Bagdadu, jedan sasvim običan dan.... i tu smo otupili, žalostno je da nije vijest ono od jučer... 33 mrtva u Bagdadu u napadu bombaša....
samo je ovo prokleto blizu nas...
a više manje se radi o istim grupacijama ljudi, istim financijerima, istim interesima....

I nije licemjerno.... savršeno sam svjestan, da je to u Kabulu, Bagdadu, jedan sasvim običan dan.... i tu smo otupili, žalostno je da nije vijest ono od jučer... 33 mrtva u Bagdadu u napadu bombaša....
samo je ovo prokleto blizu nas...
a više manje se radi o istim grupacijama ljudi, istim financijerima, istim interesima....
TOMISLAV SALOPEK, "običan" dečko iz Vrpolja koji se oženio za ljubav svog života a zatim se, da bi prehranio sedmogodišnju kćerkicu i dvogodišnjeg sinčića, odlučio na težak korak: odlazak na rad u inozemstvo.
Diplomirani geodet sa svjedodžbom Srednje poljoprivredne škole ‘Matija Antun Reljković’, Tomislav je bio vjerni navijač zagrebačkog Dinama, a 31. rođendan je proslavio tek nedavno, u lipnju.
Od poznanika i susjeda obitelji Salopek posljednjih se dana moglo čuti da je čitavoj obitelji odvojenost oduvijek teško padala, to više što Tomislav nije imao mnogo prilike uživati u odrastanju svog sinčića. Nažalost, loše gospodarske prilike u Hrvatskoj natjerale su ga da posao potraži u Egiptu, u francuskoj tvrtki Compagnie Generale de Geophysique.
Svijet im se srušio 22. srpnja
Čitav svijet ovoj se obitelji srušio 22. srpnja, samo koji dan prije no što se Tomislav trebao vratiti kući. Na dan Oluje u medije je dospjela i zastrašujuća snimka IS-a, na kojoj je vidno mršaviji Tomislav u narančastom kombinezonu, uz prijetnju nožem naveo svoje ime i prezime, rekao da je oženjen za Natašu, a zatim i prenio prijetnju svojih otmičara.
Apel za njegovo oslobođenje u sljedećim je danima putem domaćih i svjetskih medija uputio i Tomislavov shrvani otac, organizirane su i zajedničke molitve u lokalnoj crkvi, no sve je bilo uzalud.
Vrpolje jučer pusto i prazno, mještani su se okupljali kako bi molili za milost prema Tomislavu
Indexovi reporteri jučer su posjetili Vrpolje, kako bi vidjeli kakva atmosfera vlada rodnim mjestom pokojnog Tomislava Salopeka, kako se njegovi sumještani i poznanici nose sa strahom, neizvjesnošću i svime što prati ovu tešku priču, koja je danas završena na najgori mogući način.
Mjesto iz kojeg je Tomislav otišao kako bi lakše prehranio svoju obitelj, jučer je bilo sasvim pusto. Zbog vrućine, ali i zbog teške sudbine koja je snašla otetog Hrvata tek tu i tamo pokoji prolaznik požurio je kroz selo prema crkvi u kojoj se skupljaju svake večeri i prije mise mole za Tomislava. Svi oni uzdali su se u višu silu, vjerovali da će Bog pomoći da se Tomislav vrati kući, kao što je trebao onog dana kada su ga oteli militanti Islamske države.
"Poznajem ga, strašno je roditeljima, supruzi i djeci, svima je strašno. Neka Bog prosvijetli tim ljudima pamet. Obitelj se time teško nosi, svi se nadamo i vjerujemo da će ishod biti dobar. Znamo da smo potegnuli lanac molitve u Crkvi, i 24 sata dnevno smo se povezali da se molimo za njega. Jedni druge smo zvali, a što bude bit će. Imamo određene sate kad se molimo za njega, po danu i po noći, lanac molitve se ne prekida. Njima je zbilja preteško, Tomislav je jako dobra osoba...", suznih očiju govorila nam je Tomislavova sumještanka.
"Mjesto je šokirano, molimo se i molimo i dalje za njega, to je jedino što možemo. Normalno da su nam misli stalno tamo, stalno gledamo televiziju, hoće li biti oslobođen...Taj je događaj u našem mjestu dignuo veliku prašinu, čovjek je išao raditi za svoju obitelj i onda nastrada...Nije lako, teško je prognozirati, ali sve je u Božjim rukama", rekao je jedan gospodin prije nego li se uputio u Crkvu.
"Molimo se Bogu da im omekša srca i da ga oslobode. Tuga i razmišljanje i nema se što reći, samo se može čekati. Vjerujem da je država poduzela sve što je mogla", kazala nam je većina osoba s kojima smo razgovarali.
"Imali smo nekoliko misa, ali sada su i molitve u tijeku. Prvi dan kad je nestao u selu smo organizirali molitve. U vrijeme dok se još ništa nije govorilo imali smo molitve poslije mise, a sada imamo prije mise. Zajednički tražimo rješenje u molitvi", rekao nam je svećenik koji svakog dana vodi mise i molitvu, dodajući kako je Tomislav tek jedan od mnogih koji su selo Vrpolje napustili kako bi prehranili sebe i svoje obitelji.
Nakon mučne višednevne neizvjesnosti, prijetnja krvnika IS-a u konačnici je ostvarena na najgori mogući način.
Habibti, ya nour el - ain... 

Čije nezadovoljstvo?Salahuddin wrote:Storm, strpi se. Nezadovoljstvo sirom svijeta prijeti da kulminira do toga da povratk nece biti. Mozda to ne zvuci bas privlacno ali dok se to ne desi, ovakvi monstrumi da ce da imaju sve sto im je potrebno da rade ovo sto rade. Oni koji su ih stvorili, mogu i da ih zaustave. Ali posto se to nece desiti (bar jos ne) i posto se neprestano koriste dupli arsini, ovo ce na krvav nacin da se poslozi, sve na svoje mjesto. Zivi bili pa vidjeli.
Normalan svijet je odavno nezadovoljan, odavno vidi iz kojeg to sve smjera ide..... ali normalan svijet nema apsolutno ništa u rukama, da to zaustavi....imaju oni, koji su to i uzrokovali i kojima odgovara ...( pilot epizoda ti je bio Afganistan....tamo se odličnom pokazala strategija, zavadi, prodaj oružje i crpi resurse ..... )
Zanimljivo je bilo u jeku napada koalicije na položaje ISILA u Iraku....nakon svakog napada, ovi jači.... jesu bombardirali, ali sa opremom na padobranima.... dok se jedan dio u revijalnom letu raspucavao raketama po pustinji...
Igra će biti gotova, kad njima dosadi. točka
Habibti, ya nour el - ain... 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40605 times
- Been thanked: 26939 times
Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Znam da je ISIL krut i nemilosrdan,ali toga ima na sve strane u raznim oblicima. Eto,po meni SDA ne zaostaje mnogo iza njih.Jedina razlika je ta što još nisu prešli preko Rubikona kao ovi.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
ISIL je smišljena predstava.Za tebe je kasno da se vratiš na pravi put.Rum wrote:Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ne bih se nikad složio da je ISIL nadmašio četnike po zlu.U narednim danima ću vas podsjetiti na neke zločine u njihovoj režiji.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23433 times
- Been thanked: 6169 times

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Nisam vidjela sliku,i drago mi je da nisam. Nemojte molim vas postavljati. Previse ruznih slika sam vidjela u zivotu,sto na tv,sto u javi. Kao i vecina nas tu. Sve mi je jasno,svaki trun zla koje rade. Ne mora me neka slika proganjati danima.
Pogledam emisiju putevi ocajnika pa mi danima slike ne izlaze iz glave. Kamo li ovo. U glavi mi je njegova zena. I mater,ako je ziva. Djeca su srecom mala da shvate.
Pogledam emisiju putevi ocajnika pa mi danima slike ne izlaze iz glave. Kamo li ovo. U glavi mi je njegova zena. I mater,ako je ziva. Djeca su srecom mala da shvate.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Što će ti Islam, ili bilo koja izmišljena religija? Čovjek može živjeti i bez toga.Rum wrote:Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Kako?Podrinjac wrote:Što će ti Islam, ili bilo koja izmišljena religija? Čovjek može živjeti i bez toga.Rum wrote:Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
- Calla
- Legenda foruma
KOMESAR wrote:Ne bih se nikad složio da je ISIL nadmašio četnike po zlu.U narednim danima ću vas podsjetiti na neke zločine u njihovoj režiji.
slicno iznose i sociolozi o bivsim ratovima,
iako se nama svima cini da je danas najvise ratova na svjetu oni tvrde obrnuto,naime da je vise ljudskih zrtava palo u drugom svjetskom ratu nego u ovim danasnjim ratovima sa isilcima !
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Svako se može pozivati na šta hoće.Tako i ISIL.Pravi vjernici znaju šta piše u svetim knjigama,a muslimani imaju kao putokaz životno djelo poslanika Muhameda s.a.v.Salahuddin wrote:OK, cetnici imaju veci "staz" i zrtve su im imale uvijek inferiornu snagu. Ali, po ovome sto ovi rade, ode to na drugi nivo. I ponajvise mi krivo sto se to u milionima (milijardama cak) mozgova shvata kao islamski nacin ratovanja. Cetnici su cetnici i od njih se ne ocekuje nista dobro. Ali ako uzmes islam u usta i kazes da se vodis islamom, onda spaljivanju ljudi i skidanju glava, uz maskiranost lica cijelo vrijeme, apsolutna nema mjesta.KOMESAR wrote:Ne bih se nikad složio da je ISIL nadmašio četnike po zlu.U narednim danima ću vas podsjetiti na neke zločine u njihovoj režiji.
Koga oni to slijede u praksi? Je li ovo zabiljezeno ponasanje Poslanika s.a.w.s ili njegovih prijatelja, pa onda i Halifa? Ne! Znaci, oni se vode obicajima rata koji nisu poznati u islamu.
U praksi i djelu ISIL-a prestaje svaka sličnost sa islamom.
Svakom svoje druze zar i vi komunjare niste za to?Podrinjac wrote:Što će ti Islam, ili bilo koja izmišljena religija? Čovjek može živjeti i bez toga.Rum wrote:Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
- Calla
- Legenda foruma
Samo jos da pobrojimo ljudske zrtve od Kommunista koji su zemlju cistili od napada fasista njemaca italijana ustasa cetnika i moram priznati da Mi ova dobrovoljna vojska bez Kupovine oruzja na kraju ispadne kao najpravednija i u zbrajanju zrtava
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4682 times
Joj jebo ih otac Islam uopste nema veze s.njimA. bezveze nam vjeru prljaju govna govnasta..
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Pa isto onako kako živi Morgan Frimen, kako je živio Ajnštajn, Stephen Hawking...KOMESAR wrote:Kako?Podrinjac wrote:Što će ti Islam, ili bilo koja izmišljena religija? Čovjek može živjeti i bez toga.Rum wrote:Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
Lakše je bez religije živjeti, nego s njom. Ali našim Balkancima je to urođeno u glavu ta religija (iako ih vrlo malo ko praktikuje), zato se ne treba ni čuditi taj 'balkanski primitivizam'.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Da ti nije partizana i komunista ne bi vam ni postojao NK Čelik, niti bi ti navijao za njih.JCR wrote:Svakom svoje druze zar i vi komunjare niste za to?Podrinjac wrote:Što će ti Islam, ili bilo koja izmišljena religija? Čovjek može živjeti i bez toga.Rum wrote:Islam je trenutno postao zlo zla i dok se ne promjeni ja se odricem Alaha i Islama znaci nisam musliman sad sam covjek ovakva vjera mi ne treba
Vjerovatno misliš da su islamske vođe osnovali taj klub, što nije tačno.
Fatajte se tradicije, Bošnjaci !
[ytube][/ytube]
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3887 times
- Been thanked: 2925 times
Podrinjac...
...jbgti....i uz brdo vuces rucnu.....
...jbgti....i uz brdo vuces rucnu.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".