Pogresno gledas na ovo. Ne daje ona podrsku bilo kome, ona se predala Bogu i zato je kompletan zivot podredila tome.Morgen wrote: 23 Mar 2025, 21:14Nikada me niko nece ubediti da nemam pravo.Lavlje_srce wrote: 23 Mar 2025, 20:57
Pitala sam te za dojam, jer si na temi o curi koja nosi nikab i koju je odbio usluziti ekstremista-pekar u Njemackoj, ti ponavljano pitao - "Gdje radi? Sta radi", umjesto da osudis ekstremistu.
Ona je graficki dizajner i objasnila je gdje radi. Vjera joj je jako vazna, pa je prilagodila posao vjeri, umjesto vjeru poslu. Nece biti da skoro 2 milijarde ljudi imaju " furku". Ne mozes zahtijevati postovanje, a uskracivati ga onima koji razmisljaju drugacije od tebe. Ne ide to tako.
Po tvojoj logici, svaka zena koja se uda, izdala je zene koje trpe nasilje u braku.
Nikoga ona nije izdala, pogotovo nije licemjerna. Njen izbor, njena stvar. S tim sto je vrijedna postovanja, a ne diskriminacije kao i svaka druga zena. Da si je slusala 5 minuta, vidjela bi da se njena osobnost i sarm vidi bez obzira na nikab.
Nek ona u Beogradu ili gde god nosi nosi, ona to moze da bira. Zene u afganistanu itd. NEMAJU IZBORA
Za MENE je to izdaja, nikakva podrska svojim sestrama, pa bar da i one imaju izbora.
I milijardu puta sam uz one zene i na svaku demonstarciju ici.
Sramota da to niko ne osudjuje pa cak i podrzava
(Mnogo sam emotivna i ne zelim da se raspravljam, zato vise nikad necu pomenuti ovu temu)
Sto se tice Afganistanki i Iranki npr., neke ostanu pokrivene i kad dodju na Zapad, druge (one koje su bile prisiljene na pokrivanje) se otkriju.
Ti pricas o jednoj stvari, ja o drugoj. Meni je vazno da zene kojim je nikab izbor - ne budu diskriminirane. To je sve. Sto se tice ostalog, dijelimo misljenje. Ok su i one i one koje nose mini suknje i istetovirane su, kao i zene koje nose nikab. Bitno je da nema diskriminacije ni za jedne, niti za druge.