Jeste li ikad čuli za “FTFY”, “GOMB” ili “GLHF”? Niste? Vrijeme je da vas upoznamo sa značenjem akronima koji se sve češće koriste i zbunjuju starije korisnike.
Mashable je sastavio listu akronima, a u nastavku provjerite svoje znanje.
1. FTFY: Fixed That for You
FTFY se najčešće koristi u situacijama kada ispravljate nečije gramatičke ili ine greške u komentarima. Najčešće se koristi u šali, a u prijevodu bi bilo “ispravio sam to umjesto tebe”.
2. DIAF: Die in a Fire
Riječ je o uvredljivom i morbidnom akronimu koji koristite u situacijama kada želite da neko “umre u požaru”.
3. TL; DR: Too Long; Didn’t Read
Ovaj akronim često možete pronaći na Redditu, a korisnici na ovaj način komentiraju dužinu nečije objave koju nemaju namjeru pročitati.
4. SMEXI: Smart + Sexy
Ne radi se o novotariji jer koristi se još od vremena MSN messengera. Odnedavno se ponovno koristi kada želite biti sarkastični, a komentirate ne baš posebno atraktivnu fotografiju.
5. GOMB: Get Off My Back
Želite li da vam se netko “skine s grbače”, napišite GOMB.
6. GLHF: Good Luck, Have Fun
Najčešće ga koriste članovi gamerske zajednice, u slučaju kada nekom poželite sreću prije početka igre. No, uzmemo li u obzir razinu kulture za vrijeme igre, na ovaj ćete akronim naići rijetko.
7. FWIW: For What It’s Worth
FWIW se koristi u tweetova prilikom iznošenja vlastitog mišljenja ili u situacijama kada iznosite neke manje važne informacije vezane za temu.
8. IWN: I Would Never
U slučaju da vas je nešto šokiralo, IWN je pravo rješenje za vas.
9: SO: Significant Other
Želite li u raspravi na društvenim mrežama zadržati određeni nivo anonimnosti, svoju ćete bolju polovicu nazvati “SO”.
10. MFW: My Face When
Ovaj se akronim koristi sarkastično, u najčešće lošim situacijama. Naravno, MFW mora pratiti i šaljivi meme koji će pokazati kakav je bio vaš izraz lica u određenoj situaciji.
11. DM; HS: Doesn’t Matter; Had Sex
Kratko i jasno: “Nije me briga, ševio sam”.
12. IIRC: If I Remember Correctly
Ako niste sigurni vara li vas pamćenje, koristit ćete IIRC.
(Doznajemo.com/index.hr)