neću, ne čitam pisanije hroničnih alkoholičara.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
neću, ne čitam pisanije hroničnih alkoholičara.
Bila bi neviđena fešta u RS kao i u Mostaru, zapadnom.
Pa vidio si kad se onaj goavni samo pomoli u gluha doba
Znamo da Hrvatima smeta ovakav IZ, OK.ironman wrote: 24 Mar 2025, 18:57 A vezano za Izborni zakon.
I za kantone i njihove ovlasti.
Bilo bi lijepo ili fino ili dobro da politicari koji glasove dobijaju od Bosnjaka.
Da se ne lazemo to su sve stranke koje foliraju multietnicost plus sda i one koje su nastale od sda.
Znaci da izadju u nizu emisija na Bhtv i objasne svima nama do u detalj sta se to trazi od njih da podrze glasanjem ..
Sta je tj kakav je to yebeni izborni zskon i sta ce tj kakve posljedice po BiH imat usvajanje.
Da svima nama objasne sta to kantoni mogu i koje su im ovlasti.
Detaljno da objasne i onda da iznesu svoje razloge zasto to podrzavaju ili ne podrzavaju.
Fino su Ameri rekli da ce biti sankcionisan svako ko pomaze u zaobilazenju sankcija.Laser wrote: 24 Mar 2025, 19:00Amerikanci će sigurno biti oduševljeni ignorisanjem i nipodaštavanjem crne liste. Ako je mrski Marfi otišao kući, Amerika nije.ironman wrote: 24 Mar 2025, 18:08 Marinko ce napokon moc otic u Capljinu na pijacu. Stize plata
U koverti.
U sred ove frtutme oni izglasali da crnolistasi mogu primat platu na ruke
I da. Nezaobilazni izborni zakon.
Traje drzavni udar.
Da al usput cemo i o izbornom zakonu.
Da sam, ne daj Bože, na mjestu ovih što legalizovaše koverte, tri put bih razmislio prije nego što bih to uradio.
Pogledala sam sinoc i nije mi bilo dobro. Pitanje svih pitanja je - jesu li Bosnjaci nesto naucili iz ovoga?Nora Ibsenova wrote: 22 Mar 2025, 23:27Preporucujem svakom ko nije da pregleda ovaj dokumentaracGreengo wrote: 22 Mar 2025, 23:18
I opet Bosnjaka vise pobijeno procentualno u 2 svjetskom nego Srba, i pored Jasenovca (izvor "Bosna, kratka povijest").
Koje su onda razmjere cetnickih zlocina nad Bosnjacima, tadasnjim muslimanima BiH i Crne Gore tj. Sandzaka.
Svakako da ima probuđenih, ali nažalost i onih drugi. Nažalost mi smo narod kojem "historija nije učiteljica znanja".Lavlje_srce wrote: 24 Mar 2025, 21:45Pogledala sam sinoc i nije mi bilo dobro. Pitanje svih pitanja je - jesu li Bosnjaci nesto naucili iz ovoga?
Da jesu, ponavljani genocidi nad Bosnjacima bi se detaljno izucavali u visim razredima osnovne i srednje skole, imali bismo redovne javne debate na ovu temu (ukljucujuci sa Srbima i Crnogorcima), Jasmila Zbanic i Danis Tanovic bi o ovome odavno snimili filmove, svako dijete, zena i muskarac bi bili svjesni pogroma nad Bosnjacima kroz historiju i na kraju krajeva ne bismo bili u situaciji u kojoj smo sad.
Prati Arslana Softića, koji je, kao i svaki dječak, pun snova, nade i očekivanja od budućnosti. Kad dobije počasnu pozivnicu za bajram od starijeg prijatelja koji je dugo bio strah i trepet zeničkih ulica, shvata da poziv nije slučajan. U ambijentu tavanske tišine suočiće se s mnogim tajnama iz rustične sehare. Na stotine starih pisama desetljećima je stajalo u kovčegu šifrirano starim bosanskim pismom. Cober je većinu dnevnika i pisama prilagodio na njemu razumljivu latinicu. U staroj fotelji započinje Arslanovo putovanje kroz vrijeme; putovanje od dva stoljeća i njegovo Preobraženje. U pisanim svjedočanstvima sačuvalo se sve što su Duhovi Pakosti željeli pokriti. Kroz sudbinu dvije povezane porodice, otkriće šta se zbilo u Sjenici 1809., Kolašinu 1858., Užicu 1868. godine i u mirnodopskoj Vraneškoj dolini, krvave 1924. godine. Čitajući svjedočanstva davno umrlih ljudi, otkriće nešto i o sebi; tajnu zbog koje je pozvan kako bi i sam jednog dana postao Čuvar… čuvar sjećanja na ljudske duše.
Naglašava kako je "roman autentičan i kako se naslanja na historijske događaje". Vjeruje da historijski roman apsolutno ne treba ni pokušavati pisati ako nemate neki osjećaj za historijskom istinom.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests