DEPRESIJA
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3197 times
- Status: Offline
Re: DEPRESIJA
Fina neka tema 
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 7052 times
- Been thanked: 5040 times
I ja sam obolio od Depresije mlad ,zivot se okrene u minuti.
End after ol jo maj wondervol
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ispostavit će se ipak da nemam depresiju jer nema dijagnoze , prvo ne bi prošao test za Oruzane snage BIH 2021 kad sam isao a prošao ga , ispasti ce da nije sad ovo digitalizovano nalazi od 2017 godine nikako, za diskusherniju sam se morao ganjati ponovo .
Ko ce znati kaakav je posao psiholog uradio, da ti nesto zaokruzuj, neka glupa pitanja, i onda oboje sutite u sobi, nista te ne pita, i kasnije kad se išutite, za jedan period te posalje psihijatru.
Psihijatru odes neda leć na krevet nego moras sjediti sa njom koja je porijeklom iz tvoga sela i pričati neke gluposti. I više te ona smorije što priča kako je kod nje otac radio, kako je volio neke stvari. Malo se smije , i da ti neke tablete, pa ti dodjes opet i tako.
Tablete normalno da nisam pio, pitao da li ce uticati to sta na erekciju, ona se smijala.
I eto ispade bilo mi dosadno i znatizeljan bio da vidim sta je to i kako ide kod njih.
Ali dobro valja mi je kad sam isao na komisiju da produzim bolovanje, gledala nalaze kicme , njih 4 tamo doktora , nakon 45 dana bolovanja moras na komisiju da vide da li si sposban za rad, i tako 63 dana nisam radio zbog hernije diska.
Dosta ima nejasnoca u sistemu, TK kad digitalizuje ove nalaze kod stanovništva sve one papire mozes zapaliti, jer ne vrijede nista ako nisu kod njih u bazi podataka.
Ko ce znati kaakav je posao psiholog uradio, da ti nesto zaokruzuj, neka glupa pitanja, i onda oboje sutite u sobi, nista te ne pita, i kasnije kad se išutite, za jedan period te posalje psihijatru.
Psihijatru odes neda leć na krevet nego moras sjediti sa njom koja je porijeklom iz tvoga sela i pričati neke gluposti. I više te ona smorije što priča kako je kod nje otac radio, kako je volio neke stvari. Malo se smije , i da ti neke tablete, pa ti dodjes opet i tako.
Tablete normalno da nisam pio, pitao da li ce uticati to sta na erekciju, ona se smijala.
I eto ispade bilo mi dosadno i znatizeljan bio da vidim sta je to i kako ide kod njih.
Ali dobro valja mi je kad sam isao na komisiju da produzim bolovanje, gledala nalaze kicme , njih 4 tamo doktora , nakon 45 dana bolovanja moras na komisiju da vide da li si sposban za rad, i tako 63 dana nisam radio zbog hernije diska.
Dosta ima nejasnoca u sistemu, TK kad digitalizuje ove nalaze kod stanovništva sve one papire mozes zapaliti, jer ne vrijede nista ako nisu kod njih u bazi podataka.
Last edited by Mutevelija on 07 Jun 2024, 23:01, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22762 times
- Been thanked: 20842 times
Ma problem je generalno kadrova u tom segmentu mada svima nama bi godio nekad razgovor sa psihologom, ali da je ipak stručnjak s druge strane. Kod nas ih ima svakakvih. Od nekih odeš u još gorem stanju.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa ja ne idem popravljati zub u dom zdravlja a kamo li da im povjerim mozak, to je ev ti tablete hajmo dalje.
Eto to je to .
Ova sto je psiholog napisala šifru čovjeku iz Hercega jer je gluhav nije je cuo nista sta prica
, neku da ima bolest, htjeli mu dati otkaz, morao opet nesto dokazivati napravila frtutmu.
Više te oni izlude, jer moraju naći ti nesto, i to je posao, ako ne nadju onda nisu doktori, i moraju naci nesto da bi lijecili
Eto to je to .
Ova sto je psiholog napisala šifru čovjeku iz Hercega jer je gluhav nije je cuo nista sta prica
Više te oni izlude, jer moraju naći ti nesto, i to je posao, ako ne nadju onda nisu doktori, i moraju naci nesto da bi lijecili
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

I sad šta će ti biti , haman sam pokupio virus šta li, i imam temperaturu non stop i nesto me grlo zeza, i hajd radio Subotu pa u hitnu ,pa onda ću na posao jutros, kad nema sanse, kako moze obicna grlobolja zadavati ovakve probleme to mi nije nkako jasno.
Doduše imao sam B vitamin da pijem prije 3 sedmice bilo mi lakše prekinuo , nisam ispio sve .
Ponesem nalaze od Januara, kud je nova i medicinska sestra, stara otisla u penziju, moja doktorica otisla na godisnji odmor, druga je sad mijenja nova.
Haj čekaj od 7 do 8 :30 inače prvi sam dosao oko 7 sati i vidim one medicinske puše tamo , iako počinje od pola osam ali helem nejse, prođem ne javim se ovoj sto se pravila budala, dakle nova nema doktorice, samo kaze narodu nema doktorice, i nekako ih "šutne" i sad ko hoće da se strpi strpi se sačeka ko neće nek dođe kasnije
kakvo fino fušerenje.
I kaze men doktorica imas bolovanje do 12.06.2024 i haj ja na šalter, kad ova se pravi budala, nema doktorice, pa rekla mi je doktorica ova da će je mijenjati sedmicu, napisa bolovanje.
Bukvalno se moraš prepirati sa njima, da neko pravo ostvariš.
OVa nova opet nema me tamo u bazi podataka, zove da vidi sta je , kad pogrešno upisale, i čekaj i tu u kancelariji jedno vrijeme.
Neće u ovoj BOsni i Hercegovini niko da radi ja ne znam šta je ovo ovako
Doduše imao sam B vitamin da pijem prije 3 sedmice bilo mi lakše prekinuo , nisam ispio sve .
Ponesem nalaze od Januara, kud je nova i medicinska sestra, stara otisla u penziju, moja doktorica otisla na godisnji odmor, druga je sad mijenja nova.
Haj čekaj od 7 do 8 :30 inače prvi sam dosao oko 7 sati i vidim one medicinske puše tamo , iako počinje od pola osam ali helem nejse, prođem ne javim se ovoj sto se pravila budala, dakle nova nema doktorice, samo kaze narodu nema doktorice, i nekako ih "šutne" i sad ko hoće da se strpi strpi se sačeka ko neće nek dođe kasnije
I kaze men doktorica imas bolovanje do 12.06.2024 i haj ja na šalter, kad ova se pravi budala, nema doktorice, pa rekla mi je doktorica ova da će je mijenjati sedmicu, napisa bolovanje.
Bukvalno se moraš prepirati sa njima, da neko pravo ostvariš.
OVa nova opet nema me tamo u bazi podataka, zove da vidi sta je , kad pogrešno upisale, i čekaj i tu u kancelariji jedno vrijeme.
Neće u ovoj BOsni i Hercegovini niko da radi ja ne znam šta je ovo ovako
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nemam trenutno nego saosjecam, ali jest ovako
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9810 times
Pajdo samo se vice ono vidljivo, sto se ne vidi suti se. Da se treba znat znalo bi se, pajel
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26117 times
- Been thanked: 26754 times
Ne znam jel neko pisao vec ali Jim Carrey je rekao o depresiji
To je kad vam vlastito tijelo kaze " fuck you"..
Zapamtio sam to ,od svih definicija i
nauke to mi ostalo ko najtacniji opis.
dream of spring...
-
Firlefanz
- Sitna buranija

- Has thanked: 414 times
- Been thanked: 103 times
to sam i ja negdje pročitala ili je bio video , ne znam uglavnom je rekao nešto kao
Your body needs "deep rest" to heal from being "depressed" trying to play the "character" the world wants you to be.
Your body needs "deep rest" to heal from being "depressed" trying to play the "character" the world wants you to be.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 905 times
licno, kroz kakve sam znala prolaziti sada sam za elhama!
medju tezim su one po punu jebenu godinu
nekad volim sebe samo sto sam ih ipak izdrzala!
medju tezim su one po punu jebenu godinu
nekad volim sebe samo sto sam ih ipak izdrzala!
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 905 times
ironman wrote: 14 Sep 2024, 10:33 Ne znam jel neko pisao vec ali Jim Carrey je rekao o depresiji
goviri ti to svaki damar! samo to da zelis nestati...ne postojati vise.
ne zelis pricati
ne zelis se okupat bogte!
Pozz, jel može netko ozbiljan odgovoriti plz..., dali se u Bih mogu kupovati ljekovi antidepresivi ili anksiolitici u ljekarnama??
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Ne mogu bez recepta obiteljskog ljekara ili psihijatra.Ivo wrote: 25 Mar 2025, 20:08 Pozz, jel može netko ozbiljan odgovoriti plz..., dali se u Bih mogu kupovati ljekovi antidepresivi ili anksiolitici u ljekarnama??
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
Ne mozes to uzimati na svoju ruku. Moras biti pod kontrolom ljekara. Vjerovatno ti se moze desiti da promjenis nekoliko vrsta antidepresiva dok ti ne pogode onaj pravi koji ce ti pomoci.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
- Has thanked: 7052 times
- Been thanked: 5040 times
Moze jasta lekse,apaurini.Ivo wrote: 25 Mar 2025, 20:08 Pozz, jel može netko ozbiljan odgovoriti plz..., dali se u Bih mogu kupovati ljekovi antidepresivi ili anksiolitici u ljekarnama??
End after ol jo maj wondervol
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
Apaurini nisu za depresiju, vise za smitenje. Od njih ti se nece popraviti raspolozenje i posloziti misli da izadjes iz depresivnog zacaranog kruga.
Osim toga stetni su za organizam.
Osim toga stetni su za organizam.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25252 times
- Been thanked: 28023 times
Ne mogu. Mozes da odes i ispricas tegobe, nece se puno razmisljati da ti daju.Ivo wrote: 25 Mar 2025, 20:08 Pozz, jel može netko ozbiljan odgovoriti plz..., dali se u Bih mogu kupovati ljekovi antidepresivi ili anksiolitici u ljekarnama??
Meni su dali ovaj prosle godine. Nikad ga ispila nisam osim sto sam probala. Kada vidis nuspojave shvatis da je vise stete nego koristi. Bolje ne.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Acta non Verba
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa kako oni znaju da čovjek ima depresiju , ne mogu to snimiti ničim, samo ponašanje, pa ponašanje mogu pratiti kod čovjeka nije uvijek isto.Shadow wrote: 26 Mar 2025, 09:21Ne mogu. Mozes da odes i ispricas tegobe, nece se puno razmisljati da ti daju.Ivo wrote: 25 Mar 2025, 20:08 Pozz, jel može netko ozbiljan odgovoriti plz..., dali se u Bih mogu kupovati ljekovi antidepresivi ili anksiolitici u ljekarnama??
Meni su dali ovaj prosle godine.
20250326_091633.jpg
Nikad ga ispila nisam osim sto sam probala. Kada vidis nuspojave shvatis da je vise stete nego koristi. Bolje ne.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25252 times
- Been thanked: 28023 times
Jel savjetujes da ga ostave i prate, ne kontam?Mutevelija wrote: 26 Mar 2025, 09:53Pa kako oni znaju da čovjek ima depresiju , ne mogu to snimiti ničim, samo ponašanje, pa ponašanje mogu pratiti kod čovjeka nije uvijek isto.Shadow wrote: 26 Mar 2025, 09:21
Ne mogu. Mozes da odes i ispricas tegobe, nece se puno razmisljati da ti daju.
Meni su dali ovaj prosle godine.
20250326_091633.jpg
Nikad ga ispila nisam osim sto sam probala. Kada vidis nuspojave shvatis da je vise stete nego koristi. Bolje ne.
Dobar ljekar zna dok pocinje pricu s tobom, da ne kazem cim te pogleda. Meni je rekla kad sam pokucala i usla;
-sta ces ti ovdje, nisi ti za ovog mjesta.
Sjela sam i pocela pricu. Neku bezveze totalno. Dobila sam to jer sam u tom trenutku smatrala da mi treba. Razumjela je. Pila prva 3 dana i prestala. Dosad bi vjerovatno bila nakljukana.
Na danasnjem vaktu svi mi bolujemo od nekog oblika depresije.
Acta non Verba