Salahuddin wrote:Krokodil Behko wrote:Eh sad je opet moj red, da pišem post.
Ne može sa DVD da ga ebeš. Opet ona notifikacija, da mi fali neki media driver.
Sad opet moram da ga skidam 4 sata, pa da instaliram, to jeste reinstaliram

Behko, ne znam da li neko ima USB stik da ti posudi. Ne smije biti veci 32GB, mislim da je tako. Onda windowse ugradis na stik i pokrenes PC sa stika (U BIOS-u samo nadjes "BOOT" i izaberes USB/DVD. Nikakve ti drajvere nece traziti.
http://wudt.codeplex.com/
Eto, tu skini program koji ce ti napraviti "Windows" stik. Samo ubaci stik i pokreni program, on ce ga sam prepoznati. Kada zavrsis, restartuj PC kako sam ti gore iznad napisao. Onda ce ti ponuditi 2 opcije. (U ovom momentu ne mogu da se sjetim prve a nemam vremena da sjedim i razmisljam

) ali sam siguran da je druga, ona koju ti trebas "Custom installation". Kada kliknes na to, dole ispod ti stoje opcije i jedna od njih je "format". Izaberes C drive i kliknes na "format". Potvrdi izbor i kada zavrsi sa formatiranjem (10-30 sekundi), onda samo klikni na "install".
Jeste da ce izbrisati sve ali zato ce sve da radi kao britva. (Isto tako, i na stiku ce ovaj program da formatira automatski stik i ne bi bilo lose da se sa stika prebaci sve sto nije za brisanje. nakon instalacije, stik se moze ponovo koristiti kao i prije, samo ga formatirati treba).
Eto, siguran sam da sam u zurbi previdio mnostvo stvari ali sa ovakavom instalacijom nista ne mozes da zafrkas jer ionako brises sve i uvijek mozes krenuti ispocetka

)
E neće ni tako ići. Otvorim ja te bootove ali niđe te opcije da sa CD ili USB startam računar

Jel to ono na F4? Uopšte ne uspijevam pronaći to, osim što na DEL startam DVD i dobijem to da eto kao fali neki driver - opet
Potom sam došao na ideju da reinstaliram sve preko downloada i nije išlo. Dva sata sam skidao windows 10 enterprise i jednostavno je sve nestalo. Vjerovatno zato što je isti već instaliran, pa je došao do zaključka, da novi update nije potreban.
Nakon toga, krenuo sam sa realizacijom ideje, da umjesto 64-bitnog, preko downloada pokušam instalirati 32-bitni ali odmah u startu dobijem obavijest da je nešto wrong i da restartujem računar. Znači, ne može ni to, a od ovih sirotinjskih 55Gb na hardu, slobodno mi je samo 10 i tu su problemi.
Nemam nikakav USB jer se ne bavim downloadom, pošto mi je pomalo glupo skidati neke sadržaje, kad su mi ionako dostupni online u svakom trenutku.