Najezda Arapa u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times
Status: Offline

Arapska invazija na Republiku Srpsku

Post by Krokodil Behko »

Palama krstare Kuvajćani bez dokumenata i crne burke: U potrazi su za njivama koje bi kupili?

Image
Policajci u RS-u prilikom kontrole vozila sve češće se susreću sa državljanima Kuvajta koji po ovom entitetu krstare bez ikakvih ličnih dokumenata

Tako su 13. avgusta pripadnici PS Pale, u mjestu Podgrab, kod Pala, prilikom kontrole opela, u vozilu zatekli devet državljana Kuvajta. Prethodno je 6. avgusta u Svetosavskoj ulici na Palama, patrola policije zaustavila citroen, vlasništvo agencije Rent-a-car iz Sarajeva, kojim je upravljao B. A. A, državljanin Kuvajta.

U vozilu su se nalazile dvije punoljetne i četiri maloljetne osobe, svi državljani Kuvajta, bez putnih isprava.

Sredinom juna u mjestu Sjetlina, opština Pale, policija je također zatekla 14 osoba afroazijskog porijekla koje nisu imali putne isprave. Naime, policijski službenici su na livadi, vlasništvo Đ. Ć, zatekli parkiran kombi, te šest muškaraca i osam žena, obučenih u crne duge haljine i prekrivenih crnim maramama.

Među njima bilo je po troje dječaka i djevojčica. Kako saznajemo, tu ih je, u kombiju iznajmljenom u jednoj rent-a-car firmi, dovezao Aldosari S. R. D. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Policija ih je zatekla kako lože vatru i razgledaju njivu koju su, pretpostavlja se, namjeravali kupiti.

Policajcima su objasnili da su im putne isprave ostale u jednoj privatnoj kući na Ilidži, koju su iznajmili. Nakon hapšenja predati su u nadležnost Službe za poslove za strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

(oslobodjenje.ba)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Masovno stižu Emiraćani, Kuvajćani, Saudijci, ali i Turc

Post by Krokodil Behko »

Pismo anonimnog isfrustriranog Sarajlije: Prostrla ćilim nasred Vrela Bosne, kuha ručak, a kod WC-a...

Ovog ljeta među brojnim turistima koji su posjetili Sarajevo i BiH našao se i veliki broj onih iz arapskih zemalja

Trudeći se da budu tolerantni i dobri domaćini, građani Sarajeva pokušavaju razumjeti ponekad za naše prostore neuobičajeno ponašanje gostiju. U pismu anonimnog Sararajlije, koje je stiglo na mail DEPO Portala, naš čitatelj opisao je kako doživljava novopridošle turiste.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani/e,

Posljednjih dana nisam mogao, a da ne primijetim koliko je samo stranih državljana u našoj zemlji. Ništa loše, zar ne? Međutim, moju pažnju zaokupili su državljani bliskoistočnih i država sjevera Afrike, uglavnom oni koji poštuju tzv. šerijatski zakon i sl.

Postali su interesantni svim građanima ali većinom na ne tako ugodan način. Naime, bio sam svjedok kako u jednom tek otvorenom tržnom centru koji važi za jedan renomirani noviji objekat u centru grada, isti ti "turisti" (nazovimo ih tako, mada su njihove tendencije u ovom gradu i državi, čini se, mnogo mnogo drugačije) demoliraju sanitarne prostorije, ne poštuju osnovne norme (bacanje smeća gdje stignu), norme ponašanja za stolom ili hodanja po javnim objektima i površinama, reda u marketima itd.

Upravo sam imao priliku da, šetajući sa suprugom na Vrelu Bosne ugledam jednu krajnje ljudski apsurdnu situaciju u kojoj jedna takva porodica boravi na "nedozvoljenim" (ili su bar važile tako) zelenim površinama, a ženski član te porodice doslovno KUHA ručak i kafu na BRANI rijeke, a uz to još i sjede na teškim ćilimima perzijanerima tako da iza njih ostaju samo jame od nekadašnje bujne trave.

Nedaleko stoji čuvar kojeg sam upitao zašto to rade kada je nedozvoljeno, on je samo odgovorio kako oni ne čine ništa loše, a kada sam spomenuo već navedene aktivnosti kojima su bili okupirani samo je šutio i okrenuo glavu.

Malo poslije, uočio sam ženu koja je opet na zelenoj površini raširila nešto nalik prostirci za jogu i vrši religijski obred - klanjanje na skoro samom ulazu u toalet.

To je samo djelić onoga što sam u jednom danu primijetio, a da ne govorim o svemu što sam vidio proteklih mjeseci pa i godina. Ne mogu da se načudim u šta su se grad i država pretvorili.

Svaki se stambeni projekat svodi na finansiranje iz nekih maloazijskih, arapskih i kojekakvih budžeta, a sve u namjenu njihovim stanovnicima.

Mi nismo praznoglav narod da ne shvatamo činjenicu da su njihove težnje pročitane u trenutku kada su se masovno počeli prodavati stanovi u nekim najnovijim naseljima, dizati kuće u prirodi (Ilidža je puna izgrađenih, poluizgrađenih ili planiranih stambenih objekata u izgradnji). Znamo da su došli iz područja žedni vode i hladovine, ali to nije razlog da nas građane potiskuju svojim, da se tako izrazim, beternim načinom života namećući ga nama koji smo ipak (ili koliko sam svjestan) dio Starog kontinenta.

Htio bih i da šira javnost vidi šta nam se dešava i da pokušamo protresti ramena onima na vrhu, jer nećemo dozvoliti da se naša pokoljenja doslovce grabe za svoje mjesto u svojoj dedovini ili kako god, u SVOJOJ državi.

Anonimni isfrustrirani Sarajlija

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Re: Arapska invazija na Republiku Srpsku

Post by REMB »

Nešto čudno se dešava po našoj lijepoj Be i Ha
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10237 times

Post by Julia-Klara »

da fakat nisu nanjusili naftu? :ovaj
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Bez dokumenata , sa maloljetnim osobama?

Super

Po zakonu, hapsi. Pa u buvaru, muskarce malo u izolaciju. Nije on pao s kruške da hoda svojom zemljom bez dokumenata a kamoli tudjom jel... Pa odma mu pokazati da se ne pravi lud. Odugovlačit maksimalno kolko propisuje rok pri privodjenju, dakle 72 h, pa u tom rok pri kraju dovest prevodioca. A nijesmo se jbg razumjeli :cudi pa sve i da prica naski kolko tolko... Nista ga ne razumjemo... Oce covjek prava jel? Poznaje zakon za sebe? A za dokumenta lud?
Super.
Zenu i djecu tolerisat a ovog u izolaciji fino natamburat bez oziljaka i da vidimo ocemu li i jednom pasti na um... a potom poslati ljude u civilu i pratiti kretanje doticnih... Cuj voza se bez dokumenata u stranoj zemlji. Pa to je divno, eto razloga za privodjenje i zna se ...

Da nauci covjek drugi puta jel...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4452 times
Been thanked: 3413 times

Post by Melek »

Ma samo da ne eksplodira u centru Beograda ili da se ne raskuzi kakva druga palanka...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

nece arap setat "naivan" bez dokumenata po srpskoj. bilo ti milo ili krivo. osnovi su tu, bez dokumenata, sa maloletnim licem, u stranoj zemlji?
super, uciniti sve da mu ne pane na um slucajnost opet...

drugo, u slčaj halopeka opet, ako takva nesreća opet zadesi ljude ovog prostora, bilo bii nezgodno da se krene istom mjerom? otmu njihovi drzavljani koji setaju bosnom ? ili udari po vehabijama koji su leglo za skupljanje dobrovoljaca u isil?
to je bar dokazano...

niko ovdje ne spominje bošnjake, već ove bele mantile, saradnike al kaide, isila...

predostroznost, svidelo se koe ili ne... propisi se moraju postovati i ne vidim sta je nenoralno u reagovanju na strana lica sa maloljetnicima bez dokuenata? ostavio licnu kartu u hotelu jel?

nema tu hajke na muslianski rod, jer smo primjer tolerancije, pustamo ih da udju u srbiju i ako nam komsije dizu zidove zbog toga, nosimo im hranu i odecu za djecu, idu nasi malisani da se igraju s njima...

ali po srpskoj , carsaf bez dokumenata?
:jok
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Kad su već kupili sve što vrijedi u Srbiji, mogu i u RS.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Dodo the krkan je u panici kao i kolege mu iz Srbije.
Sve su češće najave revizije Daytona, u međunarodnoj zajednici provlači se kao uvjet integracije bih, federalizacija iste, a onda to znači da krkanov privatni vilajet odlazi u povijest...
Moglo bi se reći da su u panici :oo
Laički... EU bi to ukinula ali nemaju muda bez usa to provesti...
Rusi će seruckati dva dana i to je to...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

storm wrote:Dodo the krkan je u panici kao i kolege mu iz Srbije.
Sve su češće najave revizije Daytona, u međunarodnoj zajednici provlači se kao uvjet integracije bih, federalizacija iste, a onda to znači da krkanov privatni vilajet odlazi u povijest...
Nije problem u ukidanju vec u skidanju onih sto blokiraju.

Glede ovog problema, za RS su Arapi potencijalan problem jerbo to je nji'ovo sta oni imaju tamo zavirivati. Ne kontaju ti stranci entitete, pravila...Stranci su navikli kad udjes u zemlju vise nemas kontrola osim u nasem regionu gdje se i turista smatra sumljivim strancem. De svaki put pripremi dokumentaciju, otidji prijavi boravak, de se odjavi... Glupost iz udbbaskih vremena. Onomadoh imadnosmo problem na CG granici, zapeo carinik gdje ste bili sto se niste prijavili...Prijatelju naplatili kaznu na izlasku iz Hr.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

u Cg "zapinju " jer hoće po 10 eura , i odmah prolaziš
Invazija je prejaka riječ za 20 ljudi ali oni to vole tako prenapuhivati
S druge strane, državne službe bezbjednosti trebaju itekako provjeravati inozemne građane s bliskog istoka
ali prilikom ulaska u zemlju , čak ih i pratiti šta rade i šta hoće. Ako hoće da potroše , ok ...ako hoće da šire nekakve
ideologije : zatvor + deportacija
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Dobro... Meni je logično nositi isprave sa sobom i u mojoj državi, gradu... Kamoli u stranoj zemlji :cudi
To im je glupost par excellence
I kažnjivo je svugdje... Čemu čuđenje?

Moš mislit' kako bi mene smiješkom propustili na nekom check pointu na bliskom istoku bez dokumenata :oo ili bilo gdje...
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

Hodio sam bar 10 zemalja, samo jednom su kombi legitimisali u Turskoj jer su tih dana imali neke dojave oko napada. Profesionalnost na nivou, cim vidi stranac nista ne pita.
Naravno nosim dokumenta-makar licnu, sto te mogu legitimisati sto ti se moze nesto desiti...

Ovo sto rade prema Arapima je jako ruzno, ipak su oni turisti. Zamisli kako bi bilo tebi da te neko u BiH privede cisto da bi ti utvrdio identitet. Ocito otac s zenom i djecom nije bas toliko bitan za identifikaciju. Ali sta ces kad neko bukvalno tumaci zakon, na mah privodi, vidi ko je sta je. UAE recimo ima obratnu strategiju, prijavis se prije ulaska, tajne policiji u civilu ko u prici ali nemas apsolutno nikakvih problema dok se ponasas sasvim normalno. Ha napravis belaj, stvore se za sekundu.

Da Carobnjak, "invazija" je stvarno prejaka rijec. Mi bi ko Hrvati, dodjite nam, ostavite pare i razgulite. Ne ide sinko tanko, mala smo drzavica, nismo bas toliko interesantni. Svakako drzavna bezbjednost ima uvide u kretanju sumljivih stranaca prema tome nek rade svoj posao i svakom ce biti dobro. Nama PANICNO treba novci samim tim i svi moguci turisti. Arapi ce doci kupiti nekretninu, za sta moraju registrovati firme... sigurno ce vremenom pokrenuti posao. Vecina ih je zavrsila dobre fakultete.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Nitko te neče privesti, ako imaš osobnu... A svugdje će te privesti ako je nemaš... Turizam, gostoljubivost više manje...
Eh sad ne moram barem tebi objašnjavati relacije u bih, još kad neki vide drugačije obučene :cudi
Malogradjanstina, predrasude i netrpeljivost su druga priča.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8220 times
Been thanked: 19343 times

Post by Maja »

Bas bi to bilo super ironicno.
Istjerali muslimane bosnjake, sad im dolaze muslimani arapi koji su
puno opasniji jer imaju lovu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Maja wrote:Bas bi to bilo super ironicno.
Istjerali muslimane bosnjake, sad im dolaze muslimani arapi koji su
puno opasniji jer imaju lovu.
Beograd su več sredili financijski :oo

Zasto ne :D.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

storm wrote:Nitko te neče privesti, ako imaš osobnu... A svugdje će te privesti ako je nemaš... Turizam, gostoljubivost više manje...
Eh sad ne moram barem tebi objašnjavati relacije u bih, još kad neki vide drugačije obučene :cudi
Malogradjanstina, predrasude i netrpeljivost su druga priča.
Ne vjerujem u tu priču da nemaju dokumente, prvo ti nedaju na rentacaru vozilo bez dokumenta. Možda nemaju pasoše
kod sebe...Najprije će biti da je u pitanju rs-politika
Ja sam bio lani u Bijeljini sa jednom pokrivenom ženom, obična bijela marama na glavii haljina , plus je rođena i ima
kuću u centru tog grada...ma znaš šta, prolaznici upućuju takve poglede da sam očekivao da će neko i pljunuti
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

pojedine citam i sve mi jasno. oko osnovnih zakonskih propisa i za domaca lica, punoljetne osobe su duzne nositi LICNU KARTU, suprotno je kaznjivo i sledi privodjenje. U svakoj NORMALNOJ JEBENOJ ZEMLJI NA SVJETU , i sami znamo pa je nosimo. Za strance to ne vazi? :grana
Pasoš je obavezan za punoljetne, (aj probaj u njemackoj ici bez pasoša ili bilo dje...) a djeca ako nemaju pasoš sa primjera radi 16 godina , oni mali su yavedeni u pasošu roditelja i samo tako mogu proći granicu. SVE JE OVDJE JASNO. Sad što muslimani ovo vide namjerno drugačije i ok im je da im neko iz jebene arabij ovud setka bez icega to je drugo...
Dakle gledajuci propise, ovdje je stvar mutna, i posto stranci ne poseduju nikkve vayece medjunarodne isprave a ni za djecu, odmah se privodi recimo uz sledece sumnje:

trgovina djecom - imaju li dokumenta? nemaju, dakle osnov vrlo opravdan
a to sto arapin koji je do srpske prošao po svjeta nema dokumenta (dje ih je pokazao iks puta) , jasno je da glup nije,. Ajmo prikane u bajbok na 72 h, uz sumnju ua sverc djece, trgovina bjeli robljem jel, pa minimu si tu 72 h, a dotle ces i rodjenje stricevog komsije da priznas i sjetis se... pa posle ako si čist, lijepo do vidjenja i vidi oce li ti ikad past na pamet...

dakle kaznjava se u startu zbog nemanja isprava a još stranac...

vrlo jasno, stvar koja je svudje u svjetu, ako neaš dokumenta, a ovdje vidiš neka jebena odobravanja... nema tu priče rodjače, nijesi mali znaš pravila i u svojoj zemlji a kaoli u tudjoj...

da izbegneš neprijatnosti iaj lične isprave i irna bosna, a vi poneki ovdje, prdite koliko vam milo... jer cim budete presli granicu siguran sam da cete dokuenta drzat uz sebe ko oko u glavi jer kod stranjca nema zajebancije...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

storm wrote:Dodo the krkan je u panici kao i kolege mu iz Srbije.

o čemu pričaš? najave da, laprdanja kao i oko rezolucija ,jer jei ovdje 20 godina pa po zapadnom stilu ajo slavit sad je red nesto vece...

sve to ok, no potpisnice dejtona su srbija i rusija, realno nikakve opasnosti nema imajuci u vidu i to. to zna svaki normalan covjek i politicar u svjetu. pritiscu srbiju, i pritiskace, ali tu nema govora. :jok

dejton je vrlo jasan, pa i samom krmetu u b luci, da su potpisnice i rusija i srbija. rusenje dejtona bez i njihovog potpisa, niko nece preuzeti na sebe... da ovdje se ocekuju pritisci, i larmanje, (i rezolucija nije prosla jer je nerealna i jer je u bosni sunac ti samo srbin zlikovac, koji silovo cak i male muskarce :bua ) ali narod i ovdje iu srpskoj nece uzvracati prepirkama, posto je to sad repriza igranke na 20 godina...
i ne treba, jer je dosta tenzija napravljeno... neka suprotna strana kevce, masturbira u zanosu, opushteno samo...
evo im shipak :)

srbija je potpisnik i garant tog dejtona, dakle ... nek pritiskaju vladu, nek jebu vucica u usta, ne bitno... narod svoje oko srpske zna :djed

izdat je nece, a podrsku b luci ce dati to je bez pitanja...

ne vidim cega se to usro dodo? ja bi prije da se on svrgne i odgovara za lopovluk svom narodu, a ova pitanja, drugacije nece posmatrati ma koji srbin da dodje... jer bi ubrzo zavrsio karijeru politicku...
ako jednoga dana srbi odluce da nesto menjaju i pristanu na to, to je drugo... no realno to je daleko...
sada je srpski entitet kao i do sad dio bosne i nema tu price...

a sto se najav tice, znamo i da ce u hrvatskoj uskoro nastavit se haranga anti srpstva, koja je od rata do sad na najvecem nivou (pred izbore predsjednika je pocela) pa ce biti i na jesen na izborima, jer kao i za dolazak kolinde na vlast ista je retorika HDZ- sranja na nacional šovinističkom naboju - dooljblju, jer drugo ti pajvani ne znaju... to i lopovluk, dakle sve je očekivano, samo što će od srba uslediti "opušteno" rodjače samo nek kevcu... evo im kita :zubi

j... ga tako je :cudi videces i sam poslije... nema dodo tu brige, briga je njemu drugo, da narod konacno ne progleda i sjebe ga s vlasti... a ovo lajanje protiv srpske samo jaca srpsku i na zalost njegovu poziciju...
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Zakonski se za nenošenje dokumenata ne ide u zatvor, nego se dobije kazna (oko 40 km mislim), a pri tome daš svoje ime
i prezime, te osnovne podatke ...policajac nazove u stanicu da ih provjere i ako te ne traži međunarodna ili domaća policija,
slobodan si
Post Reply

Return to “BiH”