Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25021 times
Been thanked: 25438 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by ironman » 25 Mar 2025, 15:06

Baja je razbio sve snove o secesiji.
Ikad.
Nehotice :ooo
dream of spring...

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2095 times
Been thanked: 1019 times

Post by amidza idriz » 25 Mar 2025, 15:25

Sjecas se u toku sudjenja kada je prijetio, ''samo ako me osudite isti dan zasijeda NS i donosimo nase akte o samostalnosti''.
Kao sto vidimo Sena obavila svoj posao, on ispalio svoje corke i sada gleda kako to sve da polize ali pod uslovom da ga se ne dira.
E nece da moze, ceka se drugostepena a vec si pocinio nova krvicna djela i valja ti u mrsko Sarajevo da das izjavu pa pravo u tvorza.
Ovo sto radis je samo koprcanje.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Tratinčica
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 40 times
Been thanked: 16 times

Post by Tratinčica » 25 Mar 2025, 16:01

Interpolova Crvena tjeralica

Malo me je zaintrigiralo kako taj proces uopće funkcionira, pa sam otišla na HR interpol /mup stranicu:

https://policija.gov.hr/o-ravnateljstvu ... ol-422/422

Kopirala sam dio teksta:

Potrebno je napomenuti da se ne radi o međunarodnom nalogu za uhićenje, već o obavijesti državama članicama da se neka osoba potražuje u određenoj državi ili u više država iz određenih razloga, a države članice Interpola po toj tjeralici postupaju ili pak ne postupaju, sukladno svojem nacionalnom zakonodavstvu. Tjeralicu ne raspisuje država koja osobu potražuje, već je na zahtjev nadležnih tijela te države raspisuje Glavno tajništvo Interpola (u daljnjem tekstu IPSG). Važno je za napomenuti da se samo Zahtjev (elektronički obrazac) ispunjava u Središnjem nacionalnom uredu Interpola (u daljnjem tekstu NCB), tj. u njega se unesu osobni podaci, identifikacijski materijali, pravosudni podaci o postupku i kaznenom djelu, te podaci o tijelu koje vodi postupak i koje osobu potražuje, nakon čega se isti šalje IPSG-u.

Boldani dio je vrlo zanimljiv, jer pojedine države nisu obvezne reagirati s obzirom na bazu " nacionalnog zakonodavstva. To znači, da nisu sve države obligatorne privesti osobe sa crvene tjeralice.

BiH i Interpol :

https://www.interpol.int/en/Who-we-are/ ... ERZEGOVINA#

Minustarstvo sigurnosti je povezano sa Uredom za suradnju sa Interpolom i Dierkcijom za koordinaciju polocijskih tijela.
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!:

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25021 times
Been thanked: 25438 times

Post by ironman » 25 Mar 2025, 16:04

Inace evo.
Sad lik fino iz izraela objasnjava.
Kome vise nije jasno sta objasnjava on se ne razumije u visoku politiku.
Il je samo mucki provokator :D.
dream of spring...

Tratinčica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Tratinčica » 25 Mar 2025, 16:38

Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!:

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49072 times
Been thanked: 8735 times

Post by ElTriconi » 25 Mar 2025, 16:42

Chloe wrote: 25 Mar 2025, 09:39

Svakako da ima probuđenih, ali nažalost i onih drugi. Nažalost mi smo narod kojem "historija nije učiteljica znanja".

Ne bih se slozio sa tom izjavom, i mi smo ljudi ko i svako drugi. Ovdje u bosni u trenutnom nakaradnom uredjenju, gdje je suzivot neki cilj, takva literatura nije bas najbolja.

Gledaj srbe i jugoslaviju, pa i njihova prijasnja vremena. Od malena se uz gusle okuplja, uci se o srpskim neprijateljima prije nego se nauci abeceda, na vrijeme sve. I imas vazda neki procenat krvnika, neko se primi bas u takve price i pjesme.

Uzmi gledat dokumentarce sa snimcima, hronologijom dogadjaja stradanja muslimana na ovim prostorima i vidjet ces kakav ce ti osjecaj izazvati. Suzivot i istina su u konfliktu, ne moze i jedno i drugo. Istina je bolna i otvara oci. Oni koji su je u jugoslaviji propovjedali isli su na doedukaciju malo na goli otok i logicno da se svaki pokusaj sirenja istine gasio u korjenu.

Ko ima i trun mozga u glavi kupit ce karabin, uclanit se u lovacko drustvo i ucit se malo kako pucat. Vise ce te komsija cjeniti i nece na tebe gledat ko na ovcu 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 25 Mar 2025, 19:48

Lavlje_srce wrote: 24 Mar 2025, 21:45

Pogledala sam sinoc i nije mi bilo dobro. Pitanje svih pitanja je - jesu li Bosnjaci nesto naucili iz ovoga?

Da jesu, ponavljani genocidi nad Bosnjacima bi se detaljno izucavali u visim razredima osnovne i srednje skole, imali bismo redovne javne debate na ovu temu (ukljucujuci sa Srbima i Crnogorcima), Jasmila Zbanic i Danis Tanovic bi o ovome odavno snimili filmove, svako dijete, zena i muskarac bi bili svjesni pogroma nad Bosnjacima kroz historiju i na kraju krajeva ne bismo bili u situaciji u kojoj smo sad.
Svakako da ima probuđenih, ali nažalost i onih drugi. Nažalost mi smo narod kojem "historija nije učiteljica znanja".

Na tu tematiku, historijski roman, Bijeli Cigani Adnana Ćatovića bavi se tom tematikom. Preporučujem je svima. Moja djeca ( osim najmlađeg) su dobili primjerke za svoje biblioteke i rok do kad ih moraju pročitati.
Prati Arslana Softića, koji je, kao i svaki dječak, pun snova, nade i očekivanja od budućnosti. Kad dobije počasnu pozivnicu za bajram od starijeg prijatelja koji je dugo bio strah i trepet zeničkih ulica, shvata da poziv nije slučajan. U ambijentu tavanske tišine suočiće se s mnogim tajnama iz rustične sehare. Na stotine starih pisama desetljećima je stajalo u kovčegu šifrirano starim bosanskim pismom. Cober je većinu dnevnika i pisama prilagodio na njemu razumljivu latinicu. U staroj fotelji započinje Arslanovo putovanje kroz vrijeme; putovanje od dva stoljeća i njegovo Preobraženje. U pisanim svjedočanstvima sačuvalo se sve što su Duhovi Pakosti željeli pokriti. Kroz sudbinu dvije povezane porodice, otkriće šta se zbilo u Sjenici 1809., Kolašinu 1858., Užicu 1868. godine i u mirnodopskoj Vraneškoj dolini, krvave 1924. godine. Čitajući svjedočanstva davno umrlih ljudi, otkriće nešto i o sebi; tajnu zbog koje je pozvan kako bi i sam jednog dana postao Čuvar… čuvar sjećanja na ljudske duše.
Naglašava kako je "roman autentičan i kako se naslanja na historijske događaje". Vjeruje da historijski roman apsolutno ne treba ni pokušavati pisati ako nemate neki osjećaj za historijskom istinom.

Više na linku:

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/adnan-% ... je/3145675

Ako se odlučiš čitati, pripremi se na mučne i teške opise nekih dešavanja.
Procitacu svakako, hvala. :pusa
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3875 times
Been thanked: 3583 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Mar 2025, 01:32

Da budem iskren, i meni polahko naziv “bjegunci” počinje smetati.

Bin Laden je bio bjegunac koji je se javljao iz neke pećine.
karadžić je bio bjegunac koji je promijenio ime i pustio bradu i kosu.
Nazivati bjeguncima one koji se slobodno kreću po državi, istu napuštaju i vraćaju se i daju press konferencije za medije je vrijeđanje inteligencije svih nas.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4279 times
Been thanked: 2108 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 26 Mar 2025, 01:43

ElTriconi wrote: 25 Mar 2025, 16:42

Ne bih se slozio sa tom izjavom, i mi smo ljudi ko i svako drugi. Ovdje u bosni u trenutnom nakaradnom uredjenju, gdje je suzivot neki cilj, takva literatura nije bas najbolja.

Gledaj srbe i jugoslaviju, pa i njihova prijasnja vremena. Od malena se uz gusle okuplja, uci se o srpskim neprijateljima prije nego se nauci abeceda, na vrijeme sve. I imas vazda neki procenat krvnika, neko se primi bas u takve price i pjesme.

Uzmi gledat dokumentarce sa snimcima, hronologijom dogadjaja stradanja muslimana na ovim prostorima i vidjet ces kakav ce ti osjecaj izazvati. Suzivot i istina su u konfliktu, ne moze i jedno i drugo. Istina je bolna i otvara oci. Oni koji su je u jugoslaviji propovjedali isli su na doedukaciju malo na goli otok i logicno da se svaki pokusaj sirenja istine gasio u korjenu.

Ko ima i trun mozga u glavi kupit ce karabin, uclanit se u lovacko drustvo i ucit se malo kako pucat. Vise ce te komsija cjeniti i nece na tebe gledat ko na ovcu 🤔
Tacno

Imas li preporuku na youtube koji dokumentarac o stradanjima muslimana da pogledamo?
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 26 Mar 2025, 08:33

Dokle je Dodi stigao :D danima nemam veremena ništa pročitati, osim što sam nekad preletim naslove, znam da je odletio iz BiH... :lupa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2537 times
Been thanked: 4380 times

Post by Nora Ibsenova » 26 Mar 2025, 11:44

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Mar 2025, 01:43
ElTriconi wrote: 25 Mar 2025, 16:42

Tacno

Imas li preporuku na youtube koji dokumentarac o stradanjima muslimana da pogledamo?
Po stavljala sam ja.
Potrazi "genocid u kontinuitetu" na yt
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49072 times
Been thanked: 8735 times

Post by ElTriconi » 26 Mar 2025, 14:47

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 26 Mar 2025, 01:43
Prosla su vremena mrskog socijalizma dje se za takve stvari islo na robiju, imas sta hos sad trazit. Oso alija nametak na robiju zbog price za obraz. Izazivo nacionalnu mrznju, pajel.

I danas bi bilo elemenata u RS da te osude za nacionalnu mrznju kad bi se to uvelo u nastavni plan i program 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Dupli_skalp
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 23 times

Post by Dupli_skalp » 27 Mar 2025, 12:39

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ademovi ... /250325093
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... /250327076

mislim da je i slijepih i gluhim već odavno jasno da su ovi nametnuti i podvaljeni trojaneri ista veleizdajnička gamad kao i sda i njihovi sateliti. sve je predstava za široke mase, sve se radi nekim tajnim dogovorima "ispod stola", a najveću štetu kao i svih ovih poslijeratnih godina snose čestiti i pošteni građani ove zemlje, a u prvom redu i najviše bošnjački narod, te svi drugi bosanci i hercegovci kojima je ova zemlja u srcu.

da mi je neko pričao 1. marta 1992 šta nas čeka sa ovim sarajevskim beskičmenjacima, debelim markerom bi na referendumu zaokružio NE.

Greengo
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 15 times

Post by Greengo » 27 Mar 2025, 12:56

Jos ako ikad prodje treci onda se po prvi put zapitati za sta se odbio Kutiljerov plan.

Nadati se da nece jer to bi onda bio definitivni tac ali kako su debili aktivni i kako im se namecu agende samo koje su u interesu secesionistickih politika sa obje strane, nista nije iskljuceno. Jednu jedinu stvar koja zulja Bosnjake oni nisu uspjeli staviti na dnevni red nigdje i ni kod koga.

Tratinčica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Tratinčica » 27 Mar 2025, 13:26

SVE NAŠE IZGUBLJENE ARBITRAŽE Hoće li iko odgovarati za stotine miliona KM izgubljenih u sporovima?
13.04.2024.

Prema procjenama Bosna i Hercegovina u ovom trenutku suočava se s milijardu konvertibilnih maraka troškova vezanih za izgubljene sporove izgubljene pred međunarodnim arbitražnim sudovima. Elektroprivreda RS-a, Naftni terminali Ploče, Elektroprivreda BiH – samo su neke su od energetskih kompanija čije će izgubljene milionske presude platiti ili su već platili građani ove države.
Pišu: Elmedina ŠABANOVIĆ i Nermin BISE

https://interview.ba/2024/04/13/sve-nas ... sporovima/

:123

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9470 times
Been thanked: 11222 times

Post by Krokodil Behko » 27 Mar 2025, 13:45

Tratinčica wrote: 27 Mar 2025, 13:26 SVE NAŠE IZGUBLJENE ARBITRAŽE Hoće li iko odgovarati za stotine miliona KM izgubljenih u sporovima?
13.04.2024.

Prema procjenama Bosna i Hercegovina u ovom trenutku suočava se s milijardu konvertibilnih maraka troškova vezanih za izgubljene sporove izgubljene pred međunarodnim arbitražnim sudovima. Elektroprivreda RS-a, Naftni terminali Ploče, Elektroprivreda BiH – samo su neke su od energetskih kompanija čije će izgubljene milionske presude platiti ili su već platili građani ove države.

IMa tu i jedna dobra okolnost.
Ako BHANSA bude ukinuta, tebi nema druge nego da se vratiš u tu neku kanzašku pripizdinu, gdje ljudi nemaju internet, jer vjeruju da Bill Gates preko windowsa čipuje ljude.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9470 times
Been thanked: 11222 times

Post by Krokodil Behko » 27 Mar 2025, 13:46

Neki vise tu, dopada im se naziv teme.
Drže da je najbolji od svih

Tratinčica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Tratinčica » 27 Mar 2025, 13:48

Krokodil Behko wrote: 27 Mar 2025, 13:45
Tratinčica wrote: 27 Mar 2025, 13:26 SVE NAŠE IZGUBLJENE ARBITRAŽE Hoće li iko odgovarati za stotine miliona KM izgubljenih u sporovima?
13.04.2024.

IMa tu i jedna dobra okolnost.
Ako BHANSA bude ukinuta, tebi nema druge nego da se vratiš u tu neku kanzašku pripizdinu, gdje ljudi nemaju internet, jer vjeruju da Bill Gates preko windowsa čipuje ljude.
BHANSA neće biti ukinuta :sjedi

Ima BiH drugu imovinu u inozemstvu za zaplijeniti, tad će se inozemni prihod BHANSA odblokirati. :apl

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 460 times
Been thanked: 1035 times

Post by baton » 27 Mar 2025, 15:17

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... smije.html

Ovog lika treba procesuirati za policijski udar u BiH.
Čuj predlaže povratak od prije 30 god. a ne 35 god.
U stvari primjer..kupio kamion prije 30 godina povoljno dobio i parking i radionicu..proširio posao na 100 kamiona i sada vraća onaj jedan kamion za iste pare.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40418 times
Been thanked: 26573 times

Post by Rum » 27 Mar 2025, 16:56

Daj mi foto naivnog Bosnjaka

Evo:
20250327_165607.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Sve za dunjaluk koji je prolazan, a mrvice za Ahiret koji je vječan.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”