Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times
Status: Offline

Re: Zmaj od Šipova siluje i maltretira svog roba

Post by String » 21 May 2015, 17:33

Mog kolegu je skoro neki momak opalio sakom u glavu bez ikakvog razloga i zalupio mu vrata..
Ovaj pozvao policiju i oni su sve to dokumentovali.
Kroz mjesec dana dobija poziv u Opcinski sud.
Na sudu se pojavljuje i njegov otac zajedno s njim. U ruci 5cm debela fascikla.
Momak ima papire da je sizofrenicar itd..
Kolega mu morao pruziti ruku pred sudijom...da nije, sve bi se odvijalo drugacije.
Ispale kolegu iz sudnice uz napomenu ako hoce da trazi nesto vise da mora da se obrati kant.tuzilastvu jer sud nije vise nadlezan za to. Takodje su mu rekli da ne pokusava bezveze jer od toga nema nista.
Kaze kolega da se osjecao kao da se njemu sudi jer je popio saku u glavu i da su ga bukvalno izgurali iz suda jer je ovaj imao papire.

Pa ti kontaj koga ce i zbog cega zatvoriti u ovakvim situacijama..sa ovakvim sudstvom.
Image

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 21 May 2015, 17:37

Gledaj strigu da je neka ozbiljnija država u pitanju taj navodni Šizofreničar bi bio zatvoren u neku ustanovu ili bi mu bila određena neka druga adekvatnija kazna . Tvoj kolega je u uputi o pravnom lijeku imao pravo žalbe u roku od 7 dana istome ili višem sudu.

Ovaj Zmaj i njegov čovjek me ne interesuju jer ih ljudi oko nas što je najžalosnije podržavaju .Čuj avaza i teksta majketi, ovom čovjeku u onakvoj vukojebini nitko ne može zabraniti da ode negdje .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 May 2015, 17:47

String wrote:Mog kolegu je skoro neki momak opalio sakom u glavu bez ikakvog razloga i zalupio mu vrata..
Kolega mu morao pruziti ruku pred sudijom...da nije, sve bi se odvijalo drugacije.
Ispale kolegu iz sudnice uz napomenu ako hoce da trazi nesto vise da mora da se obrati kant.tuzilastvu jer sud nije vise nadlezan za to. Takodje su mu rekli da ne pokusava bezveze jer od toga nema nista.
Kaze kolega da se osjecao kao da se njemu sudi jer je popio saku u glavu i da su ga bukvalno izgurali iz suda jer je ovaj imao papire.

Pa ti kontaj koga ce i zbog cega zatvoriti u ovakvim situacijama..sa ovakvim sudstvom.
Eh da... :ovaj dakle eto šizofreničar smije udarati jer je lud...ma većina takvih bolesnika zapravo nije agresivna...teško je utvrditi je li on udario momka u trenutku ludila ... dogovornost mora postojati, ako nije bolesnik sposoban onda je netko dužan imati ga pod nadzorom...ali praksa i teorija ne idu skupa....samo činjenica je da se drugi momak osjećao ko g... na kiši...ni kriv ni dužan, žalosno...i često istinito :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 21 May 2015, 17:50

..bas se mislim kad je ukinut robovlasnicki sistem..vrime je negdi stalo. :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9292 times
Been thanked: 11052 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 21 May 2015, 20:41

Ma nije to ništa, neki su u smislu ponašanja čak i ispod ovog debila - na nivou prvobitne zajednice, ako ne i na životinjskom nivou. Kad dobiju napad bjesnila, grizu ko mahniti sve oko sebe.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 21 May 2015, 20:51

..i ti je tako dozivljavas :hihi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 May 2015, 20:56

Nadaj se, nadaj.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 May 2015, 20:58

:ovaj ...eh kolko je Zmajeva gospodskih...koji jezikom tuku

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 21 May 2015, 22:42

String wrote:Mog kolegu je skoro neki momak opalio sakom u glavu bez ikakvog razloga i zalupio mu vrata..

To je to...........za pedeset eura nasvrlja ti neki gubo od doktora.......izvadila bih i ja istu da sam taj kolega,pa kom obojci,kom opanci....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 22 May 2015, 05:26

Čime se sve ljudi neće poslužiti ...šizofreničari su često vrlo uspješni ljudi i žive normalno ...naravno alo redovito uzimaju terapiju...Bio je slučaj liječnika u osijeku koji je iznerviran svađom ubo ženu nožem...ali odmah je potom zvao pomoć ...i sam joj pomogao...zvao je sam i policiju...On je otpremljen u bolnicu jer je zaista bolestan...

Najžalosnije je to što momak iz priče nema nikoga...na koga se može osloniti a čovjek tako s vremenom čak i navikne na zlo i misli da tako jedino može biti...momak se boji a i opravdano..vidi da nikog nije briga...tužno...neki psi bolje prođu jer ih netko usvoji...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 May 2015, 09:52

ZMAJ SE BRANI Sinom zove roba kojeg je silovao!

Nakon vijesti da je Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, silovao momka Dragoja Drocu, kojeg drži kao roba na svom posjedu, učesnik „Parova“ oglasio se putem videa u kome zlostavljanog mladića naziva svojim sinom.

Potresna ispovjest Zmajevog roba uzdrmala je javnost, a najšokantnije od svega je da su se ovim slučajem prije sedam godina bavili i bh. mediji, uslijed čega je reagovala policija, kao i Tužilaštvo BiH, ali je proces u međuvremenu iz nepoznatih razloga obustavljen.

- Pokušavao sam da spasim Dragoja, ali i dalje se ništa po tom pitanju ne poduzima. Jadan Droca je toliko uplašen da, ako mu dođe Ilija, on mora da priča sve što ovaj zahtjeva od njega, inače će, ukoliko kaže nešto suprotno tome, dobiti batine. Osim policije koja je dolazila, ovim slučajem se bavila i državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a i Centar javne bezbjednosti Banja Luka i mnogi drugi, ali zašto je sve stalo, nikome do dana današnjeg nije jasno - ispričao je za Kurir novinar Glasa Srpske Goran Maunaga.

Inače, kako je poznato, Droca je već godinama zarobljen kod Ilije Grahovca. On ga je odveo od roditelja u zamjenu za kobilu i od malih nogu je osuđen na to da Zmaju čuva goveda.

Ne prima nadoknadu, više je gladan nego sit, a Ilija ga, kako kaže, često tuče ne birajući čime i kako.

Dragoje Droca: Zmaj ga odveo od roditelja u zamjenu za kobilu

- Ma, ja sam dobar, ja prvo njemu dajem komad hljeba, pa onda sebi. Imao - ne imao obrok, on mora da ima kad sam ja kod kuće. Ja volim svoga sina, koji me zove dragi, a ja njega bato. On je meni isto što i moja kćerka Milica, a drugog sina i nemam, a njegov sam staratelj - poručuje Zmaj od Šipova iz rijalitija.

Portparol Tužilaštva u BiH Boris Grubešić, za Kurir je kazao kazao da je taj slučaj zatvoren.
- Ne mogu vam sad reći zbog čega, bilo je sve to prije mnogo godina, morao bih da pretražim predmete - kazao je Grubešić, a na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se to opet pokrene, rekao je:
- Ne znam, zaista je sve komplikovano, čujemo se - kratak je bio i spustio nam slušalicu.

Kako je prije nekoliko dana za "Avazov" portal kazao advokat Duško Tomić, Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potražuje Zmaja zbog pucanja iz trofejnog oružja od prije tri godine.

Tomić pred istim sudom, u okviru jedinstvenog postupka, zastupa i Ilijinog brata Rajka, koji je optužen za nanošenje lake tjelesne povrede jednoj osobi i oštećenje tuđe stvari, odnosno oštećenje jednog automobila.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 22 May 2015, 10:00

..čudni ljubavi ima... :hm

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 22 May 2015, 10:06

:ovaj ...sirotinjo i bogu si teška...

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 22 May 2015, 10:10

Čovječe, ko da je to negdje u džungli pa se ništa ne zna, niti se može istražiti.
Samo sabura

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 22 May 2015, 11:38

...ma treba tom manijaku netko tko bi zinio više neg on i dobro ga istabo...a momka bi trebalo pod hitno izvući,ljudi otvrdnu i žalije im bude kad vide kera napuštenog nego čovjeka...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40228 times
Been thanked: 26307 times

Poslušajte kako zvuči podrška Peri Gudelju iz 50.000 grla (

Post by Rum » 18 Aug 2015, 23:15

Image
Kadetske košarkaške reprezentativce Bosne i Hercegovine pred Vječnom vatrom u Sarajevu sinoć je dočekalo više od 50.000 građana.

Sarajevom je odzvanjala pobjednička pjesma šampiona, a posebno je dojmilo uzvikivanje imena Pere Gudelja, vlasnika FIS-a, koji se na KCUS-u bori za život nakon pokušaja samoubistva.

Upravo je FIS donirao 10.000 KM Košarkaškom savezu kako bi bila uplaćena kotizacija, jer je reprezentacija bila pred izbacivanjem sa Eurobasketa.

Taj detalj sa velikog slavlja nije prošao nezapaženo ni medijima u regionu koji su posebno napomenuli kako je cijela BiH dala podršku tvorcu “privrednog čuda” iz Viteza.

Pogledajte i poslušajte kako je 50.000 ljudi uzvikivalo ime Pere Gudelja.

http://videochart.net/video/23716.2bd00 ... 9d99d4ab33
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

laganini
Spamer
Spamer

Re: Poslušajte kako zvuči podrška Peri Gudelju iz 50.000 grl

Post by laganini » 19 Aug 2015, 10:59

...evo...da ne propadne tema..jel pero hrvat.. :zubi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 19 Aug 2015, 12:55

Naravno da vicu kad taj kreten sto ih vodi vice na mikrofon ajmo vikat pero gudelj :lupa

Koji kreteni,dao je bijednih 10 000,a stotine miliona zakinuo drzavu,i trebao lezati,vec mediji objavili,kad preko noci utihnu prica o peri i zatvoru.Naravno.

I tih deset hiljada oteo je od usta radnika i njihove djece,sto se koji od ovih kretena koji vicu ne raspita koliko mizerne plate daje i na osnovu cega sve zakida ljude da im ne isplati ni tu bijedu cijelu.

Ali,eto,stize ga,ima Boga.Sto se mene tice,dabogda mu se i gore desavalo.

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 19 Aug 2015, 12:57

Digo je na sebe ruku zbog žene . Njegov problem meni su ipak draži obični ljudi .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 19 Aug 2015, 13:00

odo ja naci i kopirat post od prije neki dan da ne ponavlate glupost digao na sebe ruku zbog zene :rol

Post Reply

Return to “Mediji”