Lavlje_srce wrote: 28 Mar 2025, 22:54
Mutevelija wrote: 28 Mar 2025, 22:45
Ali kako vam daju sistematski, kod nas niko toga nema, još se ja šalio u firmi, eto čovjek nasrnuo nožem na mene(a čovjek pošao svojim poslom nešto da radi a ja ga izazvao kad je one mene provocirao) i gurne me rukom, a u drugoj ruci nož.
I ja ga prijavi.
Kasnije me zajebavali za stres, al više ne radim sa tim poslovođom, ako ja ne mogu odstraniti poslovođu, mogu ga natjerati da on mene ukloni
Rekoh valja mi ići psihijatru ganjati da ne idem u treću smjenu kakav papir, da sam razdražljiv i to.
(Mada znam da nema od toga ništa , testiram teren) .
Smiju se svi, uglavnom kolegama ništa ne treba govoriti iz privatnog života, od usta do usta promijene priču.
Kod nas jedan u firmi reče kad bi doktor psihijatar bio na kapiji da pušta radnike, niko ne bi ušao, zato što je sve blesavo na svoj način.
Nemas valjda ti problema s depresijom?
Nemam vec neki poremecaj prilagobe, mada ni to nije vise, porodična zapisala tako , otišao psihijatru odnio.
Pa šta je bilo sad jesil opet imao sukob sa onim što te napao nozem.
Nisam rekoh, tako porodična doktorica napisala.
Kaze kako se osjecas.
Rekoh dobro, na godisnjem sam (a taj dan mogao sa jaranom u Sarajevo ici on ganja vizu za Sloveniju pa me zvao) a ja kazem moram doktoru (ne zna kojem misli kardiovaskularnom za vene) .
Kaze svi smo mi dobro kad smo na godisnjem.
Ode psihologinji tamo nesto popriča sa njom, i ne propisa lijek, nego samo savjet, dodji za 2 mjeseca na kontrolu.
I to je to.
A ja rekao istinu da sam nekad kao imao dijagnozu i pio tablete, ali mi davale puno energije, pio sedmicu i ostavio, prepješačio 11 kilometara za jedan dan sa njima , to psihologinja napisala "imao puno energije" i prekinuo terapiju.
Kao da popiješ 10 kahvi odjednom.
Meni se koncentracija poboljša najutro kad jednu kafu popijem, vijuge prorade. A kad ne popijem onda me zna boljeti glava, mada sad za Ramazan ništa hvala Bogu nemam neku zavisnost o kofeinu.