Jezivo jest ako može biti i opasno. Izraelsko društvo je duboko radikalno i priglupo. Možda i kupe njegovu priču kako je on uz njih a mi protiv njih.Lavlje_srce wrote: 28 Mar 2025, 05:14 Iz izraelskih diplomatskih krugova mu je receno da napusti Izrael. Prije toga je uspio dobiti intervju sa Jerusalem Post-om koji je sam zatrazio i u kom se obratio Izraelcima i Jevrejima, da bi im ukazao na to kolika smo mi "opasnost". Uspio se slikati i sa Netanyahuom. Ostace upamcen kao okorjeli kriminalac koji nije birao sredstva da spasi vlastitu kozu. Da nije jezivo, bilo bi smijesno.
https://m.jpost.com/israel-news/article-847887
Podsjećam da je u ratu veliko angažiranje naših medija, lobija i prijatelja spriječilo da slike mudžahedina, islamističkog dekora nekih formacija budu dominantne. Bruce Dickinson koncert, modne revije, podrumska rock scena,... su imali ipak primat u nasem imidzu i učinak.
I dalje smatram da se kod nas pretjeralo sa demonstracijama i dalo laktaškom krkanu materijala koji možda ne prolazi u diplomatiji ali da kod priglupog radikalnoj javnog mijenja.
Posebno je negativno što je sa Dodikom onaj Kabiri što je došao samo da nama podapinje stupice. Čim je maksuz izabrao NDH fanove za raju i sa Dodikom bio u Jerusalemu,... možda je isposlovao neke talove koji će se tek pokazati negativno za nas. Nadam se da griješim