Milorad Dodik - SNSD
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2907 times
- Been thanked: 1329 times
- Status: Offline
Re: Milorad Dodik - SNSD
Trenutno sve kljucne pozicije drze S/H jer im je to Trojka omogucila samo da bi bila u vlasti.
Dodik je to osjetio i zna da na svim vaznim mjestima ima svoje ljude ili Coviceve i da je sada vrijeme(pored ludog Trumpa) da se radi na secesiji a u stvari treba da legalizuje svoje bogatstvo koje je na kriminalan nacin stekao. Uz sve to dolazi mu tezak period kada na naplatu dolaze milijarde maraka sto zaduzenja sto od raznih koncesija.
Mladen Bosic je prije neki dan sve nabrojao gdje bi mogao biti MD upetljan od Telekoma srpske preko vile na Dedinju do Serdareva, Slovenaca i Vijadukta.
Idealno vrijeme da se prica o secesiji da ne bi neko postavio drugo pitanje.
Dodik je to osjetio i zna da na svim vaznim mjestima ima svoje ljude ili Coviceve i da je sada vrijeme(pored ludog Trumpa) da se radi na secesiji a u stvari treba da legalizuje svoje bogatstvo koje je na kriminalan nacin stekao. Uz sve to dolazi mu tezak period kada na naplatu dolaze milijarde maraka sto zaduzenja sto od raznih koncesija.
Mladen Bosic je prije neki dan sve nabrojao gdje bi mogao biti MD upetljan od Telekoma srpske preko vile na Dedinju do Serdareva, Slovenaca i Vijadukta.
Idealno vrijeme da se prica o secesiji da ne bi neko postavio drugo pitanje.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14768 times
- Been thanked: 25246 times
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Ko je rekao da je nenormalno hapsiti narko dilere i prostitutke?Lavlje_srce wrote: 02 Apr 2025, 22:56Pa covjece hapse ti sofera u vladi KS zbog narkotika i prostitucije, i ovu rospiju u glavnom odboru SDA. Tebi je to normalno?amidza idriz wrote: 02 Apr 2025, 22:51
Kako si ovo povezala ili kakve to veze ima sa privodjenjem one trojice?
Nije normalno da bez obzira na visok rizik nije pokusano privodjenje ove trojice.
Ko se plasi, ima strah, ili nesto trece neka se skloni jer ima profesionalaca koji ce to uraditi(ako ima volje, cega se plasim).
Evo javljam se dobrovoljno ako moze.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26513 times
- Been thanked: 6950 times
"Piše: Slobodan Vasković
Milorad Dodik sletio je danas oko 16 časova u Banjaluku.
Dodik je doletio helikopterom.
Ne treba uopšte postavljati pitanje zašto Dodik nije uhapšen, jer za to država BiH nema ni volje, a ni snage.
Dodik je ostvario još jednu pobjedu: Interpol, centrala u Lionu, odbio je da za njim i Nenadom Stevandićem raspiše međunarodnu potjernicu.
Dodik će taj akt maksimalno da iskoristi i da iz duboke defanzive u kojoj se nalazio pređe u ofanzivu".
Milorad Dodik sletio je danas oko 16 časova u Banjaluku.
Dodik je doletio helikopterom.
Ne treba uopšte postavljati pitanje zašto Dodik nije uhapšen, jer za to država BiH nema ni volje, a ni snage.
Dodik je ostvario još jednu pobjedu: Interpol, centrala u Lionu, odbio je da za njim i Nenadom Stevandićem raspiše međunarodnu potjernicu.
Dodik će taj akt maksimalno da iskoristi i da iz duboke defanzive u kojoj se nalazio pređe u ofanzivu".
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4360 times
- Been thanked: 3234 times
O Boze...ja pricam o jednom, ti o drugom. Nije normalno sto se ovakve njuske nalaze blizu vlasti. Zbog toga ga niko nije uhapsio, niti ce ga uhapsiti. Kad shvatis da 'nasi' nisu nista manje kriminalci od 'njihovih', ili nisu dovoljno manje da bi ga mogli uhapsiti, mozda ti postane jasnije.amidza idriz wrote: 02 Apr 2025, 23:04Ko je rekao da je nenormalno hapsiti narko dilere i prostitutke?Lavlje_srce wrote: 02 Apr 2025, 22:56
Pa covjece hapse ti sofera u vladi KS zbog narkotika i prostitucije, i ovu rospiju u glavnom odboru SDA. Tebi je to normalno?
Nije normalno da bez obzira na visok rizik nije pokusano privodjenje ove trojice.
Ko se plasi, ima strah, ili nesto trece neka se skloni jer ima profesionalaca koji ce to uraditi(ako ima volje, cega se plasim).
Evo javljam se dobrovoljno ako moze.
Nisam sretna sto je tako, da naglasim zbog raznoraznih forumskih izvrtanja. Ocajna sam, ali necu zabijati glavu u pijesak.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1091 times
Ljudi MUP RSa tj S.Karan su problem jer štite protiv zakonito u BiH ljude za kojim imaju potjernice od SUD BiHa..znači MUP RSa i S.Karan vrše policijski udar ne samo što neće da uhapse po potjernicama SUD BiHa nego i pružaju otpor tj. Štite bjegunce.U suštini taj otpor od MUPa RSa je pretpostavka jer još niko nije pokušao uhapsiti ili privesti Dodika,Stevandića i Viškovića od strane institucija BiH.Jednostavno državne institucije koje imaju nadležnost da uhapse pomenuti trojac trebaju poslati odredjeni broj pol.sluzbenika i da to odrade.Ja bi lično možda poslao nacionalno miješane jedinice i nek se zna ima li fizički otpor od MUPa RSa.Da se i to jednom objelodani.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9996 times
- Been thanked: 10233 times
Dragan BursaćI tako, draga publiko, završilo se još jedno spektakularno poglavlje naše državotvorne bajke. Nakon što su nam mjesecima ublehaši opšte prakse sa svih strana trubili da je "Dodik gotov", da mu je "sužen put", da će Interpol "žestoko lupiti pečat njegovom slobodnom lutanju svijetom", dočeskali smo spektakularni obrat: Dodik ne da nije uhapšen, već će, kako stvari stoje, još malo pa on početi da hapsi. I to redom!
Toliko smo se živeći u mentalnoj nedođiji radovali scenariju u kojem Dodik pod lažnom bradom, u nekoj zabačenoj aerodromskoj čekaonici, prevrće očima dok ga Interpolovi agenti vode u lisicama. Neki su već krenuli crati Dragana Dabića I porediti ga s dodikom.
A onda bum! Generalni sekretarijat Interpola odlučuje da potjernica nije politički podobna. Kažu, nema pravnog osnova, jer ne može se političar goniti iz političkih razloga. Ko bi rekao? Ko bi se tome nadao? U zemlji u kojoj je pravda koncept iz bajki za malu djecu, ispade da je i svjetska pravda jednako maglovita, nedostižna, neuhvatljiva, da ne kažem nepostojeća.
Analitičari na baterije
A šta kažu svi oni samoprozvani analitičari na baterije, politički proroci i kafanski pravnici koji su nas ubjeđivali da je "Dodik završio"? Da mu je, kako ono, "sužen put"? Koliko vidimo, Dodik se baš onako naputovao. Srbija, Izrael, Rusija. Više je vidio inostranstva zadnjih deset dana nego prosječan BiH građanin u deset godina. Sastanci, rukovanja, osmijesi. Ni traga ni glasa od Interpolovih agenata u sunčanim naočalama koji bi ga oborili na pod u nekom foajeu frankfurtskog aerodroma.
I šta sad?
Očekujemo narednu epizodu gdje će Dodik sam postati i sudija, tužilac i policajac u vlastitoj pravnoj paradržavici? Zakone već ima, specijalce I žandarmeriju koju je preplatio ima…šta ga, preciznije ko ga to sprječava?!
A BiH javnost?
Ma kakvi, nismo mi spremni da prihvatimo realnost. Još se držimo za one zadnje trunke nade da će neko, negdje, nekako ipak presjeći taj lanac političke nekažnjenosti I riješiti stvar. Međutim, realnost nas šamara sa svakom novom viješću.
Sve ove godine, država se svela na improvizaciju, na polovične odluke, na provizorij. I sad se čudimo što Interpol nije naša privatna sudska instanca. Dražava (mislim na BiH-ako je još ima) imala je mjesec dana da se ponaša kao država i uhapsi kažnjenika. Uradila je jedno veliko NIŠTA baveći se spekulacijama, nagađanjima, širenjem lažnih vijesti i poluvijesti, ublehaškim narativima, sve u svemu jedno veliko NIŠTA. I vrijeme je isteklo, Dodik je počeo voditi igru. Ko vas J* kad ste nesposobni, kao da kaže!
A šta ćemo sa svima onima koji su nas danima ubjeđivali da je "samo pitanje dana" , ma šta dana-SATA-kad će Dodik pasti? Hoće li snositi odgovornost? Hoće li bar priznati da su nam prodavali maglu i one stvari pod bubrege? Ili će preći na sljedeću bajku, još spektakularniju, još bombastičniju? Uostalom, već sad možemo zamisliti naslovnice: "Evropa sprema sankcije Dodiku!", "Amerika ga briše s političke scene!", "Ovo je kraj!". “ne može dalje od Lakataša“…A mi? Mi ćemo ponovo nasjesti, jer u ovoj zemlji se iluzije prodaju skuplje od stvarnosti, a laž je vrjednija od istine.Kome je još do istine, ubio je nalet!
Dakle, dragi moji, drage moje- ne da Dodik nije uhapšen, nego je na najboljem putu da se sam razigra u ulogama koje su mu u našim glavama bile nezamislive. Još malo, pa će on pisati naloge za hapšenje, potjernice i kontratužbe, a mi ćemo se pitati kako smo uopšte povjerovali da stvari mogu biti drugačije. Do tada, ostaje nam da se tješimo starom balkanskom izrekom: "Bit će bolje, samo nek’ se ne puca".
Do kad… lipši magarče do zelene trave!
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1091 times
Ide Mile Vojkovićkom prugom sa još jednim drugom..
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14838 times
- Been thanked: 10352 times
Bursac sve rekao.
Kljucaj temu.
Kljucaj temu.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27408 times
- Been thanked: 28038 times
Zapravo Sud ce reci zadnje.
Presuda jos nije pravomocna.
A obrisati je ne moze ni pjutin himself.
Koprcanje moze bit mucno za pratit ali to je koprcanje.
dream of spring...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ono cega se ja plasim je "trla baba lan". Vlast u RS radi sta hoce i kako hoce, sto moja sestra kaze "pisa po narodu", a narod zadovoljno klice "jos, jos".ironman wrote: 03 Apr 2025, 11:04 Zapravo Sud ce reci zadnje.
U FBIH pjene, plasiraju se bombasticni naslovi, a Distrikt mudro suti.
Cirkus. I nista se ne mijenja.
I sumnjam da ce.
Nazalost.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2988 times
- Been thanked: 5261 times
Kvotat ću sama sebe sa teme "Bosna šaptom pade" nakon što ste se nadigli da me ružite zbog toga što sam rekla da će se Dodik izvući.Nora Ibsenova wrote: 19 Mar 2025, 10:12
To se moglo promjenit da se Dodik uhapsio onako kako zakon, procedure i nalažu. A da se ne ponavljam, MI smo napravili takve okolnosti u tim institucijama da to nije odrađeno.
Odnosno, moglo je zakolutat ozbiljne promjene. Ovako smo pokazali da ne smijemo čak ni kad imamo svu verbalnu podršku, a i vojnu na terenu. EUFOR će zbog ovakvih situacija eventualno doći još jednom, poslije će bit jebte se između sebe, mi ćemo na trenutak dremnut ko što smo 90tih se pravili ludi.
Stavit ću tačku na ovu temu all toghether, osjećam se kao Džehva u kukuruzima, ne vidim niti jedan razlog za optimizam i ništa dobro šte će ova situacija donijet, sem dati vjetar u leđa budućim secesionistima, koji neće biti očigledni krkani popud Dodika.
Navijam da će sve bit onako kako predviđate.
![]()
Čekali ste prvo eufor, pa interpol, a sad čekamo da gospodin proglasi nezavisnost.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ironman
- sirius

Sve ce doci na svoje.Julia-Klara wrote: 03 Apr 2025, 11:17Ono cega se ja plasim je "trla baba lan". Vlast u RS radi sta hoce i kako hoce, sto moja sestra kaze "pisa po narodu", a narod zadovoljno klice "jos, jos".ironman wrote: 03 Apr 2025, 11:04 Zapravo Sud ce reci zadnje.
U FBIH pjene, plasiraju se bombasticni naslovi, a Distrikt mudro suti.
Cirkus. I nista se ne mijenja.
I sumnjam da ce.
Nazalost.
Ovo mucno djeluje i ko da se ne moze nista uradit. Ali nije bas tako.
Interpol nije nikakva pobjeda secesionista.
dream of spring...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2988 times
- Been thanked: 5261 times
U svemu ovome se iznjedrila jedna vrlo gadna stvar, meni lično gadnija i od četnika, valjda sam na njih navikla.
SDA botine koji likuju zbog ove situacije samo zato jer SDA trenutno nije u vlasti. Bljakić.
SDA botine koji likuju zbog ove situacije samo zato jer SDA trenutno nije u vlasti. Bljakić.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2976 times
- Been thanked: 24648 times
Pa ne znam bas i da imaju za sta likovati.Prvi put se nesto konkretno desava pa kud puklo da puklo.Ne znam na sta ce oni likovati,ceskali mu muda godinama,koalirali,ravna i donja linija za sve osim za njihove dzepove bi.Sve je to go qrac i ovi i oni.Samo nas je prijasnji duze jebavo i srozavo.Ma ne treba ovo ni pratit ni citat.Bezveze srklet.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ironman
- sirius

Evala ko na ovo likuje taj nije normalan..Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 11:38 U svemu ovome se iznjedrila jedna vrlo gadna stvar, meni lično gadnija i od četnika, valjda sam na njih navikla.
Ko da rezes granu na kojoj sjedis.
A oduvijek su mi podjele najmrze bile.
Zasto?
Jer smo onima koji ne vole BiH svi mi isti..identicni.
dream of spring...
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 967 times
- Been thanked: 1455 times
Ne bi me cudilo da se SDA boji ako drzava moze sudski gonit i uhapsit Dodika da onda ni Bake nije siguran, pa je bolje drzat stvari jos malo nesposobnimironman wrote: 03 Apr 2025, 12:11Evala ko na ovo likuje taj nije normalan..Nora Ibsenova wrote: 03 Apr 2025, 11:38 U svemu ovome se iznjedrila jedna vrlo gadna stvar, meni lično gadnija i od četnika, valjda sam na njih navikla.
Ko da rezes granu na kojoj sjedis.
A oduvijek su mi podjele najmrze bile.
Zasto?
Jer smo onima koji ne vole BiH svi mi isti..identicni.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
HAVANA wrote: 03 Apr 2025, 12:08 Pa ne znam bas i da imaju za sta likovati.Prvi put se nesto konkretno desava pa kud puklo da puklo.Ne znam na sta ce oni likovati,ceskali mu muda godinama,koalirali,ravna i donja linija za sve osim za njihove dzepove bi.Sve je to go qrac i ovi i oni.Samo nas je prijasnji duze jebavo i srozavo.Ma ne treba ovo ni pratit ni citat.Bezveze srklet.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

Ja ne vjerujem da je on u B.Luci.
Onaj intervju mogao je dati i u S.Mitrovici.
Onaj intervju mogao je dati i u S.Mitrovici.