(Edit: uleti mi Behko)

Moderator: Krokodil Behko
Mogu. Evo recimo auto. Nije najbolji primjer ali da shvatiš poentu. Kupiš auto na kredit - zaduživanje. Ako auto kupiš da se vozaš okolo imaćeš trošak. Ako auto kupiš da bi ga nekom beskućniku rent'o kako bi ovaj bio taksista imaš prihod. U oba primjera utičeš na svoj novčani tok. Prvi put tako da praviš minus: održavanje + rate. Drugi put, pod uslovom da je posao rentabilan, praviš plus.Bla wrote:Možeš li to malo pojasniti?
(Edit: uleti mi Behko)
U vezi čega? Više odgovornosti.Krokodil Behko wrote:Dakle, nema para. Šta predlažeš?
Ma treba nam malo pameti i organizacije. Bio bi i ćumur dovoljanSalahuddin wrote:Krokodil Behko wrote:Rockefeller wrote:Pa uvijek je do ovih naših, nije do MMF-a. Kredit je dobra stvar, neodgovornost je loša. Za mene je zlatno pravilo: kredit se ne uzima ako njime ne namjeravaš vraćati rate. A to što su naši glupi pa čim je negdje nešto krpit oni odmah: "Kredit!" to je drugi par cipela.
Dakle, nema para. Šta predlažeš?
Konacno iskopati piramide u Visokom i prodati ih bogatim arapskim seicima.
storm wrote:U načelu se slažem za plaćanje odštete....dok ne izravnaju dug štedišama, nema rasprave
a za ostalo, kao i obično mitomanski kakiš
evo ti poginuli imenom i prezimenom....sreća pa ima google pa je teško nekažnjeno prosipati mitove i nebuloze
Teritorialna obramba Republike Slovenije
Dejan Bizjak († 1. avgust 1993)
Stanislav Požar
Vincenc Repnik
Sebastijan Miran
Jernej Molan
Miroslav Moljk
Edvard Peperko
Peter Petrič
Vinko Repnik
Franc Uršič
Anton Žakelj