Srbija - politika

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Srbija - politika

Post by KOMESAR »

Srpska nauka i umjetnost, koju je decenijama kreirala SANU, bazirana je na lažima i prevarama, posebnio u odnosu na bosansku istoriju, nauku, kulturu i umjetnost. Toj praksi dolazi kraj i zato je SANU u panici.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Hrvatska politika, ako ima (mada najčešće nema) pameti i takta, upotrijebiti će sve mehanizme, da Bosna udje u EU (mada sam skeptik oko dugoročnog opstanka iste u tom obliku) prije ili najkasnije usporedo sa Srbijom... Jer ako srbija udje prije, več sad je jasno na što su spremni zbog rs.
A kao članica ima itekako mehanizam... Sjećam se kako su Slovenci vješto driblali hrvatsku...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Najava Aleksandra Vučića da će devetog januara usprkos neustavnosti praznika genocidne tvorevine doći sa većinom članova Vlade Srbije na krsnu slavu tog etniteta je zaista dobra vijest!

Nadam se da će u odboru za doček biti, veliki Bošnjak, Bakir Izetbegović, Ćamil Duraković i Nura Mehmedović!
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Image :oo

[ytube][/ytube]
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

storm wrote:Hrvatska politika, ako ima (mada najčešće nema) pameti i takta, upotrijebiti će sve mehanizme, da Bosna udje u EU (mada sam skeptik oko dugoročnog opstanka iste u tom obliku) prije ili najkasnije usporedo sa Srbijom... Jer ako srbija udje prije, več sad je jasno na što su spremni zbog rs.
A kao članica ima itekako mehanizam... Sjećam se kako su Slovenci vješto driblali hrvatsku...
Ne zna se ko je dalje od članstva u EU, dali BiH ili Srbija (mislim da je ipak BiH nešto dalja). Daleko je EU od te dvije zemlje (u reformskom, ne u geografskom smislu) što ne mora biti tako loše, no s obzirom na to da bili mi u EU ili ne, nažalost, to nije garant boljeg života (jer jedina prednost koju EU pruža jeste jednak tretman na zajedničkom evropskom tržištu rada sa Poljacima, Česima, Rumunima i Bugarima, kao i duplo skuplje nekretnine na domaćem terenu što i nije neka prednost s obzirom da je i sada tržište nekretnina plitko).
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2959 times

Post by Pasaga »

Vladimir RUS wrote:
storm wrote:Hrvatska politika, ako ima (mada najčešće nema) pameti i takta, upotrijebiti će sve mehanizme, da Bosna udje u EU (mada sam skeptik oko dugoročnog opstanka iste u tom obliku) prije ili najkasnije usporedo sa Srbijom... Jer ako srbija udje prije, več sad je jasno na što su spremni zbog rs.
Ne zna se ko je dalje od člamstva u EU, dali BiH ili Srbija. Daleko je EU od te dvije zemlje (u reformskom, ne u geografskom smislu) što ne mora biti tako loše, no s obzirom na to da bili mi u EU ili ne, nažalost, to nije garant boljeg života (jer jedina prednost koju EU pruža jeste jednak tretman na zajedničkom evropskom tržištu rada sa Poljacima, Česima, Rumunima i Bugarima, kao i duplo skuplje nekretnine na domaćem terenu što i nije neka prednost s obzirom da je i sada tržište nekretnina plitko).
da radis za platu...koja je bila aktuelna kod njih prije 15-tak godina...
:aplauzz .....To je uspjeh.... :jupi :pivo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9918 times
Been thanked: 11752 times

Post by Krokodil Behko »

Mislim da se na to i ide. Srbiji su otegli otvaranje tih poglavlja i to maksimalno, a BiH su dali skraćenu proceduru, odnosno tu reformsku agendu i pred apliciranjem smo, a kako se doznaje, moguće je da će nas proglasiti kandidatom do početka proljeća. U tom slučaju, do kraja godine bi se otvorila i poglavlja, a to znači da za Srbijom, BiH zaostaje manje od godinu dana, plus što će Srbija stalno na vratu imati ono poglavlje u vezi odnosa sa Prištinom i keje će je usporavati.
Nekako se razabire između redova da je istovremeni prijem cilj svega toga.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Bez punopravnog priznanja Kosova,nema sanse da moze uci u EU......
Jedno od pravila EU jest,da ni jedna zemlja unutar clanstva nema
teritorijalne sporove sa nekom zemljom.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Krokodil Behko wrote:
Mislim da se na to i ide. Srbiji su otegli otvaranje tih poglavlja i to maksimalno, a BiH su dali skraćenu proceduru, odnosno tu reformsku agendu i pred apliciranjem smo, a kako se doznaje, moguće je da će nas proglasiti kandidatom do početka proljeća. U tom slučaju, do kraja godine bi se otvorila i poglavlja, a to znači da za Srbijom, BiH zaostaje manje od godinu dana, plus što će Srbija stalno na vratu imati ono poglavlje u vezi odnosa sa Prištinom i keje će je usporavati.
Nekako se razabire između redova da je istovremeni prijem cilj svega toga.

ti se opet takmicis sa srbijom...

poredis gluposti...

ja za eu ne marim, realno kayem da ce tu bii dosta povucipotegni a od tvog prijema u eu, opet ulogu ima i srbija, tj narod koji se u bosni izjasnjava kao srpski... da se bas nista ne pitaju ne bih rekao...

ako srbija ne udje, nece b luka leteti u eu...

to su ti cinjenice ne kazem da ja podrzavam...

evo danas je dvatouglu bio u srbiji i posao pravac u n payar poslije susreta s vucicem na kojem mi je djelovao nekako iybledeo, pokusavajuci da srbiji objasni sukob s rusima...

n payar pa posle sarajevo... u n payaru znao ko je vecina i ko je u sarajevu pa znamo zasto tamo i ide... to je normalno , i to ces podrzati dok ces na primjer rusko trcanje svojim interesnim zonama osporiti...

hocu rec, turska srbija hrvatska i te kako polazu ruke u bosnu i njena politika nece biti usglasena potpuno, ako jedna yemlja od tih tri zauze drugaicji stav a pogotovo srbija i hrvatska koje su geografski blize...

koiko god ti budes pricao da volja republike srpske u eu u slucaju da srbija ne udje u eu, jer bude neci usovljena (sto nece biti) ili odustane, nije bitna i te kako zavisi od srbijinog ulaska...

treba biti lukav...

priznanje kosova se ne moze potpisati...

bice to vrlo zanimljivo posmatrati a iskreno od eu i srbija i bosna su jos podosta daleko...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Pasaga wrote:Bez punopravnog priznanja Kosova,nema sanse da moze uci u EU......
Hrvatska ih ima s četiri države, Slovenija je s Hrvatskom na arbitraži... ;)
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Mohr wrote:

..konto sam da se to rjesilo prije...

...takvi potezi,kad je u pitanju balkan....je guranje prstiju u vatru.....
..i...opet ce EU...MZ...biti supervizori.... :bije
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

‘Rezač’ za oporbu

Piše: Tatjana Tagirov, Novosti

Image

http://www.portalnovosti.com/rezac-za-oporbu
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Božić Velja i Deda Toma

U vremenu rastućeg siromaštva građana i deklarativne velike štednje na državnom nivou, ne mogu a da nas svojom bahatošću i najobičnijim bezobrazlukom, ne užasnu pojedini potezi državnih organa Republike Srbije.

http://ateisti.com/bozic-velja-i-deda-toma/
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mohr wrote:
Arbitraža je ok...kad su obje strane normalne...pomenuti slučaj nema te karakteristike :D.
gemblaju se oko one pišljive bare od piranskog zaljeva, a zapravo ne žele da se riješi, jer.....
pred svake izbore ubiru i jedni i drugi sitne ( ali koji znače ) politikantske poene...
simpatično je kako incidenti tamo ( čitaj uplove ribari jedni ili drugi ) izbijaju netom prije izbornih kampanja i prije početka turističke sezone...
Slovenci traže kompletan zaljev, mada je pola obale zaljeva hrvatske :lud
Hrvati brane slovencima izlaz na otvoreno more, što je isto debilana, jer svatko s metrom obale mora imati pristup međunarodnim vodama :lud

I tak...dvije budale :kafa a narod se uspali na to...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Smjene i opsjene

Piše: Tatajana Tagirov, Novosti

... Godina u Srbiji završena je smjenama: najprije dugogodišnjeg direktora policije Milorada Veljovića, koji je za utjehu dobio funkciju savjetnika premijera Aleksandra Vučića za sigurnost, te također dugogodišnjeg direktora kardiološke klinike Dedinje, dr. Boška Đukanovića. Potonji je smijenjen, kako je to obrazložio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ‘zbog smjene generacija’. :imex Sam Đukanović kaže da je smijenjen zato što ne voli Vučića i zato što je to javno govorio...

Direktor Veljović je, pak, smijenjen zato što se policija – prema riječima ministra dr. :D. Nebojše Stefanovića – sprema na reforme, a on je već dugo godina na čelu policije, pa bi mu teško bilo donositi ‘teške’ reformske odluke...

http://www.portalnovosti.com/smjene-i-opsjene
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Vučić raspisuje republičke izbore. Ovo je najnovija vest
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

ZMAJ wrote:Vučić raspisuje republičke izbore. Ovo je najnovija vest
Nadam se da će ovaj put Čedina partija ući u parlament?
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

KOMESAR wrote:
ZMAJ wrote:Vučić raspisuje republičke izbore. Ovo je najnovija vest
Nadam se da će ovaj put Čedina partija ući u parlament?
:grana ona lopurda :grana
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

nece uci, ispod tri ce imati... ni tolko...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

drugrankovic wrote:nece uci, ispod tri ce imati... ni tolko...
Ma udružiće se sa Pajtućem i ostalim "demokratama" i eto ti čede pajtića tadića šutanovca...u parlamentu
Post Reply

Return to “EX YU”