Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 34 times
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.

Post by Lotre » 05 Apr 2025, 14:42

Nora Ibsenova wrote: 05 Apr 2025, 11:59 Ma lik je trolcina, i to nepismena.
I opet si se odlučio da praviš sam korake unazad sa vlastitim postom i ja sam mislio da misliš praviti korake unaprijed. Ako imaš to mišljenje slobodno budi aktivan na drugim temama ako ti ova tema nije dovoljno dobra jer da ja imam mišljenje i znanje da je neko trol i to još nepismen ja bih što dalje trčao od takvih ljudi jer ne volim da gubim vrijeme koje neće doći nazad i koje je najbolja resursa. Ja se nadam da si razumio ovaj tekst.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2635 times
Been thanked: 22004 times
Status: Online

Post by HAVANA » 05 Apr 2025, 15:18

Jesi ti stranac?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9162 times
Been thanked: 9010 times

Post by Zana » 05 Apr 2025, 19:26

HAVANA wrote: 05 Apr 2025, 15:18 Jesi ti stranac?

Jest. Sandžaklija.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 05 Apr 2025, 21:44

Ne nisam. Ali neki ljudi ko on moraju shvatiti da nemaju pravo mene optuživati za trolanje ko on ali sebi uzimati pravo da se dobrovoljno pojave ovdje i uzimaju temu ozbiljno kao i mene i davaju mi savjete ko on da će mi trebati profesionalac šta je tačno i pravni savjetnik šta je isto tačno jer sam već priznao da ne se poznajem najbolje sa zakonima i propisima. Ali sebi uzimaju kasnije pravo da sami sebe varaju kada me optuživaju za trolanje. Ako neko od vas radi i dobije platu i bude perzijski i zdravstveno osigurani nema više pravo da se zove nezaposlenom osobom, ako neko od vas se dobrovoljno pridruži vojski i dobije oružje nema više pravo da se zove civilnom osobom, ako se neko bavi politikom i ide glasati na izborima nema više pravo da kaže da ga politika ne zanima i ako neko moli prema bogu i prihvata religijska pravila nema više pravo da se zove ateistom. Ako neko ima drukčije mišljenje i znanje on ne zna računati 1+1.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 05 Apr 2025, 21:46

Zana wrote: 05 Apr 2025, 19:26

Jest. Sandžaklija.
Ne ovo nije tačno. Ja sam 100% Bošnjak (i moja korijena ne dolaze iz Sandžaka) iz BiH.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46627 times
Been thanked: 8350 times

Post by ElTriconi » 06 Apr 2025, 01:36

Sto, sta ima veze. I ja sam sandzaklija, al u dusi 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2635 times
Been thanked: 22004 times
Status: Online

Post by HAVANA » 06 Apr 2025, 07:52

Lotre wrote: 05 Apr 2025, 21:44
Ne nisam. Ali neki ljudi ko on moraju shvatiti da nemaju pravo mene optuživati za trolanje ko on ali sebi uzimati pravo da se dobrovoljno pojave ovdje i uzimaju temu ozbiljno kao i mene i davaju mi savjete ko on da će mi trebati profesionalac šta je tačno i pravni savjetnik šta je isto tačno jer sam već priznao da ne se poznajem najbolje sa zakonima i propisima. Ali sebi uzimaju kasnije pravo da sami sebe varaju kada me optuživaju za trolanje. Ako neko od vas radi i dobije platu i bude perzijski i zdravstveno osigurani nema više pravo da se zove nezaposlenom osobom, ako neko od vas se dobrovoljno pridruži vojski i dobije oružje nema više pravo da se zove civilnom osobom, ako se neko bavi politikom i ide glasati na izborima nema više pravo da kaže da ga politika ne zanima i ako neko moli prema bogu i prihvata religijska pravila nema više pravo da se zove ateistom. Ako neko ima drukčije mišljenje i znanje on ne zna računati 1+1.
Cudne ti konstrukcije recenica da bog kaze.Duge,isprevrtane,ko on po 5 puta u jednoj a davaju i optuzivaju,vojski…Nacito sam se po forumima svakakvih nacina pisanja.I sam nekad pisem ulicnim govorom,nekad drugacije itd Stvarno cudno pises.Nemoj tako voditi knjige.Ako je ovo tacno sto pises i zelis, sretno ti bilo.Mani se corava posla ,bolje ti je.Nemas znanje,kapital,radnu snagu,nemas nista.Jedno je zamisliti a drugo sprovesti u djelo.Mozda bi moglo nesto takvo da imas curu,sestru,majku koja je strucna i obrazovana za to ,pa da registrujes nesta…I u toj kombinaciji ti bi mogao jedino vozati tu osobu i kupiti i dostavljati dokumentaciju il tako nesto ,jer jednostavno nemas znanja ni kvalifikacije za taj posao.Mozes ti citati,svasta moze al haj uradi.Ima i klip kako zamijeniti lanac na 3.0 tdi.Haj ga zamijeni.A odgovaras za nastalu stetu.Naravno mozes naci radnika i dobro ga platiti al neces dugo,ode on.Ne trebas mu ti.Nista dok ti ne zasuces rukave.Il nasiljis mozak i iskoristis steceno znanje i obrazovanje koje je potrebno za ovo o cemu pises…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 4290 times

Post by Nora Ibsenova » 06 Apr 2025, 11:12

Njemu ce radnici u cjelosti snosit troskove svojih gresaka tako da je tu siguran :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 06 Apr 2025, 11:19

Nora Ibsenova wrote: 06 Apr 2025, 11:12 Njemu ce radnici u cjelosti snosit troskove svojih gresaka tako da je tu siguran :D.
Covjek ce bit pokretac hazbirabizgrabi struje kapitalizma :D.

Nula rizika samo profit :D.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 06 Apr 2025, 22:07

Nora Ibsenova wrote: 06 Apr 2025, 11:12 Njemu ce radnici u cjelosti snosit troskove svojih gresaka tako da je tu siguran :D.
Možda si u pravu i pokušati ću po tvome savjetu da im prvo smanjim platu i ako greške ponove onda ću im dati otkaz.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 06 Apr 2025, 22:08

ElTriconi wrote: 06 Apr 2025, 11:19
Covjek ce bit pokretac hazbirabizgrabi struje kapitalizma :D.

Nula rizika samo profit :D.
Ne smijemo se odvojiti previše od realnosti. Gdje nema rizika nema najvjerovatnije ni profita.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 06 Apr 2025, 22:14

HAVANA wrote: 06 Apr 2025, 07:52
Lotre wrote: 05 Apr 2025, 21:44

Cudne ti konstrukcije recenica da bog kaze.Duge,isprevrtane,ko on po 5 puta u jednoj a davaju i optuzivaju,vojski…Nacito sam se po forumima svakakvih nacina pisanja.I sam nekad pisem ulicnim govorom,nekad drugacije itd Stvarno cudno pises.Nemoj tako voditi knjige.Ako je ovo tacno sto pises i zelis, sretno ti bilo.Mani se corava posla ,bolje ti je.Nemas znanje,kapital,radnu snagu,nemas nista.Jedno je zamisliti a drugo sprovesti u djelo.Mozda bi moglo nesto takvo da imas curu,sestru,majku koja je strucna i obrazovana za to ,pa da registrujes nesta…I u toj kombinaciji ti bi mogao jedino vozati tu osobu i kupiti i dostavljati dokumentaciju il tako nesto ,jer jednostavno nemas znanja ni kvalifikacije za taj posao.Mozes ti citati,svasta moze al haj uradi.Ima i klip kako zamijeniti lanac na 3.0 tdi.Haj ga zamijeni.A odgovaras za nastalu stetu.Naravno mozes naci radnika i dobro ga platiti al neces dugo,ode on.Ne trebas mu ti.Nista dok ti ne zasuces rukave.Il nasiljis mozak i iskoristis steceno znanje i obrazovanje koje je potrebno za ovo o cemu pises…
:respekt Ja cijenim tvoju ozbiljnost i tvoje opomene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 07 Apr 2025, 09:21

Lotre wrote: 06 Apr 2025, 22:07
Možda si u pravu i pokušati ću po tvome savjetu da im prvo smanjim platu i ako greške ponove onda ću im dati otkaz.
Nećeš ti uspjet naći radnika da ti uopšte radi, tako da nećeš doći ni do prilike da mu prvo smanjuješ platu.

Sve će ti se samo kazat kad kreneš tražit radnika i provodit intervjue i objašnjavat im svoj poslovni plan.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14091 times
Been thanked: 9734 times

Post by Julia-Klara » 07 Apr 2025, 10:36

E ovo je tipican primjer osobe koje zeli samo biti GAZDA, ne dati nista nikome, po mogucnosti bi i radnici trebali da mu daju pare za registraciju firme, jer, oni ce raditi u firmi, nece on :valja

Ej tugo moja...

Nego, bolje zavrsi osnovnu skolu, pa srednju, da naucis pisati, govoriti i sastavljati recenice, ovako kao da ti postove pice ChatGPT (ili mozda i pise :ovaj )
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 07 Apr 2025, 10:44

Ili Google translate :ovaj

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 07 Apr 2025, 11:18

Julia-Klara wrote: 07 Apr 2025, 10:36 E ovo je tipican primjer osobe koje zeli samo biti GAZDA, ne dati nista nikome, po mogucnosti bi i radnici trebali da mu daju pare za registraciju firme, jer, oni ce raditi u firmi, nece on :valja

Ej tugo moja...

Nego, bolje zavrsi osnovnu skolu, pa srednju, da naucis pisati, govoriti i sastavljati recenice, ovako kao da ti postove pice ChatGPT (ili mozda i pise :ovaj )
I ja sam pomislila da je neki bot.

Ja bih, radi sebe, pocela od osnovnih komunikacionih kurseva, kurs poslovne korespondencije pa tek onda Isla dalje.

Zamisli na ovakav nacin pisat sa potencijalnim klijentom...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 07 Apr 2025, 12:39

Ali ne mogu razumjeti argument "pricam sa uspjesnim ljudima"...
Uspjesan covjek nikad nece reci pokreni biznis pa uci u hodu, nego ti kaze da nadjes specijaliste, platis ih koliko traze, pa ucis s njima.

Nevjerovatno!

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 07 Apr 2025, 12:46

I zamisli dobijes poslovni mail "Postovani Noro Ibsenova." Sa sve tackom :grana

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 07 Apr 2025, 12:47

Od jutros imam tikove zbogradi oviJeh tema :grama

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 07 Apr 2025, 13:38

Julia-Klara wrote: 07 Apr 2025, 10:36 E ovo je tipican primjer osobe koje zeli samo biti GAZDA, ne dati nista nikome, po mogucnosti bi i radnici trebali da mu daju pare za registraciju firme, jer, oni ce raditi u firmi, nece on :valja

Ej tugo moja...

Ekonomski fakultet najlaksi, mogo je zavrsit racunovodstvo pa da bude sam i direktor i sef i radnik, da mu ostaje 100% lahkih para, al jok 🤔

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”