Da se razumijemo ja se u potpunosti slazem sa tobom . Ali nemoj misliti da je tim klubovima svejedno sto placaju kazne . Nije . I nisu u pitanju samo kazne vec isti puno gube jer pravi istinski gledaoci sve manje dolaze na stadione upravo zbog tih huligana. Ovo se uglavnom odnosi na prostore bivse drzave.Jednom se tome mora stati u kraj a jedini nacin je upravo taj o kome i ti govoris da se sport apsolutno i bezuvjetno odvoji od politike. ( da li je to moguce ? ) Od tih navijackih bagri nosim na sebi puno oziljaka od kamenja s kojim su me pogadjali i ne samo ja vec i gro sasvim neduznih ljudi koji su dosli samo da uzivaju u sportu. Ali da ne idem dalje u off iskreno se nadam da ce se nekada u dogledno vrijeme sport vratiti na sportske terene .Krokodil Behko wrote:Ja sam takav covjek,da ne bih dozvolio tim stokanima blizu sebe.. pa to mogu onda i klubovi.. meni taj partizan nije mrzak.. Moj je otac,navijao za taj klub,kao i brat.. Ali oni mogu to rijesiti i trebaju to uraditi.. Ne moze biti drugacije. U EU,zbog svakog ekscesa,placaju se kazne.. Prosle sezone,u Engleskoj,samo je jedan navijac,uvrijedio nekog crnca i digla se frka. O tome ti govorim. O standardima. Mora se ici prema njima a ne zabijati glavu u pijesak pred tim huljama koje salju politicari. Sve dok je tako..ja nemam imperativ,razmisljati drugacije. Jer znam kako treba da bude,kao i to,da se nista ne radi na tome. Mozda sam malo ters,ali ako mogu ja da se ogradim od primitivaca,onda to ocekujem od svih...adacta wrote:Tacno , upravu si , ali ja navijam za sport a ne za te navijace , koji su ruku na srce svi isti i svi su skloni slicnim ekcesima ma o kojim navijacima da se radi pa i navijacima u BiH. Ja ne bih da politizujem puno ali ako igraju Celik - Sarajevo i jedni skandiraju vi ste cetnici a drugi im uzvracaju "jeble vas Markale" sta reci o tim navijacima , cak sta vise to mi je gnusnije jer su navijacke skupine iz jednog podneblja. Ja kada navijam za timove sa podrucja bivse drzave navijam za sport a drogirana , pijana i placenicka navijacka stoka sa tribina me ne interesuje.Krokodil Behko wrote: Koji bi navijaci,mogli doci na takav stadion i da ostanu u jednom komadu? Zar navijaci nase repke,nisu stradali prije nekoliko godina? Tesko je navijati za takve timove.
Navijate li za komsije bivse YU
Re: Navijate li za komsije bivse YU
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Nekada davno sam sluzio JNA u Splitu i mogu vam reci da su mi ti dani ostali u prijatnom sjecanju a posto sam bio u vojnoj policiji vrlo cesto sam (preko veze-radio u koandi) bio na obezbjedjenu na utakmici a tada se igralo kod plinare
Joj Boze dragi sto je tada bilo dobro bez obzira sto su nam zvizdali kada smo se pojavili na terenu ( vojna policija)
I dan danas sam vezan za Split jer sam tamo dozivio puno lijepih trenutaka
jednostavno volim Split
Joj Boze dragi sto je tada bilo dobro bez obzira sto su nam zvizdali kada smo se pojavili na terenu ( vojna policija)
I dan danas sam vezan za Split jer sam tamo dozivio puno lijepih trenutaka
jednostavno volim Split
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9387 times
- Been thanked: 11148 times
- Status: Online
A sta bi covjek drugacije rekao kad ima u vidu,da je i to zbog ovih,nasih politicara,koji to podstrekavaju i na kraju,postanu robovi svega toga.. A rulja vlada. Da hoce,samo da hoce,svaki dan,sitnicu po sitnicu,za ovih 15 godina,bilo bi rezultata. Njemacka je za 15 godina iza II svjetskog rata,ponovo postala glavna ekonomska sila u Evropi.
Ili sto bi reko Josip Pejakovic: Znas ti nas.....jebes ti nas
Ili sto bi reko Josip Pejakovic: Znas ti nas.....jebes ti nas

- komsija
- Aktivni forumaš
Mozemo li o sportu jer kao sto sam rekao izbjegnimo religiju i politiku u ovoj temi
Jos da je mrki tu pa da pocne o Aliji hahahahahahhahahaaa
Jos da je mrki tu pa da pocne o Aliji hahahahahahhahahaaa
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
A kako cemo o sportu,kad je on dobro pomijesan sa politikom?
To si trebao znati prije otvaranja teme
To si trebao znati prije otvaranja teme

- komsija
- Aktivni forumaš
Pa ja rekoh da ga ne mijesamo jer mi nismo ona rulja tamo na stadionu
Ipak su ovdje forumasi daleko bolji i kulturniji od tamosnje rulje
Navijate li ili ne, zar je tesko odgovoriti cccc
Ipak su ovdje forumasi daleko bolji i kulturniji od tamosnje rulje
Navijate li ili ne, zar je tesko odgovoriti cccc
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ne navijam ni za koga.. Kratko i jasno...
Kako navijati u ovakvoj sredini..?
Navijam samo za Velez i ostalo potop!
Sta ima da vagam treba li ili ne treba,
pa da me boli glava da li sam rekao ispravno?
Kako navijati u ovakvoj sredini..?
Navijam samo za Velez i ostalo potop!
Sta ima da vagam treba li ili ne treba,
pa da me boli glava da li sam rekao ispravno?
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7678 times
- Been thanked: 18106 times
odmah poslije rata navijala sam za sve reprezentacije koje su igrale protiv srbije i hrvatske, posebno hrvatske jer smo mi i oni u ovom mom kantonu još uvijek bili u ratu (u našim glavama). uvijek kad bi pobijedila Hr naši hrvati bi u kockastim dresovima mahnitali autima, trubili, pucali. jedne godine je metak zalutao na istočnu stranu i ubio jednu curu. to je bilo više iz nekog inata, kao ...vidi...mi ne ebemo vašu BiH ni 1 posto, naša država je hrvatska itd.
ali sad je to drugačije. uvijek se rasplačem od neke sreće (jesam luda) kad se zadesim u hrvatskom kafiću pa kad BH repka zabije gol oni aplaudiraju, a isto tako kad je eurosong aplaudiraju na svaki bod koji dobijemo.
ne pratim pretjerano sport. kada igraju srbija i hrvatska savršeno me ne zanima. ni rezultat, ni sama utakmica. ali volim čuti kad (sorry na izrazu) naguze neke velike reprezentacije.
drago mi je kad se kvalifikuju na prvenstva i to je to. znači nije da nešto posebno navijam za njih samo zato što su nam komšije.
ali sad je to drugačije. uvijek se rasplačem od neke sreće (jesam luda) kad se zadesim u hrvatskom kafiću pa kad BH repka zabije gol oni aplaudiraju, a isto tako kad je eurosong aplaudiraju na svaki bod koji dobijemo.
ne pratim pretjerano sport. kada igraju srbija i hrvatska savršeno me ne zanima. ni rezultat, ni sama utakmica. ali volim čuti kad (sorry na izrazu) naguze neke velike reprezentacije.
drago mi je kad se kvalifikuju na prvenstva i to je to. znači nije da nešto posebno navijam za njih samo zato što su nam komšije.
-
- Osvježenje foruma
- Been thanked: 1 time
Opšte poznata stvar je da sam jugonostalgičar i "bolesnik" za sport,volim kada pobjedjuju sve ekipe sa prostora bivše Juge,npr.sinoć sam likovao za Dinamovim trijumfom,redovno pratim KK Partizan u Euroligi,ne navijam ni za jedne od njih ali jednostavno volim kada imaju uspjeha u medjunarodnim takmičenjima.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8798 times
- Been thanked: 5556 times
Ja bi navijo za Srbiju samo kad bi igrala protiv RS-a, zapravo draže bi mi bilo da ovi drugi izgube.
Nikad ni u čemu ne navijam za nešto što dolazi preko Drine, vi ostali glumite šta hoćete i igrajte se "dobrosusjedstva", al ja se njihovom svakom porazu i nesreći u bilo čemu jako veselim...
Jel tako?
E, jest...
Jel ispravan stav?
Zaboli me qrac...
Nikad ni u čemu ne navijam za nešto što dolazi preko Drine, vi ostali glumite šta hoćete i igrajte se "dobrosusjedstva", al ja se njihovom svakom porazu i nesreći u bilo čemu jako veselim...
Jel tako?
E, jest...
Jel ispravan stav?
Zaboli me qrac...
The Dark Side Of The Forum...
- niska grana
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Uvijek protiv naravno, od sveg srca poželjeti komšijama poraz i jeste draž sporta inače bi bio mnogo manje zanimljiv.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
- komsija
- Aktivni forumaš
Kada sam postavljao temu nisam bas mislio da navijate, vise ono jel vam drago
Sjecam se npr. dok je trener Dinama bio Vahid Halilhodzic tada nije bilo medija koji nije izvjestavao u detalja njegov radi uspjehe ili neuspjehe Dinama i mnogima je tada bilo drago ako dinamo pobijedi nekoga vani
E sad npr, Ciro ode u kinu i mnogi mu pozelise srecu
Primjera ima koliko zelite a sad svako ima pravo da voli ili ne voli ili da im zeli neuspjeh
Ja vise pratim desavanja u Hrvatskoj nego u Srbiji jer me nesto u Srbiji sport i ne interesuje toliko
Sjecam se npr. dok je trener Dinama bio Vahid Halilhodzic tada nije bilo medija koji nije izvjestavao u detalja njegov radi uspjehe ili neuspjehe Dinama i mnogima je tada bilo drago ako dinamo pobijedi nekoga vani
E sad npr, Ciro ode u kinu i mnogi mu pozelise srecu
Primjera ima koliko zelite a sad svako ima pravo da voli ili ne voli ili da im zeli neuspjeh
Ja vise pratim desavanja u Hrvatskoj nego u Srbiji jer me nesto u Srbiji sport i ne interesuje toliko
I, obratno!
I, obratno!
Uvijek i vazda, ma gdjes navijat za komsije, nek im krava krepa.
Kad je carica Janica skijala, samo cekam da profuli kapiju a sad kad No1e servira da pogodi mrezu. Kad su igrali fudbal, Hrvatska protiv Brazila, ja navijao sambu.

Kad je carica Janica skijala, samo cekam da profuli kapiju a sad kad No1e servira da pogodi mrezu. Kad su igrali fudbal, Hrvatska protiv Brazila, ja navijao sambu.

GENS UNA SUMUS Jedan smo rod
Koliko se god trudila nema sanse da navijam za njih. Nesto mi ne da. Volim vala kad oni izgube, sve od srece skacem 
Nemam ja ovako nista protiv njih ali ne volim ih sekunde jedne.
Vazda neka braca pa nam suknuse '90.-ih. E neces vise.
Da su mi dva put' komsije ja ih ne volim.
Eto tako xD

Nemam ja ovako nista protiv njih ali ne volim ih sekunde jedne.
Vazda neka braca pa nam suknuse '90.-ih. E neces vise.
Da su mi dva put' komsije ja ih ne volim.
Eto tako xD
zagor wrote:Ja bi navijo za Srbiju samo kad bi igrala protiv RS-a, zapravo draže bi mi bilo da ovi drugi izgube.
Jel tako?
E, jest...
Jel ispravan stav?
Zaboli me qrac...

I ona ljubav kakva god bila, priznajem, meni je valjala, ali duša se predala, srce odustalo. I šta mi ostade? Sjećanje da sam ti se nadala i nada da ću se barem još jednom, nekome tako nadati. Kao što nadah se tebi.
-
Navijam za komsije.
Meni nikad rus nece biti brat, ili grk ili sta ja znam. Samo zbog neke vere, koju ja zapravo ne posedujem.
Postujem kad neko nije kao ja. Svako kako hoce.
Al ne trujte novu generaciju, to mi je bas zelja.
Meni nikad rus nece biti brat, ili grk ili sta ja znam. Samo zbog neke vere, koju ja zapravo ne posedujem.
Postujem kad neko nije kao ja. Svako kako hoce.
Al ne trujte novu generaciju, to mi je bas zelja.
Pratim i navijam samo za BiH, ostali me ne zanimaju. Neuspjeh doticnih me cak i raduje.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
- Sitna buranija
Za Slovence uvijek navijam, kako za reprezentaciju tako i za klubove.
Za Crnogoce takođe, u košarci, fudbalu i rukometu jer tu su solidni i ponekad se (za razliku od nas) i plasiraju na evropsko. (mislim na rukomet).
Makedonci....tja.....hajd' eto, moglo bi se reći da kod mene prevagne moje navijanje i za njih kada igraju.
Za reperezentaciju Srbije ne navijam nikad...niti za njihove takmičare u pojedinačnim sportovima.
Za Hrvatsku takođe ne navijam jer uzimaju igrače koji (iako i oni sami ne žele igrati za nas) po nekom prirodnom nepisanom zakonu trebaju igrati za reprezentacije BIH.
Za Crnogoce takođe, u košarci, fudbalu i rukometu jer tu su solidni i ponekad se (za razliku od nas) i plasiraju na evropsko. (mislim na rukomet).
Makedonci....tja.....hajd' eto, moglo bi se reći da kod mene prevagne moje navijanje i za njih kada igraju.
Za reperezentaciju Srbije ne navijam nikad...niti za njihove takmičare u pojedinačnim sportovima.
Za Hrvatsku takođe ne navijam jer uzimaju igrače koji (iako i oni sami ne žele igrati za nas) po nekom prirodnom nepisanom zakonu trebaju igrati za reprezentacije BIH.
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.
-
Navijam uvijek i samo za Njemacku... U svim sportovima ona mi je favorit, i zbog nje vecinu sportova i pratim.. Za Bayern navijam otkako znam za loptu i fudbal 
Sto se tice nasih komsija.. jedini sto mi dragi su slovenci, i to zato sto im je nogometna reprezentacija puna "bosanaca"
Hrvate ne volim, zbog njihovog prenapuhavanja svega, jednom pobjede nekog veceg i umisle da su najjaci..
Srbe ne volim iz jednostavnog razloga sto se na sve i jednoj njihovoj utakmici nadju neki koji ili skandiraju ili imaju neka obiljezja genocida u bih.. I u repki i u klubovima, nekako mi svi ti srpski navijaci izgledaju kao krkani koji samo traze da zaguzvaju..
Jedino sto gotivim jeste Novak Djokovic... On mi je onako kao sportiska i kao covjek na mjestu.. ostalo nista..

Sto se tice nasih komsija.. jedini sto mi dragi su slovenci, i to zato sto im je nogometna reprezentacija puna "bosanaca"

Hrvate ne volim, zbog njihovog prenapuhavanja svega, jednom pobjede nekog veceg i umisle da su najjaci..
Srbe ne volim iz jednostavnog razloga sto se na sve i jednoj njihovoj utakmici nadju neki koji ili skandiraju ili imaju neka obiljezja genocida u bih.. I u repki i u klubovima, nekako mi svi ti srpski navijaci izgledaju kao krkani koji samo traze da zaguzvaju..
Jedino sto gotivim jeste Novak Djokovic... On mi je onako kao sportiska i kao covjek na mjestu.. ostalo nista..
-
- Na probnom
Navijate li vi za NK Siroki Brijeg, HSK Zrinjski Mostar ili mozda za GOSK Gabelu? 

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7678 times
- Been thanked: 18106 times