Djeca politicara
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Zašto su političari takvi kakvi jesu?
I Hasan Čengić ima stan u Istambulu. Još od kako je skupljao pomoć za BIH u ratnom periodu. Žena i kćerke tamo putuju često, a on je skoro stalno tamo. Nije pitanje što ima, nego što ima od naših para. I napravljena je hobotnica zaštite od bilo kakvog pitanja, a kamoli procesuiranja. Od novinara, tužitelja, sudija, do čistača ulica, jer se i on boji izgubiti posao i komad kruha svojoj djeci, ako išta zatalasa.
Ceterum censeo RS esse delendam
..barem danas svatko može bit političar...pa navali narode 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Prije mislim da su oni vrlo vješto , inače nisu vješti, ali u ovome jesu, kreirali sistem u kojem će običan čovjek šutjeti bojeći se da će umrijeti od gladi pod mostom i bez krova nad glavom. Jer, upravo se tako obračunavaju da onim ko se drzne nešto reći. Ostaće bez posla, ako ga je i dobio preko štele, neće imati plaćati hipoteku, isjeći će mu struju, ni mesar ni pekar, ni apotekar mu neće dati bez para. Riba smrdi od glave.String wrote:Zato sto su oni ustvari ogledalo ovog trulog naroda..oni su kao narod i vice versa...
- drugrankovic
- Inventar foruma
- Status: Offline
vlast je ogledalo naroda
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Nekako suvislije zvuči ovako neprevedeno:
"Let the people think they govern and they will be governed."
William Penn, founder of Province of Pennsylvania
"Let the people think they govern and they will be governed."
William Penn, founder of Province of Pennsylvania
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

oni su takvi jer pate od čatohleplja i vlastohleplja...a raja se ustrtari ...zaplaši, isperi mozak...i "mirna Bosna" ... ...mir božji...
...nema kazne...zato nam je tako i u školstvu...imaju prava ali nemaju ODGOVORNOST...

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

Biba wrote:oni su takvi jer pate od čatohleplja i vlastohleplja...a raja se ustrtari ...zaplaši, isperi mozak...i "mirna Bosna" ... ...mir božji......nema kazne...zato nam je tako i u školstvu...imaju prava ali nemaju ODGOVORNOST...

U jednoj zapadnoj državi jedna političarka je kupila u trgovini pelene na karticu ...koja je vezana za poslove funkcije koju obnaša...Smijenjena je s funkcije...U školstvu su za putovanje eto smilovali se pa plaćaju 0,75 lipa/km i ja moram praviti sve obračune ...a koliko naši političari troše na putovanja u privatne svrhe i u kakvim luksusznim hotelima odsjedaju...još i prijatelje povedu...a i nekog drugog...znamo koga jelte...more im se, oće im se....oni se ponekad eto ispričaju...hebo ispriku
..Oni znaju da smiju ...a šušati i rogati nikad se nisu baš uspješno mogli bosti...negdje je to ipak puno drukčije....

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9511 times
- Been thanked: 11253 times
Šok i nevjerica: BH političar koji umije biti human
Ivanić poslao 100 KM Zubanovićima

Odgovor na dilemu imaju li političari dušu lako se može sažeti u očekivano iskustvo Safete Zubanović (45), hrabre lavice iz Ljubije kod Prijedora, koja je ovih dana na klinici u Francuskoj uspješno donirala bubreg suprugu Nijazu (47).
Njena želja da to uradi nijednog trenutka nije bila upitna, no kočnica su, kao i u mnogim sličnim slučajevima do sada u našoj zemlji, bila novčana sredstva. U pomoć su Zubanovićima priskočili brojni ljudi velikog srca širom svijeta.
Na nagovor prijatelja, očajna, jer se datum operacije približavao, a nije bilo sakupljeno dovoljno sredstava, Safeta je odaslala oko 50 pisama na adrese političara u našoj zemlji s molbom za pomoć.
- Dobila sam samo dva odgovora. Jedan od člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, koji mi je poslao sto maraka, a drugi iz kabineta Milorada Dodika, predsjednika RS, odakle su me uputili na Fond zdravstva RS. Kao, oni to trebaju riješiti. A ja sam u međuvremenu već bila u Fondu, gdje mi je, nakon silnih molbi i kukanja, doslovce rečeno da oni nemaju nikakve ugovore s Francuskom. Kad se vratim iz Francuske s originalnim računima i preporukom iz Dodikovog kabineta, prvo ću do Fonda. Kamo puste sreće da se to riješi pa da i ja pomognem nekom ko ima velikih zdravstvenih problema – ispričala nam je Safeta i dodala da joj je “Ivanić zbog svog čina porastao u očima”.
- Nije bitno koliko je novca dao, mogao je poslati i deset maraka, ali on se odazvao na moje pismo i to mi mnogo znači. Otvorio ga je, pročitao ga i odgovorio mi - kazala je Zubanović.
(avaz)
- titicha
- Osvježenje foruma
Re: Šok i nevjerica: BH političar koji umije biti human
Lijepa i neuobičajna gesta za političare,ne samo BiH političare! Teška srca oni zavlače ruku u svoj džep i daju lovu.
Bravo za Ivanića
Bravo za Ivanića

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Svaka cast za Ivanica. Ovo vraca nadu u dobre politicare.
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Dapače, ruke su im vazda u našim džepovimatiticha wrote:Lijepa i neuobičajna gesta za političare,ne samo BiH političare! Teška srca oni zavlače ruku u svoj džep

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2918 times
Plakati u BL: Stani bando - dosta je bilo
Nedelja 30. Aug 2015 15:14 U Banjaluci su se danas pojavili plakati sa porukom upućenoj predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović, koje je potpisao “Revolt BL”

Građani Srpske:
Je li Vas sramota ove lažljive “gospođe”? Nju nije, ona nema obraza, kućnog odgoja niti zna šta je moral i ljudsko dostojanstvo.
Šta još treba da nam urade, pa da kažemo
STANI BANDO – DOSTA JE BILO, navodi se u poruci koju je potpisao REVOLT BL.
Nedelja 30. Aug 2015 15:14 U Banjaluci su se danas pojavili plakati sa porukom upućenoj predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović, koje je potpisao “Revolt BL”

Građani Srpske:
Je li Vas sramota ove lažljive “gospođe”? Nju nije, ona nema obraza, kućnog odgoja niti zna šta je moral i ljudsko dostojanstvo.
Šta još treba da nam urade, pa da kažemo
STANI BANDO – DOSTA JE BILO, navodi se u poruci koju je potpisao REVOLT BL.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9511 times
- Been thanked: 11253 times
Mohr wrote:Dapače, ruke su im vazda u našim džepovimatiticha wrote:Lijepa i neuobičajna gesta za političare,ne samo BiH političare! Teška srca oni zavlače ruku u svoj džep15-20 godina lešinare na grbači ove raje i uzimaju silnu lovu nizašto, i sad treba aplaudirati na ovoj smrdljivoj avazovoj reklami. Pfuj
Radončić je na Dodikovoj strani, pa tako da teško može biti govora o reklami. Istina i Avaz je prenio vijest, ali vjeruj da im je glavni motiv to što je vikend i nigdje nikakvih iole zanimljivih vijesti. Evo, i ja se spremam da izmislim neku vijest, samo nek se nešto dešava

Djelomično se slažem.. Ali opet smo na tragu slučaja pere gudelja.. Ima, stekao, sad kako i na koji način je uvijek diskutabilno... Gladan sitom ne vjeruje i obrnuto... Ali je dao...Mohr wrote:Dapače, ruke su im vazda u našim džepovimatiticha wrote:Lijepa i neuobičajna gesta za političare,ne samo BiH političare! Teška srca oni zavlače ruku u svoj džep15-20 godina lešinare na grbači ove raje i uzimaju silnu lovu nizašto, i sad treba aplaudirati na ovoj smrdljivoj avazovoj reklami. Pfuj
I taj mentalni sklop treba poticati... Da ljudi malo dijele.
Jednom su Tonija Kukoća pitali gdje će s novcima (nba Chicago Bulls)
Čovjek je fino odgovorio... Samo jedan ručak mogu danas pojesti

Habibti, ya nour el - ain... 

- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Dapače, reklama je za Mileta, a Ivanićevih 100 marona je "kolateralna šteta"Krokodil Behko wrote:Mohr wrote:Dapače, ruke su im vazda u našim džepovimatiticha wrote:Lijepa i neuobičajna gesta za političare,ne samo BiH političare! Teška srca oni zavlače ruku u svoj džep15-20 godina lešinare na grbači ove raje i uzimaju silnu lovu nizašto, i sad treba aplaudirati na ovoj smrdljivoj avazovoj reklami. Pfuj
Radončić je na Dodikovoj strani, pa tako da teško može biti govora o reklami. Istina i Avaz je prenio vijest, ali vjeruj da im je glavni motiv to što je vikend i nigdje nikakvih iole zanimljivih vijesti. Evo, i ja se spremam da izmislim neku vijest, samo nek se nešto dešava

Da možeš i nešto dati, jer ne treba sve u guzicu strpat.Mohr wrote:Šta je sad poenta (kod) Tonijevog odgovoraValjda da je u Bullsima igr'o za topli obrok
![]()
Ali još smo super... Nakon 70 godina jugoslavenstva, i 25 godina jugo kadra sa alatima kapitalizma u rukama, sasvim solidno izgledamo

Sreća pa postoji dijaspora od 60 ih godina prošlog stoljeća (kad je onaj zagorac zbog prijeteće gladi otvorio granice) Koja je uvelike već tada podržavala ekonomski apsolutno neodrživ sustav, koji je konačno krahirao prestankom hladnog rata i balansiranju između istoka i zapada.
No kako rekoh, nakon jedne, zadesila nas je i druga elementarna nepogoda u vidu još veće bagre.. Ovi samo drugim zastavama mašu i nesposobni su nadoknaditi nas zaostatak iz Jugoslavije...
Kako smo bili razvijeni vidjelo se nakon 90 kad je došlo slobodno tržište... Blagi užas.
Habibti, ya nour el - ain...