Ratni veteran pokojni senator McCain bi bas tako rastjero svu ovu rusofilnu maga lazljivu bandu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
A onomad kad se kandidovao za predsjednika ti si ga ko provjerenog prijatelja Bosne podrzavao jer Obama nije znao Bosnu ni na karti naci.ironman wrote: 11 Apr 2025, 14:29 Kad rece puskom.
Ratni veteran pokojni senator McCain bi bas tako rastjero svu ovu rusofilnu maga lazljivu bandu![]()
To je izgleda pogodila.
Ili ce da bude Jos bolja pa ce sve da bude jedna Velika obitelj.Krokodil Behko wrote: 12 Apr 2025, 13:54To je izgleda pogodila.rocko wrote: 12 Apr 2025, 13:40
Kaje rekal Baba Vanga da ce ridji covjek biti zadnji predsjednik USA
Poslije njega, USA neće ni postojati, pa tako da jeste poslednji
Na kraju ce samo na kukuruz metnit tarife, i to americi pa ce povecat etanol u benzinu na 30%HAVANA wrote: 12 Apr 2025, 21:00 Ja ludog frajera braco mila.Jedan dan ovo,sutra ukine.Eno sad i telefone i racunare izostavio…Ovo ce ono ce pa nece pa hoce pa ce pa mozda ce al nece…![]()
Trgovinski rat između dve najveće svetske ekonomije žestoko je eskalirao. Bela kuća je objavila da bi Kina sada mogla da bude pogođena carinom od čak 245 odsto na izvoz u Sjedinjene Države kao rezultat njenih „mera odmazde“.
Jok, on je predsjednik SAD-a. Ti ako smatras da trebas imati licnog vodju, bujrum, nisi jedini, ima vas koliko hoces. Ne znam samo, cemu ta potreba, taj osjecaj...rocko wrote: 09 Apr 2025, 02:55Na tvoju zalost nijkad necemo saznati sta bi ona uradilaQuds wrote: 05 Apr 2025, 05:23
Ukloni to, ti obozavas Trumpa. Nikada nisam to napisao, i sta god ja mislio o njoj, siguran sam da ovoliku dozu nesigurnosti ne bi ona uspjela napraviti u par dana, sve i kad bi joj to cilj bio. Ovom blenti to ide od ruke, bez i da pokusava mnogo.
Nego pred ogledalo I kazi Moj Predsjednik je Veliki Donald J. Trump
Kennedy kaze, nije bio na otoku, ali jeste na jahti par puta.rocko wrote: 12 Apr 2025, 14:35Ili ce da bude Jos bolja pa ce sve da bude jedna Velika obitelj.Krokodil Behko wrote: 12 Apr 2025, 13:54
To je izgleda pogodila.
Kao u onoj saeriji kako je bila zelena I cista moja dolina.
Bolje Trump 5 termina nego jedan Dan jedan od onih sto su sa tvojim komedijaskim idolima silovali djecu PO Epsteinovom otoku.
Bajdena nema kazu na toj list
Bil' nas uputio zašto je to bolje?rocko wrote: 12 Apr 2025, 14:35Ili ce da bude Jos bolja pa ce sve da bude jedna Velika obitelj.Krokodil Behko wrote: 12 Apr 2025, 13:54
To je izgleda pogodila.
Bolje Trump 5 termina nego jedan Dan jedan od onih sto su sa tvojim komedijaskim idolima silovali djecu PO Epsteinovom otoku.
Zato sto je Veliki Trump najbolji predsjednik .Quds wrote: 18 Apr 2025, 09:07Bil' nas uputio zašto je to bolje?rocko wrote: 12 Apr 2025, 14:35
Ili ce da bude Jos bolja pa ce sve da bude jedna Velika obitelj.
Hajde da probamo civilizovano, bez ad hominem njesra. Čak i ako su neki od njegovih protivnika bili povezani s Epsteinom, molim te, zašto bi ti to opravdavao ignorisanje ustava kroz (nemoguće) Trumpovo služenje više mandata? Kako, kuda... Njegova predsjednička vladavina je obilježena podjeljujućom retorikom, od toga da je neo-naciste nazivao "vrlo dobrim ljudima", do širenja neutemeljenih tvrdnji o izbornim prevarama, koje su kulminirale napadom na Capitol 6. januara. Njegove riječi su direktno podstakle nasilje, ometajući mirnu predaju vlasti. Vožd je takođe dosljedno omalovažavao pravosuđe, odbacujući sudske presude koje su bile u suprotnosti s njegovim interesima.
Na primjer, otvoreno je napao savezne sudije koji su presudili na štetu njegovih političkih rabota ili poteza, poput "muslimanske zabrane", i stalno dovodio u pitanje legitimitet sudova koji su osporavali bilo njegove odluke (zadnji primjer je gdje Ustavni sud jednoglasno naloži da se vrati covjek "greškom" poslan u El Salvador, u zatvor za teroriste, ya kog on govoreći kaže, "ne može on tu ništa" - čudno, obzirom da prijeti cijelom svijetu, da će "uzeti" Grenland, Panamski kanal, itd. - a sjedeći uz njega, mali ćukica predsjednik te rupe, kaže kako ni on ne može ništa. Ne čini li se onda da je impotentan ili laže, nema trećeg?). Njegove trgovinske politike i prijetnje tarifama, pa njihovo "odgađanje su direktno i ciljano uticale na pad na berzi, gdje je čak i ona plavuša, koja se ispali čim progovori, uspjela da na vrijeme kupi dionice, nekoliko sati prije njegove najave o odgađanju. Ništa čudno, jel'?
Ove ovakve akcije su radikalizovale mnoge, produbile političke podjele i oslabile i i dalje slabe američku demokratiju, kao rijetko kada u istoriji ove zemlje. Takođe, ponovni izbor Trumpa bio bi protivno Ustavu, ne može se kandidovati za treći mandat. Neozbiljno je uopšte i raspravljati o tome. Nego, moli Boga da završi i ovaj a da ne bude skinut, i to uz pomoć onih koji su ga ispočetka podržavali, misleći da će se okoristiti preko njega, uz neku minimalnu štetu po zemlju.
Umjesto što opravdavaš Trumpa temeljem postupaka drugih, fokusiraj se na nekog potencijalnog lidera koji promoviše jedinstvo, integritet i napredak, a ne onog koji izaziva podjele, ne poštuje vladavinu prava i širi neistine. Pravi patriotizam je zasnovan na podržavanju onih koji pokazuju liderstvo djelima i politikama, a ne pokušaj opravdavanja nekog ko je već dokazao svoju štetnost. Ti to radiš kroz lažne ekvivalencije ili tražeći ustavne rupe, kojih nema.
MAGA je kult, nikakav politički iili pokret bilo koje vrste.
Users browsing this forum: No registered users and 26 guests