Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2002 times
Been thanked: 990 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

14 Apr 2025, 15:09

Sta radi Tuzilastvo BiH?

Dodik izvlaci pare od Rafinerije nafte u B.Brodu preko svih koncesionara pa do kupovine neke kockarnice u Brckom.
Ogromni su milioni izvuceni kroz povlastice u Rafineriji(stanovi u Rusiji), sve i jedna koncesija lici na isti nacin izvlacenja para. Potpisu se ugovori i onda nadju nacina da jednostrano raskinu te ugovore a onda ide tuzba i prinudna naplata.

U Distriktu Brcko vlada manjeg entiteta kupuje neku kockarnicu koja je propala(navodno neki Slovenac vlasnik a niko ne zna ko je) za potrebe vlade entiteta.

Pa stvarno, ja sam laik a sta bi tek pravi istrazioci tu pronasli.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1344 times
Been thanked: 1610 times

14 Apr 2025, 15:13

Nmački novinar i pisac, dugogodišnji politički dopisnik lista Frankfurter Allgemeine Zeitung i stručnjak za pitanja Balkana, Mihael Martens, na svom nalogu na društvenoj mreži ''Iks'' objavio je da je nova vlada Savezne Republike Nemačke protiv proširenja EU.

- Nova nemačka vlada se u svom koalicionom sporazumu efektivno izjasnila protiv proširenja EU, odnosno protiv prijema novih punopravnih članica. Ovo bi zapravo mogla biti dobra vest za zapadni Balkan – ako se iz toga izvuku pravi zaključci.
Pogled Joca Vujičića

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

14 Apr 2025, 15:14

HAVANA wrote: 14 Apr 2025, 14:56 Pa naravno da stoje a besmisleno je da postoji takva drzava u kojoj ovako nesto prolazi na ovaj nacin.Cirkus.
Drzava kao drzava, nista cudno osim sto kod nas kriminalci kontrolisu najvaznije segmente drzave a to je tuzilastvo i sudovi.

Za manje iznose pronevjere opstinski, kantonalni, federalni mupovi a i SIPA hapsi i privodi a ovamo nema ni istrage za 110 miliona sto je neko ostetio drzavu.(Skoro sam citao da su nekoga za 6.800KM priveli jer je ostetio neki budzet).

Sto je najgore, zele to pokriti od svih poreskih obveznika a neko tamo u Sloveniji ili Rusiji slaze milione.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1131 times

14 Apr 2025, 16:23

Vico na čelu NS BiH do 2029.

Mirno spavajte, neće Bosna niđe...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Greengo
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times
Status: Online

14 Apr 2025, 19:13

Melek wrote: 13 Apr 2025, 18:44 Nego, da priupitam, onako generalno. Koliko bi nas pristalo na troentitetsku podjelu u smislu preustroja BiH ali da se pri tom scenariju dobro zakine pc? Da li bi to preferirali u odnosu na sadašnji Dejton i sadašnju konstelaciju? Znam da bi većina voljela vidjeti potpuno normalnu BiH bez tih sranja ali sve je to pitanje realnosti itd..
To je potpis smrtne presude samom sebi. Svaka trodjelna je i definitivna, pristanak na rezervat.

Preksinoc onaj bolid Mirnes prosipa velikosrpsku i nista manje velikohrvatsku demagogiju, kao dobijali smo pola Bosne Lisabonskim ugovorom i gledaj sta smo dobili ratom. Ponavljanje mantre o Kutiljerovom planu, jedini plan ciju kartu podijele niko nikad nije vidjeo. A sve znaju kako bi bilo, samo da smo pristali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3186 times

14 Apr 2025, 20:32

Greengo wrote: 14 Apr 2025, 19:13
Melek wrote: 13 Apr 2025, 18:44 Nego, da priupitam, onako generalno. Koliko bi nas pristalo na troentitetsku podjelu u smislu preustroja BiH ali da se pri tom scenariju dobro zakine pc? Da li bi to preferirali u odnosu na sadašnji Dejton i sadašnju konstelaciju? Znam da bi većina voljela vidjeti potpuno normalnu BiH bez tih sranja ali sve je to pitanje realnosti itd..
To je potpis smrtne presude samom sebi. Svaka trodjelna je i definitivna, pristanak na rezervat.

Preksinoc onaj bolid Mirnes prosipa velikosrpsku i nista manje velikohrvatsku demagogiju, kao dobijali smo pola Bosne Lisabonskim ugovorom i gledaj sta smo dobili ratom. Ponavljanje mantre o Kutiljerovom planu, jedini plan ciju kartu podijele niko nikad nije vidjeo. A sve znaju kako bi bilo, samo da smo pristali.
Možda. Bojim se samo da nas ne zabeneta neka tamo teorija relativiteta. Ono, u smislu da je i ovo danas haman-ha pa rezervat a mi uljuljkani u misao da nije..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24297 times
Been thanked: 24798 times

14 Apr 2025, 20:57

A inace. Demaskiranje je u toku.
Pa onda postaje dosta jasnije ko je i kome smjestao a bgm i zasto.
I ko je zapravo iza vecine optuznica.
U duhu toga desio se i poneki iftar nako ko usput a opet nije ...organizovan od ljudi koji ovi zemlju vole a ne uzimaju feninga za tu ljubav.
dream of spring...

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

14 Apr 2025, 21:28

Ovako kako su karte podijeljene ispadamo manjina u sopstvenoj drzavi.

Stvari treba posloziti po DMS, ministarstava i agencije raspodijeliti onako kako je propisano sa rotacijama a ne da neko godinama drzi ministarstvo ili agenciju.
Sada je radi ucesca u vlasti dato previse onima koji ne vole ovu drzavu i sada to dolazi na naplatu. Blokirali su institucije koje bi morale u svakoj situaciji da funkcionisu.

Sjecate se Osmice? Ja nemam veze kakav je covjek i kakvu diplomu je imao ALI sve su uradili da ga smijene. Cak su univerzitetima uzimali dozvole za rad samo da bi mu diplomu ponistili.
Izgleda da je taj covjek radio dobro svoj posao pa je neprijateljima smetao. Dok je on bio neke osobe i grupe su imale zabranu ulaska u zemlju a sve ulaske je kontrolisao. Sta sada imamo, da nam ulazi svako ko zeli i izlazi iz zemlje (Galic, Dodik, Stevandic, cetnici iz Srbije).

Kunem se velikim Bogom da nikada nisam bio u i za SDA ali neke stvari treba spomenuti.
Sada nam bezbjedonosne agencije(SIPA, OSA), granicnu policiju i sve sto je vazno(pravo, finansije) drze oni koji ne zele ovu drzavu pa su se nekada i oruzano borili da ne postoji.

Godinama direktori UIO ne dozvoljavaju vanjsku kontrolu i reviziju raspodjele sredstava zato sto svi znaju da se sredstva rasporedjuju na stetu FBiH.
Znala je to Trojka pa opet dozvolili da Tegeltija nakon ostavke na mjestu ministra finansija bude imenovan za direktora UIO.

Pa dokle vise... i onda se necemu cudimo a sve smo uradili da nas blokiraju.

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 9 times
Been thanked: 191 times

14 Apr 2025, 21:29

amidza idriz wrote: 14 Apr 2025, 15:14
HAVANA wrote: 14 Apr 2025, 14:56 Pa naravno da stoje a besmisleno je da postoji takva drzava u kojoj ovako nesto prolazi na ovaj nacin.Cirkus.
Drzava kao drzava, nista cudno osim sto kod nas kriminalci kontrolisu najvaznije segmente drzave a to je tuzilastvo i sudovi.

Za manje iznose pronevjere opstinski, kantonalni, federalni mupovi a i SIPA hapsi i privodi a ovamo nema ni istrage za 110 miliona sto je neko ostetio drzavu.(Skoro sam citao da su nekoga za 6.800KM priveli jer je ostetio neki budzet).

Sto je najgore, zele to pokriti od svih poreskih obveznika a neko tamo u Sloveniji ili Rusiji slaze milione.
Kakav cirkus? Ozbiljna je ovo Država. Vidite koji posao je pred njima:

"Samo jedan nosilac pravosudne funkcije razriješen zbog propusta u prošloj godini, ostalima smanjenje plaće i opomene"

"Ipak od 1385 pritužbi svega 59 je ocijenjeno kao osnovano, a pukrenuto je ukupno 37 disciplinskih postupaka. Njima je obuhvaćeno 7 tužilaca, 4 rukovodioca pravosudnih institucija i 28 sudija. S druge strane, vrijeme rješavanja pritužbi smanjeno je na 183 dana, što predstavlja napredak u odnosu na prethodnu godinu za 22 dana."

"Poseban slučaj predstavlja nosilac pravosudne funkcije protiv koga je u 2024. godini vođen šesti disciplinski postupak – što jasno ukazuje na postojanje recidivizma i manjkavosti u sistemu prevencije."

Vrana vrani oči ne vadi a poneka i u advokate odleti...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2517 times
Been thanked: 4359 times

14 Apr 2025, 21:37

mishic wrote: 14 Apr 2025, 21:29
amidza idriz wrote: 14 Apr 2025, 15:14

Kakav cirkus? Ozbiljna je ovo Država. Vidite koji posao je pred njima:

"Samo jedan nosilac pravosudne funkcije razriješen zbog propusta u prošloj godini, ostalima smanjenje plaće i opomene"

"Ipak od 1385 pritužbi svega 59 je ocijenjeno kao osnovano, a pukrenuto je ukupno 37 disciplinskih postupaka. Njima je obuhvaćeno 7 tužilaca, 4 rukovodioca pravosudnih institucija i 28 sudija. S druge strane, vrijeme rješavanja pritužbi smanjeno je na 183 dana, što predstavlja napredak u odnosu na prethodnu godinu za 22 dana."

"Poseban slučaj predstavlja nosilac pravosudne funkcije protiv koga je u 2024. godini vođen šesti disciplinski postupak – što jasno ukazuje na postojanje recidivizma i manjkavosti u sistemu prevencije."

Vrana vrani oči ne vadi a poneka i u advokate odleti...
Pa sta hoces kad glavni disciplinski tuzilac pokriva tatu ubicu. Doduse, ne znam jel jos na funkciji doticna.

Ko da pokrece disciplinske postupku? :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 592 times
Been thanked: 881 times
Status: Online

14 Apr 2025, 21:42

ovdje kad god udjem, raspad drzave, nostradamus, kraj svijeta
a tamo Dodik nikad manji otkako se bavi politikom

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

14 Apr 2025, 22:12

tuzlak1212 wrote: 14 Apr 2025, 21:42 ovdje kad god udjem, raspad drzave, nostradamus, kraj svijeta
a tamo Dodik nikad manji otkako se bavi politikom
Neko Dodiku sada namjestio ili je naorao 20 g. svojom bahatoscu?

Slazem se da mu je lanac sve manji i manji a on opasniji i opasniji kao svaki ker ali nije to zasluga Trojke ili SDA nego svega do sada sta je uradio.

Nikada manje vlasti B/B nije kontrolisao i to bas sada. Trebaju li dokazi?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13715 times
Been thanked: 22545 times

14 Apr 2025, 22:41

Nama su ruke vezane. Јa sam na prošloj sjednici Vijeća ministara ponudio jedino moguće zakonito rješenje, koje danas nije prihvaćeno", rekao je Amidžić.
Dodao je da RS ne spori dug koji je napravio, ali traži reciprocitet u postupanju.
A sta mu je reciprocitet u ovom slucaju? :D.
Cega se lik dosjetio, zamisli
Maznes lovu, kad to neko drugi nece da vrati za tebe, ti sam lupis neku rijec i eto ga, nepravda.
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

14 Apr 2025, 23:49

Fuddo wrote: 14 Apr 2025, 22:41
Nama su ruke vezane. Јa sam na prošloj sjednici Vijeća ministara ponudio jedino moguće zakonito rješenje, koje danas nije prihvaćeno", rekao je Amidžić.
Dodao je da RS ne spori dug koji je napravio, ali traži reciprocitet u postupanju.
A sta mu je reciprocitet u ovom slucaju? :D.
Cega se lik dosjetio, zamisli
Maznes lovu, kad to neko drugi nece da vrati za tebe, ti sam lupis neku rijec i eto ga, nepravda.
Od mene neće dobiti ni pfeninga za isplacivanje vila u Srbiji i Rusiji, 65 firmi, Igora i Goricu. Radije cu emigrirati u Kongo.

Da se podsjetimo: www.rtvbn.com/4052435/objavljen-spisak- ... lom-dodika

https://nova.rs/vesti/svet/sve-o-nekret ... ice-dodik/
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40231 times
Been thanked: 26310 times

15 Apr 2025, 08:27

Dodik je melem nasi su jebeni nasi
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

15 Apr 2025, 08:27

FB_IMG_1744698354765.jpg
Devet godina mandata, nula rezultata:

‼️Poskupio cijenu vode što dodatno opterećuje kućne budžete i otežava svakodnevni život građana.

‼️Psi lutalice na ulicama predstavljaju sigurnosni i higijenski problem, dok nadležne službe ne preduzimaju adekvatne mjere.

‼️Problemi s grijanjem i kreditno zaduženje JP Grijanje od 10 miliona KM, ostavljaju građane na milost i nemilost loše vođene politike.

‼️Ucjene vezane za Kantonalnu bolnicu, gdje Kasumović traži 16 miliona KM, pokazuje da se zdravlje građana koristi kao sredstvo političke trgovine.

‼️Zenica je među gradovima s najvećim zagađenjem u regionu, a lokalna vlast godinama ne poduzima konkretne mjere za zaštitu okoliša.

‼️Ekonomska stagnacija - Zenica je pri dnu ljestvice po razvijenost u BiH, a investicija nema, što dovodi do masovnog odlaska stanovništva.

‼️Katastrofalni uslovi u vrtićima - Nedostatak kapaciteta, neadekvatni prostori i loši uslovi u kojima borave djeca odražavaju nemar lokalne vlasti prema najmlađima.

‼️Zapuštenost grada - Zenica nikada nije bila u lošijem stanju, infrastruktura propada, smeće se gomila, a javne površine su zapuštene kao da grad nema domaćina.

‼️Poskupio odvoz smeća(ALBE).

‼️ Nezakonito i dalje naplaćuje fiskalne paranamete.

‼️Šalje javna preduzeća u stečaje kako bi raskrčmio njihovu imovinu i prodao u bescijenje.

‼️Naštelov'o plaću Mersiji svojoj supruzi u iznosu od 12.416,00 KM itd. itd...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

15 Apr 2025, 08:28

Dosiku poljubim cmar a nasima nikad necu halalit zeljezaru i trovanje nikad i sve drugo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

15 Apr 2025, 08:32

Samo stele rade i konji se zaposle opet Dodiku pojedem govno od njega najmanje stete imam

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

15 Apr 2025, 10:33

Ti izgleda alkohol zamijenio za lošu drogu. Nisi tako govorio kad su mene najstrašnije vrijedjali, jer sam govorila da je lopov-lopov. Nema vjeru i naciju.

No bez obzira na to, od mene neće isplaćivati vile, firme, Igora i Goricu. Nek im mater isplaćuje dugove.:mah
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13715 times
Been thanked: 22545 times

15 Apr 2025, 10:37

Lavlje_srce wrote: 15 Apr 2025, 10:33 Ti izgleda alkohol zamijenio za lošu drogu. Nisi tako govorio kad su mene najstrašnije vrijedjali, jer sam govorila da je lopov-lopov. Nema vjeru i naciju.

No bez obzira na to, od mene neće isplaćivati vile, firme, Igora i Goricu. Nek im mater isplaćuje dugove.:mah
Pa nece placati ako poslusas rodju Dumonju
Jos je u Bosni.
Hint: Minhen
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Politika u BiH”