Šta trenutno čitate?
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 8580 times
- Been thanked: 9134 times
- Status: Online
Re: Šta trenutno čitate?
Tek sad ti na red dosla. Il je ono neko drugi ranije govorioda je treba citati. Nema veze, ludilo koliko dugo je bila medju najcitanijim knjigama, i na engleskom i na njemackom. Skoro pa k'o Djevojka iz mocvare iliti Der Gesang der Flusskrebse
Pobjeci sad od svega zelim
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 11755 times
- Been thanked: 12147 times
- Status: Offline
Djevojka je fantasticna , ovu sad citam i svidja mi seKoraci_u_noci wrote: 18 Mar 2025, 19:45 Tek sad ti na red dosla. Il je ono neko drugi ranije govorioda je treba citati. Nema veze, ludilo koliko dugo je bila medju najcitanijim knjigama, i na engleskom i na njemackom. Skoro pa k'o Djevojka iz mocvare iliti Der Gesang der Flusskrebse

- Koraci_u_noci
- Penzioner
Da, Djevojka je fantasticna, cak joj se mogu oprostiti sitne nelogicnosti. A mene je dosta podsjecala na jednu osobu pa mi je bila jos interesantnija.
Obicno su sve ove sto su duze na listama, a pripadaju zanrovima koje svi mogu citati, dobre, i mogu se preporuciti, tipa Der Buchspazierer ili Die Mitternachtsbibliothek. Vidim da je u Americi Neobicno pametna stvorenja dugo bila medju najcitanijim pa cu je uskoro i ja uzeti. Na njemackom obicno imaju skroz drugacije naslove, mislim da se zove Das Glück hat acht Arme
Obicno su sve ove sto su duze na listama, a pripadaju zanrovima koje svi mogu citati, dobre, i mogu se preporuciti, tipa Der Buchspazierer ili Die Mitternachtsbibliothek. Vidim da je u Americi Neobicno pametna stvorenja dugo bila medju najcitanijim pa cu je uskoro i ja uzeti. Na njemackom obicno imaju skroz drugacije naslove, mislim da se zove Das Glück hat acht Arme
- immuno
- Forum [Bot]
Joj Korak ti si fantazija kad su knjige u pitanju ....slijedeca ce sigurno biti Das Glück hat acht Arme ( ustvari misli na krakove oktopusa)Koraci_u_noci wrote: 18 Mar 2025, 21:05 Da, Djevojka je fantasticna, cak joj se mogu oprostiti sitne nelogicnosti. A mene je dosta podsjecala na jednu osobu pa mi je bila jos interesantnija.
Hvala puno
- Koraci_u_noci
- Penzioner
A ja upravo citam jednog tvog Becliju, tipicnog imena, Marka Dinica i njegovu Dobri dani. Interesantno mi uvijek vidjeti da je neka knjiga pisca sa ovih prostora izvorno na stranom jeziku pisana pa onda kod nas prevedena
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 2501 times
- Been thanked: 2490 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13495 times
- Been thanked: 9311 times
ne znam kako se zove, autor Jojo Moyes...Nisam nista citala, ali navikano nesto plaho, pa da probam.
Pauziram od krimica
ali je problem sto mi nista drugo ne "zvoni"... pih!
Sta pise ta(j) Jojo? Ne znam ni je li musko ili zensko?
Pauziram od krimica

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- immuno
- Forum [Bot]
Jes gledala Film, ein ganzes halbes jahrJulia-Klara wrote: 19 Mar 2025, 16:32 ne znam kako se zove, autor Jojo Moyes...Nisam nista citala, ali navikano nesto plaho, pa da probam.
Pauziram od krimicaali je problem sto mi nista drugo ne "zvoni"... pih!

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
aha, seka je. I ne, nisam gledala film
Blagodarim

Blagodarim

- immuno
- Forum [Bot]
Procitala , fantasticnaKoraci_u_noci wrote: 18 Mar 2025, 19:45 Tek sad ti na red dosla. Il je ono neko drugi ranije govorioda je treba citati. Nema veze, ludilo koliko dugo je bila medju najcitanijim knjigama, i na engleskom i na njemackom. Skoro pa k'o Djevojka iz mocvare iliti Der Gesang der Flusskrebse

- immuno
- Forum [Bot]
Citam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ooooo
"Djevojka koji si ostavio za sobom" Jojo Moyes - zdopada mi se

Što se dogodilo s djevojkom koju si ostavio za sobom?
Francuska, 1916. Sophie Lefevre mora se brinuti za sigurnost svoje obitelji, dok joj se voljeni muž Éduard bori na bojišnici. Kad joj zapovjede da mora kuhati večeru njemačkim časnicima i posluživati ih u svom hotelu, u njezinu domu više nema mira. U trenutku kad novi Kommandant ugleda Sophien portret – što ga je naslikao Éduard – rođena je opasna opsesija koja će Sophie navesti na mračnu i strašnu odluku.
Gotovo stoljeće poslije Sophien portret visi u kući Liv Halston – kao vjenčani dar njezina prerano umrlog muža. Jedan slučajni susret dovodi do otkrića stvarne vrijednosti slike i njezine kontroverzne i burne povijesti, čiji izlazak na vidjelo prijeti ponovno iz temelja izokrenuti Livin svijet.
U Djevojci koju si ostavio za sobom dvije mlade žene, razdvojene cijelim stoljećem, ujedinjene su svaka u svojoj borbi za ono što najviše vole, bez obzira na cijenu.
„Majstorski ispripovijedana priča koju će čitatelji obožavati.“
- Elle
“Kao i u svjetskoj uspješnici Tu sam pred tobom, u ovom snažnom, provokativnom i napetom romanu Moyes traži od čitatelja da o složenim moralnim pitanjima razmišlja izvan okvira.”
- USA Today
“U ovom neodoljivom romanu Jojo Moyes vješto plete priču istodobno tužnu i sretnu, s posebnim naglaskom na mračne kutke koji postoje u svim velikim ljubavnim pričama, i na zamršenost naoko jednostavnih sretnih završetaka.”
- Entertainment Weekly
“Moyes piše tako lijepo i zorno da gotovo možemo vidjeti istoimenu sliku koja je u središtu ove divne, izvanserijski dobre ljubavne priče.”
- Booklist
“Živo štivo koje se ne pušta iz ruku…”
- People Magazine
"Djevojka koji si ostavio za sobom" Jojo Moyes - zdopada mi se

Što se dogodilo s djevojkom koju si ostavio za sobom?
Francuska, 1916. Sophie Lefevre mora se brinuti za sigurnost svoje obitelji, dok joj se voljeni muž Éduard bori na bojišnici. Kad joj zapovjede da mora kuhati večeru njemačkim časnicima i posluživati ih u svom hotelu, u njezinu domu više nema mira. U trenutku kad novi Kommandant ugleda Sophien portret – što ga je naslikao Éduard – rođena je opasna opsesija koja će Sophie navesti na mračnu i strašnu odluku.
Gotovo stoljeće poslije Sophien portret visi u kući Liv Halston – kao vjenčani dar njezina prerano umrlog muža. Jedan slučajni susret dovodi do otkrića stvarne vrijednosti slike i njezine kontroverzne i burne povijesti, čiji izlazak na vidjelo prijeti ponovno iz temelja izokrenuti Livin svijet.
U Djevojci koju si ostavio za sobom dvije mlade žene, razdvojene cijelim stoljećem, ujedinjene su svaka u svojoj borbi za ono što najviše vole, bez obzira na cijenu.
„Majstorski ispripovijedana priča koju će čitatelji obožavati.“
- Elle
“Kao i u svjetskoj uspješnici Tu sam pred tobom, u ovom snažnom, provokativnom i napetom romanu Moyes traži od čitatelja da o složenim moralnim pitanjima razmišlja izvan okvira.”
- USA Today
“U ovom neodoljivom romanu Jojo Moyes vješto plete priču istodobno tužnu i sretnu, s posebnim naglaskom na mračne kutke koji postoje u svim velikim ljubavnim pričama, i na zamršenost naoko jednostavnih sretnih završetaka.”
- Entertainment Weekly
“Moyes piše tako lijepo i zorno da gotovo možemo vidjeti istoimenu sliku koja je u središtu ove divne, izvanserijski dobre ljubavne priče.”
- Booklist
“Živo štivo koje se ne pušta iz ruku…”
- People Magazine

- immuno
- Forum [Bot]
Kad ako ne danas

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 8464 times
- Been thanked: 8210 times
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ovo vam toplo preporucujem "Djevojka koji si ostavio za sobom" Jojo Moye
Prica isprepletena Prvim svjetskim ratom, sadasnjoscu, kradjom umjetnina, moralnim pitanjima, ljubavlju, sudjenjem, svega ima.
Citljivo i zanimljivo.
Prica isprepletena Prvim svjetskim ratom, sadasnjoscu, kradjom umjetnina, moralnim pitanjima, ljubavlju, sudjenjem, svega ima.
Citljivo i zanimljivo.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- immuno
- Forum [Bot]
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20627 times
- Been thanked: 5601 times
evo sta citam, al' nikako da zavrsim, postala mi malo dosadna

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3406 times
- Been thanked: 3477 times