Kulturne institucije u BiH

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13321 times
Been thanked: 21796 times
Status: Online

Re: Direktor Zemaljskog muzeja ima platu 642 KM, a ni nju neće dobiti

Post by Fuddo » 19 May 2020, 19:59

HAVANA wrote: 19 May 2020, 19:58 Pa ko jos ide stalno u muzej? Odes vidis i to je to. Zna se kako rade muzeji i zasto. Smijesno i pricati o tim stvarima i ovim glavama sto odlucuju o svemu. Nek fikret moze dobit 2x100 milja stimulacije, fadilova mala ulaziti u vlasnicke strukture i milionske transakcije, nek je njima plata petak... Jebo muzej. Nek se snalaze. Dosta mu 6 glava. To svakako rade neki cudni ljudi sa cudnim interesovanjima. :cudi Nek budnji daju, on ce to prepakovat.
Trebas ispitat dje drze onu Hagadu da je puhnemo i tusnemo izraelcanima, more se fina para uzet. :oo
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45632 times
Been thanked: 8168 times
Status: Offline

Post by ElTriconi » 19 May 2020, 20:03

Jeb ti to danas sam vidio naki nisan kad se krene brdu prema argudu, nesta ko elif na njemu. Ima ga kolko hos 🤔

E to bi trebalo malo izucit sta i kako 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2612 times
Been thanked: 21800 times

Post by HAVANA » 19 May 2020, 20:05

Fuddo wrote: 19 May 2020, 19:59
HAVANA wrote: 19 May 2020, 19:58 Pa ko jos ide stalno u muzej? Odes vidis i to je to. Zna se kako rade muzeji i zasto. Smijesno i pricati o tim stvarima i ovim glavama sto odlucuju o svemu. Nek fikret moze dobit 2x100 milja stimulacije, fadilova mala ulaziti u vlasnicke strukture i milionske transakcije, nek je njima plata petak... Jebo muzej. Nek se snalaze. Dosta mu 6 glava. To svakako rade neki cudni ljudi sa cudnim interesovanjima. :cudi Nek budnji daju, on ce to prepakovat.
Trebas ispitat dje drze onu Hagadu da je puhnemo i tusnemo izraelcanima, more se fina para uzet. :oo
Mogo se enver s ona 4 drota rastalit po 1.5 milon larado. On naso spasavat. Suti ne pisi uzece je fadil i udat.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4147 times
Been thanked: 3052 times

Post by Melek » 19 May 2020, 20:56

Žalosno, brt :grana
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1050 times

Post by Hurija » 19 May 2020, 21:17

:rumenko Kakav nam je odnos prema kulturnim instucijama takva je i država, da je u pitanju Farma ili kakav Pink kanal sa Cajkama našlo bi se novca , sigurno
Ostalo je cutanje.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 19 May 2020, 21:34

Mislim, da s obzirom na sve, dobro da uopće prima placu...
To je tako.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 19 May 2020, 21:35

ja im lani bio počeo dovoditi arape u muzej, čini mi se 8km da je karta ...dođem neki treći put, kontam neću ići unutra, samo da im objasnim
gdje da idu , jer ova gospođa na ulazu samo ti proda kartu i dalje je ne zanima. Elem, kad eto ti vika zamnom "niste platili kartu ! vratite se nazad!"

pa reko gospođo ja vam dovodim turiste treći put ,upravo jer sam čuo da ste u lošoj situaciji, umjesto da me pustite da prođem,
vi se derete zamnom

kad eto ti nakvog sikjuritija , kao ili plati ili izađi ...reko idem ja i neću vam više dovoditi nikoga
ona žena viče : ne morate!

reko ..ok
ovi moji se vratiše nazad , nisu htjeli ni ući . Odemo na Ilidžu u Turkuaz na ručak, konobar mi donese ručak i piće na račun kuće ...kontam ,
ovdje bolja kultura nego u muzeju .
Svejedno, mislim da vlast mora imati stavku u budžetu za muzej, šta fali da ih kanton finansira ako se ne mogu dogovoriti na državnom budžetu,
a i logično da ne mogu , tamam će Čović-Dodik da finansiraju muzej BiH. Naći profi vodiča u muzeju, a i dogovoriit sa ostalim turističkim
agencijama da im dovode turiste, da ubace muzej u rutu.
ovako ko neko zapušteno socijalističko preduzeće , postoje radi sebe samih
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 19 May 2020, 21:41

storm wrote: 19 May 2020, 21:34 Mislim, da s obzirom na sve, dobro da uopće prima placu...
To je tako.
Ma dobro je da ikako imamo muzej. Na kakvoj je lokaciji super smo prosli. Cudo nije ko 51% kupio na neku foru.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 May 2020, 21:42

carobnjak N wrote: 19 May 2020, 21:35 ja im lani bio počeo dovoditi arape u muzej, čini mi se 8km da je karta ...dođem neki treći put, kontam neću ići unutra, samo da im objasnim
gdje da idu , jer ova gospođa na ulazu samo ti proda kartu i dalje je ne zanima. Elem, kad eto ti vika zamnom "niste platili kartu ! vratite se nazad!"

pa reko gospođo ja vam dovodim turiste treći put ,upravo jer sam čuo da ste u lošoj situaciji, umjesto da me pustite da prođem,
vi se derete zamnom

kad eto ti nakvog sikjuritija , kao ili plati ili izađi ...reko idem ja i neću vam više dovoditi nikoga

reko ..ok
ovi moji se vratiše nazad , nisu htjeli ni ući . Odemo na Ilidžu u Turkuaz na ručak, konobar mi donese ručak i piće na račun kuće ...kontam ,
Svejedno, mislim da vlast mora imati stavku u budžetu za muzej, šta fali da ih kanton finansira ako se ne mogu dogovoriti na državnom budžetu,
a i logično da ne mogu , tamam će Čović-Dodik da finansiraju muzej BiH. Naći profi vodiča u muzeju, a i dogovoriit sa ostalim turističkim
Ne treba ni plačati profi vodiča. Izrotiras studente povijesti, turizma, uberu praksu, posjetitelji informaciju, i svima oke...
Al' 'ta će muzej,...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 May 2020, 21:44

HAVANA wrote: 19 May 2020, 21:41
storm wrote: 19 May 2020, 21:34 Mislim, da s obzirom na sve, dobro da uopće prima placu...
To je tako.
Ma dobro je da ikako imamo muzej. Na kakvoj je lokaciji super smo prosli. Cudo nije ko 51% kupio na neku foru.
Jest, ono je top lokacija.
Ma sigurno je neka zackoljica, pa nije zanimljivo :D.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 19 May 2020, 22:03

ja sam uvijek protiv nepravde nad radnim narodom
dir. muzeja mi ne spada u radni narod i mislim da za dnevni posao koji obavlja je solidno placen. :kafa

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 19 May 2020, 22:25

storm wrote: 19 May 2020, 21:42
carobnjak N wrote: 19 May 2020, 21:35 ja im lani bio počeo dovoditi arape u muzej, čini mi se 8km da je karta ...dođem neki treći put, kontam neću ići unutra, samo da im objasnim

vi se derete zamnom

reko ..ok
Ne treba ni plačati profi vodiča. Izrotiras studente povijesti, turizma, uberu praksu, posjetitelji informaciju, i svima oke...
Al' 'ta će muzej,...
može i to ali mislim da trebaju da urade nešto tokom turističke sezone da im vodiči dovode turiste, neki aranžmani za grupe , nešto
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9092 times
Been thanked: 10785 times

Re: Kulturne institucije u BiH

Post by Krokodil Behko » 22 Jan 2025, 09:59

ISTEKAO POSLJEDNJI ROK: Schmidt pisao Krišto zbog sedam institucija kulture

Image

Istekao je posljednji rok, koji je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt dao vlastima da riješe pravna i finansijska pitanja sedam institucija kulture. Do danas, 21. januara, Vijeće ministara BiH nije ništa uradio.

Iz OHR-a je potvrđeno za BHRT da je visoki predstavnik Christian Schmidt danas uputio pismo predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto, kojim traži zvanične informacije o statusu aktivnosti koje se preduzimaju o ovom pitanju i realnom roku za završetak procesa.

Kako su naveli, Schmidt je uputio pismo predsjedavajućoj jer još nije dobio sveobuhvatne informacije o situaciji u vezi sa ovim zakonima.

Također je naglašeno da će visoki predstavnik i dalje biti posvećen rješavanju ovog pitanja.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 22130 times
Been thanked: 9500 times

Post by Nice » 22 Jan 2025, 15:57

Šta će kome kultura :D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 3481 times

Post by Laser » 22 Jan 2025, 16:02

Nice wrote: 22 Jan 2025, 15:57 Šta će kome kultura :D.
Pa vala i jest bezveze. :cudi
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 22130 times
Been thanked: 9500 times

Post by Nice » 22 Jan 2025, 16:04

Jašta

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9092 times
Been thanked: 10785 times

AGANOVIĆ PITA DINU MUSTAFIĆA: "Zašto nema predstave o Gazi?"

Post by Krokodil Behko » 15 Apr 2025, 09:41

Image

Uprkos protivljenjima Republike Turske i nekoliko udruženja, predstava "Šestorica protiv Turske”, večeras je odigrana pred sarajevskom publikom u Narodnom pozorištu.

Ankara je uputila protestnu notu i tražila da izvođenje predstave bude spriječeno jer, kako su naveli, predstavlja propagandu u korist FETO terorističke organizacije, a protiv Turske. Iz Narodnog pozorišta poručuju da ne poznaju oblike ideološke cenzure.

Mujo Aganović iz Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH protestirao je večeras ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

On je u izjavi za N1 kazao da je razlog njegovog dolaska što se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine izvodi predstava protiv “prijateljske i bratske države Turske”.

“Smatram da je bilo korektno da se otkaže ta predstava zbog toga što ona nerealno predstavlja stanje u Turskoj i adresira predsjedniku Erdoganu što on nije. On je reformator Turske. To je naša prijateljska zemlja. Pitamo upravu Narodnog pozorišta kome ono pripada, da li ono pripada građanima ili upravnim strukturama? Ko vas je ovlastio (da dopustite izvedbu ove predstave)? Kada ćete napraviti predstavu o izraelskom genocidu nad djecom Gaze i njihovim pomagačima? Zašto u trenucima kada su crni oblaci nad BiH, kada se ruši njen ustavni poredak, ovo pozorište sa svojom upravom šalje poruku Ankari i gura prst u oko prijateljskoj državi Turskoj”, poručio je Aganović.

Dodao je da on, kao i drugi, koji cijene prijateljstvo Turske ne žele šutjeti i biti pasivni.

“Ne u naše ime, ne u ime građana BiH koji razumiju da je Turska prijateljska zemlja”, rekao je Aganović.

On je ponovo poentirao sa pitanjem zašto NP Sarajevo ne pravi predstavu o genocidu u Gazi u kojoj je, kako je kazao, čovječanstvo doživjelo poraz zbog dopuštanja da se Izrael iživljava nad civilima, o temi koja je, nažalost, i dalje aktuelna nego se bavi stvarima od kojih Bosna i Hercegovina nema nikakvih koristi osim štete, javlja N1.

(SB)

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 550 times
Been thanked: 801 times

Re: AGANOVIĆ PITA DINU MUSTAFIĆA: "Zašto nema predstave o Gazi?"

Post by tuzlak1212 » 15 Apr 2025, 10:38

i majke srebrenice su izrazile protest protiv predstave
cudno je da nesto poput ovog smeta majkama srebrenice i savezu RVI, sta njih briga o predstavi, o kojoj se nije puno ni pisalo, i sta njih treba da zanima ko je vlast u Turskoj
kao da neko u pozadini koristi ove kategorije zrtava rata za politicke svrhe

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28605 times
Been thanked: 26260 times

Post by Morgen » 15 Apr 2025, 10:44

Krokodil Behko wrote: 15 Apr 2025, 09:41
On je ponovo poentirao sa pitanjem zašto NP Sarajevo ne pravi predstavu o genocidu u Gazi u kojoj je, kako je kazao, čovječanstvo doživjelo poraz zbog dopuštanja da se Izrael iživljava nad civilima, o temi koja je, nažalost, i dalje aktuelna nego se bavi stvarima od kojih Bosna i Hercegovina nema nikakvih koristi osim štete, javlja N1.

(SB)
A kako ce da izgleda ta “steta”?
Znaci, ne smes sam da odlucujes vec mora ErdUan da odobri?
Erdogan je turski Vučić 🤮

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 15 Apr 2025, 10:45

Pa ko mu brani nek napravi.U svaki qrac se i petljaju,gdje im nije mjesto.

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”