Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 3850 times
- Been thanked: 2936 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
Tebi je sve zahebancija Fuddo. Meni je mog naroda zao, one žene koja na nogama provede cijeli dan u pekari s osmijehom na licu, a dobije 900KM na kraju mjeseca, onih sto peru i ciste ulice u 5 ujutro, žene koja radi na trafici za 750KM cijeli mjesec (kad sam zadnji put provjerila), ljudi koji nikad ne odu u penziju jer od nje ne mogu preživjeti pa rade bilo sta, cistacica koje rade po 3 posla, vodoinstalatera koji rade po 16 sati dnevno, prosvjetnih radnika, cura koje padaju s nogu u bolnici jer 2 sestre pokrivaju smjenu s 32 teška bolesnika, rudara, itd, itd.
Mnogi ce sada otići, a ovi poor excuses for human beings ce dovesti Nepalce i Filipince da im sluze, kao u Croatii. Oni koji ipak ostanu ce se dići kad-tad. E u tom trenutku im ne bi bila u kozi. Bagra i sljam, bez obraza, bez kičme, bez morala.
Mnogi ce sada otići, a ovi poor excuses for human beings ce dovesti Nepalce i Filipince da im sluze, kao u Croatii. Oni koji ipak ostanu ce se dići kad-tad. E u tom trenutku im ne bi bila u kozi. Bagra i sljam, bez obraza, bez kičme, bez morala.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 12642 times
- Been thanked: 20468 times
Pa volim i ja taj narod kao neku vrstu kojoj ni kriv ni duzan pripadam, a ako sam racionalan, rasteretim se emocija, stvarno nemam nikakav smislen razlog da ga volim.Lavlje_srce wrote: 15 Apr 2025, 10:50 Tebi je sve zahebancija Fuddo. Meni je mog naroda zao, one žene koja na nogama provede cijeli dan u pekari s osmijehom na licu, a dobije 900KM na kraju mjeseca, onih sto peru i ciste ulice u 5 ujutro, žene koja radi na trafici za 750KM cijeli mjesec (kad sam zadnji put provjerila), ljudi koji nikad ne odu u penziju jer od nje ne mogu preživjeti pa rade bilo sta, cistacica koje rade po 3 posla, vodoinstalatera koji rade po 16 sati dnevno, prosvjetnih radnika, cura koje padaju s nogu u bolnici jer 2 sestre pokrivaju smjenu s 32 teška bolesnika, rudara, itd, itd.
Da ne ulazimo sad u neku dublju pricu, zivot ti je tako postiman da uglavnom dobijes ono sto na neki nacin i zasluzis.
Mah, sve se to na kraju ispegla i bude kako treba bit.
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka
Znaci sirotinja zaslužuje da je hebu u zdrav mozak 30 godina, nakon sto su ih zvjerskom agresijom istraumirali za 5 života? Psyop na psyop, najveći eksperiment u ljudskoj povijesti - iliti koliko manipulacije insan može izdržati da pritom ne pukne i poroka sve oko sebe. Istovremeno gleda kako se ustoličila visoka klasa (lopova) koja vozi Bentleyje u sred Sarajeva.
Ma idealna zemlja. Za krimose, dok sirotinja odrzava privid normalnosti. Sto nisu bili pametniji pa prozreli bagru koja ih 3 decenije zastrašuje novim ratom? Ono, oduzmes i mogucnost dostojanstvenog zivota, pa jos to pecatiras time sto kazes 'sam si kriv'. Da je Bosna Kolumbija i da svi postanu narkodileri, problem bi se riješio sam od sebe. Do tad, nek pate oni najbolji medju nama, ma ja.
Ma idealna zemlja. Za krimose, dok sirotinja odrzava privid normalnosti. Sto nisu bili pametniji pa prozreli bagru koja ih 3 decenije zastrašuje novim ratom? Ono, oduzmes i mogucnost dostojanstvenog zivota, pa jos to pecatiras time sto kazes 'sam si kriv'. Da je Bosna Kolumbija i da svi postanu narkodileri, problem bi se riješio sam od sebe. Do tad, nek pate oni najbolji medju nama, ma ja.
Memento Mori
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Duse drage istraumatizirane,
Nacole se na terasi kafica i Edi koji je fasovo tri ptsd dobacuju, znas li dje ces Edo?
A on hud, normalno da ne zna, izludile ga 4 godine u rovu.
Al rijesili su ga se, frljio nekakvu bombu ispod seebe da se vise ne pati, i da ih ne nervira.
Jer, nije se snaso, znaass.
Bizi
Nacole se na terasi kafica i Edi koji je fasovo tri ptsd dobacuju, znas li dje ces Edo?
A on hud, normalno da ne zna, izludile ga 4 godine u rovu.
Al rijesili su ga se, frljio nekakvu bombu ispod seebe da se vise ne pati, i da ih ne nervira.
Jer, nije se snaso, znaass.
Bizi
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka
Ovi koje ja opisujem nigdje ne sjede. Padnu u krevet nakon sto zarade crkavicu. I sute. Ali dobro.
Memento Mori
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8654 times
- Been thanked: 10338 times
Kao što već rekoh, moguće je da Dodik samog sebe tuži i hoće da nas opljačka
Ta firma Vijadukt ima sjedište u Portorožu i u pitanju je fikus-firma sa dva zaposlena.
Zanimljivo, u Portorožu, baš u susjedstvu te firme, Dodik ima vilu.
https://www.infomediabalkan.com/dodik-g ... toros-foto
Krokodil Behko wrote: 14 Apr 2025, 14:50 Nemoj se iznenaditi, ako jednog dana doznaš da iza te slovenačke firme, stoje neki Dodikovi ljudi.
Ta firma Vijadukt ima sjedište u Portorožu i u pitanju je fikus-firma sa dva zaposlena.
Zanimljivo, u Portorožu, baš u susjedstvu te firme, Dodik ima vilu.
https://www.infomediabalkan.com/dodik-g ... toros-foto
- Greengo
- Na probnom
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 9 times
Za poredjenje Federacija ove godine u budzetu izdvojila 200 i kusur miliona za brze ceste i autoput.
Ovo sa ovim izgubljenim tuzbama je porazno, taman i da ih RS na kraju plati. Sve je to gubitak za drzavu. Ako se ostvare najcrnje prognoze i sve tuzbe koje se pominju prodju ne znam uopste sta ce ostati.
Ovo sa ovim izgubljenim tuzbama je porazno, taman i da ih RS na kraju plati. Sve je to gubitak za drzavu. Ako se ostvare najcrnje prognoze i sve tuzbe koje se pominju prodju ne znam uopste sta ce ostati.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Gledaj ri cega se nas predobri i preposteni Mujo dosjetioKako je kazao sve je počelo 1997. godine kada je direktor Porezne uprave dao upute ViK-u o plaćanju poreza na nenaplaćene račune.
"U tom period nije PDV, nego porez na dobit. U Sarajevu je bilo puno ulica i stanova gdje su u tadašnjoj, prijeratnoj, evidenciji jednom vlasniku isporučivani računi, a drugi ljudi su živjeli u tim stanovima poslije rata i nisu htjeli plaćati račune
Iskopo je neke poreze na neplacene racune iz 1997
I sad veli, merhametli kakav vec jest, plati to da ti ne zavrnem vodu, a ovi genijalci iz Nip (nikoipickamaterina) su skontali da je najbolje da poskupe usluge pa da se to vrati.
Dobri nas, istraumatizirani narod, sto veli Lavlje
Dozvolite da se obratimo
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 42303 times
- Been thanked: 7605 times
Samo iskljucivat vodu i izvalit des metara cjevi. Kad bude htio da izmiri dug nek placa opet prikljucak i nek ganja dozvole, pa ja 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 1297 times
- Been thanked: 761 times
U jednoj maloj opštini digli vodu na 2 km/m3 a nema ni kanalizacije.
Gledam Bihać i komunalija, baš su ga pretjerali.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Lavlje_srce
- Alienka
Kakve veze imaju ViK i narod? Oni su udaljeni jedni od drugih u opsegu Grand Canyona. Ova igra ima veze s prirodnim resursima, onim najskupljim sto BiH ima. Vjerovatno hoće da ovo zategnu do tačke u kojoj ce ViK prodati (planiranom) privatniku, a tek onda je narod nagrabusio, jer cemo vodu plaćati kao svetog Petra kajganu. Da ne govorimo o preko 100 godina staroj vodovodnoj mreži koju " jadni" ne mogu zamijeniti.Fuddo wrote: 16 Apr 2025, 00:18Gledaj ri cega se nas predobri i preposteni Mujo dosjetioKako je kazao sve je počelo 1997. godine kada je direktor Porezne uprave dao upute ViK-u o plaćanju poreza na nenaplaćene račune.
"U tom period nije PDV, nego porez na dobit. U Sarajevu je bilo puno ulica i stanova gdje su u tadašnjoj, prijeratnoj, evidenciji jednom vlasniku isporučivani računi, a drugi ljudi su živjeli u tim stanovima poslije rata i nisu htjeli plaćati račune
Iskopo je neke poreze na neplacene racune iz 1997
I sad veli, merhametli kakav vec jest, plati to da ti ne zavrnem vodu, a ovi genijalci iz Nip (nikoipickamaterina) su skontali da je najbolje da poskupe usluge pa da se to vrati.
Dobri nas, istraumatizirani narod, sto veli Lavlje
Bolje bi ti bilo da se posvetis fiktivnoj Dodikovoj firmi Viaduct koja od BiH traži preko 100 miliona KM i prijeti zatvaranjem zracnog prostora iznad BiH, nego sto mene trolas.

Memento Mori
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39297 times
- Been thanked: 25202 times
- Status: Online
Ovo nikad nece biti drzava nikad 
"Bez obzira koliko si žedan, ima ljudi od kojih nikada ne treba tražiti vodu. Jer oni će obavijestiti svijet da su ti je dali."
- Lavlje_srce
- Alienka
Doći ce do kritične tačke, bankrota najvjerovatnije. Svi lopovi ce se tada razbježati, kao i uhljebi, a onda ce se napokon iznjedriti pravi lider. Previše i predugo se pustilo "našim" koje narod zanima kao lanjski snijeg. Ti i Zeleni ste prvi podržavali lopinu Kasumovica npr. Uskoro ce se svi opametiti htjeli ne htjeli.
Memento Mori
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 247 times
Pa, mi smo vijekovima razvijali (donekle) samo vještinu odbrane svog kolektivnog identiteta, gotovo da nismo razvijali vještinu upravljanja državom. Nije nam to toliko trebalo jer smo uvijek bili dio neke veće cjeline, nekog carstva i slično, pa su drugi upravljali a mi bili podanici.
Zato smo danas začuđeni kada se vispreni šverceri, akademici podzemlja, svakojaki kriminalci i ostali umjetnici gumene savjesti i čeličnih laktova dočepaju vlasti pa se pišaju po nama...
Preporuka za čitanje:

Zato smo danas začuđeni kada se vispreni šverceri, akademici podzemlja, svakojaki kriminalci i ostali umjetnici gumene savjesti i čeličnih laktova dočepaju vlasti pa se pišaju po nama...
Preporuka za čitanje:

Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Sta bi tek Slovenci hudi, i oni tako vazda nekom podani biliarzuhal wrote: 16 Apr 2025, 15:38 Pa, mi smo vijekovima razvijali (donekle) samo vještinu odbrane svog kolektivnog identiteta, gotovo da nismo razvijali vještinu upravljanja državom. Nije nam to toliko trebalo jer smo uvijek bili dio neke veće cjeline, nekog carstva i slično, pa su drugi upravljali a mi bili podanici.
Preporuka za čitanje:
![]()
Eee
Dozvolite da se obratimo
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 247 times
Nisu samo Slovenci, brojni narodi širom svieta, pa su neki nešto naučili, a drugi nisu.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 21560 times
- Been thanked: 22251 times
Da ne zaboravimo najbitnije pitanje.
U danima dok jos traje drzavni udar,
centralne potjernice i uopce hajducki nacin zivota u BiH.
Izmjene izbornog zakona.
U danima dok jos traje drzavni udar,
centralne potjernice i uopce hajducki nacin zivota u BiH.
Izmjene izbornog zakona.
dream of spring...
far from home...
far from home...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 1297 times
- Been thanked: 761 times
Tipicni lesinari.
Ne napadaju prvi jer ce dobiti po nosu nego kada vide da je zrtva umorna, iscrpljena e sada cemo mi da ostvarimo svoje i zadamo joj jos veci udarac.
Dobice ali drva u naramku.
Ne napadaju prvi jer ce dobiti po nosu nego kada vide da je zrtva umorna, iscrpljena e sada cemo mi da ostvarimo svoje i zadamo joj jos veci udarac.
Dobice ali drva u naramku.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3406 times
- Been thanked: 3477 times
Cazin ide na 18,00 KM Komunalije, nešto više nego je u Bihaću,amidza idriz wrote: 16 Apr 2025, 02:16 U jednoj maloj opštini digli vodu na 2 km/m3 a nema ni kanalizacije.
i mi idemo na povećanje cijene 100 %

ni u stečaj Komunalije ne mogu, jer je pored skoro 34 miliona progutanih iz općinskog budžeta, i Sportsku dvoranu su stavili u zalog,
pa sad narode plaćaj ti ...

KAd mi neko kaže stranka ova ili ona, lopovi ovi ili oni. Naš mentalitet smo za koca.

A povećanja usluga Komunalija i ViK-a ( USK-a) je neophodno zbog minimlane plate, koja je povukla linearano povećanje plata, ne mogu NK radnik i onaj sa SSS biti isto ili skoro isto plaćeni, ili povećanje cijene usluga ili otkazi.

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3406 times
- Been thanked: 3477 times
Do nas je ... možda nam i dođe pamet u glavu prije nego bude kasno.