NBA

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 484 times
Been thanked: 688 times
Status: Offline

Re: NBA

Post by tuzlak1212 » 15 Apr 2025, 13:02

Masamune wrote: 15 Apr 2025, 12:29 Ma jok. Nigdje nisam napisao da je Jordan nešto sve sam uradio.

Ali Jordanov mamba mentalitet je bio iznad LeBronovog i obično je on bio taj koji je nosio ostale iako jeste tačno da bi bez Pippena i Rodmana sigurno bio bez 3-4 prstena. Pogotovo zadnje 2 godine protiv Jazza sa Maloneom i Stocktonom.

Kyrie je u određenim tekmama playoffa nosio Cavse kad je James flopao. Kod Jordana toga nije bilo i to je ono u čemu je Jordan bolji.
ma de :plavi
hajmo vidjet Chicago Bulls igrace 1998
Image
Najbolji: scorer Jordan, Skakac: Rodman, Asistant Pippen
Drugi najbolji skakac Pippen, drugi najbolji asistant Harper
Treci najbolji skakac Longley, treci najbolji asistent Kukoc
Znaci Jordan nije top 3 ni u cemu osim kosevima, cak je sesti najbolji skakac i peti najbolji asistent
plus Jordan je najbolji scorer al procenat suta 42%, za trice 30%, znaci jeo je loptu, da ga zamjenis sa Lebronom ovo bi bilo 4-0 za Chicago i svaka 40+ razlike

Hajmo vidjet Cleveland 2016 statistiku
Image
najbolji scorer Lebron
najbolji skakac Lebron
najbolji asistant Lebron
najvise blokada Lebron
najvise ukradenih Lebron
najbolji procenat suta Lebron 49.4% (Bolji procenat od Jordana), najbolji procenat suta za 3 poena Kyrie Irving a drugi najbolji Lebron sa 37%, znaci oba suterska parametra ujedno bolji od Jordanovih
U svim vitalnim statistikama Lebron je prvi, i to ne samo prvi, nego u asistencijama preko duplo ima vise od drugog s asistencijama (62, 27)

Mislim kontam ja tebe, Jordan ubica hu ha, al nije on nosio ekipu, ekipa je bila kompletna sa glavom, repom, klupom, trenerom
Ako uopste u modernom NBA (pod moderno mislim od dolaska linije za 3 poena) postoji pojam "nosio ekipu" to je Lebron 2016

Image

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 15 Apr 2025, 13:24

oj sta sve ispisa, jesi me s temom navuko na tanak led

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 19997 times
Been thanked: 18118 times

Post by Masamune » 15 Apr 2025, 14:08

Nosio u smislu mamba mentaliteta u svakoj utakmici. LeBronova statistika je impresivna, ali se vrlo dobro sjećam kako je znao da potone u nekim utakmicama i tad je Kyrie izvlačio Cavse.

Jordan nikad tako nije potonuo u finalu. Da si stavio Jamesa umjesto Jordana u te Bullse pola bi manje titula osvojili, jer je Jordan jednostavno mentalno životinja spram Jamesa i svih drugih.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 15 Apr 2025, 14:23

Prvo Jordan je grohno u finalu protiv Lakersa, na toj tiluli nije se znalo ko je glavni jer je finale iznio Pippen koji je morao nadigravat Magica oba smjera svaku osim prve dvije gdje je Magic ugasio Jordana pa ovaj bjezo od Magica i Pippen ga preuzimao, nije tacno da Jordan nije grohno nikad
Moglo bi se diskutovat jel Jordan protiv Paytona grohno i ekipa cupala

Lebrona nije nikad ni jedan igrac ugasio, najvise sto ga neko gasio je Kawhi 2014 kad je opet Lebron imao prosjek 28 poena

A drugo mamba mentality je vise kurazenje, ne postoji to u stvarnom radu, ne broje sudije koliko je ko mamba a koliko nije
Ono sto se broji, Lebron ima najbolji peak playoffa i ima najbolji peak finala u hustoriji igre, zvali mi to mamba, showtime il ne zvali nikako, to je peak

Edit
Trece jesil uopste vidio brojeve gore, de daj Jordanu da mu ekipa ima skokove, asistencije ko Cleveland i gdje je Jordanu titula? On ne bi ni u playoffu igrao s Clevelandom, Jordan je vise demand za boljim igracima, Lebronu daj par konzervi i on je u finalu
Sto Jordan s Wizardsima ne ode nigdje, Lebron jos stariji od Jordana neekipe vodio u playoff

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 15 Apr 2025, 14:34

Dobro druže... mogao bih i ja sad vaditi razne advanced statistike za playoff po kojima je Jordan bolji, ali mi je mrsko. To što James dominira i sad je isto kategorija za sebe u kontekstu GOAT priče.

Tebi nek James bude LeGoat, a meni MJ i to je to :oo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 15 Apr 2025, 14:40

Drugo, da ne govorim šta bi danas Jordan radio sa ovakvim odbranama. 50-60 poena bi mu bio prosjek.

Da vidim Jamesa protiv Laimbeera i Rodmana ili Stocktona kad pola stealova koje je imao danas nisu legalni potezi.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 15 Apr 2025, 14:44

Ma ja sam se naslusao Chris Broussarda koji je inace Jordan fan al je posten reporter, Jordan protiv Lebrona individualno jako malo ima za argument

Sto vise vrijeme prolazi vise se otkriva da su Bullsi vjerovatno najbolja ekipa ikad i lockali su ligu na 6 godina sto niko nikad nije postigao, i sva slava se Jordanu pripisala. Al de vidi gore Rodman i Pippen imaju 91 skok, to je 91 dodatni posjed da se nesto napravi od samo 2 igraca, to je brutalno i sta ce Jordan uradit samo bez tog jednog stata od saigraca, koliko manje suteva ce on imat, manje prodora, manje prostora

Prevelike su timske razlike Bullsa i bilo koje Lebron ekipe, Bullsima se sve pripisalo Jordanu, a Lebronovi uspjesi se svim silama pripisuju ekipi a ne njemu

Neposteni su to tereni, dupli arsini
Nije da Jordan nema argument, on je goat, top 3, al puno se biraju kriteriji za jednog i za drugog

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1270 times
Been thanked: 1512 times

Post by Sioux » 15 Apr 2025, 14:46

Ne znam za brojke.. al znam za efikasnost kroz esenciju pokreta.. igra je u pitanju..

Pogled Joca Vujičića

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 15 Apr 2025, 14:52

Masamune wrote: 15 Apr 2025, 14:40 Drugo, da ne govorim šta bi danas Jordan radio sa ovakvim odbranama. 50-60 poena bi mu bio prosjek.

Da vidim Jamesa protiv Laimbeera i Rodmana ili Stocktona kad pola stealova koje je imao danas nisu legalni potezi.
Ne mora znacit, cak vjerovatno bi bio losiji od Hardena u Houstonu, danasnja prebrza igra bi i Jordanu slomila zdravlje i noge, u njegovi vrijeme sve je bilo sporo, centri su bili pod kosem i on je mogao na poludistanci radit sta je htio, u danasnjoj odbrani, ako nisi visok ko Durant neces dugo trajat u poludistanci sa Lopezom i Nurkicem i Jokicem, i ostalim cetvrotkama i petorkama ispred sebe, jer sad su centri napolju

On bi danas morao razvit sut za 3 i vjerovatno bi ppet Curry bio bolji suter od njeg, il bi morao odustat od poena i bit playmaker za sta nije imao mozak i afinitet i Chris Paul je bolji od njeg
Njemu je najbolje gdje je i igrao

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 15 Apr 2025, 16:34

Sioux wrote: 15 Apr 2025, 14:46 Ne znam za brojke.. al znam za efikasnost kroz esenciju pokreta.. igra je u pitanju..

Njemu je MJ davao savjete kad je bio rookie i kasnije, a Kobe kasnije Irvingu mada Irving nikad nije bio na mentalnom nivou prve dvojice. Da jeste imao bi mnogo bolju karijeru.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 15 Apr 2025, 16:35

tuzlak1212 wrote: 15 Apr 2025, 14:44 Ma ja sam se naslusao Chris Broussarda koji je inace Jordan fan al je posten reporter, Jordan protiv Lebrona individualno jako malo ima za argument

Sto vise vrijeme prolazi vise se otkriva da su Bullsi vjerovatno najbolja ekipa ikad i lockali su ligu na 6 godina sto niko nikad nije postigao, i sva slava se Jordanu pripisala. Al de vidi gore Rodman i Pippen imaju 91 skok, to je 91 dodatni posjed da se nesto napravi od samo 2 igraca, to je brutalno i sta ce Jordan uradit samo bez tog jednog stata od saigraca, koliko manje suteva ce on imat, manje prodora, manje prostora

Prevelike su timske razlike Bullsa i bilo koje Lebron ekipe, Bullsima se sve pripisalo Jordanu, a Lebronovi uspjesi se svim silama pripisuju ekipi a ne njemu

Nije da Jordan nema argument, on je goat, top 3, al puno se biraju kriteriji za jednog i za drugog
Ovo je tačno. Svi smo mi donekle i pristrasni, ali objektivno postoje jaki argumenti i za jednog i drugog za GOAT.

Ja vjerujem da će James biti proglašen kao GOAT od većine kad završi karijeru, a ja sa time neću imati problem.

Sve dok se neko ne javi i kaže Duncan treba biti GOAT mada i u njegovom slučaju postoje dobri argumenti. Kad stignem pokušaću napraviti svoj top 20 NBA igrača svih vremena... moglo bi se o tome uveliko pričati ne samo MJ vs LBJ. Bitno je da više oživimo temu jer je meni košarka draža od fudbala već neko vrijeme :oo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 21562 times
Been thanked: 22251 times

Post by ironman » 15 Apr 2025, 16:51

Za mene niko nije ni blizu Jordana.
dream of spring...
far from home...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 16 Apr 2025, 13:39

Masamune wrote: 15 Apr 2025, 16:35
tuzlak1212 wrote: 15 Apr 2025, 14:44 Ma ja sam se naslusao Chris Broussarda koji je inace Jordan fan al je posten reporter, Jordan protiv Lebrona individualno jako malo ima za argument

Ovo je tačno. Svi smo mi donekle i pristrasni, ali objektivno postoje jaki argumenti i za jednog i drugog za GOAT.

Ja vjerujem da će James biti proglašen kao GOAT od većine kad završi karijeru, a ja sa time neću imati problem.

Sve dok se neko ne javi i kaže Duncan treba biti GOAT mada i u njegovom slučaju postoje dobri argumenti. Kad stignem pokušaću napraviti svoj top 20 NBA igrača svih vremena... moglo bi se o tome uveliko pričati ne samo MJ vs LBJ. Bitno je da više oživimo temu jer je meni košarka draža od fudbala već neko vrijeme :oo
Evo nekih ljudi nako top of the head, recimo bez pretjeranog ordera izmedju njih al da je prvih 5 iznad drugih 5 i prvih 10 iznad drugih 10

Jordan
Lebron
Kareem
Magic
Bill Russel
Hakeem
Larry Bird
Curry
Oscar Robertson
Duncan

Shaq
Wilt
Kobe
Nikola Jokic
Jerry West
Dr J
Rodman
Bob Pettit
Barkley (najbolji igrac bez titule po meni, uz respekt Stoktonu)
Garnett

Da dodam "honorable mention" koje sam najteze izbacio za top 20
Isiah Thomas
Moses Malone
Pippen
Dwayne Wade
Stokton

I sve na isti tier cu stavit Kidd/Kawhi/Durant/Giannis/Doncic jer jbg, mozes ih mrzit il volit al predominantni su ko igraci, ne mozemo da ih ne spomenemo barem honorable mention v2 :plavi ovaj redosljed zbog tezine uspjeha, Doncic je najmanji od njih u rezultatima, Kawhi ima 1.5 solo titulu maltene o Kiddu ne moramo pricat, al nisu na nivou ovih gore po mom misljenju al ne treba ih zaboravit

Ako hoces listu gdje bi mogli Carmela ubacit, najbolji neuspjeli igraci, ovdje cemo vjerovatno ugl pisat ove skorije igrace jer slabo cemo se sjecat historije

T-Mac 100% mora bit prvim, ovja lik je mogao sve i imao sve, Kobe reko da se njeg najvise bojao
Iverson
Carmelo
Trevor Ariza
opet Isiah Thomas i mozda opet Magic jer prerano su zavrsili karijere zbog povrede/bolesti
Zion
mozda cak Lillard, nezz koliko je on podbacio a koliko nije do njeg al je suter kalibra Currya pa mora malo bit i do njeg

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 16 Apr 2025, 14:14

Pogled Joca Vujičića

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 16 Apr 2025, 14:17

Sioux wrote: 16 Apr 2025, 14:14
Ma on je previse one trick pony
Rekao bih da je i Karl Malone je raznovrsniji od njeg
Edit Pa i Doncic Harden i jos ih ima da su raznovrsniji bez titule

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 17 Apr 2025, 11:14

Hjuston spremio ponudu za Nikolu Jokića koju će Denver teško odbiti

Sve glasnije su priče da bi Nikola Jokić mogao da napusti Denver, a poslednje vesti iz NBA lige zabrinule su navijače Nagetsa.

Srbin ima važeći ugovor sa Denverom još dve godine uz opciju igrača za produženje i na sezonu 27/28, ali...

Kako su Nagetsi otpustili trenera Majka Melouna i generalnog menadžera Kelvina Buta, rastu spekulacije o tome da bi i Jokić mogao da promeni sredinu.

Prema informacijama ESPN-a, Jokić je i dalje fokusiran na Denver i očekuje se da ovog leta potpiše trogodišnje produženje ugovora vredno 212 miliona dolara. Ipak, kako tvrde Tim Makmahon i Ramona Šelburn, "dovoljno je da makar na trenutak okleva – i to bi moglo biti razorno po Nagetse".

Tu u priču ulazi ambiciozni Hjuston, koji je u tišini izgradio jedan od najperspektivnijih mladih timova u NBA. Alperen Šengun, turski centar koga mnogi već nazivaju "bejbi Jokićem", imao je sjajnu sezonu i izborio Ol-Star nastup.

Uz njega se ističe i Amen Tompson, četvrti pik sa drafta 2023, dok tim već ima dubinu u mladim igračima kao što su Džejlen Grin, Džabari Smit Džunior, Rid Šepard, Tari Ison i Kem Vitmor.

Roketsi imaju i izuzetno vredan set pikova, uključujući tri nezaštićena pika prve runde od Finiksa do 2029. godine, što im daje ogromnu fleksibilnost za eventualnu "all-in" ponudu za Jokića.

A Prema prvim projekcijama, ponuda Roketsa mogla bi da izgleda ovako: Alperen Šengun, Džabari Smit Džunior, Rid Šepard, tri pika prve runde od Finiksa (bez zaštite).

U zamenu za Jokića, Denver bi tako dobio novu mladu jezgru, ostao u konkurenciji uz Džamala Mareja, Majkla Portera Džuniora. i Brauna, i imao čime da gradi budućnost.

Finansijski, Roketsi imaju prostora da iznesu ovakav trejd, posebno ako odluče da ne aktiviraju timsku opciju na 44,9 miliona dolara za Freda VanVlita, već ga potpišu na duži i finansijski povoljniji ugovor.
Pogled Joca Vujičića

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 17 Apr 2025, 11:54

A jesu rocketsi izvukli max profit na onim igracima Harden, Westbrook, PG, i odradili bas dobar remont ekipe
Svaka im cast realno, rijetko ko tako lijepo remontira ekipu za manje od 5 godina

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 17 Apr 2025, 11:55

gdje je spisak ljudino :plavi

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 17 Apr 2025, 12:32

tuzlak1212 wrote: 17 Apr 2025, 11:55
Postavim danas sutra nisam zaboravio. Jutros krenuo pisati i morao hitno na teren.

Sad ne mogu tolike postove :oo

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 17 Apr 2025, 12:33

Masamune wrote: 17 Apr 2025, 12:32
tuzlak1212 wrote: 17 Apr 2025, 11:55

Postavim danas sutra nisam zaboravio. Jutros krenuo pisati i morao hitno na teren.

Sad ne mogu tolike postove :oo
easy :D.
ja bez posla pa cekam sta zanimljivo barem ovdje :plavi

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”