Bašča/vrt
Moderator: spacebound
Re: Bašča/vrt
...nesto iz mog vrta da vidim moze te li pogodit..jede se plod..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
..DA POMOGNEM MISLIM DA NE MOŽE USPIVAT U BOSNI...
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40773 times
- Been thanked: 27189 times
- Status: Offline
Maslina
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
..kad pogodite potvrđujem nema smisla da nabijam postove 

- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Možda se radi o stabljici ljute parike -feferonke.
Čekaćemo da autoru fotke istekne ban za odgovor .
Čekaćemo da autoru fotke istekne ban za odgovor .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3901 times
- Been thanked: 2935 times

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7840 times
- Been thanked: 18515 times
- Pasaga
- Hadžija
..nije...Maja wrote:Ovo od laganog je ili mandarina ili limun.
jedno je jagodicasto voce...
vrzma mi se po glavi,nikako da se sjetim...
a poznato mi je sigur....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
..vruceMaja wrote:Ovo od laganog je ili mandarina ili limun.

- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4686 times
..da olakšam u pitanju kje bonsai..
neko je spomenuo voćku..

- Pasaga
- Hadžija
..ja sam pomislio na jednu vocku...laganini wrote:..da olakšam u pitanju kje bonsai..neko je spomenuo voćku..
....sta je to...ustvari....?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
..da skratim muke..logično bi bilo da pogodite.. 

- Pasaga
- Hadžija
laganini wrote:..da skratim muke..logično bi bilo da pogodite..
En bonsai formas av den som odlar den enligt vissa stilformer som följs inom denna konstform. Hur lång tid det tar innan man kan kalla det för en bonsai är helt beroende på det material som man utgår från. Stilarna är egentligen bara en vägledning för bonsaiodlaren så att en exakt utformning av trädet kan erhållas och att det slutgiltiga resultatet visar upp den absolut bästa stilen och formen.
De stora bonsaikonstnärerna gör oftast som alla andra stora konstnärer, det vill säga, de bryter reglerna och formar sina träd efter eget estetiskt sinne och kan se den inneboende potentialen som trädet har. För mindre erfarna bonsaiodlare kan denna konstform förenklas genom att följa vissa regler och på det viset få kunskap om hur ett vackert träd utformas.
Bonsaier har alltid bara en framsida, det vill säga, endast en sida som de ska betraktas från. Dessutom är det tänkt att de ska betraktas i ögonhöjd så att effekten av själva miniatyrfenomenet framstår tydligare. Det är alltså utställaren av konstverket som bestämmer om det ska betraktas sittande eller stående. En bonsai kan bli flera hundra år gammal beroende på vilken art det är och tanken är att den skall gå i arv mellan generationerna.
De allra flesta bonsaier ska hållas utomhus. Det innebär att man måste veta hur man ska låta dem tillbringa den kalla vintern. En del inhemska arter (t ex tall och gran) kräver rejäl vintervila i låg temperatur nedgrävda t ex i en rabatt. Detsamma gäller många klassiska japanska bonsaiväxter, t ex japansk lönn, keaki, japansk bok och japansk avenbok. Att det är mörkt spelar ingen roll eftersom de har fällt sina blad, men man måste kontrollera att de inte torkar ut helt. En del tropiska och subtropiska arter som olika fikusarter, serissa m.fl. kan tas in då temperaturen börjar sjunka på hösten, men de trivs bättre om de då får extra ljus i rätt omfattning och av rätt sort. Det förekommer dock individuella avvikelser och en del kinesiska almar vill absolut ha en vintervila, andra inte. Tropiska växter, som fikus, skall tas in då temperaturen sjunker närmare 15 °C då de inte klarar att stå ute under vintern.
EV,JA SAM SKRATIO SEBI MUKE...
.....

..DRUG,OVO DRVO SE PREDAJE U NASLJEDSTVO....
pazi na to,ko ce ga nasljediti.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
..mandarinica za one neupućene jede se zajedno s korom..
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4338 times
- Been thanked: 3269 times
Jasta.. pa i ovce se jedu skupa s vunom 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7840 times
- Been thanked: 18515 times
E pa mi smo imali i mandarinu i limun i na mandarini su identični bijeli cvjetići a za limun se ne sjećam. Zato sam rekla jedno od to dvoje.