Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1606 times
Been thanked: 3014 times
Status: Offline

Re: Milan Tegeltija se vjenčao s novinarkom Aminom Bešo

Post by Mutevelija » 21 Apr 2025, 11:36

ای تاقۉ ۉدە ای ۉوا تەما نا فۉرۆمۆ ۆ پرۉپاست

https://www.e-bosanski.ba/konverter-pis ... a-arebica/
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 29454 times
Been thanked: 27145 times

Post by Morgen » 21 Apr 2025, 11:50

Zana wrote: 21 Apr 2025, 10:58
Morgen wrote: 20 Apr 2025, 23:56

A sta ti više paše u SA? Srbi ili Arapi?
Ko ima više para? :D.
IMG_2888.webp
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 21 Apr 2025, 11:51

Zana wrote: 21 Apr 2025, 11:32
Nora Ibsenova wrote: 21 Apr 2025, 11:28

I poslije mene, potop :ble

Tako sam ja, birvaktile, radila u jednom butiku, zima bila, pošla kući, taj dan momak došo po mene, otvorim vrata a onaj podmetač za noge se nakrivio i ja ga nogama namještam, kaže mi momak pa ohladi se radnja, reko šta me briga - ja odo :D.
Pa bolje da malo mrznu nego da se spotaknu i izginu

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 21 Apr 2025, 11:58

Mutevelija wrote: 21 Apr 2025, 11:36 ای تاقۉ ۉدە ای ۉوا تەما نا فۉرۆمۆ ۆ پرۉپاست

غۉۉغلە قاژە دا يە ۉوۉ قۆردسقی يەزیق
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 21 Apr 2025, 12:00

tuzlak1212 wrote: 21 Apr 2025, 11:12 vidim da je lijepo, i zajebavat zene po forumu koje ti haman pa nisu nista prve rekle
A kako se sad ti razlikujes od njega?

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 21 Apr 2025, 12:37

Lavlje_srce wrote: 21 Apr 2025, 11:58
Mutevelija wrote: 21 Apr 2025, 11:36 ای تاقۉ ۉدە ای ۉوا تەما نا فۉرۆمۆ ۆ پرۉپاست

غۉۉغلە قاژە دا يە ۉوۉ قۆردسقی يەزیق
Nije, nego je bosnaski jezik samo slova iz arabice, dodano nekoliko slova što imaju u bosanskom jeziku a ne postoje u arapskom.
Kao OP Š Ć Đitd

Image
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 21 Apr 2025, 12:52

ای تاقۉ ۉدە ای ۉوا تەما نا فۉرۆمۆ ۆ پرۉپاست
tsaporp u umurof an amet avo i edo okat i

Piše se sa desna na lijevo kao i arapsko pismo samo je Arebica ili Harfovica sa bosanskim slovima.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 48119 times
Been thanked: 8593 times

Post by ElTriconi » 21 Apr 2025, 13:47

ironman wrote: 21 Apr 2025, 09:46 Realno nista dobrog nismo dozivjeli mi ovdje a da nam se serviralo napisano tim pismom.
Tu otprilike i nastaje taj otpor.
Ako nista mozemo se posluziti starom ratnickom izrekom.
Know your enemy.. :D.
A kamo srece da su nas ucili engleski ili spanjolski umjesto tih hijeroglifa jer korist je nula.
Ucili su jugoslavene ruski i francuski, da ih vas dunjaluk razumije, jelde :ooo
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 21 Apr 2025, 14:27

Masamune wrote: 21 Apr 2025, 10:40
Lavlje_srce wrote: 21 Apr 2025, 10:13

Sve si rekao. Da ste muškarci ili barem normalni, ne bi se iživljavali.

Toliko o tome.
Ja tebe nigdje nisam spomenuo na ovoj temi, već isključivo Nazifa i one koji slično razmišljaju po x pitanja od ćirilice do Cace i mnogo toga drugog, tj. sve u kompletu jer je on nacionalista koji često koketira i sa fašizmom. To što ćete se možda nekad složiti oko nečeg ne znači da ste isti kao on, jer ne morate biti. I ja se nekad složim sa onim što piše iako je rijetkost i to ne znači da sam isti kao on.

I šta ti radiš? Citirala si mene ko biva nešto da mi se nagovoriš zbog nemoći koju projiciraš na mene zbog drugog forumaša sa kojim imaš problem. I kad ti se odbrusi da sam ti pogrešna adresa, a što je činjenica, ti kukaš kako se nad tobom neko iživljava.

Liječi se ženo. Nastaviš li dalje ovako nemoj kasnije kukati, jer sama si sebi kriva.
Pajdo moj sto prije skontamo da je u nas najveci nacjonalista najveci kriminalac bice bolje. Najbolje bi bilo da srbi to prvi skontaju, nek od njiha krene jer je u njih to odavno. Caco samo kopiro vec uhodane seme 🤔

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 21 Apr 2025, 14:32

Nora Ibsenova wrote: 21 Apr 2025, 11:30 Ja sam prije neki dan htjela napisat da je ovo najjača tema na forumu, gdje se možemo svi skupit da hejtamo Aminu i Krmka, al' ne laži vraže

Nego da se vratimo na ono bitno, valja Amini s ovim leći
Muke su sponzorske velikačke

Image
Hajmo mi vidit jel placa porez i jel sve prijavljeno, porjeklo imovine i to, necemo sad hejtat coeka zbog cesljanja kose na ljevu il na desnu stranu 😂

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 21 Apr 2025, 14:34

Bizi goni, kakve su to oznake harfovi a dol tri tacke 😱

I to nekakvo v gor 🤔

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3865 times
Been thanked: 3569 times

Post by Naseef Mushroom » 21 Apr 2025, 14:46

Masamune wrote: 21 Apr 2025, 09:36
Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2025, 19:15
Pa ti drobiš da bi poentirao i misliš da si otkrio toplu vodu “Samo zato jer su je neprijateljski prisvojili ne znači da je ćirilica neprijatelj” jao, jao, baš otkrivanje tople vode :D. kao da i prije ćirilice nije bilo drugih bezazlenih stvari koje su bile prihvatljive ali su kroz historiju postale odbojne ili čak tabu, jer ih je neko prisvojio.

Naveo sam nekoliko primjera, tri prsta,swastika, za dom spremni i Arbeit macht frei, a ima sigurno još stotine drugih primjera.

Sutra da neki seijski ubica koji je sebi dao “umjetničko ime” Masamune, ne daj Bože ubije nekog tvog, da li bi zadržao to ime na forumu? Pa nije ga ubio Goro Masamune lično, niti je Masamune lično bio negativna ličnost. Kladim se u milion eura da od tog dana ne bi imao više to korisničko ime.
Još kad ne bi bio intelektualno potkapacitiran pa da shvatiš koliko su ti primjeri smiješni iz raznih osnova u poređenju sa jednim pismom...
Nisu smiješni, tri prsta kako Srbi pokazuju pokazuje cijeli svijet koji nema pojma o četnicima, pa nam je rat ogadio pokazivanje tri prsta na taj način, isto ćirilica. Iako su je Srbi prisvojili sebi mi znamo da to nije činjenica da je samo njihova ali je bilo dovoljno da se stvori odbojnost. Zašto je to teško shvatiti?

Evo kako Miralem Pjanić jedini na fotografiji pokazuje tri prsta, nije sigurno jer ga boli palac i kažiprst, a igrači oko njega nisu Srbi a kamoli četnici niti je iko od njih zlonamjeran ili ljubitelj karadžića

Image

Ko shvati zašto Miralem izbjegava tako pokazati iako tri prsta kod onih koji nisu četnici ne znači ništa loše, shvatit će i zašto je se većini Bošnjaka ćirilica ogadila.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9236 times
Been thanked: 9174 times

Post by Zana » 21 Apr 2025, 14:59

Mute juče o smokiju, danas o arapskom pismu
Krenula ga predavanja
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9327 times
Been thanked: 11077 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 21 Apr 2025, 15:00

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Apr 2025, 15:09

Masamune wrote: 21 Apr 2025, 09:36 ali tebi je džaba pričati. Ti si druže ideološki totalno zaglibio, a ove tvoje salatare riječi ne mogu pokriti ovo prvo što sam naveo.
Vas čovjek samo treba ismijavati i ništa drugo, jer drugo niste zaslužili.
Pa možeš na forumu ismijavati. U realnosti, stvari izgledaju drugačije, od ćirilice, preko Bosanaca na Popisu i ateizma, pa sve do svinjetine u većinski Bošnjačkim mjestima
I opet vas ne ismijavamo ili bar ne ismijavamo koliko bismo mogli a i to je u 90% slučaja samo odgovor na vaše provokacije.

To dokazuje kako nismo zlonamjerni i iskompleksirani kao FGR Bosanci iako imamo procentualno luksuz da to budemo, a ako vi tako govorite kojih vas nema ni 3% šta bi tek bilo da vas je 60% a Bošnjaka 2%? Ne smijem ni zamisliti.

Ili kako si ti neki dan izjavio meni i mojim istomišljenicima “Takvim poput tebe mi u Tuzli palimo čvoke” e sad zamisli da Bosnu i Hercegovinu čini 60% Tuzle ili da je 80% gradova kao Tuzla. A mi nikada nismo prijetili čvokama iako nas je dovoljno da to možemo, ali nismo takvi.

Mi diskutujemo zrelo i smireno sa argumentima, kao na temi o svinjetini gdje sam napisao “Nema dovoljno stanovnika u tom mjestu da bi se vlasniku isplatila svinjetina jer će uvijek biti u minusu. Da ima isplatilo bi mu se” dok druga strana samo zna djetinjasti dobacivati “Nećete građansku državu, džamahirija, čvoke” i ostale prijetnje fizičkim nasiljem.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 21 Apr 2025, 15:12

Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2025, 15:00
Dok je marko zeni grijo guzove dol dobri bosnjani ginuli protiv turaka. I pitaju se odakle animozitet prema njima, pajel 🤔

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 21 Apr 2025, 15:30

ElTriconi wrote: 21 Apr 2025, 14:34

Bizi goni, kakve su to oznake harfovi a dol tri tacke 😱

I to nekakvo v gor 🤔
Arebica
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21494 times
Been thanked: 19494 times

Post by Masamune » 21 Apr 2025, 15:43

Naseef Mushroom wrote: 21 Apr 2025, 15:09
Masamune wrote: 21 Apr 2025, 09:36 ali tebi je džaba pričati. Ti si druže ideološki totalno zaglibio, a ove tvoje salatare riječi ne mogu pokriti ovo prvo što sam naveo.
Vas čovjek samo treba ismijavati i ništa drugo, jer drugo niste zaslužili.
Pa možeš na forumu ismijavati. U realnosti, stvari izgledaju drugačije, od ćirilice, preko Bosanaca na Popisu i ateizma, pa sve do svinjetine u većinski Bošnjačkim mjestima
I opet vas ne ismijavamo ili bar ne ismijavamo koliko bismo mogli a i to je u 90% slučaja samo odgovor na vaše provokacije.

To dokazuje kako nismo zlonamjerni i iskompleksirani kao FGR Bosanci iako imamo procentualno luksuz da to budemo, a ako vi tako govorite kojih vas nema ni 3% šta bi tek bilo da vas je 60% a Bošnjaka 2%? Ne smijem ni zamisliti.

Ili kako si ti neki dan izjavio meni i mojim istomišljenicima “Takvim poput tebe mi u Tuzli palimo čvoke” e sad zamisli da Bosnu i Hercegovinu čini 60% Tuzle ili da je 80% gradova kao Tuzla. A mi nikada nismo prijetili čvokama iako nas je dovoljno da to možemo, ali nismo takvi.

Mi diskutujemo zrelo i smireno sa argumentima, kao na temi o svinjetini gdje sam napisao “Nema dovoljno stanovnika u tom mjestu da bi se vlasniku isplatila svinjetina jer će uvijek biti u minusu. Da ima isplatilo bi mu se” dok druga strana samo zna djetinjasti dobacivati “Nećete građansku državu, džamahirija, čvoke” i ostale prijetnje fizičkim nasiljem.
Te svoje argumente možeš nekom drugom pisati. Toliko smo imali razmijenjenih postova unazad par godina da znam kako rezonuješ u vezi 90% stvari i šta se krije iza toga. Da me ne bi bolila glava od toga ja se više time ne mogu baviti da to seciram i da ti crtam osnovne stvari, jer nema efekta. Već neko vrijeme biram diskusije i ljude sa kojima ću diskutovati. Pogotovo sam digao ruke od toksičnih ljudi poput lavlje koja ti nakon 2-3 normalne razmjene postova počne nešto zamjeriti i ujedati ničim izazvana čisto jer uživa u tome da sebe postavlja u poziciju žrtve svaki put. Nemam ni volje niti vremena više kao nekad da se bavim određenim ljudima na ovom forumu. I eto, to je to u suštini. Ja sam x puta rekao da te ne smatram lošim čovjekom, ali brate... šta si ti sve naškrabao ovdje godinama unazad je zabrinjavajuće, jer si postao taoc jedne ideologije i ti prosto ne znaš drugačije. Meni je tebe iskreno žao što je tako.

Dalje ti ne mislim odgovarati niti bilo kome drugom u vezi ovog. Samo ću se zajebavati.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Apr 2025, 15:56

Laser wrote: 21 Apr 2025, 08:28
Naseef Mushroom wrote: 20 Apr 2025, 23:42
Pa to je ok, ko želi što što više naučiti i znati neka uči ćirilicu. Ali hvala Bogu pa je ćirilica od jednog od dva najvažnija pisma u SRBiH završila u rangu hindu i kineskom i jedino ko se od Ne-Srba time zamara su pismofobi.
Kao što je Fadil Novalić rekao za Srebrnu Malinu “Zvučalo mi je egzotično” :D.
Nazife, druže.

Ne zamaramo se ćirilicom, jednostavno znamo to pismo, pa kad štagod naleti na ćirilici mi to pročitamo.

Ti i Lavica se zamarate dok nam pokušavate omrznut ćirilicu. :D.
A zar vam to nisu već sratko i karadžić ogadili?
Evo npr. da su nacisti za vrijeme 2. svjetskog rata prisvojili ćirilicu, danas bi to bilo tabu pismo u Izraelu i svi bi to shvatili a ovdje se npr. Lavlje ismijava.

Ne morate se složiti sa njom, sa mnom i drugim forumašima što tako pišu ali možete bar otprilike shvatiti zašto su neki stekli odbojnost.

Da se tema o ćirilici otvori na nekom forumu Hrvatske, Kosova, Albanije i Slovenije, ovo bi bio prvi i zadnji post i tema bi se zaključala:

Image

I znamo zašto.

To nije neka agresivna taktika da vam se ogadi ćirilica već je više čuđenje zašto ste toliko zapeli kao da su Srbi prisvojili latinicu i engleski jezik pa ne smijemo da se odreknemo toga.
Danas ni Srbima u Banjaluci i Beogradu nije potrebna ćirilica, jedino gdje je to potrebno znati jer drugačije ne može je kada zalutaš u neku birtiju kod Laktaša ili Šipova pa želiš nešto sa karte pročitati, i to neki i dalje žele predstaviti kao osnovu kulture :D.

Možda je bilo tako nametnuto 1988. godine ali nije sigurno u 2025. jer sam u prošloj rečenici naveo gdje je samo još korisna.

Niko ne kaže da vam se mora ogaditi ćirilica niti iko to može da vam naredi. Lijepo je znati svako pismo, pa i ćirilicu. Radi se o tome da kada već imamo internet i mogućnost da naučimo što više jezika i pisama (jer se slažem da se treba što više stvari znati) zašto se troši snaga u odbranu ćirilice koja je prije rata bila važan dio onog sistema a danas je nevažna?

Zašto ne iskoristimo vrijeme i snagu u učenju francuskog, njemačkog ili ko ne zna, engleskog pa znamo više a usput nam more čak valjati u životu?
Ili ako smo fascinirani pismima, da učimo mnoga druga lijepa pisma na svijetu koja postoje?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 21 Apr 2025, 16:26

Masamune wrote: 21 Apr 2025, 15:43
Naseef Mushroom wrote: 21 Apr 2025, 15:09

Te svoje argumente možeš nekom drugom pisati. Toliko smo imali razmijenjenih postova unazad par godina da znam kako rezonuješ u vezi 90% stvari i šta se krije iza toga. Da me ne bi bolila glava od toga ja se više time ne mogu baviti da to seciram i da ti crtam osnovne stvari, jer nema efekta. Već neko vrijeme biram diskusije i ljude sa kojima ću diskutovati. Pogotovo sam digao ruke od toksičnih ljudi poput lavlje koja ti nakon 2-3 normalne razmjene postova počne nešto zamjeriti i ujedati ničim izazvana čisto jer uživa u tome da sebe postavlja u poziciju žrtve svaki put. Nemam ni volje niti vremena više kao nekad da se bavim određenim ljudima na ovom forumu. I eto, to je to u suštini. Ja sam x puta rekao da te ne smatram lošim čovjekom, ali brate... šta si ti sve naškrabao ovdje godinama unazad je zabrinjavajuće, jer si postao taoc jedne ideologije i ti prosto ne znaš drugačije. Meni je tebe iskreno žao što je tako.

Dalje ti ne mislim odgovarati niti bilo kome drugom u vezi ovog. Samo ću se zajebavati.
Ja koliko se sjećam sam ovakav bio od prvog dana, uključujući sa svim nepopularnim stavovima a i dalje smo imali mnogo diskusija koje nisu nikada eskalirale, lajkovali smo stotine postova, razmjenjivali postove o onim kečerima a znali smo se i ismijati. Šta je to sad drugačije pa si se tek sad nakon 6 godina počeo ibretiti kod mene?

Kao što rekoh, to je moj stav na forumu od prvog dana jer sam iskren. Za razliku od tebe izgleda koji tek nakon šest godina se odluči da mu nešto smeta kod nekoga i mora najavljivati kako će se od sada ponašati na forumu.

Zato je sve džaba, i što se većina sa tobom slaže i imate više sličnih stavova nego sa mnom, opet će više ljudi sjesti sa mnom na kahvu jer sam iskren i godinama isti, pa ćemo izbjegavati određene teme, nego sa ljudima koji mijenjaju stavove, raspoloženje i odnose prema ljudima često kao čarape.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”