Quds wrote: 23 Apr 2025, 17:42
Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 17:37
I plus ti rezu 5 slojeva do bebe
Dosta zena ni ne zna Kako izgleda carski I sta sve rade
Ja prisustvovao porodu oboje moje djece, presjekao pupcanu vrpcu oboma. Nije bilo komplikacija, pa je sve lakse bilo. Da je trebao carski, onda ne bih smio biti unutra, tako da mi je drago, i zbog nje a i zbog slika koje imam iz te bolnicke sobe, sa tek rodjenom djecom.
Prelijepo
Da sam trudna, tezila bih prirodnom porodu, jer bih izmedju ostalog zeljela i da otac bude tu.
Mislim da abortus i treba biti rjesenje u slucaju potrebe, i ja licno smatram da su slucajevi prevelikog, iracionalnog straha od poroda, slucajevi potrebe, te da je opravdano koristit carski rez ako majka ima preveliku anksioznost, paniku, i sl.
Mnogi ne zele zastat i razmislit zasto se ovakve zabrane docekuju na noz iako su logicne i racionalne. U drustvu u kojem je majcinstvo, a realno jest, ugrozeno sa svih strana, s jedne strane jakim lobijem o samostalnosti zene, gdje joj se utuvljuje u glavu da ni ne treba radjat, a s druge raznim povredama prava zene trudnice, od diskriminacije na poslu, nekorektnog odnosa u javnim ustanovama, forsiranja prirodnog poroda cak i onda kad moze ugrozit zivot bebe i majke, potrazite, bruka je slucajeva gdje doktor forsira prirodni porod pa se zena poradja 12+ sati i opet je odvedu na carski, ovakvi zakoni, naravno da izazivaju bunt kod zena koje mozda ideju i podrzavaju.
Pruzimo trudnicama medicinsku skrb, psiholosko savjetovanje, donesimo pravedne i moralne zakone o porodicnom pravu, pravima trudnica, sprovodimo taj zakon u realnosti i na najnizim nivoima, i dabome, zabranimo neosnovane carske.
Dotad, sve ovakve stvari djeluju samo kao guranje nosa u matericu. Dajte se prestanite bavit zenskim reproduktivnim organima. Bolje tu ljubav i opsjednutost preusmjerit na tehnike oralca, npr.
Halali nije ovo sve tebi nego se nadovezah.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.