Zato ja imam ovako jake ruke.Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:33 a sta mislite koliko snage je potrebno djetetu da se rodi i sa tom snagom vec dodje na svijet, nije porod samo pitanje majke, nego i djeteta.

Moderator: spacebound
Zato ja imam ovako jake ruke.Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:33 a sta mislite koliko snage je potrebno djetetu da se rodi i sa tom snagom vec dodje na svijet, nije porod samo pitanje majke, nego i djeteta.
Ako mu struka to savjetuje, šta će on kao laik reći?Masamune wrote: 23 Apr 2025, 16:42Ne mislim da je sam to odlucio tek tako, ali je on taj koji na kraju to aminuje. Sigurno je bilo tu i drugacijih stavova koje je iz ovog ili onog razloga odbacio.Laser wrote: 23 Apr 2025, 16:10
Zašto misliš da je Tayip to uradio onako, na svoju ruku, zato što mu je ćeif?
Jel ti naumpalo da su tu odluku donijeli turski medicinari, a da je on samo potpisnik, jer neko to mora bit?
I Trump kad donosi odluke vazda je on na tapeti i njega prozivaju, a ne ljude oko njega koji ga savjetuju.
Odbij sotono, samo cujem u glavi tik takVeca wrote: 23 Apr 2025, 18:43
ma kakve slike, ja namjerno nisam htjela slikovito razmisljati o porodu...i kad mi je pao na pamet, samo sam pomislila na svoju mamu, kad je ona mogla osmoro roditi, pa mogu i ja dvojecim ti bona stave maksumce, zivo i zdravo, na prsa i cujes njegov plac, sve zaboravis, a srce k'o zemaljska kugla, sreca neopisiva-bar je kod mene tako bilo, a oba poroda teska.
nemojte biti mimoze, i djeca ce vam takva biti
![]()
Zamisli koji debil moras biti da mislis na to, misice, a zena treba da donese na svijet tvoje dijete i to da se iskilavi dok ga rodi
Pa eto, reći ćemo da ga je struka savjetovala, a ne tamo neki šamani iz sela koji savjetuju Trumpa.Laser wrote: 23 Apr 2025, 18:39Ako mu struka to savjetuje, šta će on kao laik reći?Masamune wrote: 23 Apr 2025, 16:42
Ne mislim da je sam to odlucio tek tako, ali je on taj koji na kraju to aminuje. Sigurno je bilo tu i drugacijih stavova koje je iz ovog ili onog razloga odbacio.
I Trump kad donosi odluke vazda je on na tapeti i njega prozivaju, a ne ljude oko njega koji ga savjetuju.
Sjetimo se samo neispitanih vakcina protiv kovida. Ja sam se vakcinisao jer je struka savjetovala da se vakcinišem, a ne zato što sam nešto znao o tome.![]()
sotona ti je, umaltinerekohNora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 18:44Odbij sotono, samo cujem u glavi tik takVeca wrote: 23 Apr 2025, 18:43
ma kakve slike, ja namjerno nisam htjela slikovito razmisljati o porodu...i kad mi je pao na pamet, samo sam pomislila na svoju mamu, kad je ona mogla osmoro roditi, pa mogu i ja dvojecim ti bona stave maksumce, zivo i zdravo, na prsa i cujes njegov plac, sve zaboravis, a srce k'o zemaljska kugla, sreca neopisiva-bar je kod mene tako bilo, a oba poroda teska.
nemojte biti mimoze, i djeca ce vam takva biti
![]()
Ko bi onda osto od pederaVeca wrote: 23 Apr 2025, 18:46 ja, meni je stvarno zao, sto muskarci ne mogu roditi bar jedno dijete, to je zivotni dozivljaj, osjecaj, bol, sreca, veza s djetetom, snaga, izdrzljivost, ima tu svega.![]()
mozda jedna zena sporije rodi troje djece ako radja na carski umjesto prirodnoironman wrote: 23 Apr 2025, 18:50 A kakvu ulogu ce ova odluka igrati u prici o padu nataliteta?
Msm sta se dobija ..jer ocito se cilja na neki nacin povecanja broja rodjenih.
I ja kada sam citao, vidio sam da naslov i prica nisu bas toliko povezani. Ali, evo nas na carskom, preko price o natalitetu.ironman wrote: 23 Apr 2025, 18:50 A kakvu ulogu ce ova odluka igrati u prici o padu nataliteta?
A prije svega napravimo savremenu bolnicu za porodjaje u kojoj ce zena biti postovana i od osoblja i gdje ce svaka zena imati privatnost u toku poroda.Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 17:54PrelijepoQuds wrote: 23 Apr 2025, 17:42
Ja prisustvovao porodu oboje moje djece, presjekao pupcanu vrpcu oboma. Nije bilo komplikacija, pa je sve lakse bilo. Da je trebao carski, onda ne bih smio biti unutra, tako da mi je drago, i zbog nje a i zbog slika koje imam iz te bolnicke sobe, sa tek rodjenom djecom.
Da sam trudna, tezila bih prirodnom porodu, jer bih izmedju ostalog zeljela i da otac bude tu.
Mislim da abortus i treba biti rjesenje u slucaju potrebe, i ja licno smatram da su slucajevi prevelikog, iracionalnog straha od poroda, slucajevi potrebe, te da je opravdano koristit carski rez ako majka ima preveliku anksioznost, paniku, i sl.
Mnogi ne zele zastat i razmislit zasto se ovakve zabrane docekuju na noz iako su logicne i racionalne. U drustvu u kojem je majcinstvo, a realno jest, ugrozeno sa svih strana, s jedne strane jakim lobijem o samostalnosti zene, gdje joj se utuvljuje u glavu da ni ne treba radjat, a s druge raznim povredama prava zene trudnice, od diskriminacije na poslu, nekorektnog odnosa u javnim ustanovama, forsiranja prirodnog poroda cak i onda kad moze ugrozit zivot bebe i majke, potrazite, bruka je slucajeva gdje doktor forsira prirodni porod pa se zena poradja 12+ sati i opet je odvedu na carski, ovakvi zakoni, naravno da izazivaju bunt kod zena koje mozda ideju i podrzavaju.
Pruzimo trudnicama medicinsku skrb, psiholosko savjetovanje, donesimo pravedne i moralne zakone o porodicnom pravu, pravima trudnica, sprovodimo taj zakon u realnosti i na najnizim nivoima, i dabome, zabranimo neosnovane carske.
Dotad, sve ovakve stvari djeluju samo kao guranje nosa u matericu. Dajte se prestanite bavit zenskim reproduktivnim organima. Bolje tu ljubav i opsjednutost preusmjerit na tehnike oralca, npr.
Halali nije ovo sve tebi nego se nadovezah.
Ima jedan doktor iz Britanije koji tvrdi da ćemo i mi moći rađati nekad u budućnosti... nešto kao transplantacija embrija u abdomen muškarca. Mislim da ima čak i čitava studija o tome.Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:46 ja, meni je stvarno zao, sto muskarci ne mogu roditi bar jedno dijete, to je zivotni dozivljaj, osjecaj, bol, sreca, veza s djetetom, snaga, izdrzljivost, ima tu svega.![]()
Ne znam kakva je situacija u drugim gradovima, ali na UKC-u u Tuzli je grozna što se porođaja tiče. Masa je žena koje su svjedočile o hororu gore, a sve više žena idu privatno zbog toga.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 23 Apr 2025, 18:52A prije svega napravimo savremenu bolnicu za porodjaje u kojoj ce zena biti postovana i od osoblja i gdje ce svaka zena imati privatnost u toku poroda.Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 17:54
Prelijepo
Da sam trudna, tezila bih prirodnom porodu, jer bih izmedju ostalog zeljela i da otac bude tu.
Mislim da abortus i treba biti rjesenje u slucaju potrebe, i ja licno smatram da su slucajevi prevelikog, iracionalnog straha od poroda, slucajevi potrebe, te da je opravdano koristit carski rez ako majka ima preveliku anksioznost, paniku, i sl.
Mnogi ne zele zastat i razmislit zasto se ovakve zabrane docekuju na noz iako su logicne i racionalne. U drustvu u kojem je majcinstvo, a realno jest, ugrozeno sa svih strana, s jedne strane jakim lobijem o samostalnosti zene, gdje joj se utuvljuje u glavu da ni ne treba radjat, a s druge raznim povredama prava zene trudnice, od diskriminacije na poslu, nekorektnog odnosa u javnim ustanovama, forsiranja prirodnog poroda cak i onda kad moze ugrozit zivot bebe i majke, potrazite, bruka je slucajeva gdje doktor forsira prirodni porod pa se zena poradja 12+ sati i opet je odvedu na carski, ovakvi zakoni, naravno da izazivaju bunt kod zena koje mozda ideju i podrzavaju.
Pruzimo trudnicama medicinsku skrb, psiholosko savjetovanje, donesimo pravedne i moralne zakone o porodicnom pravu, pravima trudnica, sprovodimo taj zakon u realnosti i na najnizim nivoima, i dabome, zabranimo neosnovane carske.
Dotad, sve ovakve stvari djeluju samo kao guranje nosa u matericu. Dajte se prestanite bavit zenskim reproduktivnim organima. Bolje tu ljubav i opsjednutost preusmjerit na tehnike oralca, npr.
Halali nije ovo sve tebi nego se nadovezah.
Ne zelim da moju malu gledaju svakakvi i svakave, osipam od od mogucnosti “javnog” poroda
Pa nakon prvog carskog, svaki drugi je zeznut. Poslije drugog slabo ko ce ti savjetovat treceironman wrote: 23 Apr 2025, 18:50 A kakvu ulogu ce ova odluka igrati u prici o padu nataliteta?
Users browsing this forum: No registered users and 29 guests