Porod na carski rez

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2768 times
Been thanked: 1059 times
Status: Offline

Re: Erdogan zabranio porod na carski rez ako nije nužan

Post by Quds » 23 Apr 2025, 18:34

Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:33 a sta mislite koliko snage je potrebno djetetu da se rodi i sa tom snagom vec dodje na svijet, nije porod samo pitanje majke, nego i djeteta.
Zato ja imam ovako jake ruke. :ooo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2260 times
Been thanked: 3961 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova » 23 Apr 2025, 18:35

Oj slike u mojoj glavi sad :ha
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20770 times
Been thanked: 18724 times

Post by Masamune » 23 Apr 2025, 18:36

Quds wrote: 23 Apr 2025, 18:34
Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:33 a sta mislite koliko snage je potrebno djetetu da se rodi i sa tom snagom vec dodje na svijet, nije porod samo pitanje majke, nego i djeteta.
Zato ja imam ovako jake ruke. :ooo
:D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1111 times
Been thanked: 3435 times

Post by Laser » 23 Apr 2025, 18:39

Masamune wrote: 23 Apr 2025, 16:42
Laser wrote: 23 Apr 2025, 16:10

Zašto misliš da je Tayip to uradio onako, na svoju ruku, zato što mu je ćeif?

Jel ti naumpalo da su tu odluku donijeli turski medicinari, a da je on samo potpisnik, jer neko to mora bit?
Ne mislim da je sam to odlucio tek tako, ali je on taj koji na kraju to aminuje. Sigurno je bilo tu i drugacijih stavova koje je iz ovog ili onog razloga odbacio.

I Trump kad donosi odluke vazda je on na tapeti i njega prozivaju, a ne ljude oko njega koji ga savjetuju.
Ako mu struka to savjetuje, šta će on kao laik reći?

Sjetimo se samo neispitanih vakcina protiv kovida. Ja sam se vakcinisao jer je struka savjetovala da se vakcinišem, a ne zato što sam nešto znao o tome. :cudi
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 21204 times
Been thanked: 5736 times

Post by Veca » 23 Apr 2025, 18:43

Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 18:35 Oj slike u mojoj glavi sad :ha

ma kakve slike, ja namjerno nisam htjela slikovito razmisljati o porodu...i kad mi je pao na pamet, samo sam pomislila na svoju mamu, kad je ona mogla osmoro roditi, pa mogu i ja dvoje :D cim ti bona stave maksumce, zivo i zdravo, na prsa i cujes njegov plac, sve zaboravis, a srce k'o zemaljska kugla, sreca neopisiva-bar je kod mene tako bilo, a oba poroda teska. :D nemojte biti mimoze, i djeca ce vam takva biti :oo
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 23 Apr 2025, 18:44

Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:43
Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 18:35 Oj slike u mojoj glavi sad :ha

ma kakve slike, ja namjerno nisam htjela slikovito razmisljati o porodu...i kad mi je pao na pamet, samo sam pomislila na svoju mamu, kad je ona mogla osmoro roditi, pa mogu i ja dvoje :D cim ti bona stave maksumce, zivo i zdravo, na prsa i cujes njegov plac, sve zaboravis, a srce k'o zemaljska kugla, sreca neopisiva-bar je kod mene tako bilo, a oba poroda teska. :D nemojte biti mimoze, i djeca ce vam takva biti :oo
Odbij sotono, samo cujem u glavi tik tak
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4037 times
Been thanked: 1986 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 23 Apr 2025, 18:46

Morgen wrote: 23 Apr 2025, 17:02
Koteljubi_kadnisamtu wrote: 23 Apr 2025, 16:53

Jer sta ??
Jer su muskarci glupi, eto
Zamisli koji debil moras biti da mislis na to, misice, a zena treba da donese na svijet tvoje dijete i to da se iskilavi dok ga rodi
Umjest da se prihvate bebe i rade sve najmanje dva mjeseca da se zena oporavi, on i dalje misli samo na pizzu

Ja znam da bi moj mali prvo pau u nesvjest pa onda zapeo nocu da radi jer on najvise voli da sovi - Sova :)
Last edited by Koteljubi_kadnisamtu on 23 Apr 2025, 18:47, edited 1 time in total.
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 23 Apr 2025, 18:46

ja, meni je stvarno zao, sto muskarci ne mogu roditi bar jedno dijete, to je zivotni dozivljaj, osjecaj, bol, sreca, veza s djetetom, snaga, izdrzljivost, ima tu svega. :D
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 23 Apr 2025, 18:47

Laser wrote: 23 Apr 2025, 18:39
Masamune wrote: 23 Apr 2025, 16:42
Ne mislim da je sam to odlucio tek tako, ali je on taj koji na kraju to aminuje. Sigurno je bilo tu i drugacijih stavova koje je iz ovog ili onog razloga odbacio.

I Trump kad donosi odluke vazda je on na tapeti i njega prozivaju, a ne ljude oko njega koji ga savjetuju.
Ako mu struka to savjetuje, šta će on kao laik reći?

Sjetimo se samo neispitanih vakcina protiv kovida. Ja sam se vakcinisao jer je struka savjetovala da se vakcinišem, a ne zato što sam nešto znao o tome. :cudi
Pa eto, reći ćemo da ga je struka savjetovala, a ne tamo neki šamani iz sela koji savjetuju Trumpa.

Mada zabrane su ipak pretjerane. Ja samo sa time imam problem. Nisam lud da vičem carski rez treba birati svaki put i da guram te priče... to je budalaština.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 23 Apr 2025, 18:49

Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 18:44
Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:43

Odbij sotono, samo cujem u glavi tik tak
sotona ti je, umaltinerekoh :D. :ljub idi pravi djecu. :D

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45258 times
Been thanked: 8092 times

Post by ElTriconi » 23 Apr 2025, 18:49

Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:46 ja, meni je stvarno zao, sto muskarci ne mogu roditi bar jedno dijete, to je zivotni dozivljaj, osjecaj, bol, sreca, veza s djetetom, snaga, izdrzljivost, ima tu svega. :D
Ko bi onda osto od pedera :valja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23044 times
Been thanked: 23606 times

Post by ironman » 23 Apr 2025, 18:50

A kakvu ulogu ce ova odluka igrati u prici o padu nataliteta?
Msm sta se dobija ..jer ocito se cilja na neki nacin povecanja broja rodjenih.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 541 times
Been thanked: 790 times

Post by tuzlak1212 » 23 Apr 2025, 18:51

ironman wrote: 23 Apr 2025, 18:50 A kakvu ulogu ce ova odluka igrati u prici o padu nataliteta?
mozda jedna zena sporije rodi troje djece ako radja na carski umjesto prirodno :hm

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2768 times
Been thanked: 1059 times

Post by Quds » 23 Apr 2025, 18:51

ironman wrote: 23 Apr 2025, 18:50 A kakvu ulogu ce ova odluka igrati u prici o padu nataliteta?
I ja kada sam citao, vidio sam da naslov i prica nisu bas toliko povezani. Ali, evo nas na carskom, preko price o natalitetu.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 23 Apr 2025, 18:52

Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 17:54
Quds wrote: 23 Apr 2025, 17:42

Ja prisustvovao porodu oboje moje djece, presjekao pupcanu vrpcu oboma. Nije bilo komplikacija, pa je sve lakse bilo. Da je trebao carski, onda ne bih smio biti unutra, tako da mi je drago, i zbog nje a i zbog slika koje imam iz te bolnicke sobe, sa tek rodjenom djecom.
Prelijepo 👌

Da sam trudna, tezila bih prirodnom porodu, jer bih izmedju ostalog zeljela i da otac bude tu.

Mislim da abortus i treba biti rjesenje u slucaju potrebe, i ja licno smatram da su slucajevi prevelikog, iracionalnog straha od poroda, slucajevi potrebe, te da je opravdano koristit carski rez ako majka ima preveliku anksioznost, paniku, i sl.

Mnogi ne zele zastat i razmislit zasto se ovakve zabrane docekuju na noz iako su logicne i racionalne. U drustvu u kojem je majcinstvo, a realno jest, ugrozeno sa svih strana, s jedne strane jakim lobijem o samostalnosti zene, gdje joj se utuvljuje u glavu da ni ne treba radjat, a s druge raznim povredama prava zene trudnice, od diskriminacije na poslu, nekorektnog odnosa u javnim ustanovama, forsiranja prirodnog poroda cak i onda kad moze ugrozit zivot bebe i majke, potrazite, bruka je slucajeva gdje doktor forsira prirodni porod pa se zena poradja 12+ sati i opet je odvedu na carski, ovakvi zakoni, naravno da izazivaju bunt kod zena koje mozda ideju i podrzavaju.

Pruzimo trudnicama medicinsku skrb, psiholosko savjetovanje, donesimo pravedne i moralne zakone o porodicnom pravu, pravima trudnica, sprovodimo taj zakon u realnosti i na najnizim nivoima, i dabome, zabranimo neosnovane carske.

Dotad, sve ovakve stvari djeluju samo kao guranje nosa u matericu. Dajte se prestanite bavit zenskim reproduktivnim organima. Bolje tu ljubav i opsjednutost preusmjerit na tehnike oralca, npr.

Halali nije ovo sve tebi nego se nadovezah.
A prije svega napravimo savremenu bolnicu za porodjaje u kojoj ce zena biti postovana i od osoblja i gdje ce svaka zena imati privatnost u toku poroda.
Ne zelim da moju malu gledaju svakakvi i svakave, osipam od od mogucnosti “javnog” poroda

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 23 Apr 2025, 18:53

Veca wrote: 23 Apr 2025, 18:46 ja, meni je stvarno zao, sto muskarci ne mogu roditi bar jedno dijete, to je zivotni dozivljaj, osjecaj, bol, sreca, veza s djetetom, snaga, izdrzljivost, ima tu svega. :D
Ima jedan doktor iz Britanije koji tvrdi da ćemo i mi moći rađati nekad u budućnosti... nešto kao transplantacija embrija u abdomen muškarca. Mislim da ima čak i čitava studija o tome.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 23 Apr 2025, 18:54

ElTriconi wrote: 23 Apr 2025, 18:49
Ko bi onda osto od pedera :valja

ne znam :D ali i oni zavrjedjuju zivot.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 23 Apr 2025, 18:55

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 23 Apr 2025, 18:52
Nora Ibsenova wrote: 23 Apr 2025, 17:54

Prelijepo 👌

Da sam trudna, tezila bih prirodnom porodu, jer bih izmedju ostalog zeljela i da otac bude tu.

Mislim da abortus i treba biti rjesenje u slucaju potrebe, i ja licno smatram da su slucajevi prevelikog, iracionalnog straha od poroda, slucajevi potrebe, te da je opravdano koristit carski rez ako majka ima preveliku anksioznost, paniku, i sl.

Mnogi ne zele zastat i razmislit zasto se ovakve zabrane docekuju na noz iako su logicne i racionalne. U drustvu u kojem je majcinstvo, a realno jest, ugrozeno sa svih strana, s jedne strane jakim lobijem o samostalnosti zene, gdje joj se utuvljuje u glavu da ni ne treba radjat, a s druge raznim povredama prava zene trudnice, od diskriminacije na poslu, nekorektnog odnosa u javnim ustanovama, forsiranja prirodnog poroda cak i onda kad moze ugrozit zivot bebe i majke, potrazite, bruka je slucajeva gdje doktor forsira prirodni porod pa se zena poradja 12+ sati i opet je odvedu na carski, ovakvi zakoni, naravno da izazivaju bunt kod zena koje mozda ideju i podrzavaju.

Pruzimo trudnicama medicinsku skrb, psiholosko savjetovanje, donesimo pravedne i moralne zakone o porodicnom pravu, pravima trudnica, sprovodimo taj zakon u realnosti i na najnizim nivoima, i dabome, zabranimo neosnovane carske.

Dotad, sve ovakve stvari djeluju samo kao guranje nosa u matericu. Dajte se prestanite bavit zenskim reproduktivnim organima. Bolje tu ljubav i opsjednutost preusmjerit na tehnike oralca, npr.

Halali nije ovo sve tebi nego se nadovezah.
A prije svega napravimo savremenu bolnicu za porodjaje u kojoj ce zena biti postovana i od osoblja i gdje ce svaka zena imati privatnost u toku poroda.
Ne zelim da moju malu gledaju svakakvi i svakave, osipam od od mogucnosti “javnog” poroda
Ne znam kakva je situacija u drugim gradovima, ali na UKC-u u Tuzli je grozna što se porođaja tiče. Masa je žena koje su svjedočile o hororu gore, a sve više žena idu privatno zbog toga.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 23 Apr 2025, 18:56

Nemojte vi postajati mame, molim vas.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 23 Apr 2025, 18:57

Pa nakon prvog carskog, svaki drugi je zeznut. Poslije drugog slabo ko ce ti savjetovat trece

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”