Protjerujel Trump nas narodQuds wrote: 24 Apr 2025, 07:36Pa i moji ce ostati ovdje. Neka dodju oni ponekad, nekada cu ja ovamo da ih vidim, i tako. Uglavnom, mogu i tamo i ovamo, posto sam ih ja namjerno izlozio i toj nasoj kulturi, narodu, i prostorima. Da imaju nesto sa necim uporediti.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:33 Hajde bujrum
Kod mene će se vratiti jedno 80% familije iz St. Loiusa u narednih 5-10 godina. Ostaće im samo djeca koja su se rodila u Americi.
Više imam familije tamo nego u Bosni![]()
A, sto je zanimljivo, znam nekoliko porodica, koje su prije samo 10-ak godina govorili da im ne pada na pamet da se vrate, uzeli su tamo ili stanove ili kuce napravili, i samo cekaju penziju. povuce ba...
Amerika vs Evropa - gdje je bolje?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 767 times
- Been thanked: 1174 times
- Status: Offline
Re: Američki bogataši žive kraće od europske sirotinje
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3785 times
- Been thanked: 1504 times
Jok. Nije vjerovatno sto nas voli, nego sto su svi nasi ljudi ovdje vec drzavljani, tako da su sigurni.tuzlak1212 wrote: 24 Apr 2025, 08:46Protjerujel Trump nas narodQuds wrote: 24 Apr 2025, 07:36
Pa i moji ce ostati ovdje. Neka dodju oni ponekad, nekada cu ja ovamo da ih vidim, i tako. Uglavnom, mogu i tamo i ovamo, posto sam ih ja namjerno izlozio i toj nasoj kulturi, narodu, i prostorima. Da imaju nesto sa necim uporediti.
A, sto je zanimljivo, znam nekoliko porodica, koje su prije samo 10-ak godina govorili da im ne pada na pamet da se vrate, uzeli su tamo ili stanove ili kuce napravili, i samo cekaju penziju. povuce ba...
- Quds
- Aktivni forumaš

S hajrom, prezivjeli St. Louis.Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:33 Hajde bujrum
Kod mene će se vratiti jedno 80% familije iz St. Loiusa u narednih 5-10 godina. Ostaće im samo djeca koja su se rodila u Americi.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2765 times
- Been thanked: 4957 times
- Status: Online
Fora im je što imaju sebiljQuds wrote: 24 Apr 2025, 08:50S hajrom, prezivjeli St. Louis.Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42
Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22580 times
- Been thanked: 20722 times
Jesu li mala djeca?Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:33 Hajde bujrum
Kad su starija to je mnogo teže. Tih godina uglavnom ne pomišljaju da se vrate... tamo su rođeni, društvo im tamo, navikli jbg kao pravi Amerikanci. Mnoga djeca ne znaju pričati na bosanskom mada razumiju sve. Takve djece je kod mene u rodbini najviše 15-25 godina sve.
Last edited by Masamune on 24 Apr 2025, 08:53, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2765 times
- Been thanked: 4957 times
Osnovnoškolci su svi.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 08:53Jesu li mala djeca?Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42
Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.
Kad su starija to je mnogo teže. Tih godina ne pomišljaju da se vrate... tamo su rođeni, društvo im tamo, navikli jbg kao pravi Amerikanci. Mnoga djeca ne znaju pričati na bosanskom mada razumiju sve.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Quds
- Aktivni forumaš

Jes' vala. A, malo su oni unaprijedili jedan dio tog grada, gdje je vecina. Mislim, nasi ljudi su vecinom posteni ne bave se nikakvim krimanolm (naravno, izuzetaka ima), tako da zbog njihovog velikog broja tu, stopa kriminala u tom dijelu se smanjila poprilicno. Jedino, sa Crncima se ne mogu, imali su problema...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9905 times
- Been thanked: 11730 times
Quds wrote: 24 Apr 2025, 08:55![]()
Jes' vala. A, malo su oni unaprijedili jedan dio tog grada, gdje je vecina. Mislim, nasi ljudi su vecinom posteni ne bave se nikakvim krimanolm (naravno, izuzetaka ima), tako da zbog njihovog velikog broja tu, stopa kriminala u tom dijelu se smanjila poprilicno. Jedino, sa Crncima se ne mogu, imali su problema...
Amerikanci mještani, kažu da su naši tamo najbolji useljenički talas još od njemačkog sredinom 18. stoljeća
A bilo je i da se slavi 1. mart - dan nezavisnosti
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3094 times
Ove najsiromašnije skupine u Njemackoj, Francuskoj i Nizozemskoj su Arapi, Turci, Alzirci, Tunizani, Marokanci, Nigerijci itd. koji se hrane i žive sasvim drugačije od prosječnog Evropljanina i Amerikanca.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9538 times
- Been thanked: 9659 times
Znači Fudo će prije nas da mandrkne?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Bobi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 736 times
- Been thanked: 1408 times
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9538 times
- Been thanked: 9659 times
Pa zezam se, što?
A mandrknućemo svi
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3094 times
Mojne mu to govorit'. Pasce u depresiju u trajanju od 2 sata.
Memento Mori
- Quds
- Aktivni forumaš

100%. I dok je OK da svi migranti imaju svoju kulturu i običaje, često to odudara mnogo od običaja Amerikanaca, a neki su baš ono... pa ružni. A druge strane, mi smo isto svoje donijeli, održavamo, ali je sve to super i često jako zanimljivo starosjediocima. Pored toga, naši ljudi su većinom vrijedni, pa se i to puno cijeni.Krokodil Behko wrote: 24 Apr 2025, 10:10Quds wrote: 24 Apr 2025, 08:55
![]()
Jes' vala. A, malo su oni unaprijedili jedan dio tog grada, gdje je vecina. Mislim, nasi ljudi su vecinom posteni ne bave se nikakvim kriminalom (naravno, izuzetaka ima), tako da zbog njihovog velikog broja tu, stopa kriminala u tom dijelu se smanjila poprilicno. Jedino, sa Crncima se ne mogu, imali su problema...
Amerikanci mještani, kažu da su naši tamo najbolji useljenički talas još od njemačkog sredinom 18. stoljeća
Znam da u Maryland postoji American-Bosnian Day, što je 1.mart. Zahvaljujući ovom gore, što su ljudi prepoznali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Quds wrote: 24 Apr 2025, 18:15100%. I dok je OK da svi migranti imaju svoju kulturu i običaje, često to odudara mnogo od običaja Amerikanaca, a neki su baš ono... pa ružni. A druge strane, mi smo isto svoje donijeli, održavamo, ali je sve to super i često jako zanimljivo starosjediocima. Pored toga, naši ljudi su većinom vrijedni, pa se i to puno cijeni.Krokodil Behko wrote: 24 Apr 2025, 10:10
Znam da u Maryland postoji American-Bosnian Day, što je 1.mart. Zahvaljujući ovom gore, što su ljudi prepoznali.
Ma ima svugdje.
Baš čitam, razni republikanski kongresmeni i senatori, usta im puna hvale za naše po Americi: Missouri, Kentucky, Ohio, Florida.. Izgleda da nisu svi u toj stranci debili, ko njihov šef i ekipa oko njega
- Quds
- Aktivni forumaš

U pravu si. Jos ima Republikanaca, zbog kojih bih ja, da ih ima nesto vise, i sam bio clan te partije. Medjutim, MAGA je sada kidnapovala tu stranku.Krokodil Behko wrote: 24 Apr 2025, 20:43Quds wrote: 24 Apr 2025, 18:15
100%. I dok je OK da svi migranti imaju svoju kulturu i običaje, često to odudara mnogo od običaja Amerikanaca, a neki su baš ono... pa ružni. A druge strane, mi smo isto svoje donijeli, održavamo, ali je sve to super i često jako zanimljivo starosjediocima. Pored toga, naši ljudi su većinom vrijedni, pa se i to puno cijeni.
Ma ima svugdje.
Baš čitam, razni republikanski kongresmeni i senatori, usta im puna hvale za naše po Americi: Missouri, Kentucky, Ohio, Florida.. Izgleda da nisu svi u toj stranci debili, ko njihov šef i ekipa oko njega
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Amerika vs Evropa - gdje je bolje?
AMERIČKI PREDSJEDNIK TREBAO BI BITI OPREZAN: Ovo je tajno europsko oružje protiv Trumpa!

Dogodilo se nezamislivo. SAD je evropski protivnik. Oštra, duboka izdaja sadržana u strategiji nacionalne sigurnosti Trumpove administracije trebala bi zaustaviti svako daljnje poricanje i oklijevanje u evropskim glavnim gradovima. Poticanje "otpora protiv trenutnog smjera Evrope u evropskim nacijama" sada je deklarirana politika Washingtona, piše Johnny Ryan za The Guardian.
Ali unutar ove nesreće postoji tračak nade. Evropa će se boriti ili će propasti. Dobra vijest je da Evropa drži jake karte.
Američka opklada na umjetnu inteligenciju sada je toliko gigantska da je mirovina svakog MAGA glasača vezana uz nesigurno preživljavanje balona. Ulaganja u umjetnu inteligenciju sada konkuriraju potrošnji kao primarni kreator američkog ekonomskog rasta. Činila su gotovo sav (92%) rast BDP-a u prvoj polovini ove godine. Bez nje, američki BDP porastao je samo 0,1%. Uprkos Trumpovom poziranju, on se nalazi na klimavom ekonomskom tlu.
Trumpova politička koalicija je također klimava. U julu i ponovno ovog mjeseca nije uspio prisiliti republikance u Senatu da usvoje njegov zakon o moratoriju na umjetnu inteligenciju, koji bi spriječio države da same donose zakone o umjetnoj inteligenciji.
Krilo pokreta MAGA kojem pripada Steve Bannon strahuje da će umjetna inteligencija masovno istisnuti radnike i zgroženo je onim čemu su djeca izložena na digitalnim platformama. Simpatizeri MAGA pokreta posebno ne vjeruju političkoj moći velikih tehnoloških kompanija. Tehnologija je opasna tema za Trumpa.
Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, ima dvije karte koje bi mogle rasprsnuti mjehur umjetne inteligencije. Ako to učini, Trumpovo predsjedništvo bit će bačeno u krizu.
Prvo, nizozemska kompanija ASML ima globalni monopol na strojeve za jetkanje mikročipova koji koriste svjetlost za rezbarenje uzoraka na siliciju.Ovi strojevi su ključni za Nvidiju, diva u području mikročipova umjetne inteligencije koji je sada najvrjednija kompanija na svijetu.
ASML je jedna od najvrjednijih evropskih kompanija, a evropske banke i privatni kapital također ulažu u umjetnu inteligenciju.
Uskraćivanje ovih strojeva za nagrizanje silicija bilo bi teško za Evropu i izuzetno bolno za nizozemsku privredu. Ali bilo bi puno bolnije za Trumpa.
Američka grozničava ulaganja u umjetnu inteligenciju i informacione centre na koje se oslanja naići će na propast ako evropske kontrole izvoza uspore ili zaustave izvoz u SAD – i na Tajvan, gdje Nvidia proizvodi svoje najnaprednije čipove. Pomoću ove poluge Evropa ima sredstva da odluči hoće li se i za koliko američku ekonomiju širiti ili smanjivati.
Drugo, i puno lakše za Evropu, jest provedba dugo zanemarivanih pravila EU o podacima protiv velikih američkih tehnoloških kompanija. Povjerljivi korporativni dokumenti objavljeni u američkim parnicama pokazuju koliko kompanije poput Googlea mogu biti ranjive na provedbu osnovnih pravila o podacima.
U međuvremenu, Meta nije mogla reći američkom sudu što njeni interni sistemi rade s vašim podacima, ko im može pristupiti ili u koju svrhu.
Ova besplatna dostupnost podataka omogućuje velikim tehnološkim kompanijama da treniraju svoje AI modele na golemoj količini podataka, ali to je ilegalno u Evropi, gdje se od kompanija traži da pažljivo kontroliraju i odgovaraju za način na koji koriste lične podatke. Sve što Bruxelles treba učiniti jest obračunati se s Irskom, koja je godinama bila divlji zapad slabe provedbe podataka, a posljedice će se osjetiti i drugdje.
Kad bi EU imala hrabrosti primijeniti ovaj pritisak, ove američke tehnološke kompanije morale bi obnoviti svoje tehnologije od temelja kako bi ispravno rukovale podacima. Također bi morale reći investitorima da je njihovim AI alatima zabranjen pristup vrijednom evropskom tržištu dok se ne pridržavaju propisa. AI balon vjerovatno neće preživjeti ovaj dvostruki šok.
MAGA glasači nisu glasali za gubitak svojih sloboda i ustavnih prava, a sve autoritativniji Trump koji ne može osigurati ekonomsku stabilnost zbog bliskosti s ocrnjenom tehnološkom industrijom vjerovatno će biti izrazito nepopularan na međuizborima 2026. godine.
Ravnoteža rizika sada zahtijeva da evropski lideri osakate Trumpa. Iz godine poniznog klečanja pred Trumpom naučili su da mu takvo ponašanje samo olakšava da ih stavi u drugi plan. Razlozi za oprez nestaju.
Ekstremna reakcija lidera Mage na relativno malu kaznu od 120 miliona eura koju je EK nedavno nametnula X-u pokazuje da ih ublažavanje udaraca neće smiriti. Trumpov "plan od 28 tačaka" za Ukrajinu raspršio je svaku iluziju da bi evropski ustupci osigurali povratak američkoj vojnoj obavezi.
S obzirom na to da je demokratija sada eksplicitno ugrožena, Evropa se mora pridružiti Indiji, Brazilu i Kini u suprotstavljanju Trumpu.
Brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva primjer je kako to učiniti. Bio je dostojanstven i odlučan suočen s Trumpovim maltretiranjem.
U samo jednom mjesecu, u septembru, u otvorenom pismu Trumpu proglasio je da se o demokratiji i suverenitetu njegove zemlje ne može pregovarati, suprotstavio se Trumpovim carinama vlastitim i donio novi zakon kojim se digitalne platforme prisiljavaju da zaštite djecu u Brazilu od seksualnog uznemiravanja i drugih online šteta.
Zatim je retorički napao Trumpa u govoru na Općoj skupštini UN-a neposredno prije nego što je Trump došao na red da govori. Zbog Lulinog odbijanja da se uplaši, Trump je odmah ublažio ton. Sada se očekuju niže carine nakon pregovora između dvojice lidera.
Trump je ranije u decembru rekao da misli da su evropski lideri slabi. Ne vjeruje da će braniti slobode Europljana i njihovu teško stečenu demokratiju od njega. Zasad, odgovor evropskih lidera dokazuje da je u pravu. Ali ono što Trump još ne razumije jest da von der Leyen drži američku privredu i njegovo predsjedništvo u svojim rukama. Mora imati hrabrosti ići u potpunosti dalje od svih prethodnih normi svog ponašanja. Drugim riječima, ako uhvati Trumpa tamo gdje ga boli, Europa će dobiti ovu bitku, piše Johnny Ryan za The Guardian.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 244 times
- Been thanked: 156 times
I dok Putin kuca na vrata Ursula ce biti mirna a dotada ce Veliki Trump. razvalit EUKrokodil Behko wrote: 18 Dec 2025, 00:23AMERIČKI PREDSJEDNIK TREBAO BI BITI OPREZAN: Ovo je tajno europsko oružje protiv Trumpa!
Dogodilo se nezamislivo. SAD je evropski protivnik. Oštra, duboka izdaja sadržana u strategiji nacionalne sigurnosti Trumpove administracije trebala bi zaustaviti svako daljnje poricanje i oklijevanje u evropskim glavnim gradovima. Poticanje "otpora protiv trenutnog smjera Evrope u evropskim nacijama" sada je deklarirana politika Washingtona, piše Johnny Ryan za The Guardian.
Ali unutar ove nesreće postoji tračak nade. Evropa će se boriti ili će propasti. Dobra vijest je da Evropa drži jake karte.
Američka opklada na umjetnu inteligenciju sada je toliko gigantska da je mirovina svakog MAGA glasača vezana uz nesigurno preživljavanje balona. Ulaganja u umjetnu inteligenciju sada konkuriraju potrošnji kao primarni kreator američkog ekonomskog rasta. Činila su gotovo sav (92%) rast BDP-a u prvoj polovini ove godine. Bez nje, američki BDP porastao je samo 0,1%. Uprkos Trumpovom poziranju, on se nalazi na klimavom ekonomskom tlu.
Trumpova politička koalicija je također klimava. U julu i ponovno ovog mjeseca nije uspio prisiliti republikance u Senatu da usvoje njegov zakon o moratoriju na umjetnu inteligenciju, koji bi spriječio države da same donose zakone o umjetnoj inteligenciji.
Krilo pokreta MAGA kojem pripada Steve Bannon strahuje da će umjetna inteligencija masovno istisnuti radnike i zgroženo je onim čemu su djeca izložena na digitalnim platformama. Simpatizeri MAGA pokreta posebno ne vjeruju političkoj moći velikih tehnoloških kompanija. Tehnologija je opasna tema za Trumpa.
Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, ima dvije karte koje bi mogle rasprsnuti mjehur umjetne inteligencije. Ako to učini, Trumpovo predsjedništvo bit će bačeno u krizu.
Prvo, nizozemska kompanija ASML ima globalni monopol na strojeve za jetkanje mikročipova koji koriste svjetlost za rezbarenje uzoraka na siliciju.Ovi strojevi su ključni za Nvidiju, diva u području mikročipova umjetne inteligencije koji je sada najvrjednija kompanija na svijetu.
ASML je jedna od najvrjednijih evropskih kompanija, a evropske banke i privatni kapital također ulažu u umjetnu inteligenciju.
Uskraćivanje ovih strojeva za nagrizanje silicija bilo bi teško za Evropu i izuzetno bolno za nizozemsku privredu. Ali bilo bi puno bolnije za Trumpa.
Američka grozničava ulaganja u umjetnu inteligenciju i informacione centre na koje se oslanja naići će na propast ako evropske kontrole izvoza uspore ili zaustave izvoz u SAD – i na Tajvan, gdje Nvidia proizvodi svoje najnaprednije čipove. Pomoću ove poluge Evropa ima sredstva da odluči hoće li se i za koliko američku ekonomiju širiti ili smanjivati.
Drugo, i puno lakše za Evropu, jest provedba dugo zanemarivanih pravila EU o podacima protiv velikih američkih tehnoloških kompanija. Povjerljivi korporativni dokumenti objavljeni u američkim parnicama pokazuju koliko kompanije poput Googlea mogu biti ranjive na provedbu osnovnih pravila o podacima.
U međuvremenu, Meta nije mogla reći američkom sudu što njeni interni sistemi rade s vašim podacima, ko im može pristupiti ili u koju svrhu.
Ova besplatna dostupnost podataka omogućuje velikim tehnološkim kompanijama da treniraju svoje AI modele na golemoj količini podataka, ali to je ilegalno u Evropi, gdje se od kompanija traži da pažljivo kontroliraju i odgovaraju za način na koji koriste lične podatke. Sve što Bruxelles treba učiniti jest obračunati se s Irskom, koja je godinama bila divlji zapad slabe provedbe podataka, a posljedice će se osjetiti i drugdje.
Kad bi EU imala hrabrosti primijeniti ovaj pritisak, ove američke tehnološke kompanije morale bi obnoviti svoje tehnologije od temelja kako bi ispravno rukovale podacima. Također bi morale reći investitorima da je njihovim AI alatima zabranjen pristup vrijednom evropskom tržištu dok se ne pridržavaju propisa. AI balon vjerovatno neće preživjeti ovaj dvostruki šok.
MAGA glasači nisu glasali za gubitak svojih sloboda i ustavnih prava, a sve autoritativniji Trump koji ne može osigurati ekonomsku stabilnost zbog bliskosti s ocrnjenom tehnološkom industrijom vjerovatno će biti izrazito nepopularan na međuizborima 2026. godine.
Ravnoteža rizika sada zahtijeva da evropski lideri osakate Trumpa. Iz godine poniznog klečanja pred Trumpom naučili su da mu takvo ponašanje samo olakšava da ih stavi u drugi plan. Razlozi za oprez nestaju.
Ekstremna reakcija lidera Mage na relativno malu kaznu od 120 miliona eura koju je EK nedavno nametnula X-u pokazuje da ih ublažavanje udaraca neće smiriti. Trumpov "plan od 28 tačaka" za Ukrajinu raspršio je svaku iluziju da bi evropski ustupci osigurali povratak američkoj vojnoj obavezi.
S obzirom na to da je demokratija sada eksplicitno ugrožena, Evropa se mora pridružiti Indiji, Brazilu i Kini u suprotstavljanju Trumpu.
Brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva primjer je kako to učiniti. Bio je dostojanstven i odlučan suočen s Trumpovim maltretiranjem.
U samo jednom mjesecu, u septembru, u otvorenom pismu Trumpu proglasio je da se o demokratiji i suverenitetu njegove zemlje ne može pregovarati, suprotstavio se Trumpovim carinama vlastitim i donio novi zakon kojim se digitalne platforme prisiljavaju da zaštite djecu u Brazilu od seksualnog uznemiravanja i drugih online šteta.
Zatim je retorički napao Trumpa u govoru na Općoj skupštini UN-a neposredno prije nego što je Trump došao na red da govori. Zbog Lulinog odbijanja da se uplaši, Trump je odmah ublažio ton. Sada se očekuju niže carine nakon pregovora između dvojice lidera.
Trump je ranije u decembru rekao da misli da su evropski lideri slabi. Ne vjeruje da će braniti slobode Europljana i njihovu teško stečenu demokratiju od njega. Zasad, odgovor evropskih lidera dokazuje da je u pravu. Ali ono što Trump još ne razumije jest da von der Leyen drži američku privredu i njegovo predsjedništvo u svojim rukama. Mora imati hrabrosti ići u potpunosti dalje od svih prethodnih normi svog ponašanja. Drugim riječima, ako uhvati Trumpa tamo gdje ga boli, Europa će dobiti ovu bitku, piše Johnny Ryan za The Guardian.
- rocko
- Inventar foruma

Cuj imali problema sa crncima to zvuci ko rasizamQuds wrote: 24 Apr 2025, 08:55![]()
- rocko
- Inventar foruma

Vraca se raja koja je od mirovine I'ma soc. Secu. Sto bi se reklo zagarantovanu mirovinu u Bosni to je pristojma para u USA prezivljavanje.
A ovo mladje iz mjesta ko STL Baltimore zivi u snu da je to Bosna iz 1980-1990 pa dovode dijecu da ih spase od svijeta drioge I kriminala
80% tih povratnika se vrati u USA u roku od 30 mjeseci
A ovo mladje iz mjesta ko STL Baltimore zivi u snu da je to Bosna iz 1980-1990 pa dovode dijecu da ih spase od svijeta drioge I kriminala
80% tih povratnika se vrati u USA u roku od 30 mjeseci