Bona sve ti je to produzena ruka SANU, nije ni cudo sto hrvati lupaju ploce na cirilici, aktivno i agresivno odbacuju i osudjuju srpsku muziku, filmove, kulturu i sta sve ne. Samo kod nas je ostalo da se ne gleda kako se ko zove i da se svi druzeNora Ibsenova wrote: 27 Apr 2025, 12:35 Ma bas. Romantiziranje ovih prica cini mi se sluzi tezih izjednacavanja. Koliko ljubavnih prica i sudbina se odigralo pod tom opsadom Sarajeva ali mi Bosnjaci smo maksimalno iskompleksiran narod. Ako nema Mitra ili Ivana u prici, onda nista ne valja, pisi ponovo.
Ko je ubio Boška i Admiru?
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55675 times
- Been thanked: 9927 times
- Status: Online
Re: Ko je ubio Boška i Admiru?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 7078 times
- Been thanked: 5074 times
- Status: Offline
Istina je za pare.Tokmak wrote: 26 Apr 2025, 20:56 Bila je tu navodno crna aktovka puna love sa kojom su krenuli preko tog mosta.
Moje skromno mišljenje je da se radi o financijskim motivima,a ne o političkim...jednako kao ubojstvo Mihajla Zeca koji je bio švercer mesa u Zagrebu, a kad je prestao slušati Muniba Suljića i njegovu ekipu ,likvidirali su ga na Sljemenu.
Risto Podvoznjak sedeset i osmas'
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2932 times
- Been thanked: 24269 times
Da,upravo tako.Ali opet i ako hoce neko bas to,nemam ja nista protiv ,sarajevo je jednostavno takvo bilo i bice nadam se ali sto je bas ovo aman zaman,dezertersko…? Eto pitaj oca jel cuo za diverzantsku cetu 1 motorizovane,rudolfa tomica,dragana jopu,vanju,igora,marinka koji je iz rova otisao do kuce i nije mogao maknuti,porodio zenu s komsijama i vratio se na zuc…Rudolf pokojni,marinko pokojni,na liniji…Svi su oni imali svoje price,sto te nisu interesantne? Doduse rudo ima ulicu i gojak al to je to…Pa svetozar i njegova,zilo itditd Neka i ove price ali od toga praviti nesto najvece i najdublje je suludo.Sad ih 5 jacih znam,na prvu iz glave…Nora Ibsenova wrote: 27 Apr 2025, 12:35 Ma bas. Romantiziranje ovih prica cini mi se sluzi tezih izjednacavanja. Koliko ljubavnih prica i sudbina se odigralo pod tom opsadom Sarajeva ali mi Bosnjaci smo maksimalno iskompleksiran narod. Ako nema Mitra ili Ivana u prici, onda nista ne valja, pisi ponovo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2844 times
- Been thanked: 5062 times
Pa jasno, u Sarajevu svaka ulica, neboder, mahala ima neku pricu, sto ljubavnu, sto zivotnu, da te gane. Razumijem ja i to sto su oni poginuli na tako upečatljiv i javan nacin daje odredjenu tezinu toj njihovoj sudbini. I simbolika iza jednog mjesanog para. OK. Na tom je i moglo stat. I prica se tako mogla upakovat, da se pod okriljem njihove simbolike pronadju i drugi parovi koji su ili bili mjesani, ili dozivjeli neku upecatljivu/tragicnu sudbinu.HAVANA wrote: 27 Apr 2025, 14:42Da,upravo tako.Ali opet i ako hoce neko bas to,nemam ja nista protiv ,sarajevo je jednostavno takvo bilo i bice nadam se ali sto je bas ovo aman zaman,dezertersko…? Eto pitaj oca jel cuo za diverzantsku cetu 1 motorizovane,rudolfa tomica,dragana jopu,vanju,igora,marinka koji je iz rova otisao do kuce i nije mogao maknuti,porodio zenu s komsijama i vratio se na zuc…Rudolf pokojni,marinko pokojni,na liniji…Svi su oni imali svoje price,sto te nisu interesantne? Doduse rudo ima ulicu i gojak al to je to…Pa svetozar i njegova,zilo itditd Neka i ove price ali od toga praviti nesto najvece i najdublje je suludo.Sad ih 5 jacih znam,na prvu iz glave…Nora Ibsenova wrote: 27 Apr 2025, 12:35 Ma bas. Romantiziranje ovih prica cini mi se sluzi tezih izjednacavanja. Koliko ljubavnih prica i sudbina se odigralo pod tom opsadom Sarajeva ali mi Bosnjaci smo maksimalno iskompleksiran narod. Ako nema Mitra ili Ivana u prici, onda nista ne valja, pisi ponovo.
Moj dajdza je bio ozenjen Hrvaticom, katolkinjom, iz Zenice je isao na liniju u Jajce iako je imao radnu obavezu pri rudniku, poginuo je u rudniku kao dio cete za spasavanje, dok je spasavao svoje kolege od eksplozije metana, ona ga je sahranila na uskrsnji dan, njegovi su preko radio veze saznali tek dosta kasnije. Ja ne znam sto je to sudbina njegova i njena nesto manje upecatljiva od njihove.
Ili eto, Domuz i njegova Sanja. Kakvi su to tek simboli. To su ljudi o kojima saznas onako ako kopas i ako te zanima, a o Bosku i Admiri smo ucili u skolama kao nekim herojima koji su htjeli pobjec od uzasa rata...
Ne znam, svaka njima cast, nek pociva u miru, i nek je njoj rahmet, ali ja mislim da smo mi propustili odat pocast mnogim sto mrtvim sto zivim.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9813 times
- Been thanked: 9990 times
Anestzijaaa wrote: 27 Apr 2025, 14:08Istina je za pare.Tokmak wrote: 26 Apr 2025, 20:56 Bila je tu navodno crna aktovka puna love sa kojom su krenuli preko tog mosta.
Moje skromno mišljenje je da se radi o financijskim motivima,a ne o političkim...jednako kao ubojstvo Mihajla Zeca koji je bio švercer mesa u Zagrebu, a kad je prestao slušati Muniba Suljića i njegovu ekipu ,likvidirali su ga na Sljemenu.
Otkud ti znaš? Ja prvi put čujem za to
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"