Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Snimateljica lokalne televizije udarala izbjeglice
Pitam se bismo li i mi iz Bosne pocetkom devedesetih bili svi izbjeglice, da neko nije bio pametan pa zatvorio granice. Zahvljajuci tome ostadosmo se borit, za sve il nista, a kad se boris za kucni prag, roditelja, dijete, tad si najjaci. I sad imamo svoju Bosnu. Zemlju svojih pradjedova. Mjesto gdje se mozes slobodno kretat, mozes otici, ali uvijk znas ima tamo tvoja slobodna zemlja, gdje mozes slobodno da se vratis, zivis i budes ono sto jesi.
Kod njih me iznenadjuje to sto svi masovno, mladi i sposobni muskarci, bjeze. A mozes doci bilo gdje, ali tamo neces nikad pripadati. Tvoje dijete mozda hoce, ali ne ti. Tvoja ce ti zemlja, i tvoja kultura falit i nikakvo blagostanje neke tudje zemlje nece moci da ublazi to.
Tad ce se pretpostavljam pitati, jel stvarno bilo pametnije rizikovat glavu da pobjegnes il rizikovat je da ostanes i branis zemlju od neprijetelja.
Kod njih me iznenadjuje to sto svi masovno, mladi i sposobni muskarci, bjeze. A mozes doci bilo gdje, ali tamo neces nikad pripadati. Tvoje dijete mozda hoce, ali ne ti. Tvoja ce ti zemlja, i tvoja kultura falit i nikakvo blagostanje neke tudje zemlje nece moci da ublazi to.
Tad ce se pretpostavljam pitati, jel stvarno bilo pametnije rizikovat glavu da pobjegnes il rizikovat je da ostanes i branis zemlju od neprijetelja.
Re: Snimateljica lokalne televizije udarala izbjeglice
Nisam prepametna, posebno ne u politici...ali tamo je veliki belaj, ne zna se tko koga...navika wrote: Tad ce se pretpostavljam pitati, jel stvarno bilo pametnije rizikovat glavu da pobjegnes il rizikovat je da ostanes i branis zemlju od neprijetelja.
Ta snimateljica ima sreće pa je naišla na mirnog čovjeka, inače bi ju spuco sam tako

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9579 times
- Been thanked: 11334 times
- Status: Online
Talas izbjeglica zapljusnuo Hrvatsku
U Tovarniku dosad prihvaćena 373 migranta, 163 upućena u Ježevo

Danas do 14 sati u Policijsku stanicu Tovarnik, u blizini graničnog prelaza između Hrvatske i Srbije, gdje se provode prve sigurnosne mjere i prihvat migranata, primljene su ukupno 373 osobe, među kojima 225 muškaraca, 75 žena, 73 djece, ...
... potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, prenosi Anadolu Agency (AA).
U tri autobusa prema glavnom registracijskom centru u Ježevo upućene su 163 osobe.
Jedna porodica je kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću županijsku bolnicu Vukovar, zbog problema žene u trudnoći.
Potpunim zatvaranjem mađarske granice val migranata iz Republike Srbije preusmjerio se prema državnoj granici s Republikom Hrvatskom.
"U skladu s utvrđenim standardnim operativnim postupcima, utemeljenim na međunarodnom i EU pravu te nacionalnom zakonodavstvu, u nadležnoj policijskoj postaji, odnosno policijskoj upravi, provodi se postupak prvih sigurnosnih mjera i prihvata, te pružanja prvog dijela medicinske pomoći. Nakon navedenih mjera, migranti će se prevesti u glavni registracijski centar organiziran u Prihvatnom centru Ježevo, prioritetno ranjive skupine: djeca bez pratnje, obitelji s djecom, trudnice, a zatim ostale migrante", kažu u MUP-u RH.
Tijekom registracije pružit će im se daljnja ljekarska pomoć, kao i druga pomoć, te nakon obavljenih razgovora s migrantima, možebitnim iskazanim namjerama za traženjem međunarodne zaštite, zdravstvenom stanju itd., migrante će se prevoziti u smještajne kapacitete predviđene u tu svrhu, navode iz MUP-a i dodaju kako će se tražitelje azila smještati u odgovarajuća prihvatilišta za tražitelje azila, a ostale u postojeće objekte, gdje će im se pružiti daljnja skrb.
"U postupku prihvata i postupanja prema migrantima, usko surađujemo s Ministarstvom zdravlja, Crvenim križem Hrvatske, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, kao i drugim nadležnim državnim tijelima, posebno s Ministarstvom socijalne politike i mladih, odnosno službama nadležnim za socijalnu skrb. Isto tako, surađujemo i s UNHCR-om i drugim međunarodnim organizacijama, nevladinim udrugama i svima koji nude pomoć", poručili su iz MUP-a RH.
(AA)
Re: Talas izbjeglica zapljusnuo Hrvatsku
Za pocetak, Hrvatska se pokazuje dobrodomacinski. No, uslijedi li svakodnevni priliv izbjeglica, doci ce do prezasicenja centara za smjestaj tih ljudi. Posve ocekivano.
Znaci, za ocekivati je da bismo uskoro mogli imati isti naslov, vazeci za Bosnu i Hercegovinu.
Scenario unaprijed poznat.
Sluti li se kraj? Ima li kraja uopce?
Znaci, za ocekivati je da bismo uskoro mogli imati isti naslov, vazeci za Bosnu i Hercegovinu.
Scenario unaprijed poznat.
Sluti li se kraj? Ima li kraja uopce?
E sad necu ni kako ja hocu
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14376 times
- Been thanked: 9952 times
- Status: Offline
Izbjeglice nisu zainteresirane za BiH jer nismo EU niti zemlja Sengena. Nisu zainteresirani ni za Hrvatsku nego za prosperitetnije I bogatije zemlje, koje imaju povoljnije I bolje izbjeglicke "pakete" 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Julia-Klara wrote:Izbjeglice nisu zainteresirane za BiH jer nismo EU niti zemlja Sengena. Nisu zainteresirani ni za Hrvatsku nego za prosperitetnije I bogatije zemlje, koje imaju povoljnije I bolje izbjeglicke "pakete"
U tome bi ujedno i bio problem. I mi smo bježali od rata i spašavali žive glave ispred četničkog noža i bili smo zadovoljni sa svakom zemljom koja bi nas prihvatila, pa i sa Hrvatskom koja je u to doba bila razorena što ratom, što okupacijom vitalnih komunikacija te zemlje, od strane yugo-četnika.
Ovi me pomalo podsjećaju na mog nekad slavnog zemljaka, rominu Husniju koji je glumio (sebe samog) u filmu "Dom za vješanje" i ide ona scena kad on sav isfrustriran uzvikuje "Germanija je moja domovina", jer želi tamo živiti.
Ova izbjeglička filozofija, samo njemačka i ništa ispod toga jest čudna na prvu.
Ali mislim, da je razlika između "našeg " slučaja i njihovog.
Oni su se evidentno oprostili od svojih zemalja, ne traje to stanje dolje 3mjeseca, nego 3 i više godina.. Konkretno sirijci i nemaju neke normalne opcije (assadovi krvnici, neka kvazi oslobodilačka armija, al nusra front, ISIL)
Doslovno selo protiv sela ratuje.
I ako uzmemo u obzir da ih ima 25 milijuna, ovo i nisu pretjerano visoke brojke koje zapljuskuju sad EU.. Još kad pribrojimo Iračane, afganistance, ima tu i iz zemalja magreba i Nigerije dosta populacije.
Pa kad več odlučiš ostaviti sve i zauvijek, valjda je normalno imati cilj doći u sređenu zemlju a ne boraniju, tek neznatno bolju od one koju si napustio.
Svakako ima ubačenih onih majmuna i tu bi na prve pokušaje samo metkom pregovarao. Snajper klap vugla amen... Idi pa se igraj u svom dvorištu i pusti da ljudi rade i stvore sebi novi, bolji život.
Imaju službe koje se tim bave, neka rade.
Čitam kako se sad boje europljani za posao
Ako ti je neki sirijac bez znanja jezika, bez veza, bez ičega konkurencija... Onda i zaslužuje da ti preotme posao
Ali mislim, da je razlika između "našeg " slučaja i njihovog.
Oni su se evidentno oprostili od svojih zemalja, ne traje to stanje dolje 3mjeseca, nego 3 i više godina.. Konkretno sirijci i nemaju neke normalne opcije (assadovi krvnici, neka kvazi oslobodilačka armija, al nusra front, ISIL)
Doslovno selo protiv sela ratuje.
I ako uzmemo u obzir da ih ima 25 milijuna, ovo i nisu pretjerano visoke brojke koje zapljuskuju sad EU.. Još kad pribrojimo Iračane, afganistance, ima tu i iz zemalja magreba i Nigerije dosta populacije.
Pa kad več odlučiš ostaviti sve i zauvijek, valjda je normalno imati cilj doći u sređenu zemlju a ne boraniju, tek neznatno bolju od one koju si napustio.
Svakako ima ubačenih onih majmuna i tu bi na prve pokušaje samo metkom pregovarao. Snajper klap vugla amen... Idi pa se igraj u svom dvorištu i pusti da ljudi rade i stvore sebi novi, bolji život.
Imaju službe koje se tim bave, neka rade.
Čitam kako se sad boje europljani za posao

Ako ti je neki sirijac bez znanja jezika, bez veza, bez ičega konkurencija... Onda i zaslužuje da ti preotme posao

Habibti, ya nour el - ain... 

Nije vise ni na zapadu lako ni skolovanim ...a neskolovanih s nepoznavanjem jezika ima dosta...

Školovani uvijek nađu mjesto... A europljani ne vole više nešto teške posloveBiba wrote:Nije vise ni na zapadu lako ni skolovanim ...a neskolovanih s nepoznavanjem jezika ima dosta...

I Hrvatska nije zapad

Tu nema veze ni škola, ni volja... Ponajviše prezime i zazivanje aveti prošlosti.. Zato se i kupuju karte u jednom smjeru na aerodromu i kolodvoru

storm wrote:Školovani uvijek nađu mjesto... A europljani ne vole više nešto teške posloveBiba wrote:Nije vise ni na zapadu lako ni skolovanim ...a neskolovanih s nepoznavanjem jezika ima dosta...![]()
I Hrvatska nije zapad![]()
Tu nema veze ni škola, ni volja... Ponajviše prezime i zazivanje aveti prošlosti.. Zato se i kupuju karte u jednom smjeru na aerodromu i kolodvoru
Zapadnjaci imaju normalno bolje poslove...al cujem da ni njima ne cvjetaju ruze...eno vragbabina mlada rodica je med. sestra...jednu su otpustili a rodica sada ima previse posla...ama gledaju da te iscijede...a dobro je - placaju i usavrsavanje i prekvalifikaciju sto je jako dobro...ipak je tamo sigurnost puno veca...je pa eno gledam i ljudi u invalidskim kolicima iz Sirije dolaze...ne bjezi nitko od dobra, niti itko u zlo ide...neka im je sa srecom...
Da, Hrvatska nije zapad...al i sa zapada nama kojesta ne bas dobroga prihaja, da se razmemo, al nije tema :perezube...
A sts se posla tice, ima i njih koji su se vratili s manje eura neg su otisli...a nisu lijeni...sve ga ima...

Znaš kad se vrate sa manje eura nego što su imali?
Kad rade preko "naših" ljudi... To je pravilo.
I kod mene se zateklo par ljudi tijekom svih godina koji su bili prevareni.
Austrijanac, Nijemac i ostali svi uredno plate... Zapne kad je balkanac posrednik ili poslodavac. Provjereno
Austrijanac, Nijemac i ostali svi uredno plate... Zapne kad je balkanac posrednik ili poslodavac. Provjereno

storm wrote:Znaš kad se vrate sa manje eura nego što su imali?

- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1487 times
- Been thanked: 1395 times
Hrvatska država je nesposobna,ne postoji
Hrvatska vlada je nesposobna
Hrvatsko društvo je bezlično,plašljivo,boje se i vlastite sjene
Hrvatska vlada nije hrvatska nego slušaju samo strane centre moći,Merkelicu,Bruxelles i rade šta im oni narede...i to nije od jučer nego od 2000. godine...
Nigdje u Europi ne postoji toliki nesrazmjer između onih na vlasti i običnih 'građana'
Ovaj neočekivani val migranata je samo ogolio stvar do srži...ali nitko im nije kriv za to
kako siješ tako ćeš i žeti,nije im nitko kriv što su povjerovali medijima i doveli SDP RH na vlast...
Sad neka jedu vlastita govna ,a mi ćemo gledati uz kokice
Hrvatska vlada nije hrvatska nego slušaju samo strane centre moći,Merkelicu,Bruxelles i rade šta im oni narede...i to nije od jučer nego od 2000. godine...
Nigdje u Europi ne postoji toliki nesrazmjer između onih na vlasti i običnih 'građana'
Ovaj neočekivani val migranata je samo ogolio stvar do srži...ali nitko im nije kriv za to
kako siješ tako ćeš i žeti,nije im nitko kriv što su povjerovali medijima i doveli SDP RH na vlast...

Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Re: Izbleglice/izbjegličke krize
PLANIRANI UDAR: Iza stvaranja migrantske krize stoje masoni!

Izbjeglička kriza polako je počela da otkriva svoje pravo lice. Odnosno, drugim riječima, oni koji su "vladari" svijeta itekako se povezala, ali i pokazala.
Ono što je potrebno je povezivati kockice u slagalicu!
Na površinu su isplivali oni koji su "za", kao i oni koji su "protiv". Tako su uz masovne medije, Ujedinjene nacije i ostale organizacije svoj glas za izbjeglice dalja i masonska društva širom svijeta.
Naime, čak 28 velikih loža slobodnih zidara potpisali su službenu izjavu u kojoj, rijetko viđenom otvorenošću, razjašnjavaju fenomen useljavanja bez ograničenja i bez pravila koji upravo parališu Evropu. Fenomen koji pokazuje sve veći jaz između elita i naroda.
Među potpisnicima se nalaze: Veliki orijent Francuske, Velika loža Austrije, Veliki orijent Švajcarske, Velika loža Francuske, Veliki orijent Belgije, Velika loža Belgije, Veliki orijent Hrvatske, Veliki orijent Irske, Velika loža Italije, Veliki orijent Luksemburga, Veliki orijent Poljske, Veliki orijent Portugala, Veliki orijent Grčke, Ženska velika loža Turske i još mnoge druge.
Masoni od evropskih vladara ne zahtijevaju samo prihvat svih useljenika, nego puno više od toga. Od evropskih vladara masoni očekuju masovno primanje i implementiranje migranata u društvo - dugoročno.
Masoni svijeta tako su pokazali začuđujuće jedinstvo koje se ogleda kroz faktičku konvergenciju sa službenim strategijama Evropske unije i većine članica EU. Potpuna jednakost između slobodnog zidarstva i političkih činovnika i čelnika rijetko je ovako očigledno iskazana.
- Saglasje ima jedan cilj - podrivanje temeljnih elemenata naše društvene zajednice kao što su domovina, identitet, narod - piše Corrispodenza Romana.
Službeni dokument masonskih loža obrazložio je zahtjev za useljavanjem bez ograničenja nadvladavanjem "nacionalnih egoizama" i davanjem prednosti "opštim interesima" koji nisu pobliže definisani i koji zahtijevaju "inovativnu politiku dobrodošlice".
Lože ne spominju samo uzvišene namjere, nego izriču i opomenu. Ako vlade ne budu svoje granice držale otvorene i time ne budu ispunile njihov zahtjev, doći će do "podjela i konflikata" i do "ponovnog oživljavanja nacionalizama" u Evropi, a to je nešto što se po njima mora "satrti".
Evropske masonske lože ne kažu kako treba postići kvadraturu kruga, kako se interesi izbjeglica i sve više rastuće bujice useljenika mogu uskladiti s interesima evropskih naroda. Slobodnim zidarima je dovoljno javno definisati fiksnu tačku kao uslov bez koga se ne može.
S obzirom na to da je masonerija u direktnom sukobu s katoličkom crkvom, koju je ona protjerala još 1738., kada je katolicima zabranjeno da ulaze u masonska društva, jasno je kao dan ko je "za", a ko "protiv" planske migracije naroda. Danas postoje masonske naredbe koje mora da sprovodi katolička Evropa. Cilj je jednostavan - uništenje katoličke crkve, hrišćanstva, ali i svih drugih naroda, a onda uspostavljanje "Minios" jednoumlja.
- Evropska unija mora biti model buduće svjetske države - ona mora da obuhvati zemlje Bliskog istoka i sjevernu Afriku - izjavio je davne 2007. godine Dejvid Milibend za BBC.
Malo ko zna ko je Milibend, iako je ovaj čovjek lice koje bi trebalo zapamtiti. On je konsultant mnogih svetskih konzorcija, vlada... Član je Rokfelerove Trilateralne komisije.
Njegov profil je profil globalnog menadžera; bio je najmlađi ministar spoljnih poslova u Velikoj Britaniji, brat mu je do skoro bio vođa laburističke stranke u Engleskoj, glavni u vrhu svijeta za okeanografiju i održivi razvoj.
Kao bivši ministar spoljnih poslova u Velikoj Britaniji rekao je još neke stvari! Osim što je 2007. jasno najavio da je Evropa Novi svjetski poredak u malom, on je rekao kako se u ostvarenju tog cilja mora i smije upotrijebiti i "meka" i "tvrda" sila.
Nakon svega ovoga jasno je da ovdje nije riječ o vanrednim događajima koji su zatekli Evropu, već o pomno planiranoj stvarnosti.
(avaz)
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1487 times
- Been thanked: 1395 times
Re: Beograđanka prihvatila porodicu iz Sirije
evo vidimo danas kako se Hrvatska snašla,katastrofa...vila wrote: Poprilicno stroga izjava,,,valjda po onoj popljuj sve preko drine?
S obzirom na razmjer ove izbjeglicke katastrofe,,,dobro se i drze
Pitala bi se ja kako bi se bih snasla ili hrvatska

Ostojića treba javno objesiti na Jelačić placu...
ali boli njih briga,i njega i Milanovića,oni svakako odoše za dva mjeseca ,a ostavit će probleme Hrvatima i novoj vladi...
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Re: Beograđanka prihvatila porodicu iz Sirije
Mogli su bosanski srbi za vrijeme rata u bih sasvim normalno doci u njemacku kao izbjeglice ali oni poletili u srbiju.drugrankovic wrote:al nijesu mogli... srpske papire nijesu fermali tolko...
trebale vize pizde materne...srbija pod sankcijama...
nije to bilo ni blizu isto...
no jasno mi, necu sekiram
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
Ej ti gore, kod mene se uvijek glasuje protiv sadašnjih jer se ljudi nadaju da će biti bolje, a bolje nikad ne bude...i krivi su oni koji ostanu kod kuće a onda laju protiv nove vlasti...a to da su nikakvi, jes vala...predosadni su kak se natječu koji će bolje lajati...ma šta lajati, cuke su preslatke u odnosu na njih..
Slušam danas jednog čoeka, sav važan se razgalamio kod doktora kako bi on sve ove izbjeglice u zatvor...neću ja punno o politici jer imamo mi tu prave znalce...
Pitam ja čoeka a u koji zatvor bi ih strpao...kaže on - u bilo koji..pitam ja njega a kak će ih strpati kad ni za naše nema mjesta, neki mjesecima čekaju...kaže on bi njih ogradio...kažem ja njemu - Ma nemaš ti pojma...
Slušam danas jednog čoeka, sav važan se razgalamio kod doktora kako bi on sve ove izbjeglice u zatvor...neću ja punno o politici jer imamo mi tu prave znalce...
Pitam ja čoeka a u koji zatvor bi ih strpao...kaže on - u bilo koji..pitam ja njega a kak će ih strpati kad ni za naše nema mjesta, neki mjesecima čekaju...kaže on bi njih ogradio...kažem ja njemu - Ma nemaš ti pojma...

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Pokusavam skuziti ovaj komentar u kontekstu temezloćko_tokmak wrote:Hrvatska država je nesposobna,ne postoji
Ne ide mi!
Prvo madarska nije smjela zatvoriti granice,niti bi itko smio
Ako govorimo o izbjeglickoj krizi,,,pa gdje je tu humanost???
O cemu pricamo?
Ne smijem ni gledati vijesti,,,tuga me uhvati
Nek idu gdje mogu,,,svaka drzava ima sluzbe koje odreduju tko je i zasto izbjeglica
Ovi ljudi prolaze svoj krizni put,,,i nek im je bog na pomoci
Ljudima bas i ne ide!
Maloprije sam s djecom skoro sat čekala autobus da nas vrati u našu malu školu. Djeca su se već dobrano uznemirila, već su i gladni i žedni...a autobusa nema pa nema...Priđe mi kolegica i priča da je vidjela negdje ograđene izbjeglice i kako čekaju da im netko dobaci hranu i vodu...Mislim da samo trebamo zamisliti sebe u toj situaciji...Nitko od dobra ne bježi a i ako idu zbog boljeg života a ne zbog rata, pa tko im ima pravo suditi i zamjerati...Devet puta sam mijenjala stan...a kamo li da moram tako kao oni...pa i cuke bi bilo žao..a šta da više rečem...

Ne znam gdje je nestao čovjek u hrvatskoj....
toliko panike među građanima zbog 20.000 izbjeglica.
Neshvatljivo ako znam, da se u jednom trenutku rata, pod trećinom okupirane Hrvatske, našlo 450.000 raseljenih osoba iz bih i hrvatske.
ISIL je pobijedio, bez ispaljenog metka, ako nas je naveo na to, da odreknemo pomoć prijeko potrebnim napaćenim ljudima....isto vrijedi i za sloveniju, gotovo ista je histerija.
A ako je problem to što su muslimani, svaki je daljnji tekst bez smisla.
toliko panike među građanima zbog 20.000 izbjeglica.
Neshvatljivo ako znam, da se u jednom trenutku rata, pod trećinom okupirane Hrvatske, našlo 450.000 raseljenih osoba iz bih i hrvatske.
ISIL je pobijedio, bez ispaljenog metka, ako nas je naveo na to, da odreknemo pomoć prijeko potrebnim napaćenim ljudima....isto vrijedi i za sloveniju, gotovo ista je histerija.
A ako je problem to što su muslimani, svaki je daljnji tekst bez smisla.