Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1661 times
Been thanked: 1494 times
Status: Offline

Re: Talas izbjeglica zapljusnuo Hrvatsku

18 Sep 2015, 16:00

vila wrote: Pokusavam skuziti ovaj komentar u kontekstu teme
Ne ide mi!
Prvo madarska nije smjela zatvoriti granice,niti bi itko smio
Ako govorimo o izbjeglickoj krizi,,,pa gdje je tu humanost???
O cemu pricamo?
Ne smijem ni gledati vijesti,,,tuga me uhvati
Nek idu gdje mogu,,,svaka drzava ima sluzbe koje odreduju tko je i zasto izbjeglica
Ovi ljudi prolaze svoj krizni put,,,i nek im je bog na pomoci
Ljudima bas i ne ide!

želio sam ukazati na katastrofalnu reakciju Milanovića i Ostojića na ovu krizu i dolazak migranata...
do jučer se Zoki svađao sa Karamarkom,pozivao ga na dvoboj ,a mogao je pretpostaviti ovaj scenarij jer su Mađari davno počeli graditi zid prema Srbiji i naravno da će onda ovi nastaviti svoj put kroz Hrvatsku dalje prema Njemačkoj...
a Srbi su iskoristili ovo na svoj mlin,doveli su izbjeglice do granice sa Hrvatskom ,naplatili im i zrak i sad još podjebavaju kako je hrvatska uljudba trajala samo dva dana...
Vučić neki dan bio na sastanku sa Merkelicom,jučer sa Johnom Kerryem....a Milanović se uspio svaditi i sa Mađarima na današnjoj press konferenciji... :lup

a što se tiče krize treba malo pogledati i širi kontekst:85 % tih migranata su muškarci,to je dokazano prilikom njihove legitimacije na ulazu u Hrvatsku,crno na bijelo,a pripazi malo kako mediji u prvi plan uvijek stavljaju uplakanu djecu i žene...
Jutarnji list prekjučer ,jučer do 13 h drži na naslovnici BUDIMO LJUDI,da bi tada promijenili u IZBJEGLIČKA KRIZA

i meni je teško gledati patnju ljudi,djece pod vedrim nebom ispred vatre...još ako brzo i zahladi to će biti katastrofa...treba im omogućiti konvoj do slovenske granice ,ali mislim da će im to biti najteža granica za proći...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

18 Sep 2015, 16:07

Salahuddin wrote:
storm wrote:Ne znam gdje je nestao čovjek u hrvatskoj....

toliko panike među građanima zbog 20.000 izbjeglica.
Neshvatljivo ako znam, da se u jednom trenutku rata, pod trećinom okupirane Hrvatske, našlo 450.000 raseljenih osoba iz bih i hrvatske.

ISIL je pobijedio, bez ispaljenog metka, ako nas je naveo na to, da odreknemo pomoć prijeko potrebnim napaćenim ljudima....isto vrijedi i za sloveniju, gotovo ista je histerija.

A ako je problem to što su muslimani, svaki je daljnji tekst bez smisla.

Iako sve kontas, nemoj kritikovati Hrvatsku toliko jer ovo je bilo neocekivano i zbog toga tolika "panika". Kao sto rekoh, nadam se da ce stati, tj, da ce ti ljudi ostajati u svojim drzavama. A ISIL, iako pobjedjuje na ovaj nacin, nece jos dugo. On ima svoju svrhu koja ce uskoro nestati. Mozda grijsim ali mislim da to nije zbog toga sto su ti ljudi muslimani (sto se za Madjarsku ne moze rec -naprotiv). Bice da je vise strah od nepoznatog i neodredjenog broja koji ce doci. Mislim da i ti ljudi ne ocekuju vise od Hrvatske. Samo da ih se ne tretira kao u Madjarskoj.
Državu i ne kritiziram ( divnog li čuda) previše...
neočekivano?
Madžarska več mjesec dana završava ogradu i znalo se, da će se određeni broj "preliti" preko hrvatske, kao članice EU.
Malo čitam komentare ( uz osjećaj koji tjera na povraćanje) slušam ljude oko sebe i bitan je razlog jer se radi o muslimanima....stojim iza toga.
Mogao bi i o tome, zašto je u SA praznih 100.000 šatora, koji 360 dana zjape prazni, puni su samo za vrijeme Hadža, a mogu primiti 3.000.000 ljudi ( elektrificirani, klimatizirani i sa svom infrastrukturom) ali me ne zanima, važan mi je moj obraz.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 16:51

Čujem da je i Kolinda zabrinuta. Nisu očekivali ali mogli su kad je sve to blizu nama. Pričaju kako su omogućili hitnu pomć al ja čujem drukčije. Djevojčica je stradala u stampedu i došla je hitna, ali druge hitne nema, mislim na vozilo...a ljudim je nekim bilo loše...džaba njima Milanovićeva izjava kako ne treba gledati na boju kože i naciju kad pomoć nije osigurana...
Ma meni je danas prisjelo čekanje s djecom, al to je neusporedivo....ma kad bi po kućama zašli, našlo bi se hrane ...ionako gotovo sve na hranu i trošimo, ha ja :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

18 Sep 2015, 17:54

hjoj moram ja rekanti koju vako na ovu temu :kafa
vamo slusaj,te izbjeglice sad kao neke babaroge za neke,za druge teret,za trece pacenici neki,sve u svemu odkud im pravo dolazit u nasu evropu? :cudi
uzmemo li u obzir da je njemacka jedan od najkvalitetniji proizvodjaca nagazni mina i ujedno proteza (ide jedno s drugim),
francuska cvjeta s izvozom naoruzanja.cak se i hrvatska ponosi proizvodnjom neki fini pusaka,e sad zna se gdje se sve to zajedno koristi,kod kuce ovi ljudi sto bjeze od svoje kuce,njemci prodaju mine i krivo im sto ljudi nece da hodaju po njima nego bjeze,hrvati prodaju one fine puske i cudno im sto ljudi nece ga budu mete,citava jebena evropa kao fina damica gazi po krvi tih ljudi godinama a zad dize nosicem kad i nju malo zaprljaju po stopalima :auf
evropa i sugava amerika drka po tim zemljama bez prestanka,sami sebi dali to pravo,stvaraju teroriste,babaroge,borce za islam,sire demokratiju a sve samo zbog one fine puske i mine da se ima kom prodat jer kakva svrha pravit to ako se nigdje ne koristi :hm
PA SUNCE TI ZARKO,UNISTIS LJUDIMA POSAO,PORODICU,ZEMLJU,BUDUCNOST I CUDIS SE STO TO IDE TRAZIT GDJE DRUGO :vik

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 21:23

Bravo ti gore zelenooki...a sve se priča o pravima čovjeka...eno i moja rođakinja se boji da ce Evropa postati muslimanska...a njoj jako bitno jesu li na istoku il zapadu

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 22:02

Zašto se zemlja sa 500.000 branitelja boji 15.000 izbjeglica :hm

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Sep 2015, 22:11

storm wrote:Zašto se zemlja sa 500.000 branitelja boji 15.000 izbjeglica :hm
zato sto nemamo nista protiv stranaca, izbjeglica u tudjoj zemlji.kad izbjeglice nama dolaze onda bas nismo presretni.u svakom slucaju zemlje exYU su bolje docekala ili proslijedile izbjeglice,imigrante nego madjari

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 22:17

kuplung wrote:
zato sto nemamo nista protiv stranaca, izbjeglica u tudjoj zemlji.kad izbjeglice nama dolaze onda bas nismo presretni.u svakom slucaju zemlje exYU su bolje docekala ili proslijedile izbjeglice,imigrante nego madjari
Ma naravno, nitko nije presretan, Logično... Madžari su stoka.

Ali pazi ovo... Objavila slovenska policija.
Ja ako pomognem emigrantu/izbjeglici, riskiram kaznu od 4500€ i do pet godina zatvora :sok
Smijem samo nazvati muriju ako ih primjetim i skloniti se :lupa

E hoću namjerno povest nekog samo ako ga sretnem :123

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Sep 2015, 22:21

jedno bjedno ako je tako.ni slovenke nisu izlazile stobom bez njene debele racunice.

meni nije jasno ko sve tolike ljude forsira na odlazak u obecanu zemlju.gdje taj ko je taj"mojsija" sto ih nagovara?vise od polovine nemaju veze s ratnim podrucijma

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 22:26

E ne da mi se 18 ti put samo tu isto pisati :kafa

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 22:30

:ovaj Jel mi imamo 500 000 ...i ja se pitam..pa mogla je Opačićka još malo od svih uzeti na struji pa dati i izbjeglicama kad je već dala bedevijama ko što su moj komšija i komšinica...ne zna se na kome se salo više trese :pusi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 22:34

storm wrote:E ne da mi se 18 ti put samo tu isto pisati :kafa
:ovaj Jes ti pisao da je njemačko stanovništvo staro..treba im radna snaga, naravno jeftina pa će tak i svojim radnicima smanjivati prava....hoće li se taj sistem bogatih i sirotinje ikada urušiti...jer to je s takvom politikom prevršilo svaku mjeru...

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Sep 2015, 22:42

Biba wrote:
:ovaj Jes ti pisao da je njemačko stanovništvo staro..treba im radna snaga, naravno jeftina pa će tak i svojim radnicima smanjivati prava....hoće li se taj sistem bogatih i sirotinje ikada urušiti...jer to je s takvom politikom prevršilo svaku mjeru...
treba snage,samo ne 800 000 vakih nakih koji odjednom nagrnu

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

18 Sep 2015, 22:49

Uhapšeno 40 hrvatskih policajaca u Mađarskoj, sve skupa sa 1000 izbjeglica.
Jebo lud zbunjenog.

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Sep 2015, 22:52

odakle policajci tamo?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 22:57

Biba wrote:
Jesam.... i da će na osnovu jeftine radne snage, smanjiti sad hladno cijenu rada i socijalnih prava- u svrhu profita elite

i da su izbjeglice, samo kolateralna šteta, geopolitičkih igrica na bliskom istoku u mnogoboju sirija, iran rusija vs. saudijska arabija, eu, gb i usa zbog gradnje/ negradnje plinovoda od saudijske arabije, katara, emirata, prema europi- u svrhu profita elite

i da zgodno ispadne u svemu tome prodati, gomile oružja, naravno- u svrhu profita elite

ginu samo muslimani u tim obračunima, a pokret se naziva islamističkim :misli zbunjen sam

i nisam naivan....dolazi i veliki broj majmunčadi, da započnu nerede sa vjerskim predznakom, no oni se ne utapaju po mediteranu i zajebavaju po balkanu, oni dolijeću sa biznis klasom....i več su tu.
bez pregovora u talačkim krizama koje slijede i kasnijih suđenja i ispitivanja .....rasprskavajući metak snajperom u glavu :puca
u daljnje razmišljanje onima iza njih

zašto dolaze uglavnom muškarci?
malo tko od njih je u poziciji da plati i organizira put za cijelu obitelj....i muškarac izbjegne mobilizaciju u ratom zahvaćenom području, prebaci se ovamo i prema eu zakonodavstvu ima nakon 10 mjeseci, pravo dovesti obitelj
Izmedju assada i njegovog režima, al nusra fronta, isila i tzv slobodnog pokreta i nema neke opcije.... i to ne traje dolje 3 dana ili tri mjeseca, nego više od tri godine.

I kad več napuštaju sve svoje, normalno da će tražiti nešto bolje, a ne ostati u makedoniji naprimjer....mnogi imaju rođake diljem europe i žele do njih....i mene da sad natjera u njemačku, logično je da idem do hamburga, jer tamo imam rodbine, a ne da ostanem u munchenu, ako sam već morao tako....mislim da bi mi dosta lakše bilo.....koji dio tu nije jasan.

I na kraju.... stigao je račun za stoljeća eksploatacije ljudskih i ostalih resursa iz kolonija. Eno konobara :oo

Ja odoh u posavinu, ono tamo nikog ne zanima, a i ......:oo

kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Sep 2015, 22:58

storm wrote:Ja odoh u posavinu, ono tamo nikog ne zanima, a i ......:oo
bolje zemlje a slabije obradjeno... greota

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 23:00

kuplung wrote:
Biba wrote:
treba snage,samo ne 800 000 vakih nakih koji odjednom nagrnu
Treba oko 4.000.000 u sljedećih 10 godina, samo njemačkoj, da provode održiv rast.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

18 Sep 2015, 23:02

kuplung wrote:
storm wrote:Ja odoh u posavinu, ono tamo nikog ne zanima, a i ......:oo
bolje zemlje a slabije obradjeno... greota
Čekam da dodo and co odu u ablativ :D.