Najbolje banke za privredne svrhe su ...

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 34 times
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Najbolje banke za privredne svrhe su ...

Post by Lotre » 02 May 2025, 17:32

Zato što zakonski svaki obrt i doo u BiH moraju da imaju otvoreni bankovni račun u odabranoj lokalnoj banci i ja sam u potražnji za najboljom bankom i najboljim uslugama za surađivanje sa firmama, da se može naprimjer imati sefove(da se tu može ostaviti ušteda)u njoj, slati najlakše i najbrže novac na druge tekuće račune itd. Isto spojiti tekući račun sa Paypalom i kupovati bitne stvari na što duže rate? I najbolje držati mjesečne troškove u bankama za te usluge na minimumu? Je li neko od vas već surađivao već više godina sa jednom od njih zbog privrednih razloga sa svojom vlastitom tvrtkom i može li objasniti zašto baš nju izabrati za budućnost?

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2612 times
Been thanked: 21797 times
Status: Online

Re: Najbolje banke za privredne svrhe su ...

Post by HAVANA » 02 May 2025, 21:45

Kakva usteda u kesu ako imas firmu? Odakle ti kes?Pazar moras polozit.I ako imas dobit neces je podic i kes stavit u sef? Ocrni bijele pare.Mjesec kad prodje poslije dizanja ne mozes ih vratit.Sta ces s njima? Jos malo moces samo paradajza u bingu kupit i ispijat kafe.Sta si ti skonto boga pitaj
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 May 2025, 00:37

HAVANA wrote: 02 May 2025, 21:45 Kakva usteda u kesu ako imas firmu? Odakle ti kes?Pazar moras polozit.I ako imas dobit neces je podic i kes stavit u sef? Ocrni bijele pare.Mjesec kad prodje poslije dizanja ne mozes ih vratit.Sta ces s njima? Jos malo moces samo paradajza u bingu kupit i ispijat kafe.Sta si ti skonto boga pitaj
Kakva usteda u kesu ako imas firmu?

Ja se nadam da ću kroz firme doći do keša i doći do uštede ako ne potrošim sve.

Odakle ti kes?

Ja se nadam da ću stići do keša kroz unos i dobit.

I ako imas dobit neces je podic i kes stavit u sef?

Da. Ja sam mislio keš staviti u sef za svaki slučaj ako ga bude suviše za slaba vremena. Zar se to ne treba uraditi tako? Ili imaš li bolju opciju da to naprimjer sakrijem gdje?

Ocrni bijele pare.Mjesec kad prodje poslije dizanja ne mozes ih vratit.Sta ces s njima?

Ja imam dovoljno želja koje se mogu sa novcem realizirati i njih sam mislio pretvoriti u realnost dok sam živ.

Salahuddin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3040 times
Been thanked: 1167 times

Post by Salahuddin » 03 May 2025, 01:13

Lotre wrote: 03 May 2025, 00:37
HAVANA wrote: 02 May 2025, 21:45 Kakva usteda u kesu ako imas firmu? Odakle ti kes?Pazar moras polozit.I ako imas dobit neces je podic i kes stavit u sef? Ocrni bijele pare.Mjesec kad prodje poslije dizanja ne mozes ih vratit.Sta ces s njima? Jos malo moces samo paradajza u bingu kupit i ispijat kafe.Sta si ti skonto boga pitaj

Odakle ti kes?

Da. Ja sam mislio keš staviti u sef za svaki slučaj ako ga bude suviše za slaba vremena. Zar se to ne treba uraditi tako? Ili imaš li bolju opciju da to naprimjer sakrijem gdje?

Ocrni bijele pare.Mjesec kad prodje poslije dizanja ne mozes ih vratit.Sta ces s njima?

Ja imam dovoljno želja koje se mogu sa novcem realizirati i njih sam mislio pretvoriti u realnost dok sam živ.
Ako ćeš keš potrošiti, onda OK. Ali, uvijek možeš podizati keš po potrebi (to što imaš), zar ne?

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 03 May 2025, 06:56

Izgleda ti se crtat mora.Eto imas 200000 dobiti,oporezovana blabla.Prebacis je sebi na racun,sve to moze i legalno je.Taj novac mozes trositi,reinvestirati u nekretninu itd Ako podignes te pare i stoje u sefu,sta ces sa njima? A vratit ih na racun ne mozes.Mozes u roku mjesec dana sa onom potvrdom da si podigao.Nekretninu ne mozes kupiti,robu,masu stvari vise ne mozes kupiti kesom.Sta ce ti u sefu? Nisam mogo pisat na pumpi za kes u holandiji,u spaniji dva dana rasitnjavo 200 eura i nisam ih rasitnio,nece niko.Digo sa bankomata para a kes vratio u bosnu.Vrlo brzo ce to doci ovamo.Novo ludo sutra.Debilno al tako je kako je.Nego de ti prvo pocni i opstani a ako to uspijes naucices i sta sa dobiti.A banka ko banka.Svaka ima pluseve i minuse.Isto sranje drugo pakovanje.Ko ti da najbolje uslove tu i uzmi.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2312 times
Been thanked: 4060 times

Post by Nora Ibsenova » 03 May 2025, 09:24

:valja ja kazem da se on vrati u Osnovnu skolu da nauci neke Osnovne principe komunikacije, pisanja, gramatike. Pa da mozda upise ekonomsku srednju, da nauci Osnovne principe poslovanja.

Moze u medjuvremenu ulozit da iscita literaturu za pocetnike, recimo:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23283 times
Been thanked: 23827 times

Post by ironman » 03 May 2025, 09:27

Naumpade mi fol onaj.
Kaze drug mi napisao knjigu "kako se obogatiti".
I sad trazi investitora da izda knjigu.
Neko dole napisao,nek procita knjigu :D.
dream of spring...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 03 May 2025, 09:29

ironman wrote: 03 May 2025, 09:27 Naumpade mi fol onaj.
Pa to je to.
Ovakvih je "gazda" milion, nisam jednom radila za nekog ko ne zna kolko su 2 i 2, samo sto su ti ljudi pretezno imali novac ili od roditelja ili sumnjivog porijekla.

Ova tuka ocito nema neki veliki kapital pa mi je za utjehu sto vrlo vjerovatno nikad nece imat nista vise od mahalske piljare, i maltretirat ljude svojim neznanjem.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 12251 times
Been thanked: 12903 times

Post by immuno » 03 May 2025, 09:30

Nek proba u bankama kod dodiga oni daju i uzimaju sve :djed
:ha

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 May 2025, 16:26

Quds wrote: 03 May 2025, 01:13
Lotre wrote: 03 May 2025, 00:37

Odakle ti kes?

Ako ćeš keš potrošiti, onda OK. Ali, uvijek možeš podizati keš po potrebi (to što imaš), zar ne?
Ne uvijek. Banke ne rade 24 sata na danu i ne 7 dana u sedmici. Nekad sam mislio i podići novac na bankomatu kada banke ne rade i isto više puta u tome nisam uspio zbog različitih razloga i nekad se je isto desilo da bankomat nije u upotrebi(neda se koristiti zato što ga je banka isključila), isto sam mislio kupiti neke stvari online i nije uspijelo zbog nepoznatih razloga i iako sam imao dovoljno novca na tekućem računu da za taj proizvod platim.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 May 2025, 16:28

HAVANA wrote: 03 May 2025, 06:56 Izgleda ti se crtat mora.Eto imas 200000 dobiti,oporezovana blabla.Prebacis je sebi na racun,sve to moze i legalno je.Taj novac mozes trositi,reinvestirati u nekretninu itd Ako podignes te pare i stoje u sefu,sta ces sa njima? A vratit ih na racun ne mozes.Mozes u roku mjesec dana sa onom potvrdom da si podigao.Nekretninu ne mozes kupiti,robu,masu stvari vise ne mozes kupiti kesom.Sta ce ti u sefu? Nisam mogo pisat na pumpi za kes u holandiji,u spaniji dva dana rasitnjavo 200 eura i nisam ih rasitnio,nece niko.Digo sa bankomata para a kes vratio u bosnu.Vrlo brzo ce to doci ovamo.Novo ludo sutra.Debilno al tako je kako je.Nego de ti prvo pocni i opstani a ako to uspijes naucices i sta sa dobiti.A banka ko banka.Svaka ima pluseve i minuse.Isto sranje drugo pakovanje.Ko ti da najbolje uslove tu i uzmi.
To je i smisao i svrha ove teme saznati koja banka nudi najbolje uslove i nju uzeti i koja od njih je najbolja? Hoću li napisati kojih ima jer to većina od nas već zna jer se te informacije mogu naći na internetu ali većina od nas opet ne zna koja od njih nudi najbolje uslove za trenutne i buduće usluge za pozitivno poslovanje?

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 May 2025, 16:30

Nora Ibsenova wrote: 03 May 2025, 09:24 :valja ja kazem da se on vrati u Osnovnu skolu da nauci neke Osnovne principe komunikacije, pisanja, gramatike. Pa da mozda upise ekonomsku srednju, da nauci Osnovne principe poslovanja.

Moze u medjuvremenu ulozit da iscita literaturu za pocetnike, recimo:
Ja stvarno ne razumijem zbog čega si se opet pojavila i ponavljaš ko papagaj ono šta si već napisala već ranije u jednoj od mojih tema. Po mome mišljenju gubiš samo vrijeme na nečemu šta nikome neće pomoći. Zbog čega nisi objasnila šta ota ekonomska srednja donosi od prednosti jer moja sestra je već završila skoro najbolji fakultet u BiH koji je vezan za ekonomiju i nije bilo povoljno za moju mamu platiti oko 50 000 KM za to obrazovanje da njoj opet od 2020 godine je morala nuditi financijsku podršku od preko 5000 KM? Ako misliš da mi je potrebna pomoć pisanja i gramatike onda pročitaj sama svoj post i naći ćeš sama 15 gramatičkih greška ako se bosanski jezik misli pisati korektno.

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre » 03 May 2025, 16:34

Nora Ibsenova wrote: 03 May 2025, 09:29
ironman wrote: 03 May 2025, 09:27 Naumpade mi fol onaj.
Pa to je to.
Ovakvih je "gazda" milion, nisam jednom radila za nekog ko ne zna kolko su 2 i 2, samo sto su ti ljudi pretezno imali novac ili od roditelja ili sumnjivog porijekla.

Ova tuka ocito nema neki veliki kapital pa mi je za utjehu sto vrlo vjerovatno nikad nece imat nista vise od mahalske piljare, i maltretirat ljude svojim neznanjem.
Ne mislim ja ljude maltretirati svojim ne znanjem jer ne mislim tebe kopirati. Ako nešto sa mojim znanjem ne funkcionira ja tražim puteve kako to mogu ispraviti i napraviti funkcionalno.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 12251 times
Been thanked: 12903 times

Post by immuno » 03 May 2025, 16:40

Pa ziv bio zamoli sestru , mamu il ko vec zna znanje u familiji nek ti kazu na kojem forumu ces dobiti te info sto ti trebaju ovdje definitivno ne.....ovdje su samo vlasnici firmi i oni koji uspjesno vode firme..... :obrve

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 45625 times
Been thanked: 8167 times

Post by ElTriconi » 03 May 2025, 16:52

Ovaj lotre je bas bosanac, gramatika mu je nema dalje. To je ta gida, pa ja 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 03 May 2025, 16:55

immuno wrote: 03 May 2025, 16:40 Pa ziv bio zamoli sestru , mamu il ko vec zna znanje u familiji nek ti kazu na kojem forumu ces dobiti te info sto ti trebaju ovdje definitivno ne.....ovdje su samo vlasnici firmi i oni koji uspjesno vode firme..... :obrve
Pa zato sto ako sestra postoji sigurno ga je vec otkantala jer je idiot. :D.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 03 May 2025, 20:18

Evo samo mali dio sta te ceka,divno je to :pusi https://www.klix.ba/biznis/privreda/mak ... /250503017

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”