SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3479 times
Status: Offline

Re: SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)

07 Nov 2024, 18:46

Pasaga wrote: 07 Nov 2024, 18:44 bjjjaaazzziiii
:(. A samo sam malo navratila ... :oo
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3823 times
Been thanked: 2876 times

07 Nov 2024, 19:13

imali bi muhabetit .....
nebi dotekla ni ona velika dzezva .... :D
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9027 times
Been thanked: 10739 times

15 Nov 2024, 21:41

OGLASILA SE BIVŠA DIREKTORICA KCUS-a: "Ko će odgovarati za klevete i laži? Poredajte se”

Sebija Izetbegović, bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu oglasila se nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopćilo da neće provoditi istragu protiv nje, bivšeg premijera Fadila Novalića, ljekara Kliničkog centra i drugih, a nakon što je brojnim vještačenjima utvrdilo da se upotreba respiratora ne može dovesti u vezu sa pogoršanjem zdravlja ili smrću bilo kojeg pacijenta tokom pandemije COVID 19.

Izetbegović je na početku podsjetila na, kako je navela, herojsku borbu uposlenika KCUS-a tokom pandemije navodeći da su bili heroji na prvoj liniji.

“Moje kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari kao i nemedicinski radnici, nesebično su se trudili da pomognu bolesnima (izuzimam one koji su pobjegli na lažna bolovanja, a bilo ih je). Svi doktori koji su bili sa mnom u Kriznom štabu KCUS (nekim čudom samo ja nisam) su se razboljeli i razvili sliku srednje teških, ali i teških oblika COVID-19, vraćali su se na posao čim bi ozdravili i pridigli se. To su bili pravi junaci. Nije se odustajalo od borbe za bolesnika ni kad se jasno vidjelo da nema spasa”, navela je Izetbegović.

Zatim je dodala da na KCUS-u nisu postojale “crne sobe” u koje su, po svijetu i u mnogo bogatijim zemljama, u bolnicama smještali najteže bolesnike.

“Nismo imali dobnu granicu starijih godina koja bi upućivala da ne dajemo nikako kiseonik kao u nekim razvijenijim zemljama. Davali smo i obezbijedili kiseonik svima ali i sve raspoložive lijekove i medicinska sredstva i, sve se činilo za dobrobit bolesnih. Pomagali smo svakom bolesniku sa puno empatije. Gotovo punu godinu dana samo je KCUS primao i liječio oboljele od COVID-19. Primali smo i sve onkološke bolesnike za zračenje i hemoterapiju, dijalizne pacijente, hitne hirurške pacijente, kateterizacije i stentove… jer to ne može čekati”, rekla je.

Naglasila je da su uposlenici KCUS-a zasluživali najveće poštovanje, a nikako uvrede i blaćenja konstruisana, kako kaže, od nekih medija.

“Uposlenici KCUS zasluživali su najveću nagradu za predanost i posvećenost radu sa bolesnicima, osobito anesteziolozi i infektolozi sa pripadajućim osobljem. Čast mi je bila raditi sa takvim ljudima i, opet bih sve ponovila usprkos gnusnim lažima, klevetama, pozivima na linč i prijetnjama kojima sam bila izložena. Lagali su narod, unosili smutnju i paniku, govorili da respiratori ubijaju i hladno lagali da imaju podatke o tome”, istakla je Izetbegović.

Dalje je dodala da nijedan pacijent nije umro na respiratoru ACM 812.

“A samo Bog zna koliko je ljudi umrlo, njihovom krivicom, bojeći se da dodju u KCUS na liječenje. Bog zna koliko je bolesnih stradalo jer ustanove nisu smjele prihvatiti respiratore pa su pacijenti transportovani bez adekvatne oksigenacije i gubili dragocjeno vrijeme mučeći se bez kiseonika? Ko će odgovarati za unošenje panike i širenje lažnih vijesti u pandemiji? Je li to krivično djelo? Jeste? Ko će odgovarati za klevete i laži? Poredajte se”, poručila je na kraju Izetbegović.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2024, 10:05

OGLASILA SE SEBIJA IZETBEGOVIĆ: "Ostavili smo KCUS-u 68 miliona KM, a oni su već..."

Sebija Izetbegović, osvrnula se na trenutnu situaciju u ovoj zdravstvenoj instituciji koja se suočava s gubitkom od šest miliona KM.

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, Sebija Izetbegović, osvrnula se na trenutnu situaciju u ovoj zdravstvenoj instituciji koja se suočava s gubitkom od šest miliona KM.

Sebija Izetbegović se tim povodom oglasila putem Facebooka, a njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Imao je KCUS pošteni menadžment. Bio je to pošteni i sposobni menadžment. To smo bili mi koji smo vratili cca100 miliona KM dugovanja. Mi koji smo isplatili više od 4 miliona KM zbog tužbi, najviše, uposlenika Klinike za ortopediju. Njima godinama nije isplaćivana plata po zakonu. Po tužbi jednog nezakonito smijenjenog direktora isplatili smo cca 160 000 KM odštete.

Naslijedili smo i izvještaj u kome je lažno prikazano 10 miliona KM zaliha a, nije bilo ničega. Bukvalno ništa nismo našli i nismo imali osnovnih sredstava za rad.

Naslijedili smo i uposlenike kojima vise od 10 godina nije popravljena plata. I to smo popravljali. Dovodili smo u red neradnike i one sa privilegijama a bilo ih je puno.

Po 15 članova iste porodice je preko veza zapošljavano prije mog dolaska. Raščistili smo i to.

Mi koji smo srušili hiljade kvadrata rugla i opasnih ruševih objekata i dimnjak od 64 metra visine i napravili parkinge i zelene površine. Izgradili možda i najljepšu Kliniku za hematologiju u regiji, napravili Dnevnu bolnicu za onkološke bolesnike i pružili im uslove boravka dostojne čovjeka . Pokazali smo poštovanje prema najtežim bolesnicima a time i da vjerujemo u njihovo ozdravljenje i oporavak.

Mi koji smo kupili 3 nova linearna akceleratora, novi 3 Tesla magnet, nove ultrazvučne aparate, zanovili sve hemodijalizne aparate, novi Ct aparat, novi Ct simulator i još mnogo opreme na svim klinikama KCUS, mi smo pošteni menadžment.

Mi smo pripremili opremu i tim za transplantaciju srca ali nije uradjena jer nije bilo donora.

Mi smo ukinuli dvojni rad i niko nije imao dozvolu da radi privatno. Neki doktori su ipak radili i dobrano zloupotrebljavali svoje klinike i osoblje za privatnu korist. O tome smo imali detaljne podatke.

Plate su bile dobre. Plaćali smo uredno i dežure i pripravnosti. Ali smo i kontrolisali takav rad. Imali smo zabranu zapošljavanja nešto duže od 3 godine ( moratorij nam je nametnula Vlada KS) i to je jako otežavalo rad ali smo stizali .Nismo naručivali za magnetnu rezonansu za godinu dana, kao što čine sada, a imaju 5 radiologa više i potpuno novi 3 T magnet. Nisu pacijenti čekali Ct nalaz po 3-4 mjeseca.

Nismo imali proteste. Mi smo se brinuli o svim uposlenicima a ne samo o privilegovanim. Tako radi pošteni menadžment. Članovi UO sada imaju oko 1100 KM mjesečno, predsjednik UO 1345 KM, ako se nešto u odredbama zakona nije promijenilo. Trebalo bi da imaju bolje rezultate. Mi smo im ostavili 68 miliona KM. Za samo 9 mjeseci oni su već 6 miliona u dugovanjima, bojim se da su i više.

Trebalo je da uveliko grade nove klinike u CMB, da kupe novi Pet Ct, da obnove opremu na ostalim klinikama i, naravno, da popravljaju plate uposlenicima.

Izgleda da nakon onih laži o respiratorima ide nova laž: "poštena uprava mora napraviti minus".

Ne mora. Samo nesposobna uprava pravi minus. Mada može i nepoštena uprava da pravi minus", poručila je.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

06 Jan 2025, 16:06

Image

Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6242 times
Been thanked: 4303 times

06 Jan 2025, 16:32

Prava zena nece pekinezera vodat.
Ovaj je grad,mali za nas...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 21098 times
Been thanked: 5708 times

06 Jan 2025, 23:15

do jednom!
danas mi kona pokazuje sliku od djevojke joj, od sina :sok fali joj pola uha, tek joj danas konce povadili-sad pocinju operacije, dobro je da je ikako prezivila :grana kaze, obican pas, mjesanac.
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39689 times
Been thanked: 25699 times
Status: Online

12 Mar 2025, 13:31

Moj menadžment i ja smo KCUS ostavili novac da kupe još jedan Pet Ct aparat a oni, ne da nisu kupili novi aparat, nego su i ovaj jedan stavili van funkcije jer nisu proveli tender za nabavku FDG onako kako treba.
Zakon tačno propisuje kako se vrši nabavka. Da li je neko dozvolio da se prihvati dokumentacija koja ne odgovara tenderom propisanim zahtjevima o FDG u MBq umjesto da je odmah odbije? Ko će odgovarati što teški bolesnici neće dobiti neophodnu uslugu PetCt u KCUS ? Ne mogu svi putovati, bolesni su.
Zašto je Dijalizni centar na Ilidži zatvoren i svi teški bolesnici se voze u KCUS gdje se moraju raditi u četvrtoj smjeni ?
Pedijatrija se uredno puni djecom sa meningitisom, a javnost ne dobiva tačne informacije o tome. Gdje se desila infekcija, koliko je tačno djece primljeno? Zašto ih tretiraju neurohirurzi? Nije u pitanju troje djece nego šestoro djece i još jedno tek primljeno sa visokim CRP, pa će se tek dijagnosticirati.
Radi se o djeci koja su terminski rodjena, osim jednog prijevremeno rodjenog.
Treba li provjeriti briseve na klinikama, higijensko epidemioloske uslove boravka pacijenata, briseve iz mliječne kuhinje na pedijatriji, nastavke za aspiratore za djecu u porodjanim i sekcijskoj sali na GAK? Ipak je izolovana bakterija u liquoru - Enterobacter cloacae.
Mi smo svi higijensko epidemiološke mjere striktno poštovali i provodili i nije se ovo dešavalo. Naravno, tada su te mjere u javnosti predstavljane kao " diktatura".
Jesu li ovo te promjene koje su "nametnuti" najavljivali i obećavali?
Zaista su donijeli promjene ali na mnogo, mnogo gore. To je jasnije iz dana u dan.
FB_IMG_1741782649931.jpg
FB_IMG_1741782641088.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2251 times
Been thanked: 3951 times

12 Mar 2025, 14:37

Dosadna je ko stjenka.

Bolje bi joj bilo da iskoristi ovo vrijeme da STVARNO diplomira.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39689 times
Been thanked: 25699 times

12 Mar 2025, 21:46

Selvija Novalić je u ratu ostala bez sva tri brata. U miru su joj odveli muža u zatvor. Teško je njeno iskušenje a još teža nepravda koja joj je učinjena. Razdvojili su je od divnog muža , njihove tri kćeri od oca a unučad od dobrog dede.
Nama su uzeli najboljeg Premijera Federacije BIH ikada.
Fadilu Novaliću je ovo drugi Ramazan u zatvoru, punu godinu je tamo. Onakvom dobrom, čestitom, sposobnom, vrijednom i hrabrom čovjeku su presudili da ode u zatvor. Sasvim sam svjesna i uvjerena da su i meni smišljali isti scenario, podmetali i montirali razne laži i gadosti.
Ko je montirao onu poruku sa " Seb je rekla..?" oni znaju, a ja znam da to nikad nisam rekla. Čije ime su tražili da jedan od optuženih napiše na cedulji u zamjenu za slobodu? Moje? Preživjela sam ja Alijin zatvor, čitav proces, montiranja i pokušaje da i mog muža smjeste u zatvor, znam kako to rade.
Molim dragog Allaha da Novalićima da snage da izdrže a da njihove dušmane kazni najgorom kaznom već na ovom svijetu. Amin.
Biće tako ako Bog da.
Dove mnogi.
FB_IMG_1741812359425.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2196 times
Been thanked: 5112 times

12 Mar 2025, 22:50

Da mu dragi allah ukabuli jos finih ramazana u zatvoru :valja
Fuck you a friendly note to start the day

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20711 times
Been thanked: 18676 times

13 Mar 2025, 06:48

Beni wrote: 12 Mar 2025, 22:50 Da mu dragi allah ukabuli jos finih ramazana u zatvoru :valja
Amin

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7314 times
Been thanked: 16994 times

16 Mar 2025, 20:57

Je li Sebija ikog tuzila zbog diploma ko sto je najavila. Sta bi na kraju

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

02 May 2025, 00:27

DIVOVIĆ O ZARAŽENIM BEBAMA: "Gdje su sada oni koji su razapinjali profesoricu Izetbegović, gdje su borci za istinu?!"

Image

Amela Divović, kantonalna predsjednica Žena SDA Sarajevo komentarisala je situaciju za novorođenim bebama na Kliničkom centru u Sarajevu koje su zaražene meningitisom te prebačene na liječenje van Bosne i Hercegovine.

"Pet novorođenih beba zaraženo je nakon poroda u KCUS-u. Gnojni meningitis, sistemske infekcije, višemjesečne borbe za goli život. Roditelji od danas traže pomoć u Turskoj jer ovdje nije bilo ni osnovnih uslova za liječenje. Djeca će, najvjerovatnije, zauvijek ostati invalidi. Nažalost, i nečijom krivicom! I znate šta? Niko ne odgovara i nije kriv i niko nije dao ostavku. U KCUS-u nije postojala ni osnovna oprema, jedan endoskop, neophodan za spas tih beba. Neurohirurzi su molili, upozoravali, ali su ih drugi 'stručnjaci', odbijali, tvrdili da 'nema potrebe'. A ti mali životi su u međuvremenu gubili mozak. Doslovno. Kako se to zove, gdje se uči ova etika? Kakva je ovo 'humanost'?", pita ona.

Dalje nastavlja:

"Gdje su sada svi oni koji su danima razapinjali profesoricu Izetbegović kao generalnu direktoricu za svaku dijagnozu, od svega kreirali skandal, pravili harange i prijetili? Gdje su glasni borci za istinu, kada istina sada dere srce i dušu ovih roditelja? Zašto sada vlada tišina kada bi trebala grmiti pravda sa svakog portala i skupštinske govornice? Zdravlje ovih maksuma nije političko pitanje. Ovdje su opet zakazale institucije. Svaka osoba koja je ignorisala apele roditelja, odbila liječenje, krila broj zaražene djece, mora odgovarati moralno, profesionalno i zakonski. Ako djeca ostaju invalidi, onda su moralni invalidi svi koji su ovo dopustili. Dame i gospodo, ovo nije medicinski problem, već zločin iz nemara. I gdje je sada država? Gdje je Ministarstvo zdravstva? Gdje je tužilaštvo? Sada, kada zdravo rođena djeca gube borbe sa životom, a porodice budućnost, svi šute. Znamo zašto. Jer sada niko od političkih oponenata trenutne vlasti nije na čelu KCUS-a. I nema sada potrebe za protestima, naslovnicama, prijetnjama i paljevinama".
Navodi kako jedna beba od njih pet neće prohodati te kako postoje podaci i da ih je bilo više.

"Druga neće pričati. Jedna majka od ovih pet, a možda i svaka, nikada neće čuti riječ 'mama' kako treba. A sve se moglo spriječiti. Ovo je državni, institucionalni zločin nad djecom. Ako već niste sposobni liječiti, imali ste jednu obavezu - ne činiti štetu. Ja neću šutiti! Moja mi djeca ne daju da šutim, zbog njih i njihove djece. Nećemo čekati da zaboravimo i pustiti da ova tragedija prođe kao još jedna statistika. A vi koji ovo čitate, koji je vaš izgovor? Zašto šutite, jer nije niko vaš? Ako ova djeca ostaju invalidi, onda svi vi ostajete moralne nule. Ako ova djeca pate - vi ste ih na patnju osudili. I nećemo vam oprostiti. Nikada", poručila je Divović.

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times

05 May 2025, 13:56

Odmah laž u naslovu.

Ona nije nikakva profesorica, poništena su joj zvanja zbog neregularne diplome magistarskog.

Shodno tome, kad je laž u samom naslovu, ostatak teksta više nije pouzdan za bilo kakvo razmatranje i raspravu.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

05 May 2025, 21:25

kaqko nije? neki dan su nasli njene diplome kraj kontejnera :kafa
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

fornax
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times

06 May 2025, 15:24

Veca wrote: 05 May 2025, 21:25 kaqko nije? neki dan su nasli njene diplome kraj kontejnera :kafa
Certifikate, a ne diplome.

Certifikat i diploma su dvije potpuno različite stvari.

Na kraju krajeva, da je pronađena diploma, sa istom se ide prema Univerzitetu sa zahtjevom za poništenje Odluke o poništenju zvanja magistra i doktora, a ne da sa tim certifikatima ide u medije i na društvene mreže, jer nisu joj mediji i društvene mreže poništila zvanja, već UNSA.

Sve dok se to ne desi, ona je lažna profesorica.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

06 May 2025, 22:56

:ok

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2251 times
Been thanked: 3951 times

07 May 2025, 14:56

fornax wrote: 06 May 2025, 15:24
Veca wrote: 05 May 2025, 21:25 kaqko nije? neki dan su nasli njene diplome kraj kontejnera :kafa
Certifikate, a ne diplome.

Certifikat i diploma su dvije potpuno različite stvari.

Na kraju krajeva, da je pronađena diploma, sa istom se ide prema Univerzitetu sa zahtjevom za poništenje Odluke o poništenju zvanja magistra i doktora, a ne da sa tim certifikatima ide u medije i na društvene mreže, jer nisu joj mediji i društvene mreže poništila zvanja, već UNSA.

Sve dok se to ne desi, ona je lažna profesorica.
Ali to se neće desiti. Nije to nikakva naučna fantastika. Ili si diplomirala, ili nisi. Nije to neka siva zona, vrlo jasna stvar.
Ispit ili si položila ili nisi.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20711 times
Been thanked: 18676 times

07 May 2025, 15:02

Meni su nejasni ljudi koji nju i dalje brane i mogu braniti, a da nemaju neku korist od toga. Da je mogla do sad bi dokazala i pobila sve što su govorili i objavljivali o njoj, a očigledno je da ne može i tu je kraj priče.

Kako neko zbog stranke i slično može tako nešto braniti i prozivati ove druge lažovima uporno godinama je van svake pameti. Sve na fazon onog et Trojka radi protiv države nećemo im sad dati ni da udaraju ni na Sebiju u inat iako znaju da tu kod nje smrdi dosta toga.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”