Nije svima bolje u dvoje: Koje su prednosti singl života?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22562 times
Been thanked: 20707 times
Status: Offline

Re: Nije svima bolje u dvoje: Koje su prednosti singl života?

Post by Masamune »

Nice wrote: 08 May 2025, 09:51 Meni je sasvim u redu ako pitaju članovi uže familije, ali mislim da i oni ostali radoznalci nemaju ništa loše na pameti već svakom je drago kad čuje da je neko trudan, da se ženi/udaje, žele živjeti zajedno, imaće bebicu i tako, smatra se to nekim redoslijedom prije ili nakon vjenčanja, kupovine stana i sl.
Ma ne misli čovjek nikad da imaju nešto loše na pameti (mada opet zavisi o kome se radi), ali opet to nije ok pitati. Bar ja tako gledam na to.

Meni nikad ne bi palo na pamet da pitam nekog druga i njegovu ženu kad će dijete itd. Ne bih ni vlastitog brata.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13347 times
Been thanked: 14578 times

Post by immuno »

Masamune wrote: 08 May 2025, 09:56
Nice wrote: 08 May 2025, 09:51 Meni je sasvim u redu ako pitaju članovi uže familije, ali mislim da i oni ostali radoznalci nemaju ništa loše na pameti već svakom je drago kad čuje da je neko trudan, da se ženi/udaje, žele živjeti zajedno, imaće bebicu i tako, smatra se to nekim redoslijedom prije ili nakon vjenčanja, kupovine stana i sl.
Ma ne misli čovjek nikad da imaju nešto loše na pameti (mada opet zavisi o kome se radi), ali opet to nije ok pitati. Bar ja tako gledam na to.

Meni nikad ne bi palo na pamet da pitam nekog druga i njegovu ženu kad će dijete itd. Ne bih ni vlastitog brata.

Masa slazem se sa tobom , meni su to intimna pitanja bez obzira od koga dolaze ...nikad djecu svoju nisam upitala tako nesto a drugog pogotovu....
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

Ne bih nikad pitala nekoga za djecu, i mrzim kad to mene netko pita, najradije bih im kao odgovor servirala nase zdravstvene kartone.
Znam da ljudi imaju "dobre namjere" ali to nije izgovor da budes ignorantan. Nikad ne znas u kakvoj je netko situaciji, jako puno ljudi danas se bori s neplodnoscu, pa mozes valjda zatomiti svoju znatizelju. Kad netko zeli pricati o djeci reci ce ti sam.
somehow I manage
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2750 times
Been thanked: 4933 times

Post by Nora Ibsenova »

amidza idriz wrote: 07 May 2025, 23:47
Nora Ibsenova wrote: 07 May 2025, 15:00 Mogla bih živjet s nekim, da su nam stanovi na istom spratu.
Luda si(pozitivno). :oo
U familiji imam takve jedne da ne mogu zajedno(imaju dvoje djece) pa su na kraju kupili odvojeno kuce i super saradjuju.
Sve funkcionise kao da su zajedno, slavimo rodjendane djeci, njima, druzimo se...ali dokle, to se ne zna. :ooo
Cisto sam pragmaticna.
Vralo sam... Specificna osoba. Potrebna mi je doza samostalnosti i slobode.
Nekad cistim i raspremam kao da se pripremam za sanitarnu, nekad sudje stoji 2 sedmice dok ne pocne smrdit i dok se ne nakanim da ga operem.
Ne kuham, ne peglam, i nemam namjeru pocinjat.
Ne presucujem nikom nista, tako da ideju da cu treptat okicama pred famalijom moze okacit macku na rep.
Trosim bez finansijskog plana, ne stedim za buducnost, nit mislim pocinjat, ali brige me, moje pare.

Neki ljudi jednostavno nisu za zajednicki zivot s drugima. Trazit od nekog da se prilagodi mom haosu je bezobrazno, a ja znam da sam to ja, nema tu puno mjenjanja.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22562 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

gospođa Brams wrote: 08 May 2025, 10:02 Ne bih nikad pitala nekoga za djecu, i mrzim kad to mene netko pita, najradije bih im kao odgovor servirala nase zdravstvene kartone.
Znam da ljudi imaju "dobre namjere" ali to nije izgovor da budes ignorantan. Nikad ne znas u kakvoj je netko situaciji, jako puno ljudi danas se bori s neplodnoscu, pa mozes valjda zatomiti svoju znatizelju. Kad netko zeli pricati o djeci reci ce ti sam.
Amen sister :aplauzz
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28035 times
Been thanked: 32030 times

Post by Zanki »

Ja bih vas sve poudavala i pozenila
Necete mi vi sami rondat u ogledaluImage
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24242 times
Been thanked: 10470 times

Post by Nice »

:D. samo radikalno
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 591 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

gospođa Brams wrote: 08 May 2025, 10:02 Ne bih nikad pitala nekoga za djecu, i mrzim kad to mene netko pita, najradije bih im kao odgovor servirala nase zdravstvene kartone.
Na ovom tragu što pričaš, ima jedna stvar koja, eto, mene kao muškarca iznervira kad je nerijetko čujem, a mogu mislit kako pogodi neku ženu, a riječ je o majčinstvu. Nisam jednom čuo na radiju ili tvu - a povodom neke prigodne prilike - kada se priča o majčinstvu, da voditelj ili neko kaže kako je "biti majka najveće ostvarenje svake žene", kako je to "najveća i najodgovornija uloga koju žena može imati", itd.

(Na stranu sad što se brojne žene danas s tim neće nikako složiti...)

Meni odmah mislima prođu brojne žena koje bi itekako željele da rode, da budu majke, da imaju djecu - ali iz bioloških/zdravstvenih razloga to ne mogu. A moraju to da slušaju.

Treba edukovati društvo.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3843 times
Been thanked: 7079 times
Status: Online

Post by Matan »

75 strana se moze sazeti u jedno..
ima nas svakakvi, i vaki i naki...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Drustvo je vrlo svjesno, ali nemarno.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

arzuhal wrote: 08 May 2025, 10:15
Na ovom tragu što pričaš, ima jedna stvar koja, eto, mene kao muškarca iznervira kad je nerijetko čujem, a mogu mislit kako pogodi neku ženu, a riječ je o majčinstvu. Nisam jednom čuo na radiju ili tvu - a povodom neke prigodne prilike - kada se priča o majčinstvu, da voditelj ili neko kaže kako je "biti majka najveće ostvarenje svake žene", kako je to "najveća i najodgovornija uloga koju žena može imati", itd.

(Na stranu sad što se brojne žene danas s tim neće nikako složiti...)

Meni odmah mislima prođu brojne žena koje bi itekako željele da rode, da budu majke, da imaju djecu - ali iz bioloških/zdravstvenih razloga to ne mogu. A moraju to da slušaju.

Treba edukovati društvo.
U pravu si, ljudi su jako ignoranti po tom pitanju, a klinike za lijecenje neplodnosti dupkom pune. Ljudi prolaze nezamislivi pakao da dodu do djeteta, a mnogi nikada ni ne uspiju. Koliko zena samo pati od ponavljajucih pobacaja i nikada nisu bile u mogucnosti upoznati svoju djecicu, a puno njih bas nikada ne ugleda ni pozitivan test.
I onda nakon godina borbe ti dode netko i pita a sta vi cekateee
Jer eto red je zanimati se kad ce se netko razmnoziti
Ma, opcenito ljudima fali empatije, ne samo po tom pitanju, nego za sve koji prolaze neke zdravstvene probleme, teske emocionalne ili zivotne situacije. Ljudi su toliko zaokupljeni sobom i ograniceni vlastitim iskustvom i uopce se ne zele ni pokusati informirati niti staviti u tude cipele.
somehow I manage
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30957 times
Been thanked: 28662 times

Post by Morgen »

Ja miram da priznam da sam ja jedna od onih koja se pronasla totalno u ulozi majke 100 % i identifikujem se preko svoje dece.
Zapostavila sam svoju karijeru da bi njihovu omogucila.
Nisam htela partnera (posle razvoda) bas zbog njih.
Mada oni ne bi imali problem s tim, naprotiv, forsirali su to.

Ali sad vidim, kad odlazi jedno po jedno, da mozda nisam bila bas 100 % u pravu.

Ps. Da je to ostvarenje zene kao majka najveci uspeh u zivotu, to ne mislim. Podrzavam svako svesno odricanje majcinstva.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Bezveze je zavaravati samog sebe da je bolje biti sam nego u vezi, isto kao sto je bezveze zavaravati se da je bolje biti bilo s kim nego sam.
Mada, na kraju, kakva te god sudbina zadesila, kako ti god grasi pali, najvaznije je da budes ok s tim, da se ne opterecujes time sto si sam, odnosno uz koga si potracio zivot.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30957 times
Been thanked: 28662 times

Post by Morgen »

Tako je kako je
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4298 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Nora Ibsenova wrote: 08 May 2025, 09:54 I zivot solo i zivot udvoje ima svoje prednosti i mane. Ljudsko je prokletstvo da se fokusiramo na mane, umjesto na prednosti.

Emotivno zrela osoba sa bogatim unutrasnjim zivotom ce bit sretna i sa i bez partnera.
Tacno i ja sam emotivno sretna sa forumasima.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6978 times
Been thanked: 4939 times

Post by Anestzijaaa »

U petero
End after ol jo maj wondervol
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek »

Ja sam jednoj, kad sam bio malo pripit, reko da je raspuštenica, izletilo mi, šta li.. Kad me u top nije strpala. I Akrep me moro branti.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53539 times
Been thanked: 9531 times

Post by ElTriconi »

Zanki wrote: 08 May 2025, 10:10 Ja bih vas sve poudavala i pozenila
Necete mi vi sami rondat u ogledaluImage
Mene ozeni protiv pametne, kad ja nisam nek se ima djete na koga bacit :valja
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4298 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Haha blento
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”