[ytube][/ytube]
Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
- Status: Offline
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Re: Talas izbjeglica zapljusnuo Hrvatsku
Ove neko svjesno, organizovano salje za 1-2 zemlje. Sve je razradjeno, put, kako se prebaciti, zna se i destinacija. Ove godine doslo oko 350 000 mada tu ima djece, polupismenih... Ako je radna snaga u pitanju, Njemacka je prepuna stranaca, jos ovi kad dodju,bas ce imati visak nekvalifikovane. Pozadina migracija bi mogla biti sasvim druga. Ne mirise mi na dobro sljedeci period u regionu Sirije, moglo bi postati jos cupavije.
Htjela sam samo reci da mi obixni smrtnixi nemamo pojma kakva se politika zapravo vodi...Salahuddin wrote:Biba, uz svo duzno postovanje prema tvom znanju, ja sam zaista imao priliku da upoznam "zidare" kao malo ko im ne pripada. Naravno, njihove loze koje su kao neskrivene, stvaraju laznu sliku da su oni bezazleni jer, eto, ne skrivaju "glavne" loze. No niti su to glavne loze, niti je ista tako javno kada se radi o njima. Ali ipak, kroz sve sto sam saznao, oni nemaju ni 10% snage i uticaja koji im se pripisuju. Vjeruj mi, volio bih ti reci vise ali onda bih morao reci i kako sam to sve doznao.Biba wrote:Nije Roki nista pohebo..masoni su premudri...pa bankari i jesu..oni vladaju..sve je tako ocito...al ne bih ja tumacila cise svoju vjeru...sve je to i u prprocanstvu..ove seobe su isplanirane davno..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Ma sta te briga Bibo, nego zgrabi si sad par obdarenih Kurda, sad ti je jedinstvena prilikaBiba wrote:Htjela sam samo reci da mi obixni smrtnixi nemamo pojma kakva se politika zapravo vodi...Salahuddin wrote:Biba, uz svo duzno postovanje prema tvom znanju, ja sam zaista imao priliku da upoznam "zidare" kao malo ko im ne pripada. Naravno, njihove loze koje su kao neskrivene, stvaraju laznu sliku da su oni bezazleni jer, eto, ne skrivaju "glavne" loze. No niti su to glavne loze, niti je ista tako javno kada se radi o njima. Ali ipak, kroz sve sto sam saznao, oni nemaju ni 10% snage i uticaja koji im se pripisuju. Vjeruj mi, volio bih ti reci vise ali onda bih morao reci i kako sam to sve doznao.Biba wrote:Nije Roki nista pohebo..masoni su premudri...pa bankari i jesu..oni vladaju..sve je tako ocito...al ne bih ja tumacila cise svoju vjeru...sve je to i u prprocanstvu..ove seobe su isplanirane davno..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Šta je bre Vatikan prizn'oBiba wrote:Ne znam jesu li Lea ekshumirali...jos uvijek je tajna...volio je intrige..Mohr wrote:Leo je bio dobar čovaA kaj se to sve znade
![]()
Mojne dalje o Gospi, Gospe tipusa
Napisala sam da necu dalje o Gospi...a tako je ocito...Vatikan je to ukazanje priznao...
- Mohr
- Inventar foruma

A par postova ranije sve se zna i sve je tako očitoBiba wrote:Htjela sam samo reci da mi obixni smrtnixi nemamo pojma kakva se politika zapravo vodi...
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Otud da ne treba biti povodljiv, sam pogledaj ko je prvi o tome govorio. Zbog povodljivosti su se i ratovi započinjali.Salahuddin wrote:Joj, ovaj Rockefeller dodje i poyebe sve u temi.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
- drugrankovic
- Inventar foruma

Re: Izbleglice/izbjegličke krize
boli kur.ac hrvatsku za to sto ce oni da prodju i madjare isto... to su tranzitne zemlje kao srbija... ali to je eu... oni su prakticno vrata eu... i zato dolazi do zatvaranja granica, zidova, vojski...
jer nemacka iza zavese naredi... a ovamo fol brine o izbeglicama...
ne bi ni madjari ni hrvati rec rekli da neko drugi ne komanduje...
jer nemacka iza zavese naredi... a ovamo fol brine o izbeglicama...
ne bi ni madjari ni hrvati rec rekli da neko drugi ne komanduje...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Državljanima Srbije onemogućen ulazak u Hrvatsku

Tri kamiona koja prevoze robu koja se pokvarila parkirala su se na međudržavnom prostoru između Batrovaca i Bajakova nezadovoljna višednevnim čekanjem i prijete da će robu istovariti u tom području a hrvatska policija ih, prema Tanjugu, pokušava ukloniti.
Izvjestitelj Tanjuga, pozivajući se na srpsku graničnu policiju, javlja da je nakon primjene srpskih protumjera onemogućen ulaz u Hrvatsku svima koji imaju srpske putovnice.
Prema Tanjugu nekoliko vozila i autobusa vraćeno je s graničnog prijelaza Bajakovo u Srbiju, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku s obrazloženjem da nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku.
(Fena)
Re: Državljanima Srbije onemogućen ulazak u Hrvatsku
Upravo i ja krenuo otvoriti temu...Jebo izbore u Hrvatskoj... Vracamo se u 90.te
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Upravo presao sa Ronhil zlatni 100S na Winston silver 100S
dokle Hrvati misle da mogu da jebu koga hoce, bez i jedne reci upozorenja zaustave teretni saobracaj naprave kolonu slepera dugu preko 30km sad jos zabrana i gradjanima Srbije...nadam se da ce krenuti akcija bojkota i u Srbiji, pa da vidim sta ce IDEA, RODA i MERKATOR ciji je vlasnik Todoric.
dokle Hrvati misle da mogu da jebu koga hoce, bez i jedne reci upozorenja zaustave teretni saobracaj naprave kolonu slepera dugu preko 30km sad jos zabrana i gradjanima Srbije...nadam se da ce krenuti akcija bojkota i u Srbiji, pa da vidim sta ce IDEA, RODA i MERKATOR ciji je vlasnik Todoric.
- drugrankovic
- Inventar foruma

ma jebo akciju bojkota... od rvata ocekivano da malo onanisu na srbe... nista strasno pruzila im se prilika...
e sad sto mi tu nemamo veze, jer izbeglice nisu pali u srbiju s neba vec ih pusta turska, grcka, makedonija... i sad mi krivi... dok je madjaru islo hrvat cuto, nije se bunio sad kad madjar udario granice sad kmeci...
uostalom i hrvatska i madjarska su tranyitne yemllje kao srbija, i zaboleo bi ih kurac da nema neacke koja iza ledja naredjuje granice jer je tu ulazak u eu...
oni u hrvatskoj sigurno nemaju nameru ostati...
dakle visa sila, zna se ko diriguje, a ova blokada je samo malo zadovoljavanje rvatske, kratkotrajno...
nisam za kontru, ali kamo srece da rvati raspale zid, visok do neba... zauvek...
napominjem sve je ovo igra mocnika, rvatska i madjarska su tranzitne i ne bi trebale da se uzbudjuju, osim sto se doticna alnemajne cajtung babuskara gadno sekira a poltroncici izvrsavaju aredbe...
e sad sto mi tu nemamo veze, jer izbeglice nisu pali u srbiju s neba vec ih pusta turska, grcka, makedonija... i sad mi krivi... dok je madjaru islo hrvat cuto, nije se bunio sad kad madjar udario granice sad kmeci...
uostalom i hrvatska i madjarska su tranyitne yemllje kao srbija, i zaboleo bi ih kurac da nema neacke koja iza ledja naredjuje granice jer je tu ulazak u eu...
oni u hrvatskoj sigurno nemaju nameru ostati...
dakle visa sila, zna se ko diriguje, a ova blokada je samo malo zadovoljavanje rvatske, kratkotrajno...
nisam za kontru, ali kamo srece da rvati raspale zid, visok do neba... zauvek...
napominjem sve je ovo igra mocnika, rvatska i madjarska su tranzitne i ne bi trebale da se uzbudjuju, osim sto se doticna alnemajne cajtung babuskara gadno sekira a poltroncici izvrsavaju aredbe...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
naš hodža, inače moj kolega - Imam Idriz Bešić u Opatovcu: "Hrvatski narod je položio ispit čestitosti i otvorenosti"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Zvijezda jestivo ulje se proizvodi u "Dijamant"-u Zrenjanin, Pan pivo se proizvodi u Carlsbergovoj pivari u Čelarevu (pivari poznatoj po Lav pivu)....
Ja ne znam na čemu je Milanović kad ovakve odluke donosi, ali znam ko sam sebe ovim sankcijama kažnjava.
Ja ne znam na čemu je Milanović kad ovakve odluke donosi, ali znam ko sam sebe ovim sankcijama kažnjava.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
pa objasnio je ....to jesu hrvatske firme ali privatne , ne državne , i one zapošljavaju srbijance u Srbiji (zbog zakona u EU isplativije im je to raditi u Srbiji) i one plaćaju poreze u Srbiji , tako da će najveću štetu od blokade istih, trpiti samaVladimir RUS wrote:Zvijezda jestivo ulje se proizvodi u "Dijamant"-u Zrenjanin, Pan pivo se proizvodi u Carlsbergovoj pivari u Čelarevu (pivari poznatoj po Lav pivu)....
Srbija...Po meni je Milanović u pravu što se tiče izbjeglica , jer Hrvatska s njima radi uredno i korektno, dok se po Srbiji
vuku po parkovima od južne granice, a tek na sjeveru su ih onda sve počeli preusmjeravti u Hrvatsku
Čak je ponudio i pomoć u šatorima, autobusima za prijevoz ali da se samo određeni dio usmjeri ka Hrvatskoj , a ostali negdje drugo. Hrvatska je za Srbiju zapad po svim kriterijima , po uređenosti , ekonomiji itd , tako da se Srbija ne može zajebavati
s njima ni pod razno
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Mohr
- Inventar foruma

Proleterskoj ulici u kojoj se nalaziVladimir RUS wrote:Zvijezda jestivo ulje se proizvodi u "Dijamant"-u Zrenjanin, Pan pivo se proizvodi u Carlsbergovoj pivari u Čelarevu (pivari poznatoj po Lav pivu)....
Btw, licenc(ij)e nisu iste ni za pan, ni za tuborg, ni za staropramen u Srbiji i Hrvatskoj. Razlika je vrlo zamjetna