Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times
Status: Offline

Re: Izbleglice/izbjegličke krize

21 Sep 2015, 10:14

Sirijka uvrijedila Slovence :hihi

[ytube][/ytube]

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Re: Talas izbjeglica zapljusnuo Hrvatsku

21 Sep 2015, 12:57

Ove neko svjesno, organizovano salje za 1-2 zemlje. Sve je razradjeno, put, kako se prebaciti, zna se i destinacija. Ove godine doslo oko 350 000 mada tu ima djece, polupismenih... Ako je radna snaga u pitanju, Njemacka je prepuna stranaca, jos ovi kad dodju,bas ce imati visak nekvalifikovane. Pozadina migracija bi mogla biti sasvim druga. Ne mirise mi na dobro sljedeci period u regionu Sirije, moglo bi postati jos cupavije.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2015, 16:57

Salahuddin wrote:
Biba wrote:Nije Roki nista pohebo..masoni su premudri...pa bankari i jesu..oni vladaju..sve je tako ocito...al ne bih ja tumacila cise svoju vjeru...sve je to i u prprocanstvu..ove seobe su isplanirane davno..
Biba, uz svo duzno postovanje prema tvom znanju, ja sam zaista imao priliku da upoznam "zidare" kao malo ko im ne pripada. Naravno, njihove loze koje su kao neskrivene, stvaraju laznu sliku da su oni bezazleni jer, eto, ne skrivaju "glavne" loze. No niti su to glavne loze, niti je ista tako javno kada se radi o njima. Ali ipak, kroz sve sto sam saznao, oni nemaju ni 10% snage i uticaja koji im se pripisuju. Vjeruj mi, volio bih ti reci vise ali onda bih morao reci i kako sam to sve doznao.
Htjela sam samo reci da mi obixni smrtnixi nemamo pojma kakva se politika zapravo vodi...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3406 times

21 Sep 2015, 16:59

Biba wrote:
Salahuddin wrote:
Biba wrote:Nije Roki nista pohebo..masoni su premudri...pa bankari i jesu..oni vladaju..sve je tako ocito...al ne bih ja tumacila cise svoju vjeru...sve je to i u prprocanstvu..ove seobe su isplanirane davno..
Biba, uz svo duzno postovanje prema tvom znanju, ja sam zaista imao priliku da upoznam "zidare" kao malo ko im ne pripada. Naravno, njihove loze koje su kao neskrivene, stvaraju laznu sliku da su oni bezazleni jer, eto, ne skrivaju "glavne" loze. No niti su to glavne loze, niti je ista tako javno kada se radi o njima. Ali ipak, kroz sve sto sam saznao, oni nemaju ni 10% snage i uticaja koji im se pripisuju. Vjeruj mi, volio bih ti reci vise ali onda bih morao reci i kako sam to sve doznao.
Htjela sam samo reci da mi obixni smrtnixi nemamo pojma kakva se politika zapravo vodi...
Ma sta te briga Bibo, nego zgrabi si sad par obdarenih Kurda, sad ti je jedinstvena prilika :djed
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

21 Sep 2015, 20:25

Biba wrote:
Mohr wrote:Leo je bio dobar čova :cvike A kaj se to sve znade :roll

Mojne dalje o Gospi, Gospe ti :DD pusa
Ne znam jesu li Lea ekshumirali...jos uvijek je tajna...volio je intrige..

Napisala sam da necu dalje o Gospi...a tako je ocito...Vatikan je to ukazanje priznao...
Šta je bre Vatikan prizn'o :roll

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

21 Sep 2015, 20:29

Biba wrote:Htjela sam samo reci da mi obixni smrtnixi nemamo pojma kakva se politika zapravo vodi...
A par postova ranije sve se zna i sve je tako očito :trepka :pusa

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

21 Sep 2015, 20:46

Salahuddin wrote:Joj, ovaj Rockefeller dodje i poyebe sve u temi.
Otud da ne treba biti povodljiv, sam pogledaj ko je prvi o tome govorio. Zbog povodljivosti su se i ratovi započinjali. :oo
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2015, 21:03

...nista ja ne tvrdim ali davno je napisano da treba pobuniti narod protiv vladara...eto bas je tako...zar nismo u dobu blata i zeljeza...sto je u svijetu tako ocito a nespojivo vise nego ikada...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Izbleglice/izbjegličke krize

22 Sep 2015, 13:26

boli kur.ac hrvatsku za to sto ce oni da prodju i madjare isto... to su tranzitne zemlje kao srbija... ali to je eu... oni su prakticno vrata eu... i zato dolazi do zatvaranja granica, zidova, vojski...

jer nemacka iza zavese naredi... a ovamo fol brine o izbeglicama...

ne bi ni madjari ni hrvati rec rekli da neko drugi ne komanduje...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Sep 2015, 18:13

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Državljanima Srbije onemogućen ulazak u Hrvatsku

24 Sep 2015, 09:49

Image
Nekoliko kamiona iz Makedonije u ranim jutarnjim satima u četvrtak blokiralo je promet na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo, javlja Tanjug i prenosi da su hrvatske vlasti s tog prijelaza nakon ponoći vraćale vozila i putnike sa srpskim putovnicama.

Tri kamiona koja prevoze robu koja se pokvarila parkirala su se na međudržavnom prostoru između Batrovaca i Bajakova nezadovoljna višednevnim čekanjem i prijete da će robu istovariti u tom području a hrvatska policija ih, prema Tanjugu, pokušava ukloniti.

Izvjestitelj Tanjuga, pozivajući se na srpsku graničnu policiju, javlja da je nakon primjene srpskih protumjera onemogućen ulaz u Hrvatsku svima koji imaju srpske putovnice.

Prema Tanjugu nekoliko vozila i autobusa vraćeno je s graničnog prijelaza Bajakovo u Srbiju, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku s obrazloženjem da nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku.

(Fena)

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Državljanima Srbije onemogućen ulazak u Hrvatsku

24 Sep 2015, 09:53

Upravo i ja krenuo otvoriti temu...Jebo izbore u Hrvatskoj... Vracamo se u 90.te

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

24 Sep 2015, 10:10

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

24 Sep 2015, 10:12

Image

Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Sep 2015, 11:12

Upravo presao sa Ronhil zlatni 100S na Winston silver 100S
dokle Hrvati misle da mogu da jebu koga hoce, bez i jedne reci upozorenja zaustave teretni saobracaj naprave kolonu slepera dugu preko 30km sad jos zabrana i gradjanima Srbije...nadam se da ce krenuti akcija bojkota i u Srbiji, pa da vidim sta ce IDEA, RODA i MERKATOR ciji je vlasnik Todoric.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Sep 2015, 11:22

ma jebo akciju bojkota... od rvata ocekivano da malo onanisu na srbe... nista strasno pruzila im se prilika...

e sad sto mi tu nemamo veze, jer izbeglice nisu pali u srbiju s neba vec ih pusta turska, grcka, makedonija... i sad mi krivi... dok je madjaru islo hrvat cuto, nije se bunio sad kad madjar udario granice sad kmeci...

uostalom i hrvatska i madjarska su tranyitne yemllje kao srbija, i zaboleo bi ih kurac da nema neacke koja iza ledja naredjuje granice jer je tu ulazak u eu...

oni u hrvatskoj sigurno nemaju nameru ostati...

dakle visa sila, zna se ko diriguje, a ova blokada je samo malo zadovoljavanje rvatske, kratkotrajno...

nisam za kontru, ali kamo srece da rvati raspale zid, visok do neba... zauvek...

napominjem sve je ovo igra mocnika, rvatska i madjarska su tranzitne i ne bi trebale da se uzbudjuju, osim sto se doticna alnemajne cajtung babuskara gadno sekira a poltroncici izvrsavaju aredbe...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Sep 2015, 15:59

12042608_544944638996644_7010379202769495547_n.jpg
naš hodža, inače moj kolega - Imam Idriz Bešić u Opatovcu: "Hrvatski narod je položio ispit čestitosti i otvorenosti"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

24 Sep 2015, 17:19

Zvijezda jestivo ulje se proizvodi u "Dijamant"-u Zrenjanin, Pan pivo se proizvodi u Carlsbergovoj pivari u Čelarevu (pivari poznatoj po Lav pivu)....

Ja ne znam na čemu je Milanović kad ovakve odluke donosi, ali znam ko sam sebe ovim sankcijama kažnjava.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

24 Sep 2015, 17:32

Vladimir RUS wrote:Zvijezda jestivo ulje se proizvodi u "Dijamant"-u Zrenjanin, Pan pivo se proizvodi u Carlsbergovoj pivari u Čelarevu (pivari poznatoj po Lav pivu)....

Ja ne znam na čemu je Milanović kad ovakve odluke donosi, ali znam ko sam sebe ovim sankcijama kažnjava.
pa objasnio je ....to jesu hrvatske firme ali privatne , ne državne , i one zapošljavaju srbijance u Srbiji (zbog zakona u EU isplativije im je to raditi u Srbiji) i one plaćaju poreze u Srbiji , tako da će najveću štetu od blokade istih, trpiti sama
Srbija...Po meni je Milanović u pravu što se tiče izbjeglica , jer Hrvatska s njima radi uredno i korektno, dok se po Srbiji
vuku po parkovima od južne granice, a tek na sjeveru su ih onda sve počeli preusmjeravti u Hrvatsku
Čak je ponudio i pomoć u šatorima, autobusima za prijevoz ali da se samo određeni dio usmjeri ka Hrvatskoj , a ostali negdje drugo. Hrvatska je za Srbiju zapad po svim kriterijima , po uređenosti , ekonomiji itd , tako da se Srbija ne može zajebavati
s njima ni pod razno
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Sep 2015, 17:36

Vladimir RUS wrote:Zvijezda jestivo ulje se proizvodi u "Dijamant"-u Zrenjanin, Pan pivo se proizvodi u Carlsbergovoj pivari u Čelarevu (pivari poznatoj po Lav pivu)....
Proleterskoj ulici u kojoj se nalazi :o :cvike

Btw, licenc(ij)e nisu iste ni za pan, ni za tuborg, ni za staropramen u Srbiji i Hrvatskoj. Razlika je vrlo zamjetna ;)

Post Reply

Return to “Svijet”