Najbolje ocijenjene serije
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8960 times
- Been thanked: 10630 times
- Status: Offline
Re: Najbolje ocijenjene serije
Završena je i peta sezona Farga.
Čini mi se da nikada neće dostići prve dvije sezone, ali ova zadnja bi mogla biti treća po zanimljivosti.
Čini mi se da nikada neće dostići prve dvije sezone, ali ova zadnja bi mogla biti treća po zanimljivosti.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 25181 times
- Been thanked: 28903 times
Zadnji TD je mesečini u rangu prve i mrvu zanimljivija jer je dinamičnija od sve do sad...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zanki wrote: 26 Jan 2024, 08:03 Zadnji TD je mesečini u rangu prve i mrvu zanimljivija jer je dinamičnija od sve do sad...
A šta je TD pobogu?
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 25181 times
- Been thanked: 28903 times
True detectiveKrokodil Behko wrote: 26 Jan 2024, 10:12Zanki wrote: 26 Jan 2024, 08:03 Zadnji TD je mesečini u rangu prve i mrvu zanimljivija jer je dinamičnija od sve do sad...
A šta je TD pobogu?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
KAD QUENTIN TARANTINO KRITIKUJE: "Volim tu seriju, ali, na kraju dana, to je samo sapunica"

Quentin Tarantino nedavno je gostovao u podcastu The Joe Rogan Experience, gdje je analizirao trenutni odnos između televizije i filma. Oscarom nagrađeni redatelj ustvrdio je kako čak ni serija koju voli gledati, poput Yellowstonea, nije na razini dobrog filma, piše Variety. Prema njegovom mišljenju, Yellowstone je samo sapunica koju će gledatelji vremenom zaboraviti.
"Svi govore o tome kako su televizijske serije u današnje vrijeme na visokoj razini. Moram reći, prilično su dobre. No, za mene su to i dalje samo serije", rekao je Tarantino. "I koja je razlika između televizijske serije i dobrog filma? Današnje serije imaju privid dobrog filma, koriste filmski jezik kako bi vas uvukle u priču."
"Kao primjer navest ću seriju Yellowstone. Nisam je gledao prve tri godine nakon premijere, ali onda sam pogledao prvu sezonu i pomislio: Wow, ovo je sjajno. Oduvijek sam bio fan Kevina Costnera i on je ovdje fantastičan", nastavio je.
"Serija me uvukla u priču i bila mi je zabavna. Prva sezona je poput velikog filma. Tip koji je piše je dobar scenarist. Ima upečatljive monologe i slične stvari. Na kraju sam pogledao tri sezone i čak sam gledao i prednastavak 1883. To je dobra vestern-serija."
Iako mu je serija zabavna, reditelj je izjavio: "Na kraju dana, to je samo sapunica. Upoznali su vas s hrpom likova, znate njihovu prošlost i odnose s ostalima."
No, poput svake sapunice, "nećete je se sjećati za pet godina: "Uhvatite se za detalje dok je gledate, ali nakon toga ne ostaje ništa. Razlika je u tome što ću se dobrog vesterna sjećati cijeli život", dodao je Tarantino. "Sjećat ću se priče, ove scene i one scene. Film će imati neki emocionalni vrhunac. Priča nije samo o međuljudskim odnosima."
Tarantino je objasnio da se ne sjeća negativaca iz druge ili treće sezone Yellowstonea, ali film Crvena rijeka pamtit će cijeli život.
Serija Yellowstone jedna je od najpopularnijih Paramountovih serija, koja se počela prikazivati 2018. godine. Posljednja epizoda Yellowstonea izašla je jučer, no to ne znači da se u skorije vrijeme opraštamo od svijeta obitelji Dutton.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22585 times
- Been thanked: 23146 times
Ovo gore za TD.
Odlicna je zadnja nema govora.
Ali prva. To je nivo iznad.
Postavljac standarda u bransi.
Odlicna je zadnja nema govora.
Ali prva. To je nivo iznad.
Postavljac standarda u bransi.
dream of spring.
- ironman
- sirius
A inace ovo za Tarantina.
Evo ga 3 i po sata pa ko voli.
Evo ga 3 i po sata pa ko voli.
dream of spring.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Koliko ste puta i u koliko varijanti, gledali Grof Monte Kristo?
Mislim da biste ga trebali gledati još jednom.
Mini serija s ocjenom od 7.8 urađena prošle godine i gala stilu. Suze na oči bgm
Mislim da biste ga trebali gledati još jednom.
Mini serija s ocjenom od 7.8 urađena prošle godine i gala stilu. Suze na oči bgm
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Nema na Netflixu
You can buy "The Count of Monte-Cristo" on Amazon Video, Apple TV, Fandango At Home, Microsoft Store as download or rent it on Amazon Video, Apple TV, Fandango At Home, Microsoft Store, Plex online.
Negdje sam čitao, možda ima na Dizniju
You can buy "The Count of Monte-Cristo" on Amazon Video, Apple TV, Fandango At Home, Microsoft Store as download or rent it on Amazon Video, Apple TV, Fandango At Home, Microsoft Store, Plex online.
Negdje sam čitao, možda ima na Dizniju
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- ironman
- sirius
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
It’s been a long and winding road for Taboo season 2. Though certainly not due to a lack of interest (from either fans or the creatives behind the scenes).
Six years after receiving its official renewal order from the BBC – which occurred all the way back in 2017 – producer Dean Baker seemingly confirmed the greatest piece of media starring Tom Hardy was finally receiving a follow-up.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
'Tabu' ostaje lični projekat za Hardyja
Za Hardyja, privlačnost romana Taboo seže do pisanja s njegovim ocem, intimne i lične veze koja predstavlja kvalitetu iznad kvantitete. U razgovoru za MovieWeb , Hardy je izjavio:
"Dakle, Taboo je nešto što je za mene, moju porodicu i Stevena. To je nešto što smo željeli odvojiti vrijeme da uradimo kako treba."
"Posljednjih sedam godina radim na Venomu, tako da je morao malo pasti u drugi plan, ali to je nešto prema čemu sam veoma strastven. Tako da, kada imam prostora da se pravilno posvetim, ponovo bih se tome posvetio kako treba. Dakle, to nikada nije bilo nešto što nismo željeli uraditi. Pitanje je kada i da li da to uradimo kako treba ."
"Pravilno" je ključna riječ koju je Hardy izgovorio tri puta, pojačavajući želju da stvori izdržljivu TV seriju koja će izdržati vrijeme. Osvježavajuće, Taboo podsjeća na dane gledanja uz zakazani termin, kada su televizijske epizode bile događaji koje se mora pogledati, a ne programi vrijedni maratona puni šablonskih sadržaja. Takve TV emisije se često otkazuju prije nego što završe svoj tok, lišavajući gledatelje potpuno razrađene priče.
Iskreno, više TV voditelja bi trebalo odvojiti vrijeme za stvaranje uvjerljivijih priča od početka do kraja, umjesto da žure s proizvodom kako bi se ispoštovao datum izlaska. Davanjem prioriteta kvaliteti nad kvantitetom, gledaoci i streameri bi imali koristi.