balijander, i krvolok iz dobrovoljacke, mos misliti velike mu titule...
nego, tema je izbeglica a ne ftv propaganda i kmecanje o genocidnoj tvorevini...
evo ti malo sta je sve rekao ovih dana milovanovic sto i svet osudjuje ali i hrvatski mediji, pa cak i karamarko... u pitaju su izbori pa i ugladjeni socijal demokrata kakav je ovaj premijer sebe predstavljao igra na poslednju kartu... kad dodju izbori u hrvatskoj najbolje prolazi ko zaostri sa srbima i ako ovdje srbi neaju nikakve veze , niti su oni do ovog prostora doveli izbeglice...
Mađarski šef diplomatije: Milanoviću, ostavi Srbe i Mađare na miru!
Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto poručio je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da ostavi i Srbe i Mađare na miru, da vlade Srbije i Mađarske nikada nisu imale dogovor oko smera u kojem će se kretati migranti, te da predizbornu kampanju vodi unutar Hrvatske.
"Razumem da je u Hrvatskoj već počela predizborna kampanja, pa imam samo jedan zahtev hrvatskom premijeru, a to je da nas ostavi na miru. I Srbe i Mađare po tom pitanju. Mi nećemo da glasamo na hrvatskim izborima i nas ne mora da uverava u bilo šta, već neka predizbornu kampanju vodi unutar granica Hrvatske", rekao je Sijarto u intervjuu za Tanjug.
Upitan da li su tačne optužbe Milanovića da Mađarska i Srbija imaju dogovor da usmeravaju migrante u Hrvatsku, Sijarto tvrdi da Mađari nikada nisu imali konsultacije o tome u kom smeru će migranti iz Srbije ići.
"Nikada nismo imali dogovor sa Vladom Srbije oko rute migranata. Niti bilo štavezano za Hrvatsku. Zašto bi to radili? Kad se sretnemo sa članovima Vlade Srbije ili premijerom Aleksandrom Vučićem, pričamo o našoj saradnji, a ne o Hrvatskoj. Zašto bi?!", rekao je Sijarto.
On je istakao da je ultimatum koji je Hrvatska postavila srpkim vlastima, da ako ne pošalju migrante u Mađarsku, Hrvatska neće da otvori granične prelaze, apsolutno protiv evropskih vrednosti, solidarnosti i ponašanja.
"Hrvatska se ne ponaša u skladu sa pravilima EU"
Na pitanje da li bi Hrvatska zbog toga mogla da bude kažnjena od EU, on je odgovorio:
"Oni se ne ponašaju u skladu sa EU pravilima, sa Dablinskim pravilima. Hrvatska i
ne registruje migrante koji ulaze na njihovu teritoriju, i ne ponašaju se u skladu sa međunarodnim konvencijama, prema kojima bi EU trebalo da tretira migrante. Oni ih
samo dostave Mađarskoj", rekao je Sijarto.
Sa druge strane, sa Srbijom nikad nismo imali tako dobre i efikasne odnose kakve imamo sada. A mnogo smo radili kako bi to postigli. Naša dva premijera su se posebno potrudila, dva ministra spoljnih poslova takođe", rekao je Sijarto.
On je ukazao da je sada važno istaći da je zbog problema migranata i situacije na granici lako moglo da se dođe u situaciju da Srbija i Mađarska dođu u konflikt, ali pošto su odnosi jako dobri, to se nije dogodilo.
"Nije bilo političkog konflikta Mađarske i Srbije. Sada vidite da postoji politički konflikt Hrvatske i Mađarske, rumunski premijer nas je pominjao, ali nema negativnih komentara sa srpske strane, a ni obrnuto", ističe on.
Kako je naglasio, mađarski premijer Viktor Orban intervenisao je u evropskom savetu hvaleći napore Srbije i Mađarska je inicirala da se to stavi u tekst zaključaka, ali na žalost takva odluka nije doneta.
I bez obzira na to što nije u tekstu, to je činjenica i to što Srbija radi mora da bude poštovano, rekao je on.
"Situacija podseća na raspad Jugoslavije, Milanović spreman na svađu sa svima"
"Milanović sebi zbog izbora ne može da dopusti poraz u odmeravanju s Vučićem, a to mu je najlakše zaoštravanjem politike prema Beogradu i dokazivanjem da je levičar s jakom desnicom", navodi "Delo" i tvrdi da je hrvatski premijer "kako bi se dodvorio euroskeptičnim biračima" sada spreman "da se posvađa sa celom Evropom".
to kazu sloveni a ovo bosanci
"Razumem da je u toku kampanja, ali da nekom ovako sumanute ideje padaju na pamet, ne mogu da razumem. Šta je sledeći potez Hrvatske - da stavi vojsku na granicu i proglasi mobilizaciju", zapitao je Crnadak.
reagovanja strucnjaka u svjetu
Naime, stotine hiljada ljudi s Bliskog istoka ulaze u Evropu baš preko Grčke, koja je, kao i Hrvatska, članica EU - a ne kontroliše svoje granice. Grčka čak i ne registruje izbeglice, što bi po međunarodnom pravu morala.
Milanović je ipak odlučio da kažnjava Srbiju, koja je samo zemlja tranzita i koja svakog dana dobija pohvale iz EU zbog humanog odnosa prema izbeglicama.
Milanović kao uličar
Hrvatski novinar Denis Kuljiš kaže za „Blic“ da se Milanović i ranije ponašao kao licemer.
- On je uvek govorio jedno, pa drugo, pa treće. Takvim izjavama on prikriva činjenicu da njegova vlada nema politiku i da je migrantska kriza pokazala da ne kontroliše situaciju - navodi Kuljiš. Iznenadila me je razmena oštrih reči, s tim da je Milanović inicijator. Prvi je dao neodmerenu izjavu koja nije ni u duhu ni u tonu jednog državnika. I vic koji je ispričao je neukusan
a sad evo i to kolko je ta hrvatska mnogo kulturnija od srbije, na sta se toliko laprdanjem ovde pozivas:
MILANOVIĆ NAPADA I VREĐA: "Hrvatska je starija i pametnija, a Srbi su varvari"
barbari a ?
e tudjmanijo eli tudjmanijo...
ok mrze nas, znamo da je izborno vrjeme u hrvatskoj tajming za onanisanje nad srbima i ko ce veci bojovnik biti, ali u situaciji oko izbeglica koje dolaze s juga i kada vec pri ulasku u eu, u grcku koja je clanica unije, mogu tako prolaziti sta srbija ima s tim?
davati izjave : "brate saraj malo" , "ko nam kaze da moramo primati migrante?" "hrvatska je starija srbi su barbari" može samo debil...
hajde, rekoh juce, stvar je izbora, za dan dva proce cak govorio sam da ne treba konra mjere jer debil ce tek onda da orgija ustasluk jer ce mu bit poraz povuc se pred srbino i ako je situacija apsurdna...
evo, blokiro je i prolaz autoobila, gradjana s pasošem...
kakva magarčina mila majko... ni za sta nismo krivi, al da nas neko tako podjebava bez razloga ne sme se dozvoliti...
covece u pitanju su izbeglice , pustila ih turska, grcka, bugarska, makedonija pa tek mi posle...
ovo je debil, protiv ovog su cak i domoljubi veterani... i svaki noralan covjek u hrvatskoj... da je presro izjavama o aa bez potrebe presro je!
a ti sto tolko falis tu hrvatsku na isti taj nacin mozes snjim u paketu da nam...
znas vec...
ajsmesnije je ono hrvatska je starija od srbije
kolko ja znam srbja postoji vise od tisuc ljeta... kolko je trajao njihov san...
debil, potpun debil
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”