Dijeta & Linija

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 11890 times
Status: Offline

Re: Dijeta & Linija

Post by Krokodil Behko » 23 Aug 2011, 10:00

Ma jah... najbolje je vapace sad uz ljeto.. Dvije-tri kante kole,
Dva-tri tanjira graha za veceru.. Cuo sam da je to sve dijetalno.
Za dorucak,pola torte obavezno.. Treba zivjeti zdravo :D
Ali salu na stranu.. Cuo sam da je zelje dijetalno i zdravo..
Mada ja brzo ogladnim kad to jedem. Zeljanica pogotovo..
Sad ce Paparaci da me demantuje :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Oct 2011, 16:19

Demi Moore pala na svega 45 kilograma

Image

Glumica Demi Moore, za kojom su decenijama uzdisali muškarci cijelog svijeta, ima 48 godina i visoka je 165 centimetara - iz aviona je jasno da je njenih trenutno 45 kilograma itekako nezdrava težina.

Da je drastično smršala, mediji upozoravaju već sedmicama, ako ne i mjesecima, ali posljednje su fotografije zaista zastrašujuće. Ako je za suditi po starim fotografijama, nikada nije izgledala baš ovako ispijena kao sada.

Neimenovani izvor koji je sa Demi bio na nedavnom humanitarnom događanju u New Yorku tvrdi za magazin Grazia: 'Izgleda zastrašujuće mršavo. Kosti kukova su joj iskočile i nazirale se ispod haljine. Kraj nje je Jennifer Aniston velika žena', prenosi Tportal.

Šuška se da je je Ashton Kutcher šestu godišnjicu braka umjesto sa Demi 'proslavio' u sobi hotela Hard Rock u San Diegu u društvu četiri djevojke, svi goli u jacuzziju. Sa 23-godišnjom teksašankom Sarom Leal navodno je vodio i ljubav. To je glumicu očigledno pogodilo i više nego što sebi želi priznati.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/trach/744 ... z1Zuv82ZFe

ali bez obzira na to,ja je ne bih propustio... vi?

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 4 times

Post by gejsha » 05 Oct 2011, 18:01

Mršavija od mene :sok

Što se dijete tiče,nju uvedem tek kada mi je doktor propiše,ako zeznem stomak,pa ne smijem jesti ništa teško.
Inače zaista nema potrebe,jer ja se želim nadebljati pa i ne pomišljam da isprobavam kojekakve dijete.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8229 times
Been thanked: 19379 times

Post by Maja » 06 Oct 2011, 02:12

Tako ti je to kad imaš mlađeg momka. Obavezno ti nabije komplekse. A hajmo se kladiti da se ni njemu ovakva Demi ne sviđa.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 06 Oct 2011, 02:14

Ma kome ce se svidjeti takva?
Ja mislim,da ona ima 50 godina.
trebala bi imati bar 60 kg,pa kako god.
To na slici,pa to je bolest citava.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 08 Oct 2011, 15:13

Neznam ali nikada nisam bila ni na jednoj dijeti,,,ti sam kad pokusala ali u ostalom..mozda zato sto imam dovoljno kg za moju visinu..ni debela ni mrsava taman :oo
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Re: Najgore i najbolje dijete

Post by sann » 03 Nov 2011, 17:01

ni jedna mi ne treba...
ako zelite bez toga.......jedite koliko zelite,ali.......!!!

osam sati dnevno na nogama....,tj,bilo kakva fizicka aktivnost,nema ljencarenja.... :pusi :)
i imate sve ,sto pozelite...sve na svom mjestu,bez tih glupih dijeta... :lupa
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 39 times
Been thanked: 905 times

Post by Sibila » 20 Nov 2011, 15:16

tako....a evo dobre aktivnosti :

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 20 Nov 2011, 15:42

najbolja dijeta je da napravis rupu u kasiki
posebno ako je vecera u pitanju
zatim izbor hrane i naravno fizicke aktivnosti
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Nov 2011, 21:48

Na prethodnoj strani,ima clanak o Demi Mur i dopisao sam,da je ipak,ne bhi propustio.. Medjutim,izgleda da cu je ipak,propustiti. bas negdje jucer,prociteh,da je i biseksualna :sok
A i bolesna je,pa ce od silnih dijeta,ubrzo i umrijeti. To vec nije nikakva rijetkost,procitati u novinama. Mozda je ipak zdravije,imati 10 kg viska,nego biti musterija grobarima ..

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 20 Nov 2011, 22:35

Maja wrote:Tako ti je to kad imaš mlađeg momka. Obavezno ti nabije komplekse. A hajmo se kladiti da se ni njemu ovakva Demi ne sviđa.
zacarana suma bona, sta oni znaju o normalnom zivotu :oo
kladim se u milione koje nemam... :oo da BAS ON trazi one rodnije...da popuni ruke :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 08 Dec 2011, 20:20

Nisam pristalica, a nemam ni potrebu za bilo kakvim dijetama.

Znam mnoge koji od dijeta očekuju čudo. Možda i da uspiju, ali kada bi se i dalje pridržavali pravilnog režima ishrane. Znam da poslije njih dobiju više kg nego su ih imali.
Smatram da je bilo kakva dijeta mučenje svog organizma.
Treba se navikavati na manje obroke. Izbjegavati slatkiše (ali i to u granicama). Smanjiti unos hljeba.

Zadovoljna sam što mogu uvjek da dadnem sebi odušak i pojedem ono što želim i koliko želim, a da se ne plašim da ću se ugojiti. Ne treba prilikom jela misliti da će se sve što pojedemo za nas zalijepiti. Mislim da i taj strah goji. :sok
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Jedite više, težite manje: 20 najboljih namirnica za dijetu

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2012, 10:52

Image

Vrijeme je za novu dijetnu mantru: jedite više da biste težili manje. Ne šalimo se! Prava hrana će vam pomoći da skinete kilograme viška i smanjite neobuzdanu glad.

Dodajte ovih 20 namirnica na svoj tanjir već danas i bit ćete mršaviji i zdraviji, savjetuje stranica Self.com.

1. Odrezak

Govedina ima reputaciju namirnice koja pomaže režimu ishrane i može vam pomoći da skinete kilograme. Trudite se konzumirati domaću govedinu, jer je to zdravije za vas i bolje za okoliš.

2. Jaja
Uživajte u jajima, uključujući i prezrene žumanjke koji u umjerenim količinama neće naškoditi vašem srcu. Priuštite sebi omlet, a najbolja je kombinacija frittata sa povrćem.

3. Kelj
Dugo je bio marginaliziran kao prilog, ali ovom bi zelenom kralju trebala pripasti glavna uloga na vašem tanjiru. Jedna šoljica sirovog sjeckanog kelja sadrži 34 kalorije i oko 1,3 grama vlakana, te velike količine željeza i kalcija.

4. Zobena kaša
Ne zvuči privlačno, ali je zdravo s obzirom da zob sadrži čak pet grama vlakana po porciji. Možete ga koristiti umjesto krušnih mrvica u mesnoj štruci.

5. Leća
Leća stanjuje trbuh, sprečava udare inzulina koji uzrokuju da organizam stvara viškove masnoće, posebno u području abdomena. Bogata je bjelančevinama, pa može zamijeniti mesni obrok. Nježnog je okusa i lako se slaže sa ostalim namirnicama. Crvena i žuta leća kuhaju se najbrže (15 do 20 minuta).

6. Goji bobice
Ove opore bobice voćni su šampion suzbijanja gladi. Imaju 18 različitih aminokiselina, što ih čini izuzetnim izvorom proteina, te samo 35 kalorija po kašiki.

7. Losos
Ne samo da riblje masti čuvaju vaše srce, pomažu vam stanjiti i struk. Omega-3 masne kiseline poboljšavaju osjetljivost na inzulin, što pomaže izgradnji mišića i smanjuje abdominalnu masnoću. Što imate veću mišićnu masu, vaše tijelo sagorijeva više kalorija. Losos je najbolji jednostavno pripremljen: namažite ga sa soli i paprom i pecite na vrućoj tavi sa dvije kašike ulja, jednu do tri minute sa svake strane.

8. Jabuka
Jabuka dnevno čuva vašu vitkost. Ljudi koji pojedu jabuku prije drugog obroka konzumiraju manje kalorija od onih koji su se odlučili za drugu vrstu užine. Osim toga, antioksidansi u jabukama mogu spriječiti metabolički sindrom, stanje koje obilježava višak trbušne masnoće.

9. Tjestenina od heljde
Zamijenite običnu tjesteninu za rezance od heljde i moći ćete ući u svoje uske traperice u svakom trenutku. Heljda je bogata vlaknima i, za razliku od većine ugljikohidrata, sadrži bjelančevine. Kuhajte je kao rižu, pokrivenu i na slaboj vatri, te kombinujte sa brokulom, mrkvom, gljivama i lukom, piše Tportal.

10. Borovnice
Sve je bobičasto voće dobro za vas, ali ono plave boje je među najboljima. Ima najviše antioksidansa od svog voća koje obično konzumiramo, te daje 3,6 grama vlakana po šoljici. Umjesto da žitaricama dodate voće, ispunite svoj zdjelu borovnicama, a zatim dodajte žitarice i jogurt ili mlijeko na kraju.

11. Maslac od badema
Ovaj namaz smanjuje glikemijski indeks hljeba (mjera efekta hrane na šećer u krvi). Studija Univerziteta u Torontu utvrdila je da ljudi koji su jeli maslac od badema sa bijelim hljebom nisu imali isti udar šećera u krvi kao osobe koje su jele samo krišku hljeba.

12. Šipak
Sok od šipka proglašen je zdravim, ali sjemenke nara zaslužuju svu pažnju. Osim što su bogate folnom kiselinom i antioksidansima, imaju malo kalorija i puno vlakana, pa mogu zadovoljiti potrebu za slatkim, a da ne ugroze vašu liniju. Koristite ih u salatama, te kombinujte sa sirovim mladim spanakom.

13. Chili
Jedan od razloga da chilijem začinite obrok jest što ćete ubrzati svoj metabolizam. Spoj u chiliju koji se zove kapsaicin sprječava pretvorbu nezrelih masnih stanica u zrele masne stanice koje u sebi imaju veću količinu masnog tkiva. Prema objašnjenjima naučnika, kapsaicin djeluje kao biokemijski signal koji potiče masne stanice na apoptozu, mehanizam kojim se stanice same razgrađuju.

14. Jogurt
Dijetetičari jogurt smatraju savršenom hranom i to sa dobrim razlogom. Sa svojim trostrukim efektom ugljikohidrata, proteina i masti, može suzbiti glad i održati nivo šećera u krvi stabilnom. Koristite ga umjesto majoneze uz piletinu ili krompir salatu ili dodajte pečenom krompiru malo jogurta na vrh i nakapajte sa malo limuna. Unijet ćete tako 4,7 grama masti po kašiki manje.

15. Kvinoja
Kvinoja je kultivirana u Andama, a Inke su je smatrale svetom hranom i odnosili su se prema njoj kao 'majci sjemenci'. Uspješno obuzdava glad, a bogata je vlaknima i proteinom, nutricionističkom kombinacijom koja vas može satima držati sitima.

16. Sardine
Te sićušne ribe su neopjevane morske zvijezde, bogate bjelančevinama i omega-3 masnim kiselinama, pa pomaže tijelu održati mišićnu masu. Imaju malo žive i dosta kalcija, što ih čini pametnim ribljim izborom za trudnice. Ako vam smeta njihov okus, potopite ih u mlijeku sat vremena. Pripremite namaz od sardina tako da ih zgnječite uz sjeckani luk, svježe začinsko bilje i kockice paprike. Stavite smjesu na komad integralnog ili raženog hljeba i pokrijte kriškom sira.

17. Zmijina trava
Možete koristiti ovu biljku, važnu u francuskoj kuhinji, u marinadama ili umacima za salate. Estragon dodaje slatkasto blagi okus hrani.

18. Parmezan
Bacite gumu od nemasnog sira i okrenite se pravoj stvari. Žene koje svakog dana jedu porciju punomasnog sira vjerovatno će manje dobiti na težini tokom vremena, tvrdi studija objavljena u magazinu American Journal of Clinical Nutrition. Naribajte parmezan preko pečenog povrća ili ga pojedite uz jabuku ili krušku.

19. Avokado
Nemojte se bojati količine masti u avokadu – upravo to vas može potaknuti na mršanje. Mast u avokadu je mono-zasićena vrsta masti pa čuva vaše srce i pojačava sitost. Sjajna je namirnica za ljetne zabave. Dodajte avokado na sendvič umjesto majoneze. Avokado sadrži puno kalorija, pa ipak pripazite na količine.

20. Maslinovo ulje
Kao i avokado, maslinovo ulje sadrži zdrave masnoće koje povećavaju osjećaj sitosti i krote apetit. Ono ima i antiupalna svojstva, a hronične su upale u tijelu povezane sa metaboličkim sindromom. Jedite salatu s sa maslinovim uljem, pa ćete povećati antioksidantnu moć povrća.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Jedite više, težite manje: 20 najboljih namirnica za dij

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2012, 12:31

Goji bobice
Kvinoja

Ovo je bilo, neko istrazivanje u Africi ili J.Americi?

A posebna prica: Tjestetina od heljde? Maslac od badema? Zmijska trava?
Avokado je inace :bua

Sitna buranija
Sitna buranija

Post by avatar » 09 Jan 2012, 15:47

odrezak.jaja,kelj,leca
jabuka,borovnice,sipak,cili
sardine,maslinovo ulje koristim,
al sve to skupa
bez fizicke aktivnosti tesko da ce pomoci

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 09 Jan 2012, 16:02

pa sad si zenam rekao da ih volis deblje,sad im dajes savjete kako da smrsave :D.
nesto mutis,ili si mutio za debljinu,ili si ovo "metnuo" reda radi,priznaji :djed
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2012, 16:04

madam Bovary wrote:pa sad si zenam rekao da ih volis deblje,sad im dajes savjete kako da smrsave :D.
nesto mutis,ili si mutio za debljinu,ili si ovo "metnuo" reda radi,priznaji :djed
Ono sto ja volim i ono sto neke zene vole, nisu isti pojmovi.
Moje je da postavljam vijesti, pomalo, za svaciji ukus :andjeo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 09 Jan 2012, 16:37

Krokodil Behko wrote:
madam Bovary wrote:pa sad si zenam rekao da ih volis deblje,sad im dajes savjete kako da smrsave :D.
Ono sto ja volim i ono sto neke zene vole, nisu isti pojmovi.
Moje je da postavljam vijesti, pomalo, za svaciji ukus :andjeo
ne laje cuko radi sela nego radi sebe ;) :D.

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 11 Jan 2012, 00:07

Ma vala ta zmijska trava...ne valja joj ime :bua , eto samo zbog toga je ne bih kad bih imala 300 kila :zid

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 11 Jan 2012, 10:02

Nisam nikad bila na dijeti,ali sam dobila 1-2 kg,to su one "bracne" sto prate svaku zenu,pa nesto kontam da ih skidam,mm veli da ne skidam jer mu je to navodno idealno,pa se mislim :hm
Ali kad bih se nastavila debljati,definitivno bih nesto preduzimala....ne bih cekala da bude prekasno...

Post Reply

Return to “Zdravlje”