Iskustva bliske smrti (NDE)

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3992 times
Been thanked: 7412 times
Status: Offline

Re: Iskustva bliske smrti (NDE)

Post by Matan » 22 May 2025, 17:32

Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:30
Matan wrote: 22 May 2025, 17:26 Meni dovoljno, sto je rekao na drugoj temi samo da muslimani idu u dzenet..
a ostali kurko..pakao..
mogu i drugi samo pod odredjenim okolnostima.

jer da moze svako uci u Raj tek tako, obesmislio bi slanje poslanika, i zadnje njegove vjere islama....nebi bilo potrebno da je salje da se moze tek tako uci u taj Raj.
Ajde pametni, reci mi sta ce milijarde ili bilijarde ljudi, prije pojave Islama..
gdje ce oni..zasto se Bog nije javio prije, vec tek prije 1600 godina..
dje ce stari Egipcani, Rimljani, Grci..
Armeni i pecinski ljudi i majmuni..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 47 times
Been thanked: 109 times

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 17:33

HAVANA wrote: 22 May 2025, 17:32 Kako ti ne dojadi jbt opsjednut si.Oguli jabuku,uzmi keksa,de nesta…
a sta ce mi dojaditi? :D
Oguli jabuku,uzmi keksa,de nesta…
uzimam ja to i bez da mi ti to kazes.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2939 times
Been thanked: 24320 times

Post by HAVANA » 22 May 2025, 17:39

Koji keks volis?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 17:40

Matan wrote: 22 May 2025, 17:32
Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:30

mogu i drugi samo pod odredjenim okolnostima.

jer da moze svako uci u Raj tek tako, obesmislio bi slanje poslanika, i zadnje njegove vjere islama....nebi bilo potrebno da je salje da se moze tek tako uci u taj Raj.
Ajde pametni, reci mi sta ce milijarde ili bilijarde ljudi, prije pojave Islama..
gdje ce oni..zasto se Bog nije javio prije, vec tek prije 1600 godina..
Armeni i pecinski ljudi i majmuni..
islam se pojavio sa prvim covjekom Adamom i Evom...a ne sa Muhamemdom, i svi boziji psolanici od MOjsija, Abrahama, Isusa itd pa do Muhammeda su bili sljedbenici islama, ili reci proto-islama, pretecu ovog danasnjeg islama.

oni ljudi koji su slijedili ove poslanike idu u Raj...makar sebe zvali ZNJ. oni koji su ih odbili idu u Pakao pa makar sebe zvali muslimanima....

zasto se Bog nije javio prije, vec tek prije 1600 godina..
javio se vec prvom covjeku adamu, i poslao je 124 000 poslanika raznim narodima kroz historiju.

neki u Raj neki u Pakao....ko je slijedio svoje poslanike koje im je BOg slao ide u Raj, ko ih je odbio ide u Pakao....

i pecinski ljudi i majmuni..
ako su pecinski ljudi bili na nivou da imaju intelekt i ako su im poslanici dolazili, sudit ce im se na osnovu toga, ako nisu slati poslanici, bit ce testirani na sudnjem danu na nivou koje njima pripada.

i majmuni.
ovi majmuni sa zemlje ne idu u Raj, nisu podlozni testiranju samim tim niti idu u Raj niti Pakao.

Raj ima svoje Rajske zivotinje koje su tamo stvorene, nema potrebe da prebaciva ove zivotinje tamo.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 17:40

HAVANA wrote: 22 May 2025, 17:39 Koji keks volis?
samo da nije suhoparan, moze svasta proci :hihi

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 22 May 2025, 17:40

Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:28
Matan wrote: 22 May 2025, 17:19 Bio sam na operaciji dva sata, i nista, praznina..
e to je smrt, praznina, nema te..
kakvi dzeneti i bakaraci..
sta bi bebe koje umru sa par mjeseci vjecno radile u raju, ili mi, nek pogleda svatko sebe, i nek promisli, milijarde godina jos..
pa da se namah ubijes..
Bio sam na operaciji dva sata, i nista, praznina..
e to je smrt, praznina, nema te..
ako ti anestizija uspava dusa i dusa se nalazi u tijelu, i nikakve klinicke smrti nisi dozivio....ne znaci da nema nista.

kakvi dzeneti i bakaraci..
sta ti mislis to, da Bog daje svakome da vidi dzennet samo sto guzicom sjede u bolnicki krevet ili sta ??? :zubi

Cuj, bebe ce odrasti..koliko, do punoljetnosti, ili do 80 godina..
a starci, hocel nazad u dvacete..
ma joj, koliko gluposti i nelogicnosti..
sta bi bebe koje umru sa par mjeseci vjecno radile u raju,
beba koja umre, njezina dusa bude prebacena u paralelni uiverzum da tamo uzraste , imaju osobe koje su zaduzene da se brinu o maloj djeci sa ovoga svijeta, odgajaju ih dok ne uzrastu da mogu biti zagovornici kod Boga na sudnjem danu za svoje roditelje.

ili mi, nek pogleda svatko sebe, i nek promisli, milijarde godina jos..
pa da se namah ubijes..
Raj je univerzum za sebe, i nezna mu se kraj, gdje su mu granice....za raditi imas od raznih uzivanja i zabave sto cak ni na kraj ti nije palo na um ovdje , niti si kad mogao uopste pomisliti tako nesto ovdje.

BOg stvara toliiku raznolikost lica na ovom svijetu, iako su pozicije oci, usta nos, usi, kosa, obrazi, sve na istom mjestu, ipak raznoliko stvara....pogledaj raznolikost zivotinja....to nam ukazuje da Bog stvoritelj ima kapacitet da neograniceno stvara novo bez da izgubi ideja....sto znaci moze da ti da neogranicen broj zabave i uzivanja u Raju koje ti nikad nebi pomislio da tako nesto postoji.

pa da se namah ubijes..
to samo moze da kaze neznalica o Raju.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 277 times
Been thanked: 503 times

Post by Remzudin » 22 May 2025, 17:41

Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:15
Remzudin wrote: 22 May 2025, 17:11

Ja mislim da si ti jako psihicki opterecen.
Sta ti se desilo u djetinstvu ( osim toga sto si u ratu dozivio strah ) ?
psssst woodoo vracu, nismo drzave Benin i Haiti , da nam je tvoje vracaske idiotarije i zlo normalno, ti ces meni govoriti o psihickim opterecenjima a saljes slike svojih vracanja iglama i kako tvrdis gluposti da izazivas zemljotrese i nesrece u zivotima ljudi

niko te nista i ne pita, zato voz sa teme.....
Danas je 22.05.2025 i mi se nalazimo u 21.stoljecu evolutivne demokratije i nalazimo se u Bosanskom forumu...a kod tebe kod kuce ili u jednom komandantnom stabu islamske drzave

Ja ovde nikome nemogu niti necu da kritikujem,nego moram se sloziti sa realnom situacijom da ce mi se neko posrati pred noge.
Tako i ti isto,dok sam ja ovde necu ti dozvolti da ti sa svojim roza ocima mislis narodu crtati halucinacije u bilo koji mozek.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 17:44

Remzudin wrote: 22 May 2025, 17:41
Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:15

psssst woodoo vracu, nismo drzave Benin i Haiti , da nam je tvoje vracaske idiotarije i zlo normalno, ti ces meni govoriti o psihickim opterecenjima a saljes slike svojih vracanja iglama i kako tvrdis gluposti da izazivas zemljotrese i nesrece u zivotima ljudi

niko te nista i ne pita, zato voz sa teme.....
Danas je 22.05.2025 i mi se nalazimo u 21.stoljecu evolutivne demokratije i nalazimo se u Bosanskom forumu...a kod tebe kod kuce ili u jednom komandantnom stabu islamske drzave

Ja ovde nikome nemogu niti necu da kritikujem,nego moram se sloziti sa realnom situacijom da ce mi se neko posrati pred noge.
Tako i ti isto,dok sam ja ovde necu ti dozvolti da ti sa svojim roza ocima mislis narodu crtati halucinacije u bilo koji mozek.
dok sam ja ovde necu ti dozvolti da ti sa svojim roza ocima mislis narodu crtati halucinacije u bilo koji mozek.
dosao Woodoo vrac , crni mag, da meni nesto ne dozovljava :D. :D. :D. kao da je on neki faktor, intelektualac neki koji barata argumetima i dokazima pa da me moze usutkati intelektualno, a lik probada oci u novima :D. i hvali se svojim ludostima, dok narod sa zaljenjem koluta ocima i pita se , jeli moguce ovo ovako biti lud i opicen.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 22 May 2025, 17:44

Ja u to nis ne vjerujem..
jer kad pogledam oko sebe, vidim da to sto pises nema veze..

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 22 May 2025, 17:46

Kako dodjose tad do australije? Brzo su oni to tad,od zemlje i rebara do australije,mezopotamije i egipta cas posla…

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 17:47

Matan wrote: 22 May 2025, 17:44 Ja u to nis ne vjerujem..
jer kad pogledam oko sebe, vidim da to sto pises nema veze..
a kako ces vjerovati, niti izucavas, niti citas, niti istrazujes...zivis onako kako te vjetar nosi, kod svi tu turci tu i mali mujo....

ako nista neznas tesko da ces vjerovati....za tebe je sve ovo sto govorim spansko selo....teska nepoznanica.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 22 May 2025, 17:47

Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:40
HAVANA wrote: 22 May 2025, 17:39 Koji keks volis?
samo da nije suhoparan, moze svasta proci :hihi
Pa zalij mlijekom.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 22 May 2025, 17:47

Gurabije ko dusa s mlijekom.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 277 times
Been thanked: 503 times

Post by Remzudin » 22 May 2025, 17:47

Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:44
Remzudin wrote: 22 May 2025, 17:41

dok sam ja ovde necu ti dozvolti da ti sa svojim roza ocima mislis narodu crtati halucinacije u bilo koji mozek.
dosao Woodoo vrac , crni mag, da meni nesto ne dozovljava :D. :D. :D. kao da je on neki faktor, intelektualac neki koji barata argumetima i dokazima pa da me moze usutkati intelektualno, a lik probada oci u novima :D. i hvali se svojim ludostima, dok narod sa zaljenjem koluta ocima i pita se , jeli moguce ovo ovako biti lud i opicen.
Cekaj do sa zenom jeden Grah,pa cu ti prnti na glavu

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 17:48

HAVANA wrote: 22 May 2025, 17:46 Kako dodjose tad do australije? Brzo su oni to tad,od zemlje i rebara do australije,mezopotamije i egipta cas posla…
netreba Bog da salje u salje u australiju aboriginima nekog psolanika sa bliskog istoka, ako moze da im aborigina posalje za poslanika.
to tako Bog ne radi da salje stranca kojeg ljudi ne razumiju kojima je poslan.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 22 May 2025, 17:50

Jahja83 wrote: 22 May 2025, 17:48
HAVANA wrote: 22 May 2025, 17:46 Kako dodjose tad do australije? Brzo su oni to tad,od zemlje i rebara do australije,mezopotamije i egipta cas posla…
netreba Bog da salje u salje u australiju aboriginima nekog psolanika sa bliskog istoka, ako moze da im aborigina posalje za poslanika.
Pa sto ih je naopako ucio? Od australije do egipta indije…Svakom furka drugacija.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 22 May 2025, 17:51

Sta ce Bogu postari, zar nije Bog licna stvar i u svakom covjeku..
sta mi ti trebas da ga tumacis, kad se on meni licno obraca,,

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 20:39

HAVANA wrote: 22 May 2025, 17:50

Pa sto ih je naopako ucio? Od australije do egipta indije…Svakom furka drugacija.
nije ih ucio naopako, nego ih je ucio sve isto, ali kada umre poslanik, vremenom ljudi izmijenjaju to sto su naucili il izaborave, ili dodaju od sebe nesto , tako se onda derivira bozanska vjera u ogranke koje pomalo imitiraju orginal, ali vidi se da je to mixano nesto, nadodano, krpljeno , oduzimano, i onda imas to sto imas....

Nikad Bog ne uci razlicito, samo moze izmjene doci u pravnim pitanjima, zavisno od vremena i mjesta, a nikad nema razlike u teoretskim vjerskim pitanjima poput da je Jedan Bog, tu nema promjene nikad....svaka promjena po tom pitanju dolazi od ljudi, kao ovo sto hrscani imaju danas trojstvo, to veze nema sa Bogom i onim sto je on objavio.

Jahja83
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Jahja83 » 22 May 2025, 20:46

Matan wrote: 22 May 2025, 17:51

Sta ce Bogu postari, zar nije Bog licna stvar i u svakom covjeku..
sta mi ti trebas da ga tumacis, kad se on meni licno obraca,,
Sta ce Bogu postari,
da bi dostavio uputu ljudima....da nebi imao opravdanje kod njega za lutanje zabludama ovoga svijeta.
zar nije Bog licna stvar i u svakom covjeku..
nije...niti je licna stvar niti je Bog u svakom covjeku, Bog je zasebno bice, koji je svemoguc, sve cuje sve vidi, sveznajuci. i nema mu nista ravno niti slicno.
sta mi ti trebas da ga tumacis
pa ako sam nesto naucio, steta bi bilo da znanje nepodijeliti....a bavis se svjerskim pitanjima vise od 30 godina, pa nesto se i naucilo sve te godine....
kad se on meni licno obraca,,
ne obraca se ljudima licno, kada je objava u pitanju, tada odabira najbolju osobu najboljih ljudskih karakteristika i stupi u kontakt sa osobom preko svog izaslanika andjela Dzibrila, koji je posrednik izmedju Poslanika i Boga, on je ta vezivna komunikacija, nazvan je Sveti duh.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 918 times
Been thanked: 1371 times

Post by tuzlak1212 » 22 May 2025, 22:36

I ja sam imao operaciju od 1 sat, nisam onako dobro zaspo nikad u zivotu
budim se a dobra mlada sestra me u liftu vuce nazad u sobu, prvo sto pitam "kako se zoves"

Post Reply

Return to “Religija”